Vineri 13: origini, superstiții și realitate – ce ascunde această zi temută?

Observatorul de Nord, 13 septembrie 2024 12:00

Vineri 13 este o zi cunoscută în întreaga lume pentru superstițiile și misterele care o înconjoară. Considerată de mulți ca fiind o zi de ghinion, teama de această dată este adânc înrădăcinată în diverse culturi. Dar ce este adevărat și ce este mit când vine vorba de această zi fatidică? Originea superstițiilor legate de Vineri […] Post-ul Vineri 13: origini, superstiții și realitate – ce ascunde această zi temută? apare prima dată în Observatorul de Nord.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Observatorul de Nord

Acum 8 ore
20:10
Acuși vor aduna trei săptămâni de când au pășit pentru prima dată pragul școlii, vorbim despre micuții din clasa I. Curioși să aflăm cum înțeleg proaspeții învățăcei viața școlară, am descoperit că ei se află undeva la mijlocul drumului dintre copilărie și viața de elev. O lume unde lecțiile și joaca se împacă de minune. […] Post-ul Gura copilului adevăr spune: ”Îmi place în clasa I, dar vreau să cresc mai mare…” / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 12 ore
18:30
Reprezentanții companiilor naționale și internaționale ce ar dori să participe la proiectarea și construcția Stației de Epurare de la Soroca, au venit astăzi în municipiul nostru pentru participa la o ședință de pre-ofertare. Aceștia au vizitat colectorul principal, stația de pompare, pentru a afla mai multe despre sistemul de canalizare al municipiului și a vedea […] Post-ul Drumurile celor care vor să ne construiască o stație de epurare s-au întâlnit la Soroca apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 24 ore
13:10
Proiectul de dezvoltare urbană din subzona Soroca a Zonei Economice Libere „Ungheni-Business” se apropie tot mai mult de finalizare. Finanțat din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală, proiectul este implementat de Agenția de Dezvoltare Regională Nord, care gestionează lucrările de construcție-montaj a infrastructurii tehnico-edilitare. Unul dintre principalele obiective ale proiectului este crearea unor căi […] Post-ul Lucrările de infrastructură în subzona Soroca a Zonei Economice Libere „Ungheni-Business” se apropie de final apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:30
Duminică, 22 septembrie, de la ora 11.00, satul Maramonovca din raionul Drochia va deveni gazda Festivalului Etniilor „Unitate prin Diversitate”, un eveniment ce celebrează armonia și diversitatea culturală din această zonă. Raionul Drochia este cunoscut pentru conviețuirea pașnică a mai multor etnii, iar festivalul oferă oportunitatea de a descoperi tradițiile, portul popular, obiceiurile și bucătăria […] Post-ul La Maramonovca va avea loc Festivalului Etniilor „Unitate prin Diversitate” apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:40
  Jocul frumos și rezultativ al jucătorilor de la EFA este „copiat”, în mare parte și de echipele de copii și juniori care au evoluție demnă de apreciat, în campionatul Republicii Moldova, Liga A.      Drept confirmare vin și rezultatele obținute în meciurile ordinare ale competiției… Astfel, formația U13 a câștigat, în deplasare, în […] Post-ul Copiii și juniorii de la EFA țin pasul cu seniorii apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:20
Filmările pentru documentarul „Flavours of Moldova”, care va fi difuzat pe Netflix în 2025, sunt în plină desfășurare. Producția, care va purta numele Aromele Moldovei în traducere, este realizată de aceeași echipă care a creat apreciatul documentar „Flavours of Romania”. Acest nou proiect urmărește să pună în valoare frumusețea, bogăția culturală și turistică a Republicii […] Post-ul Cetatea Soroca va apărea într-un documentar pe Netflix / GALERIE FOTO apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:00
A devenit deja o frumoasă tradiție ca în a treia duminică din luna septembrie să marcăm Ziua lucrătorului din sfera protecției sociale a populației – eveniment care ne oferă un frumos prilej de a-i pune în evidență pe cei care își dedică activitatea dezvoltării domeniului social din Republica Moldova. Cu acest prilej, în orașul Florești a […] Post-ul Ziua lucrătorului din sfera protecției sociale sărbătorită la Florești / GALERIE FOTO apare prima dată în Observatorul de Nord.
