VIDEO/ Maia Sandu, în direct la televiziunea publică în timpul cutremurului: Cum a reacționat șefa statului

Vocea Basarabiei, 16 septembrie 2024 19:10

Președinta țării, Maia Sandu, se afla în studioul televiziunii publice în timpul cutremului puternic produs astăzi în județul Vrancea și resimțit la Chișinău. În secvența video se observă cum șefa statului s-a speriat un pic, însă și-a păstrat calmul discutând în continuare cu moderatoarea emisiunii. Menționăm că un cutremur cu magnitudinea 5,2 s-a produs luni, […] Articolul VIDEO/ Maia Sandu, în direct la televiziunea publică în timpul cutremurului: Cum a reacționat șefa statului apare prima dată în Vocea Basarabiei.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Vocea Basarabiei

Acum 8 ore
19:40
Articolul VIDEO/ Emisiunea FORUM din 18 septembrie. Invitat: Ilian Cașu, politolog apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:40
PIB-ul Ucrainei a crescut în ritm anual cu 3,9% în primele opt luni din 2024, a anunţat miercuri ministrul Economiei, Iulia Sviridenko, transmite Reuters. Oficialul a adăugat că în august economia a înregistrat un avans anual de 3,5%. Un acces mai bun la electricitate în august a ajutat la stimularea creşterii economiei şi a majorat […] Articolul Economia Ucrainei a crescut în 2024, în ciuda războiului cu Rusia apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:30
Ministrul afacerilor externe al Ucrainei, Andrii Sybiha, va efectua joi, 19 septembrie 2024, prima sa vizită de lucru în Republica Moldova, la invitația vicepremierului Mihai Popșoi, ministru al afacerilor externe. Întrevederea între cei doi miniștri va avea loc începând cu ora 14:00, iar la 14:45, Mihai Popșoi și Andrii Sybiha vor susține declarații de presă. […] Articolul Noul ministru de externe al Ucrainei vine la Chișinău apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum 12 ore
19:10
În ediția de azi: – Salariile cadrelor didactice vor crește. Asigurarea vine din partea ministrului Educației și Cercetării, Dan Perciun – Societatea pe Acțiuni Eenrgocom va relua acizițiile de energie elctrică de la compania română Nuclearelectrica. – Cresc tarifele pentru eliberarea, schimbarea și restabilirea permiselor de conducere. Decizia a fost luată la ședința de astăzi […] Articolul VIDEO / Știrile serii prezentate de Octav Tarlapan apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:00
Un sistem automatizat de irigare va fi montat în sectorul Botanica al capitalei. Lucrările au început deja și urmează să fie executate de-a lungul bulevardului Decebal, pe porțiunea situată între străzile Muncești și Trandafirilor, transmite IPN. Gazonul va fi în stare bună pe această arteră, promite Direcția generală locativ-comunală și amenajare. Instituția precizează că sistemul […] Articolul Botanica, mereu verde: Cât costă irigarea automatizată apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:50
Armata ucraineană a afirmat miercuri că a stopat contraofensiva rusă în zonele din regiunea rusă Kursk aflate sub control ucrainean, precizând că ”mai multe mii” de civili ruşi s-ar afla în zona respectivă, transmite AFP. Incursiunea ucraineană care a luat armata rusă prin surprindere în luna august, după doi ani şi jumătate de la începerea […] Articolul Ucraina: Contraofensiva rusă în regiunea Kursk a fost stopată apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:20
Cel puțin o explozie a avut loc, miercuri după-amiază, în Beirut, capitala Libanului, la o zi după ce mii de pagere folosite de luptătorii Hezbollah au sărit în aer. De această dată, potrivit Reuters, care citează surse de securitate din Liban, alte dispozitive de comunicare folosite de grupare au fost detonate.  Mai multe explozii au […] Articolul Nou val de explozii în Liban: O stație radio folosită de luptătorii Hezbollah a fost detonată apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:50
„Am început curățarea sistemului de justiție și nu ne putem opri la jumătate de drum”. Declarația a fost făcută de președinta Maia Sandu. Într-un nou video postat pe pagina sa de Facebook, președinta declară că justiția este cel mai complicat domeniu și cu cele mai mari așteptări. „Mereu, nu doar în alegerile din 2020, am […] Articolul Maia Sandu: Am început curățarea sistemului de justiție și nu ne putem opri la jumătate de drum apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:20
