Ciclonul Boris a făcut prăpăd și în Austria, Polonia, Cehia și Germania

Vocea Basarabiei, 15 septembrie 2024 13:00

Un baraj din sud-vestul Poloniei a cedat sâmbătă seară în urma precipitaţiilor abundente, în timp ce echipele de intervenţie poloneze, dar şi din ţări precum Republica Cehă şi Austria, continuă să se confrunte cu inundaţii grave provocate de cantităţile istorice de precipitaţii din ultimele zile. Oraşul polonez Bystrzyca Klodzka din Silezia Inferioară a anunţat că […] Articolul Ciclonul Boris a făcut prăpăd și în Austria, Polonia, Cehia și Germania apare prima dată în Vocea Basarabiei.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Vocea Basarabiei

Acum 8 ore
20:00
Site-ul independent rusesc Mediazona şi serviciul rus al BBC anunţă vineri că au identificat aproximativ 70.000 de militari ruşi ucişi de la începutul invaziei ruse a Ucrainei, în februarie 2022, un bilanţ incomplet care oferă însă o idee despre amploarea pierderilor ruse, pe care Kremlinul le ţine secrete, relatează AFP. Bilanţul – care se opreşte […] Articolul BBC: Cel puțin 70 de mii de militari ruși, confirmați decedați de la începutul războiului în Ucraina apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:40
Articolul VIDEO/ Emisiunea FORUM din 20 septembrie. Invitat: Boris Marcoci, deputat apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:40
Tudor Ulianovschi, care își propune să candideze independent la funcția de președinte, ocupă preliminar poziția a zecea în buletinul de vot pentru alegerile din 20 octombrie și este urmat de Igor Munteanu, desemnat de Coaliția pentru Unitate și Bunăstare. Pe locul doisprezece în buletin este Natalia Morari, desemnată, la fel ca și Tudor Ulianovschi, de […] Articolul Depunerea dosarelor pentru alegerile prezidențiale s-a încheiat: Cel mult 12 candidați vor fi în buletinul de vot apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:20
Curtea de Apel Chișinău a respins ca neîntemeiată contestația Partidului Socialiștilor împotriva hotărârii Comisiei Electorale Centrale privind deschiderea secțiilor de votare în străinătate la scrutinul din 20 octombrie, în partea ce ține de secțiile care vor fi organizate în Federația Rusă. „Completul judiciar apreciază ca întemeiată hotărârea Comisiei Electorale Centrale, în partea contestată. Or, având […] Articolul Curtea de Apel a respins contestația PSRM privind numărul secțiilor de votare în Rusia apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:10
– Consiliul Europei este îngrijorat de imixtiunile Rusiei în alegerile prezidențiale din 20 octombrie din Republica Moldova și referendumul din aceeași zi. – Parlamentul a desemnat doi membri noi în Consiliul Superior al Magistraturii. Este vorba despre Sergiu Băieșu și Tatiana Tabuncic – Canada va acorda un suport bugetar Republicii Moldova în valoare de 120 […] Articolul VIDEO / Știrile serii prezentate de Octav Tarlapan apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:00
Un atac cu rachete ruseşti a avariat infrastructura portuară şi o navă civilă sub pavilion Antigua în Odesa, patru persoane fiind rănite. Atacul s-a petrecut la o săptămână după ce Ucraina a acuzat Moscova că a tras o rachetă de croazieră asupra unei nave civile cu cereale care se deplasa de la Odessa spre Egipt, […] Articolul Portul Odesa, atacat cu rachete de ruși apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:40
„Maia Sandu pentru Moldova”. Cu acest slogan șefa statului s-a lansat în campania electorală pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie. În cadrul evenimentului organizat în scuarul Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, Maia Sandu, desemnată de către Partidul Acțiune și Solidaritate, a declarat că planul ei pentru Moldova este foarte clar și că […] Articolul Maia Sandu s-a lansat în campania electorală: Promite pensia minimă să fie de 3.000 de lei, iar salariul mediu – 25.000 de lei apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:30
Astăzi, 20 septembrie 2024, a fost ultima de zi recepționare a cererilor pentru înregistrarea participanților la referendumul republican constituțional și a candidaților la funcția de președinte al Republicii Moldova din 20 octombrie 2024. Astfel, astăzi, Comisia Electorală Centrală (CEC) a recepționat documentele și listele de subscripție în vederea susținerii a trei candidați la funcția de […] Articolul Încă cinci participanți la referendumul republican constituțional au depus actele la CEC apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum 12 ore
17:50
