Pavel Durov nu va putea părăsi Franța până în martie 2025 – Cauțiunea fabuloasă pe care trebuie s-o plătească instanței franceze

Politik, 5 septembrie 2024 21:00

Fondatorului Telegram, Pavel Durov, i sa interzis să părăsească Franța timp de șase luni – până în martie 2025. După cum scrie revista franceză Paris Match , citând surse informate, instanța a spart cauțiunea de cinci milioane de euro în părți: miliardarul trebuie să plătească un milion deodată, restul de 4 trebuie plătite în cinci ... Pavel Durov nu va putea părăsi Franța până în martie 2025 – Cauțiunea fabuloasă pe care trebuie s-o plătească instanței franceze The post Pavel Durov nu va putea părăsi Franța până în martie 2025 – Cauțiunea fabuloasă pe care trebuie s-o plătească instanței franceze appeared first on Politik.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Politik

Acum 6 ore
16:50
Vicepremierul Bolea, ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare se află într-o vizită la Bruxelles, de pe platforma căreia a adresat un mesaj comunității europene, prin care solicită crearea unui Fond de dezvoltare și solidaritate pentru agricultura moldovenească, afectată de secetă și intemperii. Bolea a spus că va avea o întâlnire cu Comisarul European pentru Agricultură ... Ministrul Bolea cere UE crearea unui Fond de dezvoltare și solidaritate pentru agricultura moldovenească afectată de secetă și intemperii The post Ministrul Bolea cere UE crearea unui Fond de dezvoltare și solidaritate pentru agricultura moldovenească afectată de secetă și intemperii appeared first on Politik.
16:50
Curtea Constituțională a Republicii Moldova (CCM) a declarat inadmisibilă sesizarea deputaților comuniști cu privire la termenul de organizare a alegerilor pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova. Despre aceasta a anunțat în cadrul unui briefing președinta CC Domnica Manole. Comuniștii consideră că alegerile trebuie să aibă loc „în termen de 2 luni de la data ... Curtea Constituțională: Nu poate exista o suprapunere a mandatului Președintelui expirat și al Președintelui nou ales – Sesizarea PCRM, inadmisibilă, iar data alegerilor prezidențiale este constituțională The post Curtea Constituțională: Nu poate exista o suprapunere a mandatului Președintelui expirat și al Președintelui nou ales – Sesizarea PCRM, inadmisibilă, iar data alegerilor prezidențiale este constituțională appeared first on Politik.
16:50
Agricultorii din raioanele Leova și Cantemir spun că ploile torențiale din ultimele zile le-au distrus plantațiile de rapiță semănate la începutul lunii septembrie, iar viticultorii din raionul Hâncești susțin că din cauza precipitațiilor vor avea de suferit și strugurii. Ministerul Agriculturii anticipează că și în alte raioane se vor înregistra pagube. Deocamdată nu se cunoaște ... Noi bătăi de cap pentru autorități – Fermierii din sudul țării spun că ploile torențiale le-au distrus plantațiile de rapiță și viță de vie The post Noi bătăi de cap pentru autorități – Fermierii din sudul țării spun că ploile torențiale le-au distrus plantațiile de rapiță și viță de vie appeared first on Politik.
16:50
Fostul ministru al Apărării, Anatol Șalaru îi cere demisia deputatului Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS),Vasile Șoimaru. Potrivit lui Șalaru, afirmația lui Vasile Șoimaru referitor la interzicerea Mitropoliei Moldovei, care se subordonează Patriarhiei Federației Ruse, ar fi motivat mai mulți preoți din țară să colecteze semnături pentru susținerea la alegerile prezindețiale ale Irinei Vlah, Vasile Tarlev ... Fostul ministru, Anatol Șalaru despre intezicerea Mitropoliei Moldovei – Deputatul Șoimaru a pus-o pe Maia Sandu și partidul din care face parte într-o situație foarte dificilă The post Fostul ministru, Anatol Șalaru despre intezicerea Mitropoliei Moldovei – Deputatul Șoimaru a pus-o pe Maia Sandu și partidul din care face parte într-o situație foarte dificilă appeared first on Politik.