Agricultori din sudul țării, nemulțumiți de măsurile adoptate de autorități, continuă și astăzi protestele, insistând asupra solicitărilor pe care le-au înaintat factorilor de decizie, pentru a susține agricultura ca urmare a calamităților din ultimii trei ani. Fermierii avertizează că vor prelungi manifestațiile și vor picheta la Președinție și Parlament joi, aceasta fiind a treia zi […] Articolul Agricultorii cer demisia ministrului Vladimir Bolea! Protestele vor continua la Parlament și Președinție apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:10
Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat înregistrarea a doi candidați la alegerile prezidențiale din 20 octombrie 2024. Este vorba despre Renato Usatîi, desemnat de Partidul Politic „Partidul Nostru” și Vasile Tarlev, desemnat de Partidul Politic „Partidul pentru Viitorul Moldovei”. În același context, CEC a înregistrat simbolurile electorale ale candidaților pentru imprimarea în buletinul de vot la alegerile […] Articolul CEC a înregistrat încă doi candidați în cursa pentru funcția de președinte al Republicii Moldova apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:40
Deputaţii ucraineni au aprobat, cu o majoritate covârşitoare de voturi, o majorare a bugetului de stat ce prevede cheltuieli suplimentare echivalente cu aproape 12 miliarde de dolari, din care cea mai mare parte va merge către armată, a relatat miercuri presa locală, potrivit dpa preluată de Agerpres. Această majorare creşte bugetul anual de cheltuieli cu […] Articolul Parlamentul din Ucraina a aprobat aproape 12 miliarde de dolari pentru armată: Bugetul anual ajunge la o sumă record apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:20
Femeia care și-a omorât băiatul de 5 ani la Căușeni, iar apoi a încercat să se sinucidă suferă de o tulburare organică delirantă cu alură schizofrenică. Aceasta își administra tratament, afectată de pierderea unui alt copil și a soțului. „Într-o stare de afect, a avut un comportament căruia îi cunoaștem rezultatul, foarte regretabil. În momentul […] Articolul Detalii cutremurătoare despre crima de la Căușeni: Femeia care și-a omorât fiul de 5 ani își pierduse anterior un alt copil și soțul apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:20
Fermierii din mai multe raioane ale Republicii Moldova au intrat în a doua zi de proteste, blocând mai multe drumurile naționale. Liderii protestatarilor au declarat că fermierii din Cahul, Căușeni, Cantemir, Comrat, Vulcănești, Ceadâr-Lunga, Taraclia, Leova, Fălești, Rezina și Criuleni protestează „deocamdată pașnic”. Joi, protestelor urmează să se alăture și fermierii din Glodeni, Drochia și […] Articolul Fermierii protestatari își consolidează forțele. Agricultorii au ieșit din nou pe drumuri și au blocat mai multe trasee naționale  apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:10
Conducerea Ministerului Apărării a cerut președintelui Maia Sandu demiterea șefului Marelui Stat Major al Armatei Naționale, Eduard Ohladciuc. Propunerea a fost trimisă Președinției în urma unei hotărâri votată azi la Guvern, la solicitarea Ministerului Apărării. „Se propune înaintarea președintelui Republicii Moldova propunerea pentru demiterea lui Eduard Ohladciuc din funcția șef al Marelui Stat Major al […] Articolul Ministerul Apărării anunță care este motivul demiterii șefului Marelui Stat Major apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:00
Agenția Servicii Publice anunță despre lansarea unui nou serviciu – transcrierea online a dreptului de proprietate asupra vehiculelor. Tranzacțiile de vânzare-cumpărare a vehiculelor, care deja sunt înmatriculate în Registrul de Stat al Vehiculelor, se vor putea face online fără a fi nevoie ca cetățenii să se deplazeze la subdiviziunile de înmatriculare auto ale Agenției Servicii Publice. […] Articolul ASP anunță un serviciu de transcriere online a dreptului de proprietate asupra vehiculelor apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:00
Fermierii din mai multe raioane ale Republicii Moldova au intrat în a doua zi de proteste, blocând mai multe drumurile naționale. Liderii protestatarilor au declarat că fermierii din Cahul, Căușeni, Cantemir, Comrat, Vulcănești, Ceadâr-Lunga, Taraclia, Leova, Fălești, Rezina și Criuleni protestează „deocamdată pașnic”. Joi, protestelor urmează să se alăture și fermierii din Glodeni, Drochia și […] Articolul Fermierii protestatari îș consolidează forțele. Agricultorii au ieșit din nou pe drumuri și au blocat mai multe trasee naționale  apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:20
