Participă la concursul de eseuri „Povești de supraviețuire și speranță” și împărtășește-ți povestea

#diez, 7 septembrie 2024 10:45

Ești invitat(ă) să participi la concursul de eseuri și istorioare „Povești de supraviețuire și speranță”. Acest concurs are drept scop conștientizarea și prevenirea suicidului. Prin intermediul acestuia, organizatorii își propun să creeze un spațiu sigur în care poveștile personale și experiențele împărtășite să inspire și să ofere suport celor care trec prin momente dificile în viață. Сообщение Participă la concursul de eseuri „Povești de supraviețuire și speranță” și împărtășește-ți povestea появились сначала на #diez.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de #diez

Acum 6 ore
18:00
Luni, 16 septembrie, în jurul orei 17.40, în Republica Moldova s-a resimțit un cutremur cu magnitudinea de 5,2 grade pe scara Richter. Informația a fost comunicată de către Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului. Сообщение Cutremur de 5,2 grade pe scara Richter s-a resimțit în Moldova появились сначала на #diez.
17:15
Personalitate marcantă al învățământului economic, primul rector al ASEM, PAUL BRAN (13 septembrie 1940 – 26 iulie 2006), căruia i-a revenit măreața misiune de a fonda Academia de Studii Economice din Moldova şi a contribui la reforma economică din Republica Moldova, ar fi împlinit astăzi 84 de ani. Сообщение Paul Bran – economist, profesor universitar, manager al învățământului superior în domeniu, primul rector al ASEM появились сначала на #diez.
16:30
Studenții Facultății Relații Economice Internaționale au avut prilejul să viziteze ASE București, partenerul strategic al ASEM. În cadrul vizitei, studenții au avut o întâlnire cu administrația ASE București: Rectorul ASE București Nicolae ISTUDOR, dr., prof. univ.; Președintele Senatului ASE București Gheorghe HURDUZEU, dr., prof. univ.; Prorector – Relații Internaționale Constantin Marius PROFIROIU, dr., prof. univ.; Decanul Facultății Relații Economice Internaționale Radu PETRARIU, dr., conf. univ.; precum și Lelia IORDAN, șeful Biroului de Cooperare Internațională și Oana CÂRNICIANU. Сообщение Studenții Facultății Relații Economice Internaționale ASEM în vizită la ASE București появились сначала на #diez.
Acum 8 ore
16:15
Moldova Business Week 2024 (MBW 2024), cel mai important eveniment economic al țării, a început, reunind pe o singură platformă peste o mie de participanți din diverse industrii și regiuni. Printre aceștia se numără investitori străini, antreprenori locali, oficiali de rang înalt și experți economici de top. Ediția din acest an aduce o premieră, desfășurându-se pe parcursul a cinci zile în patru regiuni cheie – Chișinău, Edineț, Ungheni și Bălți. Această extindere regională oferă antreprenorilor din Moldova acces mai larg la oportunități de dezvoltare, indiferent de localitatea în care se află. Сообщение Moldova Business Week 2024 conectează investitorii și oportunitățile localeю Cinci zile de discuții la cel mai mare forum economic al țării появились сначала на #diez.
15:30
În urma ploilor abundente din ultimele zile, 56 de instituții de învățământ din patru sectoare ale capitalei au fost avariate. Potrivit sefului adjunct al Direcției Principale Educație (DGETS), Tineret și Sport din Chișinău, Andrei Pavaloi, este vorba despre sectoarele Botanica, Buiucani, Centru și Râșcani. Сообщение 56 de instituții de învățământ au fost avariate din cauza ploilor abundente din capitală появились сначала на #diez.
14:45
În anul de studii 2024/2025, în municipiul Chișinău vor activa 1 077 de grupe cu program prelungit. Dintre acestea, 1 024 vor avea trei ore de activitate, în 104 instituții, iar 53 – șase ore de activitate, în 20 de instituții. Despre acest fapt a precizat șeful adjunct al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport […] Сообщение Anul curent, în Chișinău vor activa 1 077 de grupe cu program prelungit. Acestea sunt finanțate din bugetul municipal появились сначала на #diez.
