Horoscopul zilei de vineri, 6 septembrie 2024: Peștii sunt sfătuiți să vorbească mai puțin cu colegii și să aibă mai multă încredere în membrii familiei

Observatorul de Nord, 6 septembrie 2024 06:30

Berbec. Nu încerca să te impui celor din jur, mulți deja sunt obosiți de atenția și sfaturile tale. Concentrează-te pe sarcinile tale personale, căci ai planificat multe lucruri pentru această lună. Ai șansa de a rezolva cu succes contradicțiile din familie, dar și în acest caz nu-ți deranja apropiații cu grijile tale exagerate, păstrează distanța. […] Post-ul Horoscopul zilei de vineri, 6 septembrie 2024: Peștii sunt sfătuiți să vorbească mai puțin cu colegii și să aibă mai multă încredere în membrii familiei apare prima dată în Observatorul de Nord.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Observatorul de Nord

Acum 4 ore
18:20
Un cutremur cu magnitudinea estimată de 5,3 a avut loc astăzi, 16 septembrie, la ora 17:40, afectând Republica Moldova, Bulgaria și Ucraina. Seismul a fost resimțit în întreaga regiune, dar până acum nu au fost raportate pagube majore sau victime. Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) de la București transmite că seismul cu […] Post-ul Seism de 5,3 grade resimțit în Republica Moldova, Bulgaria și Ucraina apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 8 ore
15:30
S.A. „RED-Nord” anunță deconectări programate ale energiei electrice în legătură cu executarea lucrărilor de mentenanţă în reţelele de distribuţie. Așa că în perioada 16.09.2024-22.09.2024 se va întrerupe energia electrică în următoarele localități:   Post-ul Se așteaptă deconectări programate ale energiei electrice în Florești, Putinești, Cubolta și alte localități apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 12 ore
11:50
Pentru a beneficia de o asistență medicală de calitate, circa 100.000 de cetățeni din județul Botoșani și nu numai nu trebuie să plece la București sau Iași. Toate condițiile de standarde europene au fost create, datorită banilor investiți de Uniunea Europeană în Spitalul municipal din orașul Dorohoi (de altfel, o localitate foarte asemănătoare cu Soroca, […] Post-ul Hai cu noi în Europa! Peste 30.000.000 de euro a alocat Uniunea Europeană pentru „reanimarea” unui spital dintr-un oraș ca Soroca / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:30
La 15 septembrie, în jurul orei 15:00, poliția din Soroca a fost informată despre descoperirea cadavrului unui bărbat strangulat într-o gospodărie din localitatea Rublenița. În urma investigațiilor preliminare, polițiștii au găsit cadavrul unui bărbat de 56 de ani într-o construcție auxiliară din gospodărie. Nu au fost depistate alte leziuni corporale pe suprafața cadavrului. Autoritățile continuă […] Post-ul Cadavru descoperit la Rublenița: Poliția investighează moartea unui bărbat apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 24 ore
06:30
Curs valutar pentru luni, 16 septembrie 2024, publicat de Banca Națională a Moldovei Euro: creștere cu 13 bani, cotat la 19,38 lei bani. Dolarul american: creștere cu 2 bani, cotat la 17,48 bani. Leul românesc: creștere cu 3 bani, cotat la 3,89 bani. Rubla rusească: cotată în continuare la 19 bani. Hrivna ucraineană: rămâne la 42 […] Post-ul Curs valutar pentru luni, 16 septembrie 2024: Euro crește cu 13 bani, află cu cât crește dolarul apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:10
Luni, 16 septembrie 2024, cerul va fi predominant noros, iar vântul va sufla slab până la moderat. În primele ore ale dimineții sunt posibile ploi izolate. Temperaturile maxime vor atinge 23 de grade Celsius, iar pe timpul nopții, minimele vor coborî până la 16 grade Celsius.   Post-ul Meteo 16 septembrie 2024: Maxime de 23°C și ploi izolate apare prima dată în Observatorul de Nord.
05:50
Berbec Astăzi, Berbecii trebuie să dea dovadă de perseverență și hărnicie dacă vor să obțină rezultatul dorit. Este mai bine să nu se distragă cu lucruri neimportante pentru a nu pierde timp prețios. Sunt posibile surprize plăcute care vor îmbunătăți starea de spirit. Seara, puteți organiza o surpriză romantică pentru persoana iubită. Taur Intuiția Taurilor […] Post-ul Horosocopul zilei de luni, 16 septembrie 2024: Taurii vor avea călătorii de afaceri, Leii ar putea avea neînțelegeri la locul de muncă, apare prima dată în Observatorul de Nord.