Acum 8 ore
15:10
Judecătoria sectorului Buiucani al capitalei a admis cererea avocaților deputatei Marina Tauber și i-a permis acesteia să călătorească în străinătate pentru o perioadă scurtă de timp pentru a participa la Forumul femeilor eurasiatice, care va avea loc în perioada 18-20 septembrie la Sankt Petersburg. Cererea a fost depusă ca parte a unui proces privind acuzațiile ... Marina Tauber liber să plece în Rusia – Decizia luată de Judecătoria Buiucani The post Marina Tauber liber să plece în Rusia – Decizia luată de Judecătoria Buiucani appeared first on Politik.
15:10
Ambasada Republicii Moldova în Ungaria informează cetățenii care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Ungaria despre condițiile meteorologice nefavorabile prognozate pentru perioada următoare, fiind așteptate precipitații abundente sub formă de ploi torențiale. Autoritățile ungare au emis avertizări meteorologice și alerte de inundații pentru mai multe regiuni ale țării, inclusiv pentru Budapesta. În acest ... Alertă de călătorie în Ungaria în legătură cu precipitațiile abundente – Recomndarea MAE de la Chișinău The post Alertă de călătorie în Ungaria în legătură cu precipitațiile abundente – Recomndarea MAE de la Chișinău appeared first on Politik.
15:10
Din cauza ploilor torențiale, 56 de instituții de învățământ din capitală au fost afectate, iar o grădiniță a fost temporar închisă. Despre acest lucru a anunțat șeful Direcției Generale Educație, Tineret și Sport, Andrei Pavaloi, în cadrul ședinței operative a serviciilor Primăriei. Potrivit demnitarului, cele mai afectate instituții sunt în patru sectoare: Botanica, Buiucani, Centru ... 56 de instituții de învățământ din capitală afectate de ploi – O grădiniță temporar închisă The post 56 de instituții de învățământ din capitală afectate de ploi – O grădiniță temporar închisă appeared first on Politik.
15:10
Începând de astăzi, 16 septembrie, cetățenii Republicii Moldova pot investi în valori mobiliare de stat în condiții avantajoase și fără intermediari. Ministerul Finanțelor a lansat prima emisiune de obligațiuni de stat destinate persoanelor fizice. Această emisiune oferă o rată anuală fixă a dobânzii de 6%, iar profitul obținut nu se va impozita Cetățenii pot cumpăra ... Peste 1000 de persoane s-au înscris pe platforma e-VMS pentru a procura obligațiuni de stat The post Peste 1000 de persoane s-au înscris pe platforma e-VMS pentru a procura obligațiuni de stat appeared first on Politik.
Acum 12 ore
13:40
Ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, a prezentat efectivului Inspectoratului General pentru Migrație (IGM) pe Valentin Fiodorov, noul șef al instituției. În cadrul alocuțiunii sale, Adrian Efros a subliniat că numirea lui Valentin Fiodorov are drept scop consolidarea echipei, sporirea prestigiului instituției și creșterea încrederii în autoritatea competentă atât la nivel național, cât și internațional. De ... Un nou șef la Inspectoratul General pentru Migrație al MAI – Ministrul Efros l-a prezentat colectivului                                                                                  The post Un nou șef la Inspectoratul General pentru Migrație al MAI – Ministrul Efros l-a prezentat colectivului                                                                                  appeared first on Politik.
13:40
Prim-ministrul Dorin Recean a participat, astăzi, la deschiderea Moldova Business Week 2024, care se desfășoară în perioada 16-20 septembrie, la Chișinău. Cel mai important eveniment economic internațional al anului reunește peste o mie de oameni de afaceri, investitori și experți, care vor explora potențialul economic al țării noastre. În discursul său, premierul Dorin Recean a ... Premierul Recean – Guvernul vrea să schimbe percepțiile antreprenorilor străini despre Moldova ca o destinație unde ei ar putea să-și plaseze investițiile The post Premierul Recean – Guvernul vrea să schimbe percepțiile antreprenorilor străini despre Moldova ca o destinație unde ei ar putea să-și plaseze investițiile appeared first on Politik.
13:40
Economia Republicii Moldova a crescut, în șase luni ale acestui an, cu 2,2 la sută față de aceeași perioadă a anului trecut. La prețurile actuale, aceasta a fost estimată la 142 de miliarde 238 de milioane de lei. În primele trei luni ale anului creșterea a fost cu 1,9 la sută, iar în următoarele trei ... Creștere economică modestă în prima jumătate de an – Ce spun datele BNS The post Creștere economică modestă în prima jumătate de an – Ce spun datele BNS appeared first on Politik.