Universitatea de Stat din Moldova va găzdui secțiile de vot pentru alegerilor prezidențiale și parlamentare din România din noiembrie-decembrie 2024. Detaliile organizatorice au fost discutate în cadrul întâlnirii dintre rectorul USM, Igor Șarov, cu consulul general al României la Chișinău, Mausela Pițigoi, și consulul adjunct, Adrian-Nicolae Georgescu. Rectorul USM a precizat că administrația universitară va […] Articolul USM va avea secții de vot pentru alegerile prezidențiale și parlamentare din România apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:50
Guvernul a aprobat sancțiuni mai aspre pentru membrii birourilor electorale ale secțiilor de votare care vor evita nejustificat să ofere buletine de vot alegătorilor. Dacă până acum amenzile erau între 300 și 600 de lei, după modificarea Codului Contravențional acestea vor fi între 2800 și 5000 de lei, transmite IPN. Ministerul Afacerilor Interne precizează că […] Articolul Membrii secțiilor de votare, care nu vor da buletine alegătorilor din rea intenție, riscă amenzi de până la 5000 de lei apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:50
Ministrul de Externe al Ucrainei, Andrii Sibiga, a făcut, miercuri, un apel către partenerii români pentru a analiza posibilitatea doborârii dronelor rusești care se află în apropierea spațiului aerian românesc. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă susținute împreună cu omologul său român, Luminița Odobescu, la București. Sibiga și-a exprimat recunoștința Ucrainei […] Articolul Ucraina cere României să distrugă dronele rusești ce amenință securitatea din sudul Ucrainei apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum 24 ore
13:30
Meteorologii italieni au emis atenționări de ploi abundente, vânt puternic și inundații valabile în cea mai mare parte a țării. Prognozele indică regiunile Emilia-Romagna și Marche drept zone de cea mai mare îngrijorare. Aici s-ar putea înregistra precipitații de una sau două luni doar în următoarele trei zile și există preocupări majore cu privire la […] Articolul Ciclonul Boris face ravagii în Italia, după ce a afectat regiuni din Europa Centrală și de Est apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:00
În premieră pentru interconexiunea sistemelor electroenergetice ale Republicii Moldova și României, societatea Energocom a rezervat o parte din capacitatea lunară pentru luna octombrie în vederea achiziționării energiei electrice de la Nuclearelectrica din România, transmite IPN. Ministerul Energiei precizează că această procedură a presupus depunerea unei garanții bancare și participarea la o licitație organizată de operatorul […] Articolul Energocom a rezervat, în premieră, cote de energie pe care le va procura de la „Nuclearelectrica” din România apare prima dată în Vocea Basarabiei.
11:50
Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) au intervenit pentru a salva o persoană blocată într-un aparat de prelucrare a cerealelor, incidentul având loc într-o întreprindere de producere a bastonașelor din porumb, situată pe strada Uzinelor 19/3. În după-amiaza zilei de 17 septembrie, IGSU a fost solicitat să intervină, iar la fața locului s-au […] Articolul Un bărbat a fost salvat de IGSU, după ce a rămas cu mâna blocată într-un utilaj de prelucrare a cerealelor apare prima dată în Vocea Basarabiei.
11:00
Reprezentanții Platformei de Parteneriat pentru Republica Moldova se declară fermi în sprijinul lor „neclintit pentru viitorul democratic, prosper și european al Republicii Moldova”, și reafirmă angajamentul lor de a susține agenda de reforme și integrare europeană a țării noastre. Acest lucru este menționat în declarația comună a miniștrilor afacerilor externe ai Franței, Germaniei, României și […] Articolul Declarație de sprijin ferm pentru viitorul european al R. Moldova semnată la reuniunea Platformei pentru Parteneriat apare prima dată în Vocea Basarabiei.
11:00
Conducerea Ministerului Apărării a cerut președintelui Maia Sandu demiterea șefului Marelui Stat Major al Armatei Naționale, Eduard Ohladciuc. Propunerea a fost trimisă Președinției în urma unei hotărâri votată azi la Guvern, la solicitarea Ministerului Apărării. „Se propune înaintarea președintelui Republicii Moldova propunerea pentru demiterea lui Eduard Ohladciuc din funcția șef al Marelui Stat Major al […] Articolul Ministerul Apărării a propus demiterea șefului Marelui Stat Major, Eduard Ohladciuc. Decretul urmează să fie semnat de Maia Sandu apare prima dată în Vocea Basarabiei.