14:45
Pe 8 septembrie, peste 100 de oameni maib au participat la unul dintre cele mai așteptate evenimente sportive ale toamnei – Euro Marathon 2024. Maratonul organizat de Sporter, cu suportul maib, a luat startul în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău și a întrunit peste 5000 de participanți care împărtășesc aceeași dragoste pentru un mod de viață activ. Сообщение (video) Echipa maib – activi la superlativ la Euro Marathon 2024 появились сначала на #diez.
Acum 12 ore
14:15
Aderarea la Uniunea Europeană implică mai multe procese importante prin care trece o țară, de la dezvoltarea economică până la adoptarea monedei euro. Dacă pentru economie schimbările vor fi mult mai tangibile și rapide, datorită accesului liber la piața comună europeană și fondurilor europene, trecerea la moneda euro este un proces mult mai dificil și de durată. În acest articol, explicăm ce criterii trebuie să îndeplinească o țară pentru a adera la zona euro și care sunt beneficiile economice ale integrării în Uniunea Europeană. Сообщение Vom renunța la leu și trecem la euro? Ce schimbări ne așteaptă dacă Moldova va adera la UE și cum se vor reflecta asupra economiei появились сначала на #diez.
13:45
La Los Angeles a avut loc cea de-a 76-a ceremonie de decernare a Premiilor Emmy. La ediția din acest an, serialul istoric japonez „Shogun” a câștigat 18 premii, stabilind un nou record de victorii într-un sezon. Producția a fost premiată la categoriile cea mai bună dramă, actor principal (Hiroyuki Sanada) şi actriţă principală (Anna Sawai). Anna Sawai este prima actriță de origine asiatică care câştigă un premiu la această categorie. Сообщение Lista câștigătorilor la Premiile Emmy 2024. Drama „Shogun” a fost premiată cu 18 trofee și a stabilit un nou record de victorii într-un sezon появились сначала на #diez.
13:15
Festivalul Etno Gastronomic Bostaniada revine în zilele de 28 și 29 septembrie la Agropensiunea Bostaniada. Doritorii de a petrece timpul în natură, cu familia și prietenii sunt așteptați să trăiască noi experiențe și să se detașeze de rutină. Сообщение Bostaniada revine! Care este programul celui mai colorat festival al toamnei появились сначала на #diez.
12:30
Cod galben de instabilitate atmosferică a fost prognozat pe jumătate din teritoriul Republicii Moldova. Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, avertizarea este activă pentru ziua de astăzi, 16 septembrie, până la ora 15.00. Сообщение Codul galben de instabilitate atmosferică se menține și astăzi. Ne așteaptă averse de ploaie появились сначала на #diez.
10:15
Autoritățile austriece au emis cod portocaliu de ploi abundente, valabile în următoarele zone: Austria Inferioară, Austria Superioară, Viena, Salzburg, nordul landului Burgenland, nordul landului Styria și nord-estul landului Tirol. Avertizarea este valabilă până în data de 17 septembrie. În acest context, moldovenii sunt îndemnați să evite călătoriile în Republica Austria. Сообщение Moldovenii sunt îndemnați să evite călătoriile în Austria. A fost emis cod portocaliu de ploi abundente появились сначала на #diez.
Ieri
17:30
În fiecare zi, în toată țara se desfășoară o multitudine de evenimente interesante la care poți participa. Mai jos îți prezentăm câteva dintre cele programate pentru perioada 16-22 septembrie. Сообщение Ce faci săptămâna viitoare? Șase evenimente la care poți merge în perioada 16-22 septembrie появились сначала на #diez.