Rezultatele de laborator au arătat că șapte dintre cei peste 60 de elevi intoxicați recent la liceul „Aristotel” din capitală au fost testați pozitiv la infecția cu norovirus. Informația a fost confirmată pentru IPN de Agenția Națională de Sănătate Publică. Șefa Serviciului de informare și comunicare cu mass-media, Olesea Croitor, ne-a comunicat că „alte rezultate, […] Articolul Intoxicația în masă de la liceul „Aristotel” din Capitală: Șapte elevi, testați pozitiv cu norovirus apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:40
Peste 60% dintre moldoveni nu merg în general în vacanțe sau cel puțin nu au fost nicăieri în ultimii doi ani. Nici măcar acasă nu s-au odihnit. Este vorba de persoanele în vârstă, în special din mediu rural, fără studii. Sunt date ale unui sondaj de opinie național, realizat la comanda Institutului pentru Dezvoltare și […] Articolul Sondaj: Peste 60% dintre moldoveni sunt săraci și nu au vreo posibilitate de a merge în vacanță apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:20
Ambasadorul Republicii Moldova în Bulgaria, Anatol Cebuc, a fost decorat cu „Златна лаврова клонка“, cea mai înaltă distincție acordată de Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Bulgaria. Potrivit unui comunicat remis de MAE, distincția i s-a înmânat pe 19 septembrie, de către ministrul bulgar al afacerilor externe, Ivan Kondov, care a recunoscut contribuția excepțională a ambasadorului […] Articolul Ambasadorul Moldovei în Bulgaria, decorat cu cea mai înaltă distincţie acordată de MAE din această țară apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:20
Bine ați venit la un nou episod al podcastului Dialog Economic, realizat de Secretariatul Consiliului Economic pe lângă Prim-ministrul Republicii Moldova. În acest episod, îl avem ca invitat special pe Sergiu Harea, președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova. Vom discuta despre rolul CCI în sprijinirea mediului de afaceri, facilitarea comerțului și dezvoltarea […] Articolul DIALOG ECONOMIC / ROLUL CCI ÎN SPRIJINIREA MEDIULUI DE AFACERI / AUDIO apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:50
Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat în timpul vizitei sale la Kiev că UE va acorda Ucrainei un împrumut de 35 de miliarde de euro. „Atacuri continue ale Rusiei înseamnă că Ucraina are nevoie de sprijin continuu al UE. Comisia Europeană va acorda Ucrainei un împrumut de până la 35 de miliarde […] Articolul Ucraina va primi din partea UE un credit de 35 miliarde de euro apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:30
Viceprimarii municipiului Bălți, Tatiana Dubițkaia și Ghenadie Șmulschi, au primit vot de neîncredere din partea consilierilor municipali, informează TVN. Contactat de IPN, primarul de Bălți, Alexandr Petkov, a declarat că este o înțelegere politică între Partidul Acțiune și Solidaritate și Partidul Socialiștilor. „Ceea ce se face este o ilegalitate, pentru că este exclusiv prerogativa meaˮ, […] Articolul Municipiul Bălți a rămas fără viceprimari: Tatiana Dubițkaia și Ghenadie Șmulschi au primit vot de neîncredere din partea consilierilor apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:20
Un inspector vamal și un fost consilier municipal au ajuns în vizorul Autorității Naționale de Integritate (ANI), după ce au fost prinși cu avere nejustificată de peste 2 milioane de lei. Potrivit unui comunicat remis de ANI, la un inspector principal al unui Birou Vamal și a membrilor familiei sale a fost constatată deținerea unei […] Articolul Un inspector vamal și un fost consilier municipal, prinși cu avere nejustificată de peste 2 milioane de lei apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:10
Militarii prin contract ai Armatei Naționale vor beneficia de mai multe garanții sociale. Un proiect de îmbunătățire a cadrului normativ referitor la statutul militarilor a fost votat de Parlament în prima lectură.  Inițiativa legislativă conține o serie de completări care au drept scop îmbunătățirea protecției sociale a militarilor și a membrilor familiilor acestora, sporirea atractivității în serviciul […] Articolul Militarii angajați în bază de contract vor beneficia de noi facilități oferite de Parlament apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:30
Republica Moldova va putea participa, împreună cu statele europene, la procedurile de achiziții publice în domeniul sănătății. Acest lucru îi va permite statului nostru să obțină medicamente și dispozitive medicale la un preț mai bun și calitate mai înaltă. Proiectul de lege pentru aprobarea unui ACORD care presupune acest lucru a fost votat în două […] Articolul R. Moldova va putea face achiziții publice în domeniul sănătății în comun cu statele europene apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:50