13:00
Circulația troleibuzelor și autobuzelor este afectată, parțial, în capitală. Din cauza ploilor, unele rute înregistrează întârzieri de la orarul stabilit, staționează sau sunt redirecționate, informează RTEC. Cetățenii sunt îndemnați să apeleze la Linia fierbinte RTEC pentru informații privind circulația troleibuzelor: 022 204 205 sau Dispeceratul PUA – 022 837 317. Echipele de intervenție ai Direcției ... Potop în Chișinău – Circulația transportului public, pe unele sectoare, dată peste cap din cauza ploilor The post Potop în Chișinău – Circulația transportului public, pe unele sectoare, dată peste cap din cauza ploilor appeared first on Politik.
12:20
Misiunea preelectorală a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) va efectua, în perioada 16-19 septembrie, o vizită în Republica Moldova pentru a evalua campania preelectorală și climatul politic din țară în preajma scrutinului prezidențial și a referendumului constituțional din 20 octombrie 2024. Oficialii vor avea întrevederi cu șeful statului, Maia Sandu, Președintele Parlamentului, Igor Grosu, ... O delegație a APCE vine la Chișinău – Vrea să afle care este situația politică din Moldova în ajunul alegerilor The post O delegație a APCE vine la Chișinău – Vrea să afle care este situația politică din Moldova în ajunul alegerilor appeared first on Politik.
12:20
În primul weekend al lunii octombrie la Chișinău va fi sărbătorită cea de-a XXIII-a ediție a Zilei Naționale a Vinului. Tradițional evenimentul se va desfășura în Piața Marii Adunări Naționale, transmite MOLDPRES. Sloganul sărbătorii în acest an este „Vinul nostru uimitor de bun”. „În acest an marcăm un salt important pentru industria vinicolă, deschizând un ... Moldova va sărbători  Ziua Națională a Vinului – Sloganul evenimentului  „Vinul nostru uimitor de bun” The post Moldova va sărbători  Ziua Națională a Vinului – Sloganul evenimentului  „Vinul nostru uimitor de bun” appeared first on Politik.
12:20
Digurile a două bazine de acumulare din raionul Leova au cedat din cauza ploilor abundente din ultimele zile. Unul dintre ele este în apropierea satului Covurlui, iar celălalt în satul Romanovca, unde șuvoaiele au deteriorat două poduri. Autoritățile locale întreprind măsuri pentru a remedia situația, iar în raion este declarată stare de urgență. Președintele raionului ... Stare de urgență în raionul Leova – Digurile a două bazine de acumulare au cedat The post Stare de urgență în raionul Leova – Digurile a două bazine de acumulare au cedat appeared first on Politik.
12:10
Comisarul european francez Thierry Breton a declarat luni că va demisiona din funcția de membru al organului executiv al UE, din cauza neînțelegerilor cu președinta Comisiei, Ursula von der Leyen, susținând că aceasta i-ar fi cerut Parisului să îi retragă nominalizarea. Șefa Comisiei Europene trebuia să anunțe componența noii sale echipe miercurea trecută, dar a ... Comisarul european al Franței Thierry Breton se retrage din executivul UE și acuză „guvernanța discutabilă” a Ursulei von der Leyen The post Comisarul european al Franței Thierry Breton se retrage din executivul UE și acuză „guvernanța discutabilă” a Ursulei von der Leyen appeared first on Politik.
12:10
Președintele Partidului Coaliția pentru Unitatea și Bunăstare (CUB), Igor Munteanu aduce critici dure în adresa Guvernului condus de Premierul Dorin Recean, care în opinia sa nu s-a pregătit pentru eventuale calamități naturale. ”Constat cu nespus regret că ploile torențiale din 14-15 septembrie au distrus sute de ha de culturi arabile, zeci de drumuri asfaltate au ... Președintele CUB, Igor Munteanu: Gguvernul nu s-a pregătit de calamitățile naturale The post Președintele CUB, Igor Munteanu: Gguvernul nu s-a pregătit de calamitățile naturale appeared first on Politik.
12:10
Energia electrică furnizată de către Energocom ar urma să se reducă cu 21%, la 1,80 lei/kWh. Ședința este programată pentru data de 17 septembrie. Energocom își argumentează reducerea, în solicitarea de depusă la ANRE urmare a scăderi generale a costurilor de achiziție a energiei electrice, dar și a altor factori economici relevanți, notează bani .md ... ANRE  ar putea aproba reducerea tarifului la lumină pentru Energocom – Cu cât ar urma să scadă prețul reglementat al energiei electrice The post ANRE  ar putea aproba reducerea tarifului la lumină pentru Energocom – Cu cât ar urma să scadă prețul reglementat al energiei electrice appeared first on Politik.