07:10
Cercetătorii de la Universitatea Complutense din Madrid au descoperit că Pământul va avea în curând un nou satelit. Este vorba despre un mic asteroid, care va intra pe orbita planetei noastre chiar luna aceasta și va efectua o rotație completă în jurul ei. Asteroidul 2024 PT5 a fost detectat luna trecută de sistemul de avertizare […] Post-ul Pământul va avea în curând o nouă Lună minusculă – află despre ce este vorba apare prima dată în Observatorul de Nord.
07:00
Curs valutar pentru miercuri, 18 septembrie 2024, publicat de Banca Națională a Moldovei Euro: rămâne neschimbat, cotat fiind la 19,44 bani. Dolarul american: se ieftinește cu 2 bani și este cotat la 17,46 bani. Leul românesc: costă ca și în ziua de ieri 3,90 bani. Rubla rusească: cotată în continuare la 19 bani. Hrivna ucraineană: rămâne […] Post-ul Curs valutar 18 septembrie 2024: Euro rămâne stabil, dolarul scade ușor apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:30
Meteorologii anunță o vreme instabilă pentru ziua de miercuri. În a doua parte a zilei, sunt așteptate ploi slabe, care local vor fi însoțite de descărcări electrice. Temperaturile nocturne vor oscila între +14 și +15 grade Celsius, în timp ce pe parcursul zilei, valorile maxime se vor încadra între +19 și +23 de grade Celsius. Post-ul Meteo pentru miercuri, 18 septembrie 2024: Maxime de 23°C și ploi după amiază apare prima dată în Observatorul de Nord.
05:10
Berbec. Vă așteaptă complicații în relația cu partenerul. Fiți pregătit pentru discuții dificile care vă vor consuma toată energia. Încercați să rezolvați conflictele pe cale amiabilă, poate că partenerul va răspunde pozitiv la surprize plăcute, cadouri sau propuneri romantice neașteptate. Faceți-le des și din abundență, iar astfel veți putea, cel mai probabil, să evitați conversațiile […] Post-ul Horoscopul zilei de miercuri, 18 septembrie 2024: Berbeci, fiți pregătit pentru discuții dificile cu partenerul, află ce spun astrele despre zodia ta apare prima dată în Observatorul de Nord.
Ieri
18:50
Cutremurul de ieri ne-a luat prin surprindere. Majoritatea am tras o sperietură bună, fie că ne aflam acasă, în mijloacele de transport sau în alte locuri publice. Astăzi, ne-am dat seama că este esențial să ne reîmprospătăm cunoștințele despre cum să acționăm corect în caz de seism. În acest sens, l-am consultat pe domnul Eugen […] Post-ul Sfaturi de la Expert: Ce trebuie să facem și ce nu este recomandat în caz de cutremur /VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
17:40
În septembrie 2024, ciclonul Boris a lovit puternic Europa de Est și Centrală, inclusiv România, provocând inundații masive și pierderi de vieți omenești. Judetul Galați a fost una dintre regiunile cele mai afectate, unde în doar o noapte a plouat cât în trei luni, conform meteorologilor. Cine a botezat ciclonul Boris Ciclonul Boris a fost […] Post-ul De ce se numește Boris ciclonul care a devastat jumătate din Europa. De unde provine numele fenomenului, de fapt apare prima dată în Observatorul de Nord.
