ANRE  ar putea aproba reducerea tarifului la lumină pentru Energocom – Cu cât ar urma să scadă prețul reglementat al energiei electrice

Politik, 16 septembrie 2024 12:10

Energia electrică furnizată de către Energocom ar urma să se reducă cu 21%, la 1,80 lei/kWh. Ședința este programată pentru data de 17 septembrie. Energocom își argumentează reducerea, în solicitarea de depusă la ANRE urmare a scăderi generale a costurilor de achiziție a energiei electrice, dar și a altor factori economici relevanți, notează bani .md ... ANRE  ar putea aproba reducerea tarifului la lumină pentru Energocom – Cu cât ar urma să scadă prețul reglementat al energiei electrice The post ANRE  ar putea aproba reducerea tarifului la lumină pentru Energocom – Cu cât ar urma să scadă prețul reglementat al energiei electrice appeared first on Politik.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Politik

Acum 6 ore
20:10
În cel de-al doilea mandat, președintele Maia Sandu va avea o abordare total diferită, devenind mult mai implicată în problemele interne ale R. Moldova și mai critică față de propriul partid, PAS. De această părere este analistul politic român, Cristian Hrițuc, care și-a exprimat siguranța că Maia Sandu va învinge la alegerile prezidențiale din 20 ... Expert de la București: În ciuda pașilor importanți pe care Maia Sandu i-a făcut în politica externă, problemele interne nu au fost rezolvate – Va trebui să fie un alt tip de președinte în al doilea mandat The post Expert de la București: În ciuda pașilor importanți pe care Maia Sandu i-a făcut în politica externă, problemele interne nu au fost rezolvate – Va trebui să fie un alt tip de președinte în al doilea mandat appeared first on Politik.
20:10
Organizaţia neguvernamentală Promo-Lex îi recomandă preşedintelui Maia Sandu să se abțină de la participarea la evenimente publice oficiale, care pot fi percepute drept activități de promovare electorală și să limiteze la maxim utilizarea resurselor administrative în timpul campaniei electorale. Potrivit Promo-LEX, desemnarea Maiei Sandu de către Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) a ridicat semne de ... Raport Promo-Lex privind observarea alegerilor prezidențiale și a referendumului constituțional – Interzicera utilizării abuzive a resurselor administrative de către diverse grupuri politice – Ce-i recomandă președintelui statului The post Raport Promo-Lex privind observarea alegerilor prezidențiale și a referendumului constituțional – Interzicera utilizării abuzive a resurselor administrative de către diverse grupuri politice – Ce-i recomandă președintelui statului appeared first on Politik.
20:10
Curtea de Apel Chișinău a respins ca neîntemeiată contestația Partidului Socialiștilor împotriva hotărârii Comisiei Electorale Centrale privind deschiderea secțiilor de votare în străinătate la scrutinul din 20 octombrie, în partea ce ține de secțiile care vor fi organizate în Federația Rusă, notează IPN. „Completul judiciar apreciază ca întemeiată hotărârea Comisiei Electorale Centrale, în partea contestată. ... Curtea de Apel respinge contestația PSRM, ca neîntemeiată, privind numărul secțiilor de votare în Rusia The post Curtea de Apel respinge contestația PSRM, ca neîntemeiată, privind numărul secțiilor de votare în Rusia appeared first on Politik.
20:10
Viceprimarii municipiului Bălți, Tatiana Dubițkaia și Ghenadie Șmulschi, au fost revocați din funcție astăzi printr-un vot de neîncredere al Consiliului Municipal. Decizia a generat reacții puternice din partea primarului Alexandr Petkov, care acuză aranjamente politice între Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) și Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM). Petkov susține că, potrivit legislației, revocarea viceprimarilor ... Scandal la Bălți – Primarul Petkov, acuză consilierii locali ai PAS și PSRM de aranjamente politice în cazul revocării viceprimarilor The post Scandal la Bălți – Primarul Petkov, acuză consilierii locali ai PAS și PSRM de aranjamente politice în cazul revocării viceprimarilor appeared first on Politik.
20:10
Consiliul de Apărare şi Securitate Naţională din Ucraina, aflat în subordinea preşedinţiei, a anunţat vineri că interzice utilizarea serviciului de mesagerie Telegram pe dispozitivele electronice ale majorităţii militarilor şi oficialilor, deoarece există suspiciunea că serviciile ruse de informaţii pot accesa mesajele, transmite Agerpres cu referire la AFP. Platforma Telegram a fost fondată în 2013 de ... Ucraina își securizează spațiul informațional – Telegram a fost interzis pentru militari și oficiali ai statului The post Ucraina își securizează spațiul informațional – Telegram a fost interzis pentru militari și oficiali ai statului appeared first on Politik.