12:10
Serviciul de Informații și Securitate a exclus patru persoane şi trei companii din lista persoanelor în privința cărora există probe, informații documentate că sunt asociate lui Vlad Plahotniuc, Vladimir Andronachi şi Ilan Șor, notează Rise Moldova. Printr-un Ordin emis pe 10 septembrie, SIS a exclus din lista persoanelor asociate cu Vladimir Andronachi, pe Dumitru Ciobu ... Mai multe persoane și companii asociate cu Plahotniuc, Șor și Andronachi excluse de SIS The post Mai multe persoane și companii asociate cu Plahotniuc, Șor și Andronachi excluse de SIS appeared first on Politik.
12:10
Directorul interimar al Administrației de Stat a Drumurilor (ASD),Sergiu Bejan, care are statut de învinuit într-un dosar al Procuraturii Anticorupție referitor la costurile exorbitante ale construcției drumului Leova- Bumbăta, susține că lucrările tronsonului au costat circa 3,6 milioane de euro per kiolemtru din cauza inflației. Potrivit lui Bejan, reparația drumului Leova-Bumbăta ar fi costat cu ... Directorul interimar al Administrației de Stat a Drumurilor deschide parantezele despre drumul Leova-Bumbăta – Inflația a afectat costul proiectului The post Directorul interimar al Administrației de Stat a Drumurilor deschide parantezele despre drumul Leova-Bumbăta – Inflația a afectat costul proiectului appeared first on Politik.
Ieri
23:10
Premierul Dorin Recean, a vizitat, sâmbătă, localitățile afectate de ploile abundente din raionul Leova. Recean a purtat discuţii cu locuitorii, polițiștii, salvatorii, drumarii și cu administrația locală din satele Sărata-Nouă și Romanovca. Drumul R34, care trece prin Sărata-Nouă, a fost deblocat, iar circulația se desfășoară acum în condiții de siguranță, subliniază premierul. ,,Din păcate, mai ... Premierul Recean, a vizitat cele mai afectate localităţi, de ploile torenţiale, din raionul Leova The post Premierul Recean, a vizitat cele mai afectate localităţi, de ploile torenţiale, din raionul Leova appeared first on Politik.
Mai mult de 2 zile în urmă
21:00
Comisia Electorală Centrală (CEC) a decis majorarea până la 234 a numărului secțiilor de votare în străinătate pentru referendumul republican constituțional și alegerile pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova, din 20 octombrie 2024. Numărul secțiilor de vot peste hotare a crescut exponențial față de ultimele alegeri parlamentare din 2021 când au fost deschise 151 ... A crescut exponențial numărul secțiilor de vot peste hotare la alegerile prezidențiale – Care este diferența față de ultimele alegeri parlamentare The post A crescut exponențial numărul secțiilor de vot peste hotare la alegerile prezidențiale – Care este diferența față de ultimele alegeri parlamentare appeared first on Politik.
17:50
CEC a revocat hotărârea privind înregistrarea Partidului Politic „ȘANSĂ” în calitate de participant la referendumul republican constituțional din 20 octombrie 2024 Partidul „ȘANSĂ” care face parte din blocul anunțat la Moscova de ex-deputatul fugar Ilan Șor, nu va putea participa la referendumul constituțional din 20 octombrie, la care fusese înregistrat cu opțiunea „Nu”. Anunțul a ... Partidul „ȘANSĂ”, nu va putea participa la referendumul constituțional din 20 octombrie – Decizia luată de CEC The post Partidul „ȘANSĂ”, nu va putea participa la referendumul constituțional din 20 octombrie – Decizia luată de CEC appeared first on Politik.
17:40
LIVE TEXT: 17:25 Dorin Recean: La Serviciul 112 sunt câte 3-6 apeluri pe secundă. Deocamdată nu este luată o decizie dacă se va institui stare de urgență, totul depinde de prognoze. Prim-ministrul Dorin Recean a convocat pentru ora 16:00 o ședință la Centrul anticriză din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, la participă toți reprezentanții structurilor de ... Premierul Recean după ședința la Centrul anticriză al MAI în legătură cu inundațiile din țară: „Nu este luată o decizie dacă se va institui stare de urgență, totul depinde de prognoze” The post Premierul Recean după ședința la Centrul anticriză al MAI în legătură cu inundațiile din țară: „Nu este luată o decizie dacă se va institui stare de urgență, totul depinde de prognoze” appeared first on Politik.