Ieri
18:10
  În legătură cu lucrările de profilactică la bazinele de apă, Regia Apă-Canal Soroca anunță că în zilele de luni și marți, 16 și 17 septembrie, în municipiul Soroca va fi sistată aprovizionarea cu apă potabilă.     Altfel, după cum ne-a relatat directorul tehnic al Regiei Apă-Canal Soroca, Igor Focșa, este posibil ca aprovizionarea cu […] Post-ul Important! Luni și marți în municipiul Soroca va fi sistată aprovizionarea cu apă potabilă apare prima dată în Observatorul de Nord.
17:30
Petele de cafea pe cănile preferate sunt o problemă comună, care poate deveni frustrantă dacă nu sunt abordate corect. Cafeaua, deși delicioasă și energizantă, poate lăsa urme greu de îndepărtat din cauza compușilor pe care îi conține. Iată de ce apar aceste pete și cum poți să le elimini eficient folosind câteva trucuri simple. De […] Post-ul De ce cafeaua îți pătează ceștile. Cum să scapi de pete cu cele mai simple metode din bucătărie apare prima dată în Observatorul de Nord.
17:10
Pe rețelele sociale se vehiculează că grupa sanguină și factorul Rh se pot schimba pe parcursul vieții. Sângele este un țesut conjunctiv lichid, care circulă prin vasele sanguine ale corpului. Funcția sa este de a transporta oxigenul și substanțele nutritive către organe, precum și de a elimina produsele reziduale din organism. În 1901, medicul austriac […] Post-ul Adevăr sau mit: Grupa de sânge se poate schimba pe parcursul vieții apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:10
Specialiștii în dezvoltare personală ne încurajează să ne simplificăm viața pentru a ne bucura mai mult de ceea ce este cu adevărat important. Reducerea complexității ne permite să avem mai mult timp și energie pentru lucrurile care ne aduc bucurie și satisfacție. Iată câteva sfaturi practice pentru a face acest lucru. Redu lista de priorități […] Post-ul Cum să-ți simplifici viața pentru a te bucura cu adevărat de ea apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:30
Curățarea pernelor este un aspect esențial al menținerii unui mediu de dormit sănătos și igienic. De-a lungul timpului, pernele acumulează praf, acarieni, transpirație și uleiuri naturale, toate acestea putând contribui la apariția alergiilor sau a altor probleme respiratorii. Deși există numeroase metode promovate online pentru curățarea pernelor, unele dintre ele nu sunt doar ineficiente, ci […] Post-ul Cum se curăță pernele cel mai bine apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:30
Săptămâna 16-22 septembrie va aduce noi perspective și schimbări importante pentru fiecare semn zodiacal. Fiți pregătiți pentru oportunități care vă vor ajuta să vă valorificați potențialul și să atingeți ceea ce vă doriți. Horoscopul pentru această săptămână vă va ajuta să înțelegeți cum să acționați pentru a folosi acest interval la maximum. Berbec Săptămâna aceasta, […] Post-ul Horoscop pentru săptămâna 16-22 septembrie 2024 pentru toate semnele zodiacului apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:20
Merele coapte sunt foarte populare în sezonul de toamnă deoarece deschid perfect sezonul cu aroma lor. Dacă nu ai mâncat niciodată mere coapte, atunci te vei răsfăța imediat cu acest deliciu. Ingredientul secret pentru cele mai bune mere coapte Dacă îți dorești să-ți surprinzi familia cu un desert simplu și rapid, atunci trebuie să încerci […] Post-ul Află care este ingredientul secret care face merele coapte crocante și delicioase apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:10
Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, de ploi torențiale și instabilitate atmosferică, din cursul zilei de 14 septembrie, la numărul unic de urgență 112, numărul solicitărilor a crescut cu aproape 33%, înregistrându-se până la 523 de solicitări pe oră. Numărul de apeluri intrate în sistemul informațional automatizat al SIA 112 a fost de aproape 10 mii, […] Post-ul Număr record de solicitări la 112: peste 500 de apeluri pe oră din cauza inundațiilor și furtunilor apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:40
Conform datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în perioada 15 septembrie ora 07:00 – 16 septembrie 05:00, pe arii extinse se prevăd ploi puternice însoțite de descărcări electrice, (cantități de apă de 50-60 l/m2). Se vor semnala intensificări ale vântului în rafale de până la 15-20 m/s. În acest sens persoanele sunt rugate să urmărească buletinele […] Post-ul Stați acasă: Cod portocaliu de ploi puternice și descărcări electrice apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:20
În anii 1671-1672 are loc o răscoală a slujitorilor din ţinuturile Lăpuşna şi Orhei sub conducerea lui Mihalcea Hâncu şi Apostol Durac, la care au aderat şi mulţi soroceni. Răscoala a fost înăbuşită de Gheorghe Duca, ajutat de armata turcă. După zdrobirea lui Mihalcea Hâncu armata turcă se îndreaptă spre frontiera poloneză la cererea unor […] Post-ul Cum au refăcut polonezii Cetatea Soroca? apare prima dată în Observatorul de Nord.