16:30
Tirul sportiv este o disciplină competitivă care implică tragerea cu arme de foc sau cu alte dispozitive de tragere către ținte. Există mai multe tipuri de tir sportiv, iar acestea variază în funcție de arma utilizată, distanța față de țintă și condițiile competiției. Printre cele mai populare se numără tirul cu pușca, cu pistolul și cu arcul. Așadar, vă prezentăm mai jos cinci spații din Chișinău unde puteți învăța și practica două dintre ele: cu pușca și cu pistolul. Сообщение Unde poți învăța și practica tir cu pușca sau cu pistolul în Chișinău появились сначала на #diez.
15:30
Romii reprezintă aproximativ 0,3 % din populația totală a Republicii Moldova. Marea majoritate a etnicilor romi locuiesc în nordul țării: aproape trei dintre patru persoane. Tradițiile și obiceiurile colorate ale romilor contribuie semnificativ la diversitatea culturală a Moldovei. Сообщение (video) „Costumele sunt unul dintre elementele importante în cultura noastră.” Igor Cibotari, despre tradițiile romilor появились сначала на #diez.
14:45
Chiar dacă a trecut doar jumătate din prima lună de școală, unii elevi de clasa a XII-a deja au început să se pregătească pentru examenele de bacalaureat. O resursă gratuită de unde poți învăța pentru bac este platforma „Educație online”. Сообщение Ești clasa a XII-a? Pregătește-te pentru examenele de bacalaureat cu ajutorul platformei „Educație online” появились сначала на #diez.
13:30
Start-upurile tehnologice din Republica Moldova se pot înregistra la un program de susținere a inovațiilor digitale, desfășurat de Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA). Start-upurile selectate vor beneficia de finanțări nerambursabile de până la 500 000 de lei. Сообщение Ai un start-up tehnologic și ești în căutare de finanțare? Participă la un program și câștigă până la 500 000 de lei появились сначала на #diez.
12:45
Judocanul Victor Sterpu a câștigat Grand Prix-ul de la Zagreb. El a obținut cinci victorii în categoria de greutate de până la 81 kg, informează Comitetul Național Olimpic și Sportiv din Republica Moldova. Сообщение Judocanul moldovean Victor Sterpu a cucerit medalia de aur la Grand Prix-ul de la Zagreb появились сначала на #diez.
11:45
Dacă alergia la ambrozie îți afectează viața în sezonul de polenizare, imunoterapia ar putea fi soluția pe care o cauți. Această abordare avansată de tratament nu doar că reduce simptomele, dar vizează și cauza principală a alergiei. Prin expunerea controlată la alergen, imunoterapia ajută sistemul imunitar să dezvolte o toleranță pe termen lung. În acest material, vei descoperi cum funcționează imunoterapia, care sunt beneficiile sale și cum poate transforma gestionarea alergiilor la ambrozie. Сообщение Imunoterapia pentru ambrozie. Cum funcționează tratamentul și cât de eficient este появились сначала на #diez.
11:45
În această aventură, Gabriela și Constantin pornesc să viziteze raionul Ungheni, un loc plin de surprize. Vei explora alături de ei: Movila Măgura, Casa Albă și Casa Olarului din Mircești. Iar pentru un moment dulce, s-au oprit la Stories Patiserie, unde au găsit cele mai bune prăjituri din regiune. Сообщение (video) A fost lansat primul episod al proiectului „Drum Boon”. Prima destinație este raionul Ungheni появились сначала на #diez.
10:30
Serviciul German de Schimb Academic lansează înscrierile pentru bursele DAAD EPOS 2025/2026. Studenții internaționali au oportunitatea să urmeze un program de masterat în una dintre universitățile din Germania. Această bursă oferă finanțare completă pentru unul sau patru ani, în funcție de programul de studiu ales. Сообщение Mergi în Germania pentru a urma gratuit un program de masterat. Cum poți beneficia de bursa DAAD EPOS 2025/2026 появились сначала на #diez.
10:00
Un nou cod portocaliu de instabilitate atmosferică a fost prognozat de către Serviciul Hidrometeorologic de Stat. Acesta se va resimți pe tot teritoriul Republicii Moldova și va fi valabil până luni, 16 septembrie, ora 5.0. Сообщение Codul portocaliu de instabilitate atmosferică a fost prelungit. Se va resimți în toată țara появились сначала на #diez.