17:00
Proverbul „Ai carte, ai parte” este frecvent asociat cu ideea că educația unei persoane influențează succesul sau avantajele de care se bucură. Totuși, semnificația acestei expresii are o origine mai profundă și a evoluat considerabil de-a lungul timpului, ceea ce o face demnă de analizat. Originile acestui proverb Expresia „Ai carte, ai parte” își are originile […] Post-ul De unde provine expresia ”ai carte, ai parte”? apare prima dată în Observatorul de Nord.
16:00
Hidratarea este esențială pentru sănătatea ta, iar cantitatea optimă de apă poate varia în funcție de factori precum vârsta, greutatea, nivelul de activitate fizică și clima. Deși regula generală sugerează să bei aproximativ 2 litri de apă pe zi (aproximativ 8 pahare), acest necesar poate crește în zilele călduroase sau dacă faci sport. De asemenea, […] Post-ul Câtă apă trebuie să bei zilnic pentru o hidratare optimă? apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:20
Un tânăr din Drochia a fost condamnat la 6 ani de închisoare pentru că l-a maltratat pe tatăl său de o vârstă înaintată, care era imobilizat la pat. Sentința a fost pronunțată de către magistrații Judecătoriei Drochia. Infracțiunile de violență în familie au fost comise repetat, pe parcursul anului 2024 și s-au soldat cu vătămări […] Post-ul Un tânăr din Drochia, condamnat la 6 ani de închisoare pentru că își maltrata regulat tatăl apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:10
În cadrul reuniunii de la Chișinău, au fost semnat, astăzi, noi acorduri de finanțare în valoare de 80 milioane de euro grant și 305,1 milioane de euro.  Împrumuturile obținute în condiții avantajoase, constituie un ajutor esențial pentru economia țării. Astfel, Republica Moldova a obținut un sprijin semnificativ pentru accelerarea modernizării țării, stimularea creșterii economice durabile, […] Post-ul Sprijin major pentru Moldova prin Platforma de Parteneriat: 385,1 milioane euro pentru modernizare și dezvoltare durabilă apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:40
Fermierii afectați de secetă și inundații au ieșit la proteste cu tehnică agricolă pe trasee din mai multe raioane ale R. Moldova, de la sud până în nordul țării, nemulțumiți de ceea ce numesc măsuri parțiale, discriminatorii și întârziate ale autorităților pentru depășirea crizei din agricultură. Principala revendicare a protestatarilor este către președinta Maia Sandu, […] Post-ul Fermierii moldoveni au ieșit la proteste, autoritățile cer sprijin din partea UE apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:00
Cutremurele pot fi imprevizibile și devastatoare, dar pregătirea adecvată poate face diferența între viață și moarte. Știi care este primul lucru pe care trebuie să-l faci imediat în caz de cutremur? În acest articol, îți oferim informații esențiale despre unde să te adăpostești în casă pentru a te proteja în timpul unui seism, alături de […] Post-ul Unde să te adăpostești în casă în caz de cutremur apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:20
Adevărata universitate a viselor noastre este biblioteca. Este locul în care mergem să citim, să ascultăm, să discutăm, să ne întâlnim cu personalități și cu semeni ingenioși, interesați și dornici să creeze noi performanțe și să valorifice potențialul cunoașterii. Biblioteca este sanctuarul în care amintirile noastre sunt păstrate, unde sufletul se delectează și unde suntem […] Post-ul În vizită la biblioteca „Mihail Sadoveanu” din Soroca apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:50
Situația descrisă în raionul Soroca, Republica Moldova, unde 18 sate se confruntă cu lipsa accesului la apă potabilă și condiții sanitare adecvate, reflectă o problemă răspândită în multe țări în curs de dezvoltare. Asemenea provocări sunt evidente în special în zonele rurale, unde infrastructura este deficitară și resursele limitate. În India, de exemplu, una dintre […] Post-ul La Soroca ca în Mahajanga și Gumla cu toaletă în grădină apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:30
Чтобы выжить в «океане» информации, в котором мы все сегодня «плаваем», важно знать, как защитить себя от «хищных рыб». Эта метафора как нельзя лучше подходит к ситуации современного потребителя информации. А «хищные рыбы», от которых нам всем нужно защищаться, — это ложные сведения и различные спекуляции, преследующие цель дезинформировать нас. STOP FALS! – кампания против […] Post-ul ЧТО ТАКОЕ ОБЪЕКТИВНАЯ ИНФОРМАЦИЯ И КАК ЕЁ ОТЛИЧИТЬ ОТ ДЕЗИНФОРМАЦИИ? apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:00
Pentru mulți șoferi, întâlnirea unui indicator rutier nou sau mai puțin cunoscut poate crea confuzie, iar unul dintre cele mai des întâlnite semne care provoacă nedumerire este cel referitor la interdicțiile de staționare în funcție de zilele pare și impare ale lunii. Acest indicator poate fi observat în anumite țări europene și adesea le dă […] Post-ul Indicatorul care pune la încercare șoferii. Ce trebuie să știi despre semnele cu o și două linii tăiate apare prima dată în Observatorul de Nord.