05:40
Berbec. Astăzi vei avea ocazia să obții informații importante și utile, care te vor ajuta să găsești cea mai scurtă cale către obiectivul tău. Fii mai precaut cu noile cunoștințe. Merită să te bazezi doar pe oamenii de încredere, mai ales când vine vorba de chestiuni financiare serioase. Este posibil să întâlnești persoane cu care […] Post-ul Horoscopul zilei de 15 septembrie 2024: Peștii sunt sfătuiți să nu se enerveze pentru lucruri mărunte, Vărsătorii să nu se grăbească apare prima dată în Observatorul de Nord.
Mai mult de 2 zile în urmă
21:40
  După trei etape din noua ediție a Campionatului Republicii Moldova la fotbal, Liga a 2-a, seria Nord, Zona Nord formația EFA din Visoca este una din cele patru echipe care încă nu au pierdut puncte și, cel puțin la nivelul rezultatelor, care sunt pretendentele principale la un loc pe podium, inclusiv la promovarea în […] Post-ul EFA câștigă al treilea meci consecutiv, de data aceasta cu scor de neprezentare, 3-0, la Edineț apare prima dată în Observatorul de Nord.
20:10
Astăzi s-a desfășurat ediția a II-a a Campionatului Deschis la Lupte Greco-Romane al Școlii Sportive pentru Copii și Juniori Florești, având drept scop popularizarea acestui gen de sport, verificarea nivelului de pregătire a tinerilor sportivi și desemnarea celor mai puternici sportivi. Oaspeții de onoare ai evenimentului au fost dl Iurie Vlas, vicepreședintele raionului Florești, dna […] Post-ul La Florești s-a desfășurat cea de-a II-a ediție a Campionatului de lupte greco-romane pentru copii și juniori / GALERIE FOTO apare prima dată în Observatorul de Nord.
18:50
Mierea este un îndulcitor natural cu numeroase beneficii pentru sănătate. Este folosită de mii de ani în alimentație și medicină, fiind apreciată pentru proprietățile sale antibacteriene, antioxidante și calmante. Totuși, o întrebare comună și importantă e dacă putem să adăugăm miere în băuturile fierbinți. Ce se întâmplă când pui miere în băuturi fierbinți Când adăugăm […] Post-ul Pui miere în ceai? Ce se întâmplă apare prima dată în Observatorul de Nord.
18:30
În perioada 14-16 septembrie, întregul teritoriu al Republicii Moldova va fi afectat de un Cod Portocaliu de ploi torențiale și instabilitate atmosferică. Autoritățile îndeamnă la prudență maximă! Conform Serviciului Hidrometeorologic de Stat, ploile vor continua astăzi până la ora 24:00 în toate regiunile, urmând ca noaptea să aducă precipitații moderate. Un nou val de ploi […] Post-ul Avertizare Meteorologică: Cod Portocaliu de ploi torențiale și instabilitate atmosferică apare prima dată în Observatorul de Nord.