17:30
The post LIVE: Declarațiile Prim-ministrului Republicii Moldova, Dorin Recean, după ședința Centrului anticriză din cadrul MAI, în legătură cu ploile puternice appeared first on Politik.
17:30
În urma ploilor abundente au fost inundate mai multe străzi din capitală. Râul Bîc a ieșit din albie, iar lacul Valea Morilor s-a revărsat. Cele mai afectatate străzi au fost Albișoara și Calea Ieșilor, Ion Inculeț. Şi porțiunea de drum dintre oraşul Durlești şi strada Tudor Vadimirescu este blocată, din cauza ploilor abundente. Mai multe ... Potop la Chișinău și în sudul țării – Mașini luate de apă gospodării și străzi inundate – Urmează noi reprize de ploaie The post Potop la Chișinău și în sudul țării – Mașini luate de apă gospodării și străzi inundate – Urmează noi reprize de ploaie appeared first on Politik.
17:30
Pentru alegerile prezidențiale și pentru referendumul republican constituțional din 20 octombrie vor fi organizate 234 de secții de votare în 37 de țări. O hotărâre în acest sens a fost aprobată sâmbătă de către Comisia Electorală Centrală, notează IPN. Tatiana Barburoș, membră CEC, a declarat că la stabilirea numărului de secții peste hotare s-a ținut ... CEC deschide 234 de secții de votare peste hotare la prezidențiale – Ce se întâmplă cu votarea în Ucraina, Rusia și Israel The post CEC deschide 234 de secții de votare peste hotare la prezidențiale – Ce se întâmplă cu votarea în Ucraina, Rusia și Israel appeared first on Politik.
13 septembrie 2024
22:50
Guvernul de la Chișinău pregătește lansarea construcției unei nou gazoduct – Ungheni – Bălți, care va permite tranzitul de gaze spre depozitele subterane din Ucraina și va face mai atractiv Coridorul vertical de transport a gazelor, spune ministrul Energiei Victor Parlicov. „Construcția gazoductui Ungheni-Bălți a fost inclusă, alături de alte proiecte strategice, în planul de ... Guvernul pregătește lansarea unui nou gazoduct Ungheni – Bălți care va permite tranzitarea gazului spre depozitele subterane din Ucraina – Ce spune ministrul Parlicov The post Guvernul pregătește lansarea unui nou gazoduct Ungheni – Bălți care va permite tranzitarea gazului spre depozitele subterane din Ucraina – Ce spune ministrul Parlicov appeared first on Politik.
22:50
Secretarul de stat Blinken a anunțat astăzi că Statele Unite au impus sancțiuni împotriva a trei entități și două persoane fizice, din cauza legăturilor acestora cu acțiunile destabilizatoare ale Rusiei în străinătate, inclusiv eforturile continue ale Rusiei de a submina democrația și de a interveni în procesul electoral din Republica Moldova. Departamentul de Stat a ... Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva entităților și persoanelor fizice pentru interferența Rusiei în alegerile din Moldova The post Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva entităților și persoanelor fizice pentru interferența Rusiei în alegerile din Moldova appeared first on Politik.
22:50
Kievul şi Moscova au efectuat vineri un schimb de prizonieri – al doilea de la începutul ofensivei ucrainene în regiunea rusă Kursk -, în cadrul căruia 49 de prizonieri de război s-au întors în Ucraina, anunţă preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, relatează AFP ”Patruzeci şi nouă de ucraineni s-au întors acasă”, se felicită pe Telegram Volodimir ... Kievul şi Moscova au efectuat vineri un schimb de prizonieri – Al doilea de la începutul ofensivei ucrainene în regiunea rusă Kursk The post Kievul şi Moscova au efectuat vineri un schimb de prizonieri – Al doilea de la începutul ofensivei ucrainene în regiunea rusă Kursk appeared first on Politik.
22:50
Apelul de proiecte, cu valoarea totală de circa 90 de milioane de lei, a fost lansat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă de Bogdan-Gruia Ivan, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării al României, și Dan Perciun, ministrul Educației și Cercetării al Republicii Moldova. Proiectul va fi cofinanțat de Guvernele celor două state, de granturi urmând ... Cercetătorii din Republica Moldova și România vor beneficia de finanțare pentru proiecte comune de cercetare și inovare The post Cercetătorii din Republica Moldova și România vor beneficia de finanțare pentru proiecte comune de cercetare și inovare appeared first on Politik.