07:40
Tatiana și Alexandru Bruma din Ghindești s-au cunoscut în 2007, pe când ea era studentă la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți, iar Alexandru studia la Colegiul de Construcții. În 2009 s-au căsătorit, iar astăzi se bucură de trei copii minunați: două fetițe și un băiețel. Tatiana povestește că gustul străinătății și al oamenilor […] Post-ul Tatiana Brumă: ”Pentru familia noastră Moldova este suflet și liniște, țărișoara mică cu oamenii dragi în ea!” apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:20
Marți, 17 septembrie 2024, temperaturile vor fi în creștere comparativ cu ziua precedentă. Pe parcursul zilei, maximele vor atinge până la 24 de grade Celsius, în timp ce noaptea, termometrele vor indica aproximativ 11 grade. Cerul va fi predominant noros, însă nu sunt așteptate precipitații. Post-ul Meteo pentru marți, 17 septembrie: Temperaturile cresc până la 24°C, fără ploi la orizont apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:20
Curs valutar pentru marți, 17 septembrie 2024, publicat de Banca Națională a Moldovei Euro: creștere cu 6 bani, cotat fiind la 19,44  lei bani. Dolarul american: rămâne la valoarea de ieri, cotat la 17,48 bani. Leul românesc: creștere cu 1ban, cotat la 3,90 bani. Rubla rusească: cotată în continuare la 19 bani. Hrivna ucraineană: rămâne la […] Post-ul Curs valutar pentru marți, 17 septembrie 2024: Euro crește, dolarul rămâne neschimbat apare prima dată în Observatorul de Nord.
05:10
Berbec. Această zi este potrivită pentru activități liniștite și plăcute. Dacă aveți treburi care vă pot scoate din echilibru, trebuie să renunțați imediat la ele. În prezent, treceți printr-o perioadă dificilă din punct de vedere emoțional, așa că evitați orice factori externi de stres. De asemenea, astrele vă sfătuiesc să comunicați mai mult cu rudele. […] Post-ul Horoscop pentru 17 septembrie 2024: Taurii vor face cumpărături neprevăzute, iar Balanțele au parte de o zi plină de agitație apare prima dată în Observatorul de Nord.