Republica Moldova împrumută de la Canada 120 de milioane de dolari pentru finanțarea necesităților bugetului de stat și pentru suplinirea programului oferit de Banca Mondială de susținere a rezilienței din țara noastră. Ratificarea acordului de facilitate pentru acordarea împrumutui a fost votată de Parlament în primă lectură, transmite IPN. Creditul va fi debursat în două […] Articolul R. Moldova ia un împrumut de 120 de milioane de dolari de la Canada pentru a acoperi necesitățile bugetare apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:20
În perioada 23-30 septembrie în Republica Moldova se va desfășura Săptămâna Europeană a Sportului cu genericul „BeActive”. Scopul activităților este de a inspira oameni de toate vârstele să practice sportul, contribuind astfel la bunăstarea personală și la crearea unei comunități unite în jurul activităților fizice. Seria de evenimente va începe cu Festivalul „BeActive”, care se […] Articolul La Chișinău va fi organizată Săptămâna Europeană a Sportului apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:40
Consiliul Superior al Magistraturii a ajuns să aibă deja 11 membri cu acte în regulă din cei 12. Profesorul universitar Sergiu Băieșu și membrul în Consiliul de Integritate al ANI Tatiana Tabuncic sunt noii membri ai CSM, numiți de Parlament pentru un mandat de șase ani. Cele două candidaturi au fost propuse în plenul Parlamentului […] Articolul Parlamentul a numit doi noi membri ai CSM. Instituția are 11 membru cu acte în regulă și rămâne de ales ultimul magistrat apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:10
O persoană a fost ucisă, iar alta a fost rănită grav, într-un atac cu cuțitul care a avut loc joi seară, în oraşul-port olandez Rotterdam. Poliţia a arestat un suspect, care este şi el grav rănit şi a fost transportat la spital, au anunţat oamenii legii, transmite AP. Atacul a avut loc lângă Podul Erasmus. […] Articolul Un mort și un rănit după ce un bărbat a început să atace oameni pe o stradă din Rotterdam, Olanda apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:10
37 de grupuri de acțiune locală (GAL-uri) au fost selectate pentru a le fi oferită finanțare, în contextul primului apel al Programului național Leader, 2022-2023. Finanțarea proiectelor implementate a constituit 86 de milioane de lei, transmite IPN. Diana Coșalîc, director-adjunct AIPA, a declarat într-o conferință de presă, că din resursele alocate, 20% au fost pentru […] Articolul Programul național Leader anunță finanțări pentru alte 37 de grupuri de acțiune locală în valoare de 86 de milioane de lei apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum 24 ore
11:40
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, va efectua săptămâna viitoare o vizită în Statele Unite pentru a participa la Adunarea Generală a ONU, unde va susține un discurs. Vizita îi va oferi ocazia să se întâlnească cu reprezentanți ai companiilor americane din sectoarele energiei și apărării, precum și cu oficiali americani, inclusiv președintele Joe Biden, potrivit unui […] Articolul Zelenski pleacă la Washington, acolo unde va discuta cu Joe Biden despre „planul de victorie” apare prima dată în Vocea Basarabiei.
11:20
Rezultatul alegerilor prezidențiale din 20 octombrie este previzibil, iar bătălia cea mare se dă pentru referendum. O spune fostul premier al Republicii Moldova, Ion Sturza, potrivit căruia toate forțele politice potrivnice integrării europene și-au întețit mesajele contra referendumului de modificare a Constituției. Potrivit fostului premier, un rezultat modest la referendum ar însemna ratarea unei oportunități […] Articolul Previziunile lui Ion Sturza: Rezultatul la prezidențiale se știe, bătaia se dă pentru referendum apare prima dată în Vocea Basarabiei.
10:40
La Odesa, renumitul monument al poetului Aleksandr Pușkin urmează să fie demolat, conform declarațiilor făcute de șeful administrației regionale, Oleg Kiper. Potrivit acestuia, ordinul a fost deja semnat, relatează Strana. Monumentul, ridicat în 1889 cu fonduri strânse de locuitorii orașului, este una dintre cele mai vechi opere comemorative dedicate poetului în Odesa. Decizia vine în […] Articolul Un monument vechi al lui Aleksandr Pușkin va fi demolat dintr-un scuar din Odesa. Decizia, luată de administrația regională apare prima dată în Vocea Basarabiei.