Acum 12 ore
14:50
Veteranii de război vor trebui să mai aștepte votarea legii care prevede mai multe măsuri de sprijin pentru această categorie socială. Documentul a fost votat în prima lectură în luna iulie, iar de atunci lucrurile s-au mișcat greu din loc. Deputatul Partidului Acţiune şi Solidaritate(PAS), Boris Marcoci a explicat că asta din cauză celor peste ... Proiectul de lege cu privire la veteranii de război analizat minuțios de Parlament – Când ar putea fi adoptat The post Proiectul de lege cu privire la veteranii de război analizat minuțios de Parlament – Când ar putea fi adoptat appeared first on Politik.
14:50
Calea Ferată din Moldova (CFM) traversează o perioadă dificilă. Întreprinderea a achitat salariul angajaților întreprinderii, în septembrie, pentru luna aprilie.Anunțul a fost făcut pe grupul de Facebook al angajaților Căii Ferate din Moldova, notează unimedia.info. Recent, CFM a anunțat organizarea unei serii de licitații pentru vânzarea de locomotive și vagoane pentru a-și suplini cumva bugetul ... Impas la Calea Ferată din Moldova – Feroviarii și-au primit salariile, abia, pentru aprilie The post Impas la Calea Ferată din Moldova – Feroviarii și-au primit salariile, abia, pentru aprilie appeared first on Politik.
Acum 24 ore
12:50
Sergiu Băieșu și Tatiana Tabuncic sunt noii membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, numiți de Parlament în şedinţa de vineri, 20 septembrie. Cei doi au fost numiţi în funcţii pentru un mandat de șase ani.  Cele două candidaturi au fost propuse în plenul Parlamentului urmare a desfășurării unui concurs organizat de Comisia juridică, numiri și ... Consililul Superior al Magistraturii are doi membri noi din partea societății civile – Parlamentul i-a confirmat în funcție The post Consililul Superior al Magistraturii are doi membri noi din partea societății civile – Parlamentul i-a confirmat în funcție appeared first on Politik.
12:50
Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Dan Perciun a făcut publice rezultatele Marei Dictări Naționale la care au participat 1800 de doritori. Potrivit ministrului, doar cinci persoane au luat nota maximă şi este vorba despre: Ludmila Motricala, profesoară, Natalia Cojocaru, cadru didactic, Angelica Tonu, juristă, Victoria Burca, studentă şi Măriuța Nistor, jurnalistă. De asemenea, potrivit ministerului,  au ... Moldovenii au probleme cu gramatica – Câți participanți au luat note de „10” și „9” la Marea Dictare Națională The post Moldovenii au probleme cu gramatica – Câți participanți au luat note de „10” și „9” la Marea Dictare Națională appeared first on Politik.
12:50
Peste 60% dintre moldoveni nu merg în general în vacanțe sau cel puțin nu au fost nicăieri în ultimii doi ani. Nici măcar acasă nu s-au odihnit. Este vorba de persoanele în vârstă, în special din mediu rural, fără studii. Pe de altă parte, 3,5% dintre moldoveni merg de câteva ori pe an în vacanțe, ... Expert: Peste 60% dintre moldoveni sunt săraci și nu au vreo posibilitate de a merge în vacanță The post Expert: Peste 60% dintre moldoveni sunt săraci și nu au vreo posibilitate de a merge în vacanță appeared first on Politik.
11:20
Parlamentul se întrunește în ședință Deputații urmează să ratifice un Acord de facilitate de împrumut dintre Republica Moldova și Canada privind acordarea unui împrumut de 120 de milioane de dolari canadieni. Banii urmează să fie direcționați pentru suportul bugetar. Totodată Parlamentul urmează să ratifice un Acord de achiziție comună pentru achiziții publice de contramăsuri medicale. ... LIVE: Ședința Parlamentului – Deputații examinează un proiect de hotărâre privind numirea a doi membri în Consiliului Superior al Magistraturii The post LIVE: Ședința Parlamentului – Deputații examinează un proiect de hotărâre privind numirea a doi membri în Consiliului Superior al Magistraturii appeared first on Politik.