17:50
La Palatul de Cultură din Soroca, diversitatea culturală a fost celebrată cu mare fast în cadrul Festivalului Etniilor, unde comunități etnice din raion și-au prezentat cu mândrie tradițiile. Rușii, ucrainenii, polonezii, armenii, evreii și romii, au adus cu ei tot ce au mai valoros: bucate tradiționale, meșteșuguri autentice și straie naționale ce reflectă cultura fiecărui […] Post-ul Festivalul Etniilor a unit comunitățile din Soroca prin cultură și tradiții / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
17:30
În era digitală, fotografia s-a transformat dintr-un hobby sau o artă într-o parte integrantă a vieții de zi cu zi. Spre deosebire de vremurile în care pozele erau imprimate și păstrate în albume, astăzi cele mai multe amintiri sunt stocate pe dispozitive electronice sau în cloud. Dar ce se întâmplă când tehnologia eșuează sau când […] Post-ul Cum să-ți păstrezi fotografiile în era digitală: Ghid pentru protejarea amintirilor tale apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:40
Majoritatea dintre pasionații de plante de casă știu că sănătatea plantelor depinde de cât de multă grijă avem, dar și de cât praf acumulează. Iar dacă nu le curățăm de praf, putem crește riscul apariției dăunătorilor și al declinului sănătății plantelor, relativ rapid.  Astfel că, multe dintre gospodine au folosit ce au avât la îndemână […] Post-ul Cum cureți plantele de praf apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:20
La Spitalul Raional Soroca „Anatolie Prisăcari” funcționează un nou centru specializat în tratarea accidentului vascular cerebral (AVC). AVC reprezintă o problemă majoră de sănătate, afectând anual aproximativ 12.000 de persoane în Republica Moldova. În ultimii ani, s-a înregistrat o creștere îngrijorătoare a numărului de decese cauzate de această afecțiune. Noul centru deschis, oferă metode moderne […] Post-ul La Spitalul Raional Soroca funcționează un centru de urgență pentru accidente vasculare cerebrale / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:30
Serviciile secrete au experimentat cu diverse animale ca spioni, de la porumbei care transportau mesaje și camere foto, la pisici dotate cu aparatj pentru a asculta conversații, aceste proiecte reflectă ingeniozitatea și, uneori, absurditatea cercetărilor de spionaj. Porumbeii Porumbeii au fost folosiți de mii de ani în întreaga lume pentru transmiterea mesajelor. Pentru a trimite […] Post-ul 6 animale pe care serviciile secrete le-au folosit ca agenți sub acoperire apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:10
Când vine vorba de modul cum ne îmbrăcăm, este importantă alegerea, în afară de faptul că te și poate cataloga într-un anume fel. Așa că, fie că-ți place sau nu, este important să știi cum trebuie să te îmbraci atunci când mergi la restaurant, de fapt, având în vedere că mulți români fac greșeala asta. […] Post-ul Cum trebuie să te îmbraci atunci când mergi la restaurant apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:40
Nu trebuie să ne temem de vârstă. Știința a dovedit că poți fi sănătos, fericit și activ  chiar și la pensie. Iar noi vom încerca să demontăm 8 mituri despre îmbătrânire. De la dureri articulare și fragilitatea oaselor, până la mitul că înaintarea în vârstă aduce inevitabil scăderea libidoului sau a creativității, vom arăta că […] Post-ul 8 mituri despre îmbătrânire în care trebuie să încetăm să mai credem apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:20
Poliția Națională avertizează️ Șoferii sunt îndemnați să circule doar în cazuri de strictă necesitate. Ploaia abundentă a făcut ca drumurile să devină dificil de parcurs, crescând semnificativ riscul de accidente și blocaje. În prezent, traseul din apropierea localității Sărata Nouă, raionul Leova, este blocat din cauza acumulării masive de apă. Polițiștii monitorizează situația pe toate […] Post-ul Poliția Națională avertizează: Riscul de accidente crește pe drumurile afectate de ploi apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:00
  Nu căutați Centrul de zi pentru copii „Voinicelul” pe harta unei localități din Câmpia Sorocii, fiindcă așa ceva încă nu există la noi. Or, la noi acești copii sunt lăsați în grija bunicilor sau rudelor apropiate, autoritățile asumându-și doar rolul de observatori ai procesului de acomodare cu noile condiții a copiilor, părinții cărora sunt […] Post-ul Hai cu noi în Europa! Centrul de zi pentru copii „Voinicelul” găzduiește 15 copii, părinții cărora muncesc peste hotare / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:10