10:00
Ministrul agriculturii, Vladimir Bolea, nu va fi demis pentru că o persoană nu poate influența dacă plouă sau nu plouă. Este răspunsul președintelui Parlamentului, Igor Grosu, la întrebarea dacă va urma o demitere, așa cum solicită fermierii protestatari. Igor Grosu îi îndeamnă pe agricultori să separe politica de politici și dă asigurări că autoritățile depun […] Articolul Igor Grosu, în apărarea lui Vladimir Bolea: Nu va fi demis. Mesajele mele pentru agricultori e să separăm politicile de politică apare prima dată în Vocea Basarabiei.
09:20
Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat că va efectua vineri o vizită în Ucraina, cu promisiunea de a oferi un sprijin suplimentar de 160 de milioane de euro pentru energie, destinat să ajute țara să treacă peste iarnă. Din această sumă, 100 de milioane de euro provin din activele rusești înghețate în […] Articolul Șefa Comisiei Europene se va afla azi la Kiev. Ucraina urmează să primească un sprijinul suplimentar din partea UE de 160 de mil. de euro apare prima dată în Vocea Basarabiei.
08:50
În timp ce agricultorii protestează, deja a treia zi, ministrul Vladimir Bolea spune că este în căutarea de soluții pentru a-i ajuta. A discutat cu comisarul european pentru agricultură, Janusz Wojciechowski, despre crearea unui fond pentru agricultori. La același subiect, a pregătit scrisori oficiale către cei 27 de miniștri ai agriculturii din statele membre ale […] Articolul Ministerul Agriculturii discută cu partenerii europeni crearea unui fond pentru agricultori apare prima dată în Vocea Basarabiei.
08:30
Campania electorală pentru alegerile prezidențiale și referendumul republican constituțional din 20 octombrie începe vineri, 20 septembrie, cu exact o lună până la scrutin. Cei patru concurenți înregistrați până acum în cursa prezidențială, dar și cei 10 participanți la referendum își pot promova oficial candidaturile și mesajele electorale. 20 septembrie este și ultima zi în care […] Articolul R. Moldova a intrat, oficial, în campania electorală pentru prezidențiale și referendum. Până la scrutine mai este exact o lună apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Ieri
19:50
Doi frați din Criuleni, de 38 și 43 de ani, au fost reținuți pentru complicitate la organizarea dezordinilor în masă în fața Comisiei Electorale Centrale, de către o entitate afiliată condamnatului fugar Ilan Șor. Acțiunile au avut loc în prima săptămână a lunii septembrie, atunci când sediul instituției a fost vandalizat atât în timpul protestului, […] Articolul Unii participanți la protestul din fața CEC confirmă că li s-a promis câte 50 de dolari. Poliția a reținut doi frați acuzați de vandalizare apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:30
Ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu, a reacționat la solicitarea premierului Dorin Recean și, împreună cu mai mulți funcționari din primării, consilii raionale, salvatori și specialiști în construcții hidrotehnice,  a ieșit în teren pentru „demararea procesului de inventariere a lacurilor și barajelor din țară”. Ministrul Mediului confirmă că, în urma informațiilor oferite de Agenția „Apele Moldovei”, lacurile […] Articolul Ministrul Mediului a început, cu grupuri de funcționari și salvatori, verificările digurilor lacurilor din R. Moldova apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:10
– Peste 560 de proiecte și investiții de 2,5 miliarde de lei. Sunt rezultatele obținute în doar 15 luni de la lansarea Programului 373, programul Guvernului pentru susținerea antreprenorilor. – O companie care intenționează să administreze primul fond privat de pensii din Republica Moldova se află la etapa de autorizare de către Comisia Națională a […] Articolul VIDEO / Știrile serii prezentate de Octav Tarlapan apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:00
Șeful Administrației prezidențiale, Adrian Băluțel, s-a întâlnit astăzi, 19 septembrie, cu fermierii protestatari și i-a anunțat că președintele Maia Sandu îi așteaptă la discuții peste o săptămână, adică miercuri, 25 septembrie.  „Am ieșit să discut cu fermierii care au venit în fața președinției. I-am invitat la discuții cu dna Președintă miercuri, la ora 9:00”, a […] Articolul Președinția anunță că Maia Sandu îi cheamă pe fermieri la discuții în data de 25 septembrie apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:20