09:50
Un atac masiv cu drone ucrainene a fost respins de sistemele de apărare aeriană ale Rusiei în regiunea Tver, însă nu toate au fost doborâte. În orașul Toropeț, au fost raportate explozii puternice, iar detonarea unor materiale explozive a fost confirmată ca urmare a impactului dronelor. Potrivit şefului Centrului Ucrainean pentru Combaterea Dezinformării, Andrei Kovalenko, rușii depozitau la […] Articolul Atac masiv cu drone ucrainene în regiunea Tver din Rusia. A luat foc și un depozit cu muniții apare prima dată în Vocea Basarabiei.
09:40
Progresul înregistrat pe agenda europeană și prioritățile de viitor ale Republicii Moldova au fost subiectele discutate de viceprim-ministrul pentru integrare europeană, Cristina Gherasimov, în cadrul unei întrevederi cu secretarul adjunct pentru Europa de Est, politici și afaceri regionale în Biroul pentru Afaceri Europene și Eurasiatice, Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii, Christopher Smith. […] Articolul Agenda europeană și prioritățile de lungă durată ale R. Moldova, discutate de Cristina Gherasimov cu oficiali din Europa și SUA apare prima dată în Vocea Basarabiei.
09:00
Ministrul de Externe al Ucrainei, Andrii Sibiga, va efectua astăzi o vizită oficială în România, aceasta fiind prima sa deplasare într-un stat străin de la preluarea mandatului, la începutul lunii. Informația a fost confirmată de Ministerul de Externe al Ucrainei, transmite Kyiv Independent. Sibiga, diplomat de carieră, l-a înlocuit pe Dmitro Kuleba pe 5 septembrie, […] Articolul Noul șef al diplomației de la Kiev va efectua prima vizită oficială în străinătate în România apare prima dată în Vocea Basarabiei.
08:30
Ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea, îi cheamă pe fermieri, joi, la discuții unde să le vorbească despre rezultatele vizitei demnitarului la Bruxelles. Bolea susține că a a lansat apelul de constituire a Fondului de solidaritate și dezvoltare pentru agricultura din R. Moldova, la care să contribuie țările membre ale UE. „Știm despre situația grea cu care […] Articolul Ministrul Bolea îi cheamă joi la discuții pe fermieri, unde să le vorbească despre rezultatele vizitei sale la Bruxelles apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Ieri
20:00
Comisia Electorală Centrală (CEC) a recepționat, astăzi, 17 septembrie 2024, cererea de înregistrare în calitate de participant la referendum din partea Partidului Politic „Democrația Acasă”. Formațiunea își propune să promoveze opțiunea de vot „DA” la referendumul republican constituțional din 20 octombrie 2024. Amintim că, partidele politice și blocurile electorale pot depune cererea de înregistrare în calitate de participant la […] Articolul Încă un partid a depus actele la CEC pentru a participa la referendum apare prima dată în Vocea Basarabiei.
20:00
Cel puțin opt persoane și-au pierdut viața și alte circa 2.750 au fost rănite, inclusiv luptători Hezbollah și medici, când pagerele pe care le folosesc pentru a comunica au explodat marți în Liban, Ambasadorul iranian în Liban a fost rănit, potrivit presei iraniene. Informația a fost furnizată de ministrul libanez al Sănătății, citat de ynetnews.com. […] Articolul Explozii în Liban: 8 morți, peste 2.700 de răniți apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:40
Articolul VIDEO/ Emisiunea FORUM din 17 septembrie. Invitată: Olga Mihăeș, șefă adjunctă a Direcției generale pensii și alocații, CNAS apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:30
În perioada 9 – 15 septembrie în R. Moldova au fost înregistrate 1.310 de cazuri de COVID-19. Datele sunt prezentate de Agenția Națională pentru Sănătate Publică, care precizează că numărul infectaților cu coronavirus este în creștere cu 15% față de săptămâna precedentă. Potrivit sursei citate, printre persoanele diagnosticate cu COVID-19, 271 sunt din regiunea transnistreană. […] Articolul COVID-19 continuă să facă victime: Cinci persoane, răpuse de virus într-o săptămână apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:10
În ediția de azi: – Președintele R. Moldova, Maia Sandu, a adresat un mesaj tuturor partenerilor străini participanți la Platforma de Parteneriat pentru R. Moldova, prin care i-a îndemnat să contribuie la stabilitatea și securitatea din regiune și de pe continent. – Sprijinul mobilizat prin intermediul Platformei de Parteneriat pentru Republica Moldova este crucial în […] Articolul VIDEO / Știrile serii prezentate de Octav Tarlapan apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:00