10:50
Ministrul agriculturii, Vladimir Bolea, nu va fi demis pentru că o persoană nu poate influența dacă plouă sau nu plouă. Este răspunsul președintelui Parlamentului, Igor Grosu, la întrebarea dacă va urma o demitere, așa cum solicită fermierii protestatari. Igor Grosu îi îndeamnă pe agricultori să separe politica de politici și dă asigurări că autoritățile depun ... Mesajul lui Igor Grosu către fermieri – „Ministrul Bolea nu va fi demis, trebuie să-și mai îmbunătățească comunicarea și vocabularul” The post Mesajul lui Igor Grosu către fermieri – „Ministrul Bolea nu va fi demis, trebuie să-și mai îmbunătățească comunicarea și vocabularul” appeared first on Politik.
10:50
Asociația Forța Fermierilor a lansat critici dure la adresa premierului Dorin Recean, acuzându-l de manipulare în ceea ce privește compensațiile acordate fermierilor afectați de secetă. Organizația a subliniat că în „țările civilizate”, demnitarii de un asemenea rang demisionează după astfel de acțiuni, notează bani.md „Domnul prim-ministru operează cu cifre greșite când insistă că statul a ... Premierul Recean acuzat de manipulare de fermieri – Operează cu cifre greșite The post Premierul Recean acuzat de manipulare de fermieri – Operează cu cifre greșite appeared first on Politik.
10:10
Ieri, a avut loc ședința Consiliului Economic de pe lângă Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, prezidată de vicepremierul și ministrul Vladimir Bolea, unde s-au discutat provocările actuale din sectorul agricol, cu accent pe implementarea și impactul legii speciale privind sprijinirea fermierilor afectați de seceta severă din vara anului 2024. În cadrul întâlnirii, ministrul a propus ... Va beneficia sau nu Moldova de un Fond de solidaritate, din partea UE, pentru agricultorii afectați – Ce spune ministrul Bolea The post Va beneficia sau nu Moldova de un Fond de solidaritate, din partea UE, pentru agricultorii afectați – Ce spune ministrul Bolea appeared first on Politik.
10:10
Legea care permite fermierilor să ceară creditorilor amânarea pe un termen de șase luni a obligației de plată a datoriilor restante acumulate, precum și a ratelor scadente aferente împrumuturilor nu va fi modificată. Secretarul de stat al Ministerului Agriculturii, Vasile Șarban, a explicat la Moldova 1 că actul normativ va fi lăsat să-și facă efectul ... Secretar de stat: „Legea care oferă fermierilor suspendarea plăților față de creditori nu va fi modificată, vrem să-și facă efectul” The post Secretar de stat: „Legea care oferă fermierilor suspendarea plăților față de creditori nu va fi modificată, vrem să-și facă efectul” appeared first on Politik.
10:10
Președintele Parlamentului, Igor Grosu nu vede niciun motiv pentru care candidatura lui Oleg Ozerov, noul ambasador propus de Federația Rusă în Republica Moldova, să nu fie acceptată. Deși Ozerov are un background care, potrivit unor experți, „pune în gardă”, Grosu este de părere că trimisul Rusiei la Chișinău trebuie lăsat „să se manifeste”. Oleg Ozerov ... Igor Grosu despre acreditatrea noului ambsador al Federației Ruse la Chișinău: „Sper să aibă o prestație decentă, lăsați-l să se manifeste” The post Igor Grosu despre acreditatrea noului ambsador al Federației Ruse la Chișinău: „Sper să aibă o prestație decentă, lăsați-l să se manifeste” appeared first on Politik.
10:10
Agenția Internațională pentru Energie a prezentat un raport privind riscurile pentru securitatea energetică a Ucrainei în această iarnă și implicațiile asupra Republicii Moldova De asemenea, documentul prevede măsuri de sporire a securității energetice pe termen scurt și mediu. În special, este vorba de întreprinderea unor măsuri pentru eficientizarea consumului, sporirea atractivității sectorului energetic pentru investiții ... Scenariu îngrijorător al Agenției Internaționale pentru Energie în cazul Moldovei și Ucrainei – Care ar fi riscurile pentru securitatea energetică a celor două state, în această iarnă The post Scenariu îngrijorător al Agenției Internaționale pentru Energie în cazul Moldovei și Ucrainei – Care ar fi riscurile pentru securitatea energetică a celor două state, în această iarnă appeared first on Politik.
10:10
Membru al consiliului de Observatori de la Moldovagaz, Sergiu Tofilat a avansat un scenariu în legătură cu confirmarea noii componențe a Consiliului de Administrației a companiei. Tofilat spune că în cazul în care Gazprom va refuza noua echipă la Moldovagaz ar putea fi instituită administrare spechială din partea ANRE similar situției din sistemul bancar. Pentru ... Un membru al Consiliului de Observatori vrea administrare specială la Moldovagaz – În ce condiții ar putea să se întâmple The post Un membru al Consiliului de Observatori vrea administrare specială la Moldovagaz – În ce condiții ar putea să se întâmple appeared first on Politik.