Republica Moldova a fost unul dintre subiectele centrale, în cadrul ședinței Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT), convocat astăzi la București de președintele României, Klaus Iohannis. Discuțiile au vizat, în principal, evoluțiile recente privind agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, inclusiv ultimele escaladări. Astfel, membrii CSAT au analizat impactul acestora asupra securității regionale la Marea Neagră, […] Articolul Consiliul Suprem de Apărarea din România a analizat opțiunile de consolidare a Parteneriatului Strategic cu R. Moldova apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:00
Pe parcursul zilei de astăzi, 19 septembrie 2024, Comisia Electorală Centrală (CEC) a recepționat documentele și listele de subscripție în vederea susținerii a doi candidați la funcția de Președinte al Republicii Moldova și o cerere de înregistrare în calitate de participant la referendumul republican constituțional din 20 octombrie 2024. Actele necesare și listele de subscripție […] Articolul Încă două grupuri de inițiativă au adus semnăturile la CEC apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:50
Mâine, 20 septembrie 2024, începe campania electorală pentru participanții la referendumul republican constituțional și candidații la funcția de Președinte al Republicii Moldova din 20 octombrie 2024. CEC atenționează că în perioada campaniei electorale este interzisă publicitatea politică și e permisă doar cea electorală pentru candidații și participanții la referendum înregistrați decătre CEC. Totodată, legislația electorală […] Articolul Mâine începe campania electorală: Avertizările CEC pentru participanții la referendum și alegerile prezidențiale apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:20
„Suntem bucuroși că Republica Moldova este alături de noi pe acest drum, pentru că Uniunea Europeană înseamnă bunăstare pentru cetățeni, posibilități de dezvoltare pentru economie și oportunități de colaborare pentru vecini. Principalul e să credem în succes și să nu dăm Rusiei posibilitatea să ne abată din acest drum”. Declarații în acest sens au fost […] Articolul Noul ministrul de Externe al Ucrainei, în vizită la Chișinău: Să nu permitem Rusiei să ne abată din drumul spre UE apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:10
„Suntem bucuroși că Republica Moldova este alături de noi pe acest drum, pentru că Uniunea Europeană înseamnă bunăstare pentru cetățeni, posibilități de dezvoltare pentru economie și oportunități de colaborare pentru vecini. Principalul e să credem în succes și să nu dăm Rusiei posibilitatea să ne abată din acest drum”. Declarații în acest sens au fost […] Articolul Noul ministrul de Externe al Ucrainei, în vizită la Chișinău: Să nu dăm Rusiei posibilitatea să ne abată din drumul spre UE apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:00
Republica Moldova va putea participa la proceduri comune de achiziții publice pentru achiziționarea contramăsurilor medicale pentru amenințările grave de sănătate. Comisia politică externă și integrare europeană va propune spre examinare în plenul Parlamentului un acord care prevede acest lucru. Potrivit Legislativului, acordul de achiziție comună este un instrument inovator de organizare a achizițiilor de vaccinuri și […] Articolul Republica Moldova va participa, împreună cu statele europene, la achizițiile publice comune de medicamente apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:20
Canada va acorda suport bugetar Republicii Moldova în valoare de 120 de milioane de dolari canadieni. Membrii Comisiei economie, buget și finanțe au aprobat raportul pentru proiectul de ratificare a acordului de facilitate de împrumut dintre Ministerul Finanțelor al Republicii Moldova și Majestatea Sa Regele de drept al Canadei. Mijloacele financiare vor fi oferite prin intermediul […] Articolul Canada împrumută R. Moldova 120 de milioane de dolari canadieni: Cum vor fi folosiți banii apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:10
În Republica Moldova a fost înregistrat un caz de febră hemoragică provocată de virusul Dengue, infecție transmisă de țânțari la om. Potrivit Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), cazul este de import și a fost confirmat la o tânără cu vârsta de 26 de ani, din municipiul Chișinău. „Persoana s-a îmbolnăvit în timpul unei călătorii […] Articolul Virusul Dengue în Moldova: Un tânără s-a îmbolnăvit în timpul unei călătorii în India apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:30
Cantina Liceului teoretic republican „Aristotel”, unde 65 de elevi s-au intoxicat, și-a sistat activitatea. Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor anunță că a inițiat verificări. Până la finalizarea anchetei epidemiologice cantina și-a sistat activitatea. Potrivit ANSA, responsabilitatea privind siguranța alimentelor le revine, în exclusivitate, operatorilor din domeniul alimentar. În context, instituția solicită agenților economici din domeniu […] Articolul Cantina liceului în care s-au otrăvit 65 de elevi, închisă pentru verificări apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:10