Mai mult de 2 zile în urmă
18:20
Un cutremur cu magnitudinea estimată de 5,3 a avut loc astăzi, 16 septembrie, la ora 17:40, afectând Republica Moldova, Bulgaria și Ucraina. Seismul a fost resimțit în întreaga regiune, dar până acum nu au fost raportate pagube majore sau victime. Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) de la București transmite că seismul cu […] Post-ul Seism de 5,3 grade resimțit în Republica Moldova, Bulgaria și Ucraina apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:30
S.A. „RED-Nord” anunță deconectări programate ale energiei electrice în legătură cu executarea lucrărilor de mentenanţă în reţelele de distribuţie. Așa că în perioada 16.09.2024-22.09.2024 se va întrerupe energia electrică în următoarele localități:   Post-ul Se așteaptă deconectări programate ale energiei electrice în Florești, Putinești, Cubolta și alte localități apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:50
Pentru a beneficia de o asistență medicală de calitate, circa 100.000 de cetățeni din județul Botoșani și nu numai nu trebuie să plece la București sau Iași. Toate condițiile de standarde europene au fost create, datorită banilor investiți de Uniunea Europeană în Spitalul municipal din orașul Dorohoi (de altfel, o localitate foarte asemănătoare cu Soroca, […] Post-ul Hai cu noi în Europa! Peste 30.000.000 de euro a alocat Uniunea Europeană pentru „reanimarea” unui spital dintr-un oraș ca Soroca / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:30
La 15 septembrie, în jurul orei 15:00, poliția din Soroca a fost informată despre descoperirea cadavrului unui bărbat strangulat într-o gospodărie din localitatea Rublenița. În urma investigațiilor preliminare, polițiștii au găsit cadavrul unui bărbat de 56 de ani într-o construcție auxiliară din gospodărie. Nu au fost depistate alte leziuni corporale pe suprafața cadavrului. Autoritățile continuă […] Post-ul Cadavru descoperit la Rublenița: Poliția investighează moartea unui bărbat apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:30
Curs valutar pentru luni, 16 septembrie 2024, publicat de Banca Națională a Moldovei Euro: creștere cu 13 bani, cotat la 19,38 lei bani. Dolarul american: creștere cu 2 bani, cotat la 17,48 bani. Leul românesc: creștere cu 3 bani, cotat la 3,89 bani. Rubla rusească: cotată în continuare la 19 bani. Hrivna ucraineană: rămâne la 42 […] Post-ul Curs valutar pentru luni, 16 septembrie 2024: Euro crește cu 13 bani, află cu cât crește dolarul apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:10
Luni, 16 septembrie 2024, cerul va fi predominant noros, iar vântul va sufla slab până la moderat. În primele ore ale dimineții sunt posibile ploi izolate. Temperaturile maxime vor atinge 23 de grade Celsius, iar pe timpul nopții, minimele vor coborî până la 16 grade Celsius.   Post-ul Meteo 16 septembrie 2024: Maxime de 23°C și ploi izolate apare prima dată în Observatorul de Nord.
05:50
Berbec Astăzi, Berbecii trebuie să dea dovadă de perseverență și hărnicie dacă vor să obțină rezultatul dorit. Este mai bine să nu se distragă cu lucruri neimportante pentru a nu pierde timp prețios. Sunt posibile surprize plăcute care vor îmbunătăți starea de spirit. Seara, puteți organiza o surpriză romantică pentru persoana iubită. Taur Intuiția Taurilor […] Post-ul Horosocopul zilei de luni, 16 septembrie 2024: Taurii vor avea călătorii de afaceri, Leii ar putea avea neînțelegeri la locul de muncă, apare prima dată în Observatorul de Nord.
15 septembrie 2024
18:10
  În legătură cu lucrările de profilactică la bazinele de apă, Regia Apă-Canal Soroca anunță că în zilele de luni și marți, 16 și 17 septembrie, în municipiul Soroca va fi sistată aprovizionarea cu apă potabilă.     Altfel, după cum ne-a relatat directorul tehnic al Regiei Apă-Canal Soroca, Igor Focșa, este posibil ca aprovizionarea cu […] Post-ul Important! Luni și marți în municipiul Soroca va fi sistată aprovizionarea cu apă potabilă apare prima dată în Observatorul de Nord.