Mai mult de 2 zile în urmă
17:45
Imagini foto sau video intime cu tine au apărut pe o anumită rețea de socializare/un site pornografic? Nu te panica. Există un anumit plan de care trebuie să ții cont în această situație. Specialiștii din cadrul A.O. Centrul Internațional „La Strada” au enumerat pentru #diez informațiile pe care trebuie să le cunoști, dar și pașii pe care trebuie să-i parcurgi în cazul în care ai devenit victimă a infracțiunii atât de des întâlnite în ultima perioadă. Сообщение Ce să faci dacă fotografiile tale intime au ajuns pe Telegram sau pe orice altă rețea de socializare появились сначала на #diez.
16:45
Pe mai multe străzi din capitală se circulă cu dificultate din cauza ploilor abundente. În acest sens, circulația troleibuzelor și a autobuzelor din Chișinău va fi temporar suspendată pentru a asigura siguranța călătorilor și a personalului. Сообщение Din cauza precipitațiilor abundente, circulația troleibuzelor și a autobuzelor din Chișinău va fi suspendată появились сначала на #diez.
15:45
Organizația The Black Sea Trust for Regional Cooperation lansează înscrierile pentru programul de stagii The Black Sea Trust. Oportunitatea este destinată persoanelor motivate care doresc să lucreze alături de o organizație internațională și să învețe despre managementul evenimentelor, comunicare și sprijin administrativ. Сообщение Tinerii moldoveni au oportunitatea să coordoneze activitatea unei organizații internaționale în cadrul unui program de stagii появились сначала на #diez.
14:45
Știai că nu e neapărat să dezvălui toate detaliile atunci când lansezi un start-up? Ei bine, în acest articol te vom familiariza cu noțiunea de stealth mode, care presupune o activitate în modul incognito atunci când start-upul este la început de drum și îți vom explica de ce unii fondatori iau această decizie. Сообщение Ce înseamnă stealth mode și de ce unele start-upuri aleg să lucreze incognito la început появились сначала на #diez.
13:45
Participarea la festivaluri este o formă de distracție și o oportunitate de a te degaja de activitățile cotidiene. Aici poți întâlni oameni noi, poți descoperi lucruri interesante și poți trăi emoții diverse. Festivalurile oferă spațiu în care te poți relaxa, poți uita de grijile zilnice și te poți bucura de spiritul de unitate care domnește în aer. Colegii noștri de pe ru.diez au adunat la un loc toate festivalurile din Moldova care au loc în această toamnă. Сообщение Lista festivalurilor din Moldova care vor avea loc în această toamnă появились сначала на #diez.
13:00
Mai multe trasee din Republica Moldova sunt blocate din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) îndeamnă conducătriiv auto să evite deplasările pe trasee dificile sau prin zone inundate cu apă adâncă. Сообщение Mai multe drumuri din țară sunt blocate din cauza inundațiilor появились сначала на #diez.
12:30
Un grup de tineri olimpici de la Liceul Teoretic „Orizont”, filiala Durlești a înființat proiectul „Momentum”, menit să ajute elevii să se pregătească pentru obiectele reale. Astfel, tinerii care au dificultăți de învățare sau care vor să își îmbunătățească abilitățile sunt invitați să participe la lecții gratuite de matematică, fizică și chimie. Сообщение Elevii din Chișinău pot participa la lecții gratuite de matematică, fizică și chimie organizate de tineri olimpici появились сначала на #diez.
11:45
Cod galben și cod portocaliu de instabilitate atmosferică au fost prognozate pe tot teritoriul Republicii Moldova. Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, avertizarea este activă pentru perioada 14 septembrie, ora 3.0 – 15 septembrie, ora 6.0. În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) al MAI vine cu câteva recomandări pentru cetățeni astfel încât aceștia să evite situațiile de risc. Сообщение Unele străzi din Chișinău ar putea fi închise din cauza ploilor torențiale. Recomandările specialiștilor pentru a evita pericolele появились сначала на #diez.