Partidul Democrația Acasă, condus de Vasile Costiuc, a fost înregistrat în calitate de participant la referendumul constituțional republican din 20 octombrie. Conform actelor depuse la Comisia Electorală Centrală, formațiunea se înregistrează cu opțiunea „DA”. Împreună că Partidul Democrația Acasă, sunt 10 formațiuni politice înregistrate în calitate de participant la referendum. Două dintre ele au declarat […] Articolul Partidul lui Vasile Costiuc, înregistrat ca participant la referendum apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:10
Ministerul Energiei a înaintat candidaturile pentru funcțiile de membru al Consiliului de Administrație SA Moldovagaz. Aceștia sunt Dorin Junghietu, propus pentru funcția de președinte al Consiliului de Administrație, Vadim Ceban propus pentru funcția de vicepreședinte al Consiliului de Administrație, iar Eduard Calancea și Radu Mandraburca, pentru funcțiile de membru al Consiliului de Administrație. Potrivit instituției, […] Articolul Cine ar putea fi noul președinte al Moldovagaz: Anunțul Ministerului Energiei apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:50
Fostul secretar general adjunct al NATO, Mircea Geoană, este pe primul loc, iar premierul de la București, Marcel Ciolacu, pe al doilea loc la prezidențialele din România, arată un nou sondaj realizat de INSCOP Research, la comanda Institutului pentru Libertate și Democrație. Studiul a fost realizat în această lună. Raportat la cei care și-au exprimat […] Articolul Mircea Geoană și Marcel Ciolacu, favoriții pentru prezidențialele din România, arată un nou sondaj INSCOP Research apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:40
Deputații se întrunesc vineri, 20 septembrie, în ședință. Biroul permanent a aprobat, astăzi, ordinea de zi. Astfel, Parlamentul urmează să ratifice un acord dintre Republica Moldova și Canada care prevede oferirea unui împrumut în valoare de 120 milioane de dolari canadieni țării noastre. Mijloacele financiare vor fi utilizate pentru consolidarea rezilienței gospodăriilor și refugiaților, promovarea […] Articolul Deputații se întrunesc vineri în ședință: Pe agendă, numiri la CSM apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:40
Candidatul republican la președinție Donald Trump a declarat miercuri că se va întâlni „probabil” cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski săptămâna viitoare, scrie The Guardian. Zelenski se va afla în SUA săptămâna viitoare pentru a se adresa unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU privind războiul Rusiei în țara sa. „Probabil, da”, a spus Trump […] Articolul Donald Trump și Volodimir Zelenski urmează să aibă o întrevedere săptămâna viitoare apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:50
Problemele de sănătate raportate de elevii Liceului „Aristotel” din Chișinău nu sunt cauzate de toxiinfecție alimentară, ci de infecția cu Norovirus. Această declarație a fost făcută de directorul instituției de învățământ, Pavel Cerbușca. Contactat de ZdG, Cerbușca a afirmat că elevii s-ar fi infectat cu un virus, nu cu toxine alimentare. „Până acum se vorbea despre […] Articolul Reacția directorului lieceului din Chișinău, unde peste 60 de elevi au ajuns la spital cu intoxicații: Nu e toxiinfecție alimentară, ci Norovirus apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:50
Două persoane din nordul țării, printre care și un funcționar public, au fost reținute într-un dosar de trafic de influență la eliberarea permiselor de conducere. Bănuiții ar fi pretins și primit bani pentru a influența funcționari din cadrul Secției înmatriculare vehicule și documentare a conducătorilor auto Bălți pentru eliberarea unui permis de conducere, transmite IPN. […] Articolul Rețineri într-un dosar de trafic de influență la eliberarea permiselor de conducere apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:00
Ministerul Sănătății anunță despre un caz de toxiinfecție alimentară în grup la Liceul Teoretic Republican „Aristotel” din Chișinău. 65 de elevi din clasele a X-XII-a și un angajat al instituției de învățământ au prezentat semne clinice de boală. În prezent, 20 de elevi și angajatul instituției sunt internați pentru tratament specializat: 14 copii și angajatul […] Articolul Toxinfecție în masă la Liceul „Aristotel” din Capitală. La spital au ajuns 65 de elevi și un angajat al instituției apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.