22:50
Fermierii ale căror culturi agricole au fost afectate de seceta și arșița din acest an vor beneficia de suspendarea obligațiilor de plată față de creditori pentru o perioadă de șase luni. Un proiect de lege care prevede acest lucru a fost adoptat, în două lecturi, la ședința de astăzi a Parlamentului. Inițiativa legislativă a fost ... Parlamentul a aprobat măsuri de sprijin pentru agricultorii afectați de seceta din acest an – Opoziția BCS: Doar 2-3% dintre fermieri vor putea accesa această lege The post Parlamentul a aprobat măsuri de sprijin pentru agricultorii afectați de seceta din acest an – Opoziția BCS: Doar 2-3% dintre fermieri vor putea accesa această lege appeared first on Politik.
17:20
Membrii Partidului Mișcarea Alternativa Națională (MAN),în frunte cu primarul capitalei, Ion Ceban au depus vineri, 13 septembrie, actele la Comisia Electorală Centrală (CEC) pentru înregistrarea formațiunea în calitate de participant la referendumul din 20 octombrie 2024 cu opțiunea DA. Ion Ceban declară că ideea integrării în UE nu aparţine doar unui partid sau unui singur ... Partidul lui Ion Ceban a depus actele la CEC – Vrea să participe la referendumul privind integrarea în UE cu opțiunea „DA” The post Partidul lui Ion Ceban a depus actele la CEC – Vrea să participe la referendumul privind integrarea în UE cu opțiunea „DA” appeared first on Politik.
17:20
Administratorii procesului de lichidare a „Băncii de Economii”, „Băncii Sociale” și „Unibank” au încasat, din 16 octombrie 2015, când celor trei entități financiare le-au fost retrase licențele, două miliarde 953 de mii de lei. Informația se regăsește în raportul lunar al Băncii Naționale cu privire la procesul de lichidare a celor trei bănci. La data ... Raportul trimestrial al BNM: Cele trei bănci devalizate din frauda bancară mai au de rambursat 11 miliarde de lei din cele 14 miliarde primite de la BNM The post Raportul trimestrial al BNM: Cele trei bănci devalizate din frauda bancară mai au de rambursat 11 miliarde de lei din cele 14 miliarde primite de la BNM appeared first on Politik.
17:10
Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) susţine că cei şase judecători, care au fost eliberaţi din funcţii printr-un decret semnat de către Maia Sandu, au fost demişi din sistem în urma unei evaluări detaliate, obiective şi în conformitate cu legea. Potrivit CSM, magistraţii ar fi avut probleme de integritate şi ar fi încălcat normele de etică ... Reacția CSM la eliberarea din funcţii a celor şase judecători – Aveau probleme de integritate şi ar fi încălcat normele de etică şi deontologie   The post Reacția CSM la eliberarea din funcţii a celor şase judecători – Aveau probleme de integritate şi ar fi încălcat normele de etică şi deontologie   appeared first on Politik.
16:00
The post LIVE: Ședința Parlamentului – Deputații examinează proiectul de lege cu privire la unele măsuri de sprijin al fermierilor în legătură cu seceta din anul 2024 appeared first on Politik.
14:00
Senatorul JD Vance, omul ales de Donald Trump pentru funcția de vicepreședinte al SUA, a prezentat o posibilă strategie a administrației Trump pentru încheierea războiului din Ucraina, afirmând că planul ar putea include stabilirea unei „zone demilitarizate” pe teritoriul ucrainean ocupat în prezent de Rusia. Abordarea ar marca o schimbare dramatică față de politica administrației ... O veste proastă pentru președintele Zelenski – Republicanii din SUA au prezentat planul de pace al lui Trump pentru războiul din Ucraina The post O veste proastă pentru președintele Zelenski – Republicanii din SUA au prezentat planul de pace al lui Trump pentru războiul din Ucraina appeared first on Politik.