10:10
Comisia Electorală Centrală /CEC/ atenționează că în perioada campaniei electorale este interzisă publicitatea politică și e permisă doar cea electorală pentru candidații și participanții la referendum înregistrați de către CEC. Totodată, legislația electorală interzice candidaților să utilizeze resurse administrative, inclusiv prin lansarea sau participarea la lansarea proiectelor de infrastructură sau a achizițiilor efectuate din bugetul ... Astăzi începe campania electorală pentru prezidențiale și referendumul constituțional – Ce drepturi și restricții au concurenții electorali The post Astăzi începe campania electorală pentru prezidențiale și referendumul constituțional – Ce drepturi și restricții au concurenții electorali appeared first on Politik.
Ieri
22:30
După ce au protestat mai bine de trei ore în fața Președinției și Parlamentului fermierii au fost anunțați că sînt așteptați miercuri, 25 septembrie, la o întrevedere cu șeful statului Maia Sandu. Până atunci, aceștia își suspendă protestele care continuă deja a treia zi, după ce Parlamentul a aprobat legea cu privire la măsurile de ... După ce au obținut o întrevedere cu Președintele Sandu, fermierii sunt invitați la dialog și de premierul Recean – Ștefanco: „Dacă nu va fi transmisă în direct întrevedrea de la președinție nu intrăm la discuții” The post După ce au obținut o întrevedere cu Președintele Sandu, fermierii sunt invitați la dialog și de premierul Recean – Ștefanco: „Dacă nu va fi transmisă în direct întrevedrea de la președinție nu intrăm la discuții” appeared first on Politik.
17:10
Mecanismul cooperării interguvernamentale dintre Ucraina și România urmează a fi extins până la nivel trilateral, cu includerea în el a Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut de către ministrul Afacerilor Externe de la Kiev, Andrei Sibiga, într-o conferință de presă pe care a susținut-o, joi, 19 septembrie, alături de omologul său moldovean Mihail Popșoi, la ... Kievul propune desfășurarea unei ședințe comune a guvernelor României, Ucrainei și Republicii Moldova – Precizarea ministrului ucrainean de externe, Andrei Sibiga The post Kievul propune desfășurarea unei ședințe comune a guvernelor României, Ucrainei și Republicii Moldova – Precizarea ministrului ucrainean de externe, Andrei Sibiga appeared first on Politik.
17:10
Canada va acorda suport bugetar Republicii Moldova în valoare de 120 de milioane de dolari canadieni. Membrii Comisiei economie, buget și finanțe au aprobat raportul pentru proiectul de ratificare a Acordului de facilitate de împrumut dintre Ministerul Finanțelor al Republicii Moldova și Majestatea Sa Regele de drept al Canadei. Mijloacele financiare vor fi oferite prin ... Canada va împrumuta Republicii Moldova 120 de milioane de dolari canadieni – Banii vor fi oferiți pentru finanțarea necesităților bugetului de stat The post Canada va împrumuta Republicii Moldova 120 de milioane de dolari canadieni – Banii vor fi oferiți pentru finanțarea necesităților bugetului de stat appeared first on Politik.
16:50
Fostul adjunct al secretarului general al NATO, Mircea Geoană, urmat de premierul Marcel Ciolacu și primarul municipiului Câmpulung, Elena Lasconi, (candidat USR) – sunt favoriții românilor pentru turul I al alegerilor prezidențiale din acest an. Aceste date au fost prezentate în baza unui sondaj de opinie realizat de INSCOP Research, la comanda Institutului pentru Libertate ... Alegeri prezidențiale în România – Ce spun casele de sondaje despre șansele candidaților The post Alegeri prezidențiale în România – Ce spun casele de sondaje despre șansele candidaților appeared first on Politik.
16:50
Republica Moldova va putea participa la proceduri comune de achiziții publice pentru achiziționarea contramăsurilor medicale pentru amenințările grave de sănătate. Comisia politică externă și integrare europeană va propune spre examinare în plenul Parlamentului un acord care prevede acest lucru. Acordul de achiziție comună este un instrument inovator de organizare a achizițiilor de vaccinuri și medicamente ... Moldova va putea participa împreună cu statele UE, la proceduri comune de achiziții publice de medicamente The post Moldova va putea participa împreună cu statele UE, la proceduri comune de achiziții publice de medicamente appeared first on Politik.