O nouă schemă de finanțare ilegală a partidelor afiliate lui Ilan Șor a fost dată peste cap de oamenii legii. Poliția a prezentat imagini video și secvențe audio care probează implicarea mai multor persoane în spălarea de bani organizată de un grup criminal. Acestora li se deschideau conturi în banca comercială „Promsvyazbank” din Federația Rusă, iar […] Post-ul Vineri, 13, pentru afiliații lui Ilan Șor. Noi scheme de finanțare ilegală, date peste cap de oamenii legii. apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:10
 Circa 120 de elevi și studenți de etnie romă vor putea beneficia de burse de merit în valoare de 1200 de lei pentru anul de studii 2024 – 2025. Acestea vor fi oferite în cadrul unui Program de burse lansat de Agenția Relații Interetnice (ARI) în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării, transmite moldpres.md Programul […] Post-ul 120 de elevi și studenți de etnie romă pot primi burse de merit în valoare de 1200 de lei apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:00
Alegerea apei de băut este un subiect actual, pe care oamenii îl discută intens și îl învăluie în diverse mituri. În special, apar multe întrebări legate de tipurile de apă: arteziană, filtrată, de la robinet, mineralizată și altele. În ultima vreme, a crescut interesul pentru natural și alimentația sănătoasă, astfel că tot mai mulți se […] Post-ul Apa de ploaie: Beneficiu sau pericol apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:00
Achiziționarea unei mașini la mâna a doua poate fi o soluție inteligentă și economică, mai ales în Republica Moldova, unde prețurile mașinilor noi sunt adesea ridicate. Totuși, pentru a evita capcanele și pentru a face o investiție bună, este esențial să știi la ce să fii atent atunci când cumperi un vehicul second-hand. În acest […] Post-ul Cum să-ți alegi mașina la mâna a doua: Sfaturi și trucuri pentru cumpărători / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
07:00
Berbec Ziua este favorabilă pentru multe activități și, bineînțeles, pentru odihnă. Astăzi, astrele vă susțin în toate. Succesul și schimbările în bine sunt probabile în toate domeniile vieții. Totuși, amintiți-vă că lucrurile bune nu se întâmplă de la sine – este nevoie de acțiuni hotărâte. De obicei, vă este ușor să le luați, dar astăzi […] Post-ul Horoscopul zilei de 14 septembrie 2024: Scorpionii se confruntă cu provocări, în timp ce Leii sunt sfătuiți să evite suprasolicitarea apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:00
O furtună puternică se poate transforma rapid într-un pericol pentru siguranța ta și a celor din jur. Ploile torențiale, vântul puternic și descărcările electrice sunt doar câteva dintre riscurile care pot provoca pagube majore. În acest articol, vei descoperi măsuri simple și eficiente pentru a te proteja în cazul unei furtuni. Iată câteva sfaturi simple […] Post-ul 7 sfaturi esențiale pentru a te proteja de furtună apare prima dată în Observatorul de Nord.
13 septembrie 2024
18:50
Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis o avertizare de Cod Galben pentru instabilitate atmosferică în perioada 14-15 septembrie. Se prognozează ploi abundente, însoțite de descărcări electrice și rafale de vânt care pot atinge viteze de până la 20 m/s. În anumite regiuni, cantitățile de precipitații pot depăși 50-60 l/m², crescând riscul de inundații, alunecări de […] Post-ul Atenție! Cod Galben de instabilitate atmosferică pentru sâmbătă și duminică apare prima dată în Observatorul de Nord.
17:00
Cu Ghenadie Prisăcaru ne-am întâlnit la Botoșani. Voiam să discutăm cu un sorocean stabilit prin părțile locului și să ne povestească cum a văzut cu ochii săi integrarea României în UE. Soroceni nu am găsit, dar am dat peste un drochian despre care colegii noștri de la „Monitorul de Botoșani” ne-au spus că este o […] Post-ul Ghenadie Prisăcaru: ”În plan personal, am avut de câștigat de pe urma integrării României în UE” apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:10
Zâmbim ambele și agreăm din primele minute ale discuției noastre că Internetul ne ușurează viața în multe feluri, e un instrument util atâta timp cât ești conștient de pericolele digitale, mai ales ca părinte. Am găsit istoria Irinei pe un grup Facebook de femei care are peste patruzeci de mii de membri. Am contactat-o, iar […] Post-ul Provocarea de a fi părinte în lumea violenței digitale apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:40
Locuitorii din satul Egoreni, cartierul Soroca Nouă, partea de jos a orașului și Fabrica de Tricotaje vor rămâne fără apă potabilă în perioada 16-17 septembrie 2024, conform unui anunț al S.A. „Regia Apă Canal Soroca”. Această măsură este necesară pentru realizarea lucrărilor planificate de spălare și dezinfectare a Rezervorului de Apă Potabilă nr.1. Întreruperea va […] Post-ul Câteva regiuni din municipiul Soroca nu vor avea apă două zile apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:50
  Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare anunță că, începând de astăzi, 13 septembrie 2024, fermierii afectați de secetă și arșiță la culturile de grâu și porumb din acest an pot depune cererile de solicitare a ajutorului financiar la Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA). Hotărârea Guvernului, care prevede alocarea mijloacelor financiare și aprobarea […] Post-ul De astăzi, fermierii care au fost afectați de secetă și arșiță pot primi ajutor financiar de la AIPA apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:00
Vineri 13 este o zi cunoscută în întreaga lume pentru superstițiile și misterele care o înconjoară. Considerată de mulți ca fiind o zi de ghinion, teama de această dată este adânc înrădăcinată în diverse culturi. Dar ce este adevărat și ce este mit când vine vorba de această zi fatidică? Originea superstițiilor legate de Vineri […] Post-ul Vineri 13: origini, superstiții și realitate – ce ascunde această zi temută? apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:10
Aseară, în jurul orei 20:00, în preajma satului Volovița, un echipaj al Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP) a stopat un automobil de marca Opel pentru că nu a respectat marcajul rutier. Șoferul, un tânăr născut în anul 2000 din satul Ruslanovca în loc să oprească a ignorat polițiștii și a fugit. Informația ne-a fost […] Post-ul Urmărire ca în filme la Soroca: Un șofer riscă să rămână pieton, după ce a fugit de poliție / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:40
Observând lipsa activităților educaționale pentru copii în orașele mici, tânăra antreprenoare, Dana Golban, a decis să creeze un centru educațional pentru copii, unde aceștia să-și dezvolte abilitățile esențiale prin metode moderne și captivante de învățare. Astfel, acum 5 ani a lansat o academie pentru copii cu vârsta cuprinsă între 4 și 14 ani în orașul […] Post-ul Cum să înveți să citești 1000 de cuvinte pe minut? Află istoria de succes a Genius Academy, afacere finanțată de Microinvest apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:10
Zeci de proiecte au fost realizate până acum în cadrul Programului Național ”Satul European” și ”Satul European Expres”. Unul dintre ele în municipiul Soroca, iar restul în satele raionului. Partea importantă este că banii nu au fost direcționați doar spre satele în care primarii fac parte din partidul de guvernământ. Am întrebat mai mulți primari din raionul […] Post-ul Programul ”Satul European”: Ce proiecte au fost implementate în municipiul Soroca și în mai multe sate din raionul Soroca / INFOGRAFIC apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:00
Guvernatorul regiunii găgăuze, Evghenia Guțul, aflată în vizită la Moscova, pe 9 aprilie, a solicitat autorităților ruse accesul la infrastructura financiară din Rusia, folosită de Kremlin pentru sprijinirea regimului secesionist din Transnistria și pentru eludarea sancțiunilor internaționale aplicate Moscovei pentru anexarea Crimeii în 2014 și pentru războiul declanșat împotriva Ucrainei în februarie 2022. „Astăzi, semnăm […] Post-ul Drumul rublelor rusești în Găgăuzia și Transnistria. Cum finanțează Kremlinul activiștii lui Ilan Șor pe teritoriul Republicii Moldova apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:30
La 2 septembrie, fosta bașcană a Găgăuziei, Irina Vlah, a apărut într-un live în care a abordat problemele sistemului de educaţie. Intervenția video a fost intitulată „Cum PAS distruge sistemul educaţional” (în original: «Как PAS уничтожает систему образования»). Timp de 50 de minute, Vlah a criticat autorităţile moldoveneşti, promovând naraţiuni speculative şi chiar false despre […] Post-ul Închiderea şcolilor şi crearea locurilor de muncă în Găgăuzia: Falsurile şi manipulările Irinei Vlah apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:10
TABLETA DE VINERI Nu știu ce zic alții, dar pe mine mă îngrijorează faptul că mai multe formațiuni care s-au înscris ca participante la referendumul din 20 octombrie au declarat opțiunea NU. O fi, probabil, un simplu foc de paie (adică, aceste formațiuni nu au o pondere deosebită în societate sau sunt certate cu legea […] Post-ul Republica Moldova: „…pelerini prin lume, între NU și DA” apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:20
Curs valutar pentru vineri, 13 septembrie 2024, publicat de Banca Națională a Moldovei Euro: creștere ușoară cu 2 bani, cotat la 19,25 lei Dolarul american: crestere cu 6 bani, cotat la 17,46 Leul românesc: creștere ușoară cu 1ban, cotat la 3,86 lei. Rubla rusească: cotată în continuare la 19 lei. Hrivna ucraineană: rămâne la 42 de […] Post-ul Curs valutar pentru vineri, 13 septembrie 2024: Euro și dolarul se scumpesc apare prima dată în Observatorul de Nord.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.