14:00
Republica Moldova se află printre țările cu cea mai înaltă rată a mortalității și cu una dintre cele mai joase rate ale natalității. Constatarea îi aparține serviciului de inteligență al Statelor Unite ale Americii, care a făcut public cel mai proaspăt raport. Documentul arată că, la capitolul mortalitate, țara noastră este pe locul opt în ... Republica Moldova în raportul serviciului de inteligență al SUA – Prin ce s-a făcut remarcată The post Republica Moldova în raportul serviciului de inteligență al SUA – Prin ce s-a făcut remarcată appeared first on Politik.
12:20
Începând de astăzi, 13 septembrie, fermierii afectați de secetă și arșiță la culturile de grâu și porumb din acest an pot depune cererile de solicitare a ajutorului financiar la Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA). Anunțul a fost făcut de Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA). Cererea de solicitare a ajutorului financiar trebuie ... Anunțul făcut de ministerul Agriculturii -Fermierii afectați de secetă pot depune cererile de solicitare a ajutorului financiar The post Anunțul făcut de ministerul Agriculturii -Fermierii afectați de secetă pot depune cererile de solicitare a ajutorului financiar appeared first on Politik.
12:20
Comisia Pre-Vetting a finalizat evaluarea reluată în privința judecătorului Alexei Paniș, candidat pentru funcția de membru în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) din rândul candidaților judecători. Acesta nu a promovat evaluarea reluată, întrucât nu întrunește criteriile de integritate financiară și etică Potrivit membrilor comisiei, decizia a fost transmisă astăzi candidatului și CSM, instituția responsabilă de ... Judecătorul, Alexei Paniș nu a promovat evaluarea repetată – Nu a întrunit criteriile de integritate financiară și etică The post Judecătorul, Alexei Paniș nu a promovat evaluarea repetată – Nu a întrunit criteriile de integritate financiară și etică appeared first on Politik.
12:20
Livia Mitrofan, președintele interimar al Judecătoriei Chișinău, cere CSM să depună o plângere penală împotriva Mariei Olar, activistă civică sub pretextul că aceasta exercită influență asupra judecătorilor. Mitrofan invocă faptul că Maria Olar intimidează judecătorii care nu adoptă soluții dorite, aducând insulte, învinuiri nefondate, urmărește judecătorii inclusiv la domiciuliul acestora. Asfel, Olar comite infracțiunea prevăzută ... Un magistrat de la Judecătoria Chișinău a depus o plângere penală împotriva Mariei Olar – Ce l-a nemulțumit pe judecător The post Un magistrat de la Judecătoria Chișinău a depus o plângere penală împotriva Mariei Olar – Ce l-a nemulțumit pe judecător appeared first on Politik.
12:20
Vlad Filat, liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), afirmă că, în urma plasării de către Ministerul Finanțelor a valorilor mobiliare de stat în sumă de 1.540.000.000 lei, datoria publică va crește la 111.540.000.000 lei. Filat spune că statul se împrumută excesiv, iar băncile nu creditează economia reală dar procură doar VMS-uri “Maia Sandu se ... Fostul premier Filat: „Cineva are interes ca băncile din Moldova să înregistreze profituri uriașe – Nu fac nimic, câștigă doar din hârtii de valoare” The post Fostul premier Filat: „Cineva are interes ca băncile din Moldova să înregistreze profituri uriașe – Nu fac nimic, câștigă doar din hârtii de valoare” appeared first on Politik.
12:20
Ministerul Justiției caută avocați pentru inițierea procedurilor internaționale de contestare în fața structurilor internaționale sportive, inclusiv Curtea de Arbitraj Sportiv din Laussane, Elveția, a deciziilor juriului care au condus la depunctarea sportivului Marian Robu la proba haltere de la Jocurile Olimpice din Paris, Franța. Cerinţe faţă de candidați: –          la concurs poate participa orice persoană ... Ministerul Justiției caută avocați pentru contestarea la Curtea de Arbitraj Sportiv din Laussane a deciziilor juriului care au dus la depunctarea halterofilului moldovean, Marin Robu The post Ministerul Justiției caută avocați pentru contestarea la Curtea de Arbitraj Sportiv din Laussane a deciziilor juriului care au dus la depunctarea halterofilului moldovean, Marin Robu appeared first on Politik.
12:20
Serviciul Vamal are un nou director adjunct al Departamentului antifraudă şi conformare, este vorba despre Radu Radu, care a fost prezentat colectivului instituţiei joi, 12 septembrie. Potrivit informaţiilor, actualul director adjunct al Serviciului Vamal a deţinut anterior funcţia de consultant principal în Direcţia juridică a Parlamentului. În declaraţia de avere pentru anul trecut, Radu Radu ... Serviciul Vamal are un nou director adjunct – Este membru al Asociației Obșteşti „Societatea Vânătorilor și Pescarilor din Moldova”   The post Serviciul Vamal are un nou director adjunct – Este membru al Asociației Obșteşti „Societatea Vânătorilor și Pescarilor din Moldova”   appeared first on Politik.