16:50
Circa 100 de producători autohtoni de vinuri vor participa la cea de-a XXIII-a ediție a Zilei Naționale a Vinului, care va fi organizată pe 5 și 6 octombrie, în Piața Marii Adunări Naționale, notează MOLDPRES. Organizatorii pregătesc în acest an mai multe surprize și noutăți pentru vizitatori. Aceștia vor putea descoperi la eveniment vinuri consacrate, ... 100 de producători autohtoni în Piața Marii Adunări Naționale de Ziua Națională a Vinului The post 100 de producători autohtoni în Piața Marii Adunări Naționale de Ziua Națională a Vinului appeared first on Politik.
16:00
Adrian Băluțel, Șef al Cabinetului Președintelui Republicii Moldova a declarat că miercuri, 25 septembrie Președintele Maia Sandu va avea o întâlnire cu fermierii protestatari. Băluțel a confirmat că șeful statului a promulgat noua lege votată de Parlament cu care fermierii nu sunt de acord. The post ULTIMA ORĂ: Președintele Sandu a acceptat o întâlnire cu fermierii protestatari – Agricultorii vor ca întâlnirea să fie publică appeared first on Politik.
15:20
Sergiu Băieșu și Tatiana Tabuncic au acumulat cel mai mare punctaj după desfășurarea concursului privind selectarea candidaților la funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Comisia juridică, numiri și imunități a anunțat că va propune Parlamentului numirea acestora în calitate de membri ai Consiliului. Până acum, în componența CSM au fost aleși nouă ... CSM va avea membri noi în componența sa – Parlamentul urmează să confirme două candidaturi în Consiliul Superior al Magistraturii The post CSM va avea membri noi în componența sa – Parlamentul urmează să confirme două candidaturi în Consiliul Superior al Magistraturii appeared first on Politik.
15:20
Ministerul Energiei a anunțat candidaturile pentru funcția de membru al Consiliului de Administrație al SA „Moldovagaz”. Este vorba de Dorin Junghietu, propus pentru postul de președinte al Consiliului de Administrație, Vadim Ceban, propus pentru funcția de vicepreședinte al Consiliului de Administrație, Eduard Calancea și Radu Mandraburca, propuși pentru funcția de membru al Consiliului de Administrație. ... Au fost propuși candidații de membru al Consiliului de Administrație la „Moldovagaz”- Ultima decizie o ia Consiliul de Observatori, unde „Gazprom” are 4 membri, iar guvernul 2 The post Au fost propuși candidații de membru al Consiliului de Administrație la „Moldovagaz”- Ultima decizie o ia Consiliul de Observatori, unde „Gazprom” are 4 membri, iar guvernul 2 appeared first on Politik.
15:20
Fostul șef al Marelui Stat Major al Armatei Naționale, Igor Gorgan, a fost pus sub învinuire într -un dosar de spionaj în favoarea Rusiei. Este vorba de acțiuni subversive manifestate prin transmiterea unui stat străin a unor date referitoare la sistemul național de apărare. Procurorii PCCOCS i-au atribuit statutul de învinuit fostului șef al Marelui ... Fostul șef al Marelui Stat Major al Armatei Naționale, Igor Gorgan pus sub învinuire, într-un dosar de spionaj în favoarea Rusiei The post Fostul șef al Marelui Stat Major al Armatei Naționale, Igor Gorgan pus sub învinuire, într-un dosar de spionaj în favoarea Rusiei appeared first on Politik.
15:20
Banca Națională a Moldovei a decis joi, 19 septembrie, menținerea la nivelul de 3,60 la sută anual a ratei de bază pentru principalele operațiuni de politică monetară pe termen scurt. De asemenea, este păstrată la nivelul de 5,6 la sută rata dobânzilor pentru creditele overnight și la nivelul de 1,6 la sută rata pentru depozitele ... BNM menține rata de bază de 3,6 la sută în politica monetară, un avantaj pentru persoanele fizice care se crediteză la bănci nu și pentru agenții economici The post BNM menține rata de bază de 3,6 la sută în politica monetară, un avantaj pentru persoanele fizice care se crediteză la bănci nu și pentru agenții economici appeared first on Politik.
13:20
Procuratura Anticorupţie (PA) investighează scandalul de corupție, legat de compania Sumitomo. Potrivit lui Octavian Iachimovschi, adjunctului şefului Procuraturii Anticorupţie, dosarul a ajuns pe masa procurorilor în urmă cu circa trei luni. „ Sunt efectuate acţiuni de urmărire penală însă, la această etapă, nu pot să dau detalii asupra planului de acţiune de urmărire penală şi ... Scandalul de corupție legat de compania Sumitomo pe masa procurorilor – Iachimovshi: „Sunt efectuate acţiuni de urmărire penală” The post Scandalul de corupție legat de compania Sumitomo pe masa procurorilor – Iachimovshi: „Sunt efectuate acţiuni de urmărire penală” appeared first on Politik.