10:30
Pe peretele oficiului poștal din satul Tudora, raionul Ștefan Vodă, va apărea o pictură murală care reprezintă dezinformarea și sursele corecte de informare. Pictura este realizată de o pictoriță, cu implicarea elevilor de la Școala de arte din Olănești și voluntarilor din Tudora. Proiectul este intitulat generic „Ai auzit?” și este implementat în colaborare cu Consiliul Local al Tinerilor din Tudora. Сообщение (foto) Pe peretele oficiului poștal dintr-un sat din Moldova este desenată o pictură murală despre dezinformare появились сначала на #diez.
10:00
Execuția resurselor financiare destinate sectorului de tineret din Republica Moldova este „sub nivelul așteptărilor”. Constatarea vine în urma unui raport publicat de Consiliul Național al Tineretului din Moldova (CNTM). Acesta analizează modul în care autoritățile publice centrale au gestionat banii destinați tinerilor în perioada 2021-2023. Raportul constată o diferență semnificativă între alocarea și utilizarea fondurilor pentru sectorul de tineret și îndeamnă autoritățile să implementeze mai eficient banii alocați. Сообщение Banii destinați tinerilor nu ajung să fie cheltuiți în întregime. Ce ar trebui să facă autoritățile появились сначала на #diez.
13 septembrie 2024
18:00
Mai multe studii arată că siguranța, securitatea și justiția reprezintă preocupări majore pentru cetățenii unei țări, fiind fundamentale pentru bunăstarea fiecăruia. Acestea asigură protecția împotriva criminalității, securitatea psihologică și întăresc încrederea în instituțiile statului. Cu alte cuvinte, le permite oamenilor să trăiască fără frică. Сообщение Cât de sigur se simt cetățenii UE în țările lor появились сначала на #diez.
17:30
În cadrul Moldova Business Week, Chișinăul va găzdui, pentru prima dată, Conferința „Industria farmaceutică & Turismul medical”. Evenimentul, organizat de Asociația de Turism Medical din Moldova și Asociația Producătorilor de Medicamente din Moldova, în parteneriat cu Consiliul Global al Turismului Medical, sub egida Agenției de Investiții, va reuni autorități publice și numeroși specialiști din domeniul farmaceutic și al turismului medical. Сообщение La Chișinău se va desfășura Conferința internațională dedicată industriei farmaceutice și turismului medical появились сначала на #diez.
17:15
În perioada 14 septembrie 2024, ora 8.0, – 15 septembrie 2024, ora 23.59, va fi suspendat traficul rutier pe mai multe străzi din centrul capitalei. Măsura a fost luată în legătură cu organizarea și desfășurarea Festivalului etniilor în municipiul Chișinău, ediția a XXIII-a. Сообщение În acest weekend, traficul rutier pe mai multe străzi din centrul capitalei va fi suspendat появились сначала на #diez.
16:45
Mediacor a fost gazda celei mai mari sărbători dedicate pasionaților de cosplay, anime, jocuri video și k-pop din Moldova – festivalul GoCon. Organizată pentru prima dată pe durata a două zile, această ediție a festivalului a reunit o varietate de fani și creatori ai lumii virtuale și artistice. Evenimentul s-a desfășurat în zilele de 7 și 8 septembrie 2024. Сообщение GoCon 2024: cum s-a desfășurat cel mai mare festival de cosplay, anime, jocuri video și k-pop din Moldova появились сначала на #diez.
16:30
Zi mare, astăzi, la Universitatea Tehnică a Moldovei! Cu ocazia celei de-a 60-a aniversări de la înființare, UTM își deschide porțile pentru oaspeți de seamă –  înalți demnitari de pe ambele maluri ale Prutului, care au venit să onoreze tradiția, excelența și inovația promovate de UTM. În cadrul ceremoniei, extinsă în Conferința comună a Consiliilor Naționale ale Rectorilor din România și Republica Moldova, rectorul UTM, Viorel BOSTAN, a salutat distinsa audiență, iar acordurile imnului  Republicii Moldova și a imnului „Gaudeamus”, interpretate de CORUL TNOB sub conducerea dirijorului Oleg CONSTANTINOV, au adăugat solemnitate și emoție evenimentului. Сообщение Conferința comună a Consiliilor Naționale ale Rectorilor Moldova și România la UTM: un pas important în consolidarea relațiilor academice появились сначала на #diez.