12:20
Un militar prin contract al Armatei Naționale, care executa serviciul în cadrul Forțelor Mixte de Menținere a Păcii, s-a împușcat mortal cu arma din dotare, în timpul executării serviciului la post. Tragedia s-a produs joi, 12 septembrie. Ministerul Apărării precizează că, potrivit informaţiei oferite de Centrul operaţional de comandă, incidentul a avut loc la ora ... Tragedie în Armata Națională – Un militar s-a împușcat mortal în timpul executării serviciului la post The post Tragedie în Armata Națională – Un militar s-a împușcat mortal în timpul executării serviciului la post appeared first on Politik.
12 septembrie 2024
21:30
România va solicita compensații pentru faptul că este principala victimă a decuplării piețelor europene ale energiei: Nu se poate ca unii să rămână cu beneficiile și alții cu povara costurilor, spune ministrul Energiei de la București sebastian Burduja, notează profit.ro România va solicita compensații în următoarea ședință a consiliului de miniștri din UE pentru diferețele ... Sebastian Burduja: România va cere UE compensații la energie – Sprijinul oferit pentru Moldova și Ucraina creează presiune pe prețuri The post Sebastian Burduja: România va cere UE compensații la energie – Sprijinul oferit pentru Moldova și Ucraina creează presiune pe prețuri appeared first on Politik.
21:30
Renato Usatîi, candidatul Partidului Nostru (PN) la alegerile prezidențiale, a depus la Comisia Electorală Centrală (CEC) semnăturile pentru a fi înscris în cursa electorală. Politicianul a venit la CEC cu un cărucior pe care transporta două cutii cu listele necesare. Ajuns în fața CEC, Renato Usatîi s-a arătat indignat că scările de la intrare nu ... La CEC cu un cărucior cu semnături – Usatîi a venit să fie înscris în cursa prezidențială – Ce l-a nemulțumit The post La CEC cu un cărucior cu semnături – Usatîi a venit să fie înscris în cursa prezidențială – Ce l-a nemulțumit appeared first on Politik.
21:30
Asociația Judecătorilor din R. Moldova a venit cu o reacție în legătură cu publicarea pe 12 septembrie a decretului semnat de preşedinta Maia Sandu privind demiterea a șase judecători: Rodica Berdilo, Victoria Hadîrcă, Irina Păduraru, Victoria Sanduța, Svetlana Tizu de la Judecătoria Chişinău şi Eugeniu Popovici de la Judecătoria Orhei, notează zdg.md Astfel, Asociația și-a ... Asociația Judecătorilor, după demiterea a șase magistrați: „Situația trezește dubii serioase” The post Asociația Judecătorilor, după demiterea a șase magistrați: „Situația trezește dubii serioase” appeared first on Politik.
21:30
Reprezentanții companiei „Gările Auto Moderne” au depus o plângere la Centrul Național Anticorupție (CNA) considerând că au fost alungați abuziv din sediul instituției. Compania denunță acțiunile pretins ilegale ale Agenției Proprietăți Publice (APP). Potrivit avocatului investitorului privat, această măsură este vădit ilegală, în absența unei hotărâri judecătorești și încalcă grav drepturile contractuale și patrimoniale ale ... „Gările Auto Moderne” acuză statul de preluarea abuzivă a sediului – A depus o plângere la CNA The post „Gările Auto Moderne” acuză statul de preluarea abuzivă a sediului – A depus o plângere la CNA appeared first on Politik.
21:30
Elon Musk a făcut un anunț conform căruia SpaceX va lansa primul zbor către Planeta Marte, prin intermediul navei Starship. Acest lucru se va putea întâmpla peste 2 ani, iar dacă testele de aterizare vor funcționa în condiții optime, primii astronauți vor fi trimiși pe Planeta Rosie după 4 ani. ”Primele nave pe Marte vor ... Elon Musk și-a revizuit prognozele – A anunțat când oamenii vor putea zbura pe Marte The post Elon Musk și-a revizuit prognozele – A anunțat când oamenii vor putea zbura pe Marte appeared first on Politik.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.