13:10
Fermierii au protestat astăzi în fața Instituției prezidențiale în speranța că șeful statului nu va promulga legea specială destinată sprijinirii fermierilor afectați de seceta severă din anul 2024, votată săptîmâna trecută de Parlament. Fermierii însă au fost informați că șeful statului a promulgat legea în regim de urgență chiar dacă fermierii au cerut ca ea ... VIDEO: Protestul fermierilor în fața Președinției – Maia Sandu a promulgat legea votată vineri în două lecturi, chiar dacă fermierii au cerut ca ea sa fie revăzută The post VIDEO: Protestul fermierilor în fața Președinției – Maia Sandu a promulgat legea votată vineri în două lecturi, chiar dacă fermierii au cerut ca ea sa fie revăzută appeared first on Politik.
13:10
După indicația premierului Dorin Recean, Ministrul Mediului Sergiu Lazarencu a început inventarierea lacurilor și barajelor din țară. Primele nereguli au fost depistate în localitate Mingir, raionul Hîncești, unde digul are termenul de exploatare depășit, iazul este înnămolit, iar construcțiile hidrotehnice nu sunt întreținute corespunzător. Totodată, urmare a discuțiilor cu specialiștii, au fost constatate și alte ... La indicația lui Recean, ministrul Lazarencu verifică lacurile din Moldova – Ce semnal le-a dat arendașilor de bazine acvatice The post La indicația lui Recean, ministrul Lazarencu verifică lacurile din Moldova – Ce semnal le-a dat arendașilor de bazine acvatice appeared first on Politik.
13:10
Veteranii de război, care protestează joi, 19 septembrie, în fața Parlamentului, au acuzat guvernarea că îi privează de drepturile de care au beneficiat până acum. Ei cer majorarea de urgență a indemnizației lunare de la 1.250 de lei, cât este acum, la 3.350 de lei, „pentru a scăpa de sărăcie”. Pe lângă asta, participanții la ... Protest al veteranilor la Parlament – Cer majorarea indemnizației lunare la 3.350 de lei, pentru a scăpa de sărăcie The post Protest al veteranilor la Parlament – Cer majorarea indemnizației lunare la 3.350 de lei, pentru a scăpa de sărăcie appeared first on Politik.
13:10
Ministerul Sănătății informează despre un caz de toxiinfecție alimentară în grup la Liceul Teoretic Republican „Aristotel” din municipiul Chișinău. 65 de elevi din clasele a X-XII-a și un angajat al instituției de învățământ au prezentat semne clinice de boală, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial. Majoritatea elevilor au fost depistați activ. În prezent, ... Intoxicație alimentară la liceul „Aristotel” din Capitală – 65 de persoane au ajuns la spital – Cantina liceului a fost închisă, ANSA a inițiat o anchetă The post Intoxicație alimentară la liceul „Aristotel” din Capitală – 65 de persoane au ajuns la spital – Cantina liceului a fost închisă, ANSA a inițiat o anchetă appeared first on Politik.
09:30
Autoritățile vor aloca bani pentru restabilirea infrastructurii afectate de ploile torențiale din ultimele zile, a declarat premierul Dorin Recean, la Moldova 1. Potrivit premierului, Comisiile pentru Situații Excepționale teritoriale evaluează acum prejudiciile cauzate de ploi în localitățile afectate, urmând să prezinte constatările la finele acestei săptămâni. Săptămâna viitoare noi ne vom convoca ca să analizăm, ... Statul va aloca bani pentru restabilirea infrastructurii afectate de ploile torențiale The post Statul va aloca bani pentru restabilirea infrastructurii afectate de ploile torențiale appeared first on Politik.
09:30
Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) se reunește azi, la Palatul Cotroceni, după ce preşedintele Klaus Iohannis a convocat o ședință pentru discutarea mai multor subiecte, printre care războiul din Ucraina și înzestrarea armatei. Pe ordinea de zi sunt incluse subiecte referitoare la stadiul şi perspectivele conflictului din Ucraina în urma incaziei Rusiei şi ... Consiliul Suprem de Apărare al României se reunește azi, la Cotroceni – Va fi vizată și Republica Moldova The post Consiliul Suprem de Apărare al României se reunește azi, la Cotroceni – Va fi vizată și Republica Moldova appeared first on Politik.