17:30
Petele de cafea pe cănile preferate sunt o problemă comună, care poate deveni frustrantă dacă nu sunt abordate corect. Cafeaua, deși delicioasă și energizantă, poate lăsa urme greu de îndepărtat din cauza compușilor pe care îi conține. Iată de ce apar aceste pete și cum poți să le elimini eficient folosind câteva trucuri simple. De […] Post-ul De ce cafeaua îți pătează ceștile. Cum să scapi de pete cu cele mai simple metode din bucătărie apare prima dată în Observatorul de Nord.
17:10
Pe rețelele sociale se vehiculează că grupa sanguină și factorul Rh se pot schimba pe parcursul vieții. Sângele este un țesut conjunctiv lichid, care circulă prin vasele sanguine ale corpului. Funcția sa este de a transporta oxigenul și substanțele nutritive către organe, precum și de a elimina produsele reziduale din organism. În 1901, medicul austriac […] Post-ul Adevăr sau mit: Grupa de sânge se poate schimba pe parcursul vieții apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:10
Specialiștii în dezvoltare personală ne încurajează să ne simplificăm viața pentru a ne bucura mai mult de ceea ce este cu adevărat important. Reducerea complexității ne permite să avem mai mult timp și energie pentru lucrurile care ne aduc bucurie și satisfacție. Iată câteva sfaturi practice pentru a face acest lucru. Redu lista de priorități […] Post-ul Cum să-ți simplifici viața pentru a te bucura cu adevărat de ea apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:30
Curățarea pernelor este un aspect esențial al menținerii unui mediu de dormit sănătos și igienic. De-a lungul timpului, pernele acumulează praf, acarieni, transpirație și uleiuri naturale, toate acestea putând contribui la apariția alergiilor sau a altor probleme respiratorii. Deși există numeroase metode promovate online pentru curățarea pernelor, unele dintre ele nu sunt doar ineficiente, ci […] Post-ul Cum se curăță pernele cel mai bine apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:30
Săptămâna 16-22 septembrie va aduce noi perspective și schimbări importante pentru fiecare semn zodiacal. Fiți pregătiți pentru oportunități care vă vor ajuta să vă valorificați potențialul și să atingeți ceea ce vă doriți. Horoscopul pentru această săptămână vă va ajuta să înțelegeți cum să acționați pentru a folosi acest interval la maximum. Berbec Săptămâna aceasta, […] Post-ul Horoscop pentru săptămâna 16-22 septembrie 2024 pentru toate semnele zodiacului apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:20
Merele coapte sunt foarte populare în sezonul de toamnă deoarece deschid perfect sezonul cu aroma lor. Dacă nu ai mâncat niciodată mere coapte, atunci te vei răsfăța imediat cu acest deliciu. Ingredientul secret pentru cele mai bune mere coapte Dacă îți dorești să-ți surprinzi familia cu un desert simplu și rapid, atunci trebuie să încerci […] Post-ul Află care este ingredientul secret care face merele coapte crocante și delicioase apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:10
Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, de ploi torențiale și instabilitate atmosferică, din cursul zilei de 14 septembrie, la numărul unic de urgență 112, numărul solicitărilor a crescut cu aproape 33%, înregistrându-se până la 523 de solicitări pe oră. Numărul de apeluri intrate în sistemul informațional automatizat al SIA 112 a fost de aproape 10 mii, […] Post-ul Număr record de solicitări la 112: peste 500 de apeluri pe oră din cauza inundațiilor și furtunilor apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:40
Conform datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în perioada 15 septembrie ora 07:00 – 16 septembrie 05:00, pe arii extinse se prevăd ploi puternice însoțite de descărcări electrice, (cantități de apă de 50-60 l/m2). Se vor semnala intensificări ale vântului în rafale de până la 15-20 m/s. În acest sens persoanele sunt rugate să urmărească buletinele […] Post-ul Stați acasă: Cod portocaliu de ploi puternice și descărcări electrice apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:20
În anii 1671-1672 are loc o răscoală a slujitorilor din ţinuturile Lăpuşna şi Orhei sub conducerea lui Mihalcea Hâncu şi Apostol Durac, la care au aderat şi mulţi soroceni. Răscoala a fost înăbuşită de Gheorghe Duca, ajutat de armata turcă. După zdrobirea lui Mihalcea Hâncu armata turcă se îndreaptă spre frontiera poloneză la cererea unor […] Post-ul Cum au refăcut polonezii Cetatea Soroca? apare prima dată în Observatorul de Nord.