Germania va acorda un ajutor suplimentar de 100 de milioane de euro Ucrainei în această iarnă, având în vedere atacurile continue ale Rusiei asupra infrastructurii energetice ucrainene, a anunţat marţi şefa diplomaţiei germane, Annalena Baerbock, în timpul unei vizite la Chişinău, în cadrul căreia a subliniat necesitatea „stabilizării” în continuare a Republicii Moldova, potrivit DPA […] Articolul Germania anunță de la Chișinău un ajutor suplimentar de 100 de milioane de euro pentru Ucraina apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:50
Veteranii de război anunță pentru joi, 19 septembrie, o acțiune de protest în fața Parlamentului, în timpul ședinței plenare. Ei au făcut apel către fermieri, transportatori și alții să se alăture manifestației, începând cu ora 10:00, transmite IPN. „Facem apel public către veteranii de război, susținătorii veteranilor de război, agricultorii, fermierii, transportatorii, cadrele didactice de […] Articolul Veteranii de război vor protesta joi în fața Parlamentului apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:40
Rusia a anunţat marţi că a respins cinci noi tentative ale forţelor ucrainene de a trece frontiera şi a intra în regiunea Kursk, ceea ce face ca numărul atacurilor ucrainene să ajungă la 26 în ultimele şase zile, informează Reuters. În 6 august, Ucraina a lansat cel mai mare atac împotriva Rusiei suferit de această […] Articolul Rusia afirmă că Ucraina a încercat din nou să pătrundă în regiunea Kursk apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:30
Norvegia și PNUD Moldova vor moderniza cinci din cele 35 de instituții de învățământ care fac parte din Rețeaua Școlilor Model din Republica Moldova. Investițiile vor fi făcute în cadrul proiectului „Transformarea educației în Moldova prin Școlile Model”, în valoare de 18.920.667 dolari, implementat în perioada 2024-2028. Potrivit Ministerului Educației, vor fi renovate clădirile, instituțiile […] Articolul Cinci școli din R. Moldova vor fi modernizate cu sprijinul Norvegiei și PNUD Moldova apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:00
„Guvernul face eforturi pentru a pune bazele unei creșteri economice substanțiale și pe termen lung, iar Republica Moldova continuă să se dezvolte, în pofida tuturor provocărilor cu care se confruntă. Acest lucru este posibil și datorită sprijinului partenerilor externi”. O declarație în acest sens a fost făcută de prim-ministrul Dorin Recean la Conferința Ministerială a […] Articolul Nouă acorduri de finanțare, semnate la Conferința Ministerială a Platformei de Parteneriat pentru R. Moldova. Recean: Punem bazele unei creșteri economice substanțiale și pe termen lung apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:40
Uniunea Europeană şi statele sale membre au oferit până în prezent Ucrainei de când a început războiul cu Rusia o asistenţă de 118 miliarde de euro, iar până la sfârşitul anului statele membre vor instrui încă aproximativ 15.000 de soldaţi ucraineni, după ce au instruit deja circa 60.000, a declarat marţi un vicepreşedinte al Comisiei […] Articolul UE instruiește încă 15.000 de soldați ucraineni: La cât se ridică ajutorul pentru Kiev apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:10
Salariile profesorilor nu vor fi majorate mai devreme de 1 ianuarie 2025, contrar așteptărilor sindicatelor din educație ca acest lucru să se întâmple până la Ziua lucrătorului din învățământ, care este marcată pe 5 octombrie. Ministrul educației, Dan Perciun, a comentat revendicările sindicaliștilor, spunând că o majorare a lefurilor va fi posibilă odată cu aprobarea noului buget, […] Articolul Dan Perciun, despre solicitarea sindicatelor: Salariile profesorilor nu vor fi majorate mai devreme de 1 ianuarie 2025 apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:00
O femeie de 39 de ani este suspectată că și-a omorât fiul de 5 ani, iar apoi a încercat să se sinucidă. Cazul a avut loc într-o localitate din raionul Căușeni. Informația a fost confirmată pentru IPN de către Mariana Didenco, ofițer de presă la Inspectoratul de Poliție Căușeni. Polițiștii au găsit-o pe femeie cu […] Articolul Căușeni: O femeie și-a omorât fiul de 5 ani și a încercat să se sinucidă apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:40