09:30
Fermierii vin astăzi la protest în fața Președinției începînd cu ora 12. Ei cer ca șeful statului, Maia Sandu să respingă legea votată recent în Parlament care vizează măsurile de sprijin pentru agricultorii, pentru a fi discutată cu ei și aprobată o altă lege. Fermierii susțin că legea propusă prin care au culturi afectate în ... Fermierii vin, astăzi, la protest în fața Președinției, fără tractoare – Solicită șefului statului să respingă legea votată, recent, de Parlament The post Fermierii vin, astăzi, la protest în fața Președinției, fără tractoare – Solicită șefului statului să respingă legea votată, recent, de Parlament appeared first on Politik.
Mai mult de 2 zile în urmă
16:40
Partidul Socialiștilor din Republica Moldova s-a adresat Curții de Apel Chișinău cu solicitarea de a revizui numărul secțiilor de votare care urmează să fie deschise în Federația Rusă pentru alegerile prezidențiale din Republica Moldova din 20 octombrie 2024. Cererea în instanță a fost semnată de președintele PSRM, Igor Dodon. PSRM menționează că adresarea în instanța ... Socialiștii vor revizuirea numărului secțiilor de votare din Rusia – Au sesizat Curtea de Apel Chișinău The post Socialiștii vor revizuirea numărului secțiilor de votare din Rusia – Au sesizat Curtea de Apel Chișinău appeared first on Politik.
16:40
Guvernul a decis miercuri, 18 septembrie, să-i înainteze președintelui Maia Sandu propunerea de a-l demite pe generalul de brigadă Eduard Ohladciuc din funcția de șef al Marelui Stat Major al Armatei Naționale, comandant al Armatei Naționale. Propunerea a venit de la secretarul de stat al Ministerului Apărării, Sergiu Plop, și a fost votată unanim, fără ... S-a aflat de ce Guvernul l-a demis pe șeful Marelui Stat Major al Armatei Naționale – Precizarea Ministerului The post S-a aflat de ce Guvernul l-a demis pe șeful Marelui Stat Major al Armatei Naționale – Precizarea Ministerului appeared first on Politik.
15:50
A crescut numărul de fermieri care au ieșit astăzi la protest. Agricultorii din 11 raioane și-au scos tractoarele pe drumurile naționale. Mâine la acțiunea de protest se vor alătura și agricultorii din alte 3 raioane, inclusiv din nordul țării, spune fermierul Sergiu Ștefanco. Fermierii care protestează refuză sî se vadî cu ministrul Bolea și cer ... VIDEO: Protestele fermierilor iau amploare – Agricultorii refuză să se vadă cu ministrul Bolea – „Este o nouă abureală” The post VIDEO: Protestele fermierilor iau amploare – Agricultorii refuză să se vadă cu ministrul Bolea – „Este o nouă abureală” appeared first on Politik.
15:50
Țările din Triunghiul de la Weimar sprijină „cu fermitate” procesul de aderare a R. Moldova la UE: Germania, Polonia și Franța se angajează să acorde ajutor Republicii Moldova pentru consolidarea capacităților sale de securitate și apărare Germania, Polonia și Franța, adică statele din Triunghiul de la Weimar, felicită R. Moldova pentru demararea negocierilor de aderare ... Sprijin pentru Moldova din partea statelor din Triunghiul Weimar The post Sprijin pentru Moldova din partea statelor din Triunghiul Weimar appeared first on Politik.
15:50
Aeroportul Internaţional Chişinău are o nouă ofertă pentru moldovenii care vor să îşi întâmpine oaspeţii într-un mod deosebit. Potrivit reprezentanţilor aerogării, este vorba despre serviciul „Pâine şi sare”. Acesta costă 1.200 de lei, poate fi solictat cu cel puţin 48 de ore înainte de zbor, iar angajaţii aeroportului, îmbrăcaţi în costume tradiţionale vor întâmpina oaspeţii ... Un nou serviciu pentru oaspeți la Aeroportul Chişinău -1200 de lei, dacă vrei să te întâmpine cu pâine şi sare The post Un nou serviciu pentru oaspeți la Aeroportul Chişinău -1200 de lei, dacă vrei să te întâmpine cu pâine şi sare appeared first on Politik.
15:50
Tranzacțiile de vânzare-cumpărare a vehiculelor, care deja sunt înmatriculate în Registrul de Stat al Vehiculelor, se vor putea face online fără a fi nevoie ca cetățenii să se deplazeze la subdiviziunile de înmatriculare auto ale Agenției Servicii Publice. Pentru a accesa noul serviciu, ambele părți semnatare ale contractului de vânzare-cumpărare a automobilului, trebuie să dețină ... Tranzacțiile de vânzare-cumpărare a vehiculelor efectuate online – Statul oferă un nou serviciu The post Tranzacțiile de vânzare-cumpărare a vehiculelor efectuate online – Statul oferă un nou serviciu appeared first on Politik.