16:30
Tradițiile milenare în vinificație, măiestria vinificatorilor și a oenologilor, dar și Vinul Moldovei vor fi celebrate în primul weekend al lunii octombrie. Cea de-a XXIII-a ediție a Zilei Naționale a Vinului (ZNV) – eveniment emblematic, care consolidează poziția Moldovei în rândul țărilor producătoare de vinuri de înaltă calitate, va avea loc pe 5 și 6 octombrie, în Piața Marii Adunări Naționale. Desfășurată cu sloganul „Vinul nostru uimitor de bun”, această ediție vine să sublinieze ceea ce Moldova are mai bun de oferit, într-un context de excelență și inovație vinicolă. Сообщение În primul weekend al lunii octombrie celebrăm Ziua Națională a Vinului  появились сначала на #diez.
16:15
Zâmbim ambele și agreăm din primele minute ale discuției noastre că Internetul ne ușurează viața în multe feluri, e un instrument util atâta timp cât ești conștient de pericolele digitale, mai ales ca părinte. Сообщение Provocarea de a fi părinte în lumea violenței digitale появились сначала на #diez.
14:45
Agenția Relații Interetnice (ARI) a lansat Programului „Burse de Merit pentru elevii și studenții de etnie romă din învățământul liceal, profesional tehnic și superior” pentru anul de studii 2024/2025. Acțiunea are drept scop motivarea adolescenților și tinerilor de etnie romă să-și continue studiile. Сообщение Elevii și studenții de etnie romă pot obține burse de 1 200 de lei lunar. Cum poți depune dosarul появились сначала на #diez.
14:15
Carolina Andreicu niciodată nu a fost pasionată de cifre, dar, cu toate acestea, a decis să-și facă studiile superioare în domeniul finanțelor. A depus actele la mai multe universități din Țările de Jos, inclusiv la Universitatea de Științe Aplicate Hanze, Groningen. A fost acceptată, iar vara aceasta a reușit și să aplice cunoștințele acumulate în decursul primului an de studii. Experiența i-a fost asigurată în cadrul stagiului lansat de #diez – Moldova Brain Gain – în colaborare cu Ambasada Țărilor de Jos. Сообщение „Cunoștințele acumulate la universitate mi-au fost foarte utile în cadrul stagiului.” Carolina Andreicu, despre studiile în Țările de Jos și practica la FINedu появились сначала на #diez.
14:15
Cod galben și cod portocaliu de instabilitate atmosferică au fost prognozate pe tot teritoriul Republicii Moldova. Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, avertizarea este activă pentru perioada 14 septembrie, ora 3.0 – 15 septembrie, ora 6.0. Сообщение Cod galben și portocaliu de instabilitate atmosferică. Ne așteaptă ploi puternice și descărcări electrice появились сначала на #diez.
12:45
Ieri, 12 septembrie, a avut loc premierea spectacolului „Grădina de sticlă”, după romanul cu același nume al Tatianei Țîbuleac. După încheierea spectacolului, președinta Maia Sandu a oferit mai multe distincții. Сообщение Mai mulți actori ai Teatrului Național „Mihai Eminescu” au fost decorați de președinta Maia Sandu появились сначала на #diez.