Banca Europeană pentru Investiții (BEI) împrumută R. Moldova 200 de milioane de euro. Anunțul a fost făcut pe o rețea de socializare de șefa statului, Maia Sandu, care subliniază că banii vor fi folosiți pentru împădurire. „Azi, Banca Europeană pentru Investiții s-a alăturat eforturilor noastre printr-o investiție de 200 de milioane de euro. Această finanțare […] Articolul R. Moldova împrumută 200 de milioane de euro de la BEI. Maia Sandu: Un pas înainte spre un viitor mai verde și mai sigur apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:20
Un incendiu a avut loc marţi în Parlamentul României. Focul a izbucnit în zona de acces pentru vizitatori. Astfel, din instituție au fost evacuate circa 300 de persoane. Potrivit presei române, pompierii se aflau în clădire şi au intervenit imediat. Cauza producerii incendiului urmează să fie stabilită. Articolul VIDEO/ Incendiu în Parlamentul din România: Circa 300 de persoane, evacuate apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:10
Această inițiativă face parte din programul electoral al partidului „Visul Georgian”, care s-a proclamat susținător al valorilor tradiționale. Legea va intra în vigoare după ce va fi semnată de președinte și publicată pe site-ul oficial al „Buletinului Legislativ al Georgiei”. Printre modificările propuse de partidul „Visul Georgian” se numără interzicerea căsătoriilor altfel decât între un […] Articolul Parlamentul Georgiei a votat contra „propagandei LGBT”. Opoziția a boicotat ședința și nu a participat la vot. apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:10
Tentativa grupării criminale „ȘOR” de a duce în eroare societatea prin distribuirea unor mesaje false despre aderarea la Uniunea Europeană nu aduce rezultate dorite. Sute de pliante cu astfel de mesaje sunt aruncate la gunoi de cetățeni care înțeleg că acestea nu au nimic cu realitatea. Un asemenea caz a avut loc și la Telenești, […] Articolul Mii de pliante propagandistice contra UE, promovate de exponenții politicianului Șor, aruncate pe drumuri apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:30
Doi tineri, ambii de 21 de ani, au fost depistați de oamenii legii în timp ce se deplasau pe trotinete electrice în stare de ebrietate. Potrivit Inspectoratului General al Poliției , cei doi au fost observați pe bulevardul Moscova din capitală în timp ce se deplasau neuniform și nu erau echipați corespunzător, transmite IPN. Testele […] Articolul Amenzi dure pentru doi tineri prinși beți pe trotinete apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:50
Franța va continua să susțină Republica Moldova, inclusiv în parcursul său de aderare la Uniunea Europeană, pe calea prosperității. Este vorba despre o misiune exigentă, însă Moldova poate miza pe sprijinul partenerilor săi. Declarația aparține ministrului afacerilor externe al Franței, Stéphane Séjourné, și a fost făcută astăzi, la Chișinău, în cadrul Platformei de Parteneriat pentru […] Articolul Diplomația franceză nu renunță să ajute R. Moldova, susține ministrul de Externe de la Paris apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:10
Procurorul General Ion Munteanu se confruntă cu acuzații grave de complicitate cu organizații criminale, în contextul unor dosare clasate în mod dubios. Conducerea Procuraturii Generale, sub coordonarea lui Munteanu a gestionat cu multiple încălcări și abuzuri dosarul lui Alexei Damaschin și al companiei SRL Invizibil, fiind prejudiciați cu suma de 27,7 milioane de lei, scrie […] Articolul Suspiciuni în cazul procurorului general Ion Munteanu, care ar fi „developat” o schemă prin care a clasat un dosar în urma unei plângeri depuse de o bancă apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:40
Pe timpuri, demult, demult,  pe când  facultatea de filologie a Universității, era considerată, pe bună dreptate, cea mai solicitată facultate dintre toate facultățile, de la toate instituțiile de învățământ superior, zic, pe acele timpuri frumoase, concursul pentru „intrare”, adică înscriere  la facultate, era de cinci și mai mulți doritori  pe un loc. Pe atunci la […] Articolul „Oberlihtul” care cândva îi despărțea, astăzi i-a unit pentru totdeauna apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:40
Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” își va alege rectorul pentru următorii 5 ani. Actualul rector, Emil Ceban, și-a prezentat programul său pentru obținerea unui nou mandat. Potrivit programului, Emil Ceban își propune să modernizeze și să continue procesele de dezvoltare a studiilor în domeniul medicinei. În mesajul său, citat de deschide.md, […] Articolul Concurs pentru șefia Universității de Medicină „N. Testemițanu”. Rectorul instituției și-a prezentat programul pentru un nou mandat apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.