14:20
SA „Energocom” a rezervat, în premieră pentru interconexiunea sistemelor electroenergetice ale Republicii Moldova și României, achiziționarea unei părți a energiei electrice pentru luna octombrie de la Nuclearelectrica. Procedura a presupus depunerea unei garanții bancare și participarea la o licitație organizată de operatorul sistemului de transport al României, Transelectrica, în urma căreia SA „Energocom” a fost ...  SA „Energocom” va procura volume de energie electrică din România pentru luna octombrie The post  SA „Energocom” va procura volume de energie electrică din România pentru luna octombrie appeared first on Politik.
14:20
Ministrul afacerilor externe al Ucrainei, Andrii Sybiha, numit în funcție la începutul acestei luni, va efectua joi, 19 septembrie, prima sa vizită de lucru în Republica Moldova, la invitația vicepremierului Mihai Popșoi, ministru al afacerilor externe. Sybina se află astăzi la București acolo unde a discutat cu Luminița Odobescu situaţia conflictului din ţara vecină, cât ... După o vizită la București, așteptat și la Chișinău – Noul ministrul de Externe al Ucrainei vine în Republica Moldova The post După o vizită la București, așteptat și la Chișinău – Noul ministrul de Externe al Ucrainei vine în Republica Moldova appeared first on Politik.
14:20
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM) se va adresa Comisiei de la Veneţia, după ce Curtea Constituţională (CC) a declarat inadmisibilă sesizarea referitor la verificarea constituționalității unor prevederi din Codul Electoral, dar și a hotărîrii Parlamentului din 16 mai cu privire la stabilirea datei alegerilor pentru funcția de președinte. Nemulţumit, liderul partidului, Vladimir Voronin susţine ... Comuniștii se adresează Comisiei de la Veneţia, după ce Curtea Constituţională a declarat inadmisibilă sesizarea referitor la data alegerilor The post Comuniștii se adresează Comisiei de la Veneţia, după ce Curtea Constituţională a declarat inadmisibilă sesizarea referitor la data alegerilor appeared first on Politik.
13:40
Guvernul a propus președintei R. Moldova, Maia Sandu, să-l demită pe Eduard Ohladciuc din funcția de șef al Statului Major al Armatei Naționale, comandant al Armatei Naționale. Ohladciuc a fost numit în această funcție în septembrie 2021, înlocuindu-l pe Igor Gorgan. Ohladciuc a absolvit în anul 1991, Şcoala Militară Superioară Rachete Antiaeriene ASA din Nijegorodsk. ... Demisie în Armata Națională – Guvernul a propus președintelui Sandu eliberarea din funcție a șefului Statului Major The post Demisie în Armata Națională – Guvernul a propus președintelui Sandu eliberarea din funcție a șefului Statului Major appeared first on Politik.
13:40
Guvernul a aprobat raportul semianual privind executarea bugetului pentru anul în curs. Bugetul de stat pentru anul 2024 a fost supus unei revizuiri semnificative față de volumul inițial aprobat. Conform noilor estimări, veniturile bugetului vor suferi o diminuare de 801,5 milioane lei, ajungând la un total de 65,83 miliarde de lei. Pe de altă parte, ... Statul ratează în 2024 venituri de 900 milioane de lei de la TVA din import – Guvernul a aprobat raportul semianual privind executarea bugetului pentru anul în curs The post Statul ratează în 2024 venituri de 900 milioane de lei de la TVA din import – Guvernul a aprobat raportul semianual privind executarea bugetului pentru anul în curs appeared first on Politik.
13:40
Guvernul a aprobat sancțiuni mai mari pentru încălcarea legislației electorale. Astfel, membrii organului electoral riscă să achite o amendă de până la 5000 de lei pentru neînmânarea nejustificată a buletinului de vot persoanei înscrise în lista electorală. Aceeași sancțiune va fi aplicată în cazul în care unui singur alegător îi vor acorda mai multe buletine ... Atenție pentru membrii birourilor electorale – Riscă amenzi mai mari pentru neînmânarea buletinului de vot – Proiectul aprobat de Guvern The post Atenție pentru membrii birourilor electorale – Riscă amenzi mai mari pentru neînmânarea buletinului de vot – Proiectul aprobat de Guvern appeared first on Politik.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.