05:40
Berbec. Astăzi vei avea ocazia să obții informații importante și utile, care te vor ajuta să găsești cea mai scurtă cale către obiectivul tău. Fii mai precaut cu noile cunoștințe. Merită să te bazezi doar pe oamenii de încredere, mai ales când vine vorba de chestiuni financiare serioase. Este posibil să întâlnești persoane cu care […] Post-ul Horoscopul zilei de 15 septembrie 2024: Peștii sunt sfătuiți să nu se enerveze pentru lucruri mărunte, Vărsătorii să nu se grăbească apare prima dată în Observatorul de Nord.
14 septembrie 2024
21:40
  După trei etape din noua ediție a Campionatului Republicii Moldova la fotbal, Liga a 2-a, seria Nord, Zona Nord formația EFA din Visoca este una din cele patru echipe care încă nu au pierdut puncte și, cel puțin la nivelul rezultatelor, care sunt pretendentele principale la un loc pe podium, inclusiv la promovarea în […] Post-ul EFA câștigă al treilea meci consecutiv, de data aceasta cu scor de neprezentare, 3-0, la Edineț apare prima dată în Observatorul de Nord.
20:10
Astăzi s-a desfășurat ediția a II-a a Campionatului Deschis la Lupte Greco-Romane al Școlii Sportive pentru Copii și Juniori Florești, având drept scop popularizarea acestui gen de sport, verificarea nivelului de pregătire a tinerilor sportivi și desemnarea celor mai puternici sportivi. Oaspeții de onoare ai evenimentului au fost dl Iurie Vlas, vicepreședintele raionului Florești, dna […] Post-ul La Florești s-a desfășurat cea de-a II-a ediție a Campionatului de lupte greco-romane pentru copii și juniori / GALERIE FOTO apare prima dată în Observatorul de Nord.
18:50
Mierea este un îndulcitor natural cu numeroase beneficii pentru sănătate. Este folosită de mii de ani în alimentație și medicină, fiind apreciată pentru proprietățile sale antibacteriene, antioxidante și calmante. Totuși, o întrebare comună și importantă e dacă putem să adăugăm miere în băuturile fierbinți. Ce se întâmplă când pui miere în băuturi fierbinți Când adăugăm […] Post-ul Pui miere în ceai? Ce se întâmplă apare prima dată în Observatorul de Nord.
18:30
În perioada 14-16 septembrie, întregul teritoriu al Republicii Moldova va fi afectat de un Cod Portocaliu de ploi torențiale și instabilitate atmosferică. Autoritățile îndeamnă la prudență maximă! Conform Serviciului Hidrometeorologic de Stat, ploile vor continua astăzi până la ora 24:00 în toate regiunile, urmând ca noaptea să aducă precipitații moderate. Un nou val de ploi […] Post-ul Avertizare Meteorologică: Cod Portocaliu de ploi torențiale și instabilitate atmosferică apare prima dată în Observatorul de Nord.
17:50
La Palatul de Cultură din Soroca, diversitatea culturală a fost celebrată cu mare fast în cadrul Festivalului Etniilor, unde comunități etnice din raion și-au prezentat cu mândrie tradițiile. Rușii, ucrainenii, polonezii, armenii, evreii și romii, au adus cu ei tot ce au mai valoros: bucate tradiționale, meșteșuguri autentice și straie naționale ce reflectă cultura fiecărui […] Post-ul Festivalul Etniilor a unit comunitățile din Soroca prin cultură și tradiții / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.