12:45
Au mai rămas zile numărate până la cea de-a 9-a ediție a Moldova Business Week! Între 16 și 20 septembrie, investitori și oameni de afaceri din 23 de țări vor sosi în Republica Moldova pentru a participa la cel mai important forum economic internațional al țării, desfășurat în patru regiuni. Sub titlul sugestiv „Republica Moldova – următoarea ta destinație pentru investiții”, evenimentul oferă o oportunitate unică antreprenorilor locali și investitorilor internaționali de a descoperi potențialul economic al Republicii Moldova și de a crea noi parteneriate comerciale. Peste 1 000 de invitați sunt așteptați să participe la acest eveniment. Cei care doresc să participe sunt invitați să se înregistreze pe www.mbw.md. Сообщение Nu rata Moldova Business Week. Află detalii despre agenda evenimentului появились сначала на #diez.
11:30
Consiliul pentru dezvoltare strategică instituțională (CDSI) al Universităţii de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova, în contextul desfășurării alegerilor rectorului, Vă comunică următoarele: Conform prevederilor articolului 105, alineatul (3) din Codul educației, „Rectorul se alege de către adunarea generală a cadrelor didactice şi ştiinţifice titulare şi a reprezentanţilor studenţi din senat şi din consiliile facultăţilor cu votul majorităţii membrilor”, iar alineatul (4) stabilește că „iniţierea procesului de alegere a rectorului se face de către Consiliul pentru dezvoltare strategică instituţională prin publicarea unui anunţ cu 2 luni înainte de expirarea mandatului rectorului în exerciţiu”. Сообщение Pe 2 octombrie la USMF se vor desfășura alegerile pentru ocuparea funcției de rector. Cine sunt candidații înregistrați появились сначала на #diez.
10:30
Cea de-a XXII-a ediție a Festivalului Ethno Jazz se va desfășura la Chișinău, în incinta Teatrului Fără Nume, în perioada 11-13 octombrie. În cadrul festivalului vor evolua artiști atât din Republica Moldova, cât și din străinătate. Сообщение Festivalului Ethno Jazz revine cu cea de-a XXII-a ediție. Care este programul evenimentelor появились сначала на #diez.
12 septembrie 2024
17:30
Temele pentru acasă pot deveni o bătaie de cap nu doar pentru școlari, ci și pentru părinți, în special în clasele primare și în primele clase de gimnaziu. Din dorința de a se asigura că al său copil înțelege materialul, îndeplinește toate sarcinile și evită notele mici, părinții se implică adesea mai mult decât ar trebui în rezolvarea temelor, ceea ce poate crea dificultăți atât la școală, cât și în familie. Сообщение Implicarea părinților în rezolvarea temelor pentru acasă. Cât de mult e prea mult появились сначала на #diez.
15:00
Timp de nouă ani, în capitală avem un loc special dedicat visurilor — peretele „Misterul Dorințelor”. Acesta este situat în parcul Valea Trandafirilor, sectorul Botanica. În 2024, zidul a fost reînnoit și este gata să-și primească noul val de dorințe. Сообщение Construcția urbană „Misterul Dorințelor” a fost reînnoită! Unde poți să scrii cea mai râvnită dorință появились сначала на #diez.
12:00
SUM IT UP #6: Global Connect – Powered by MITP revine pe 17 septembrie, la Tekwill, cu o nouă ediție menită să evidențieze transformările spectaculoase ale sectorului IT din Republica Moldova. Acest eveniment unic va facilita conexiuni valoroase între experți și inovatori, oferind cifre şi informaţii exclusive despre ecosistemului tech local, într-un format accesibil și divers. La eveniment vor fi prezenţi Prim-Ministrului Republicii Moldova, Dorin Recean şi Ministrul Dezvoltării Economice şi Digitalizării, Dumitru Alaiba. Сообщение Inovaţie şi ascensiune la o noua ediţie SUM IT UP, organizată de MITP. Află cum Moldova devine un hub de inovație și conectivitate globală появились сначала на #diez.
11:30
Două cămine de la Universitatea de Stat din Moldova și Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” urmează să fie renovate capital. În acest sens, Guvernul a ratificat un amendament al unui acord de finanțare dintre Republica Moldova și Asociația Internațională pentru Dezvoltare. Сообщение Două cămine universitare din Moldova vor fi renovate capital появились сначала на #diez.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.