Irina Vlah acuză: Maia Sandu și PAS sunt responsabili pentru distrugerea țării în ultimii ani

BreakingNews, 5 septembrie 2024 13:10

Irina Vlah, fondator și președinte al „Platformei Moldova”, a lansat acuzații la adresa președintei Maia Sandu și a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS). Într-o postare pe rețelele sociale, Vlah a declarat că „Maia Sandu și PAS sunt un tot unic și împreună au distrus continuu țara în ultimii ani.” Vlah a criticat dur activitatea guvernamentală … Articolul Irina Vlah acuză: Maia Sandu și PAS sunt responsabili pentru distrugerea țării în ultimii ani apare prima dată în BreakingNews.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de BreakingNews

Acum 4 ore
19:00
Căutătorii din Moldova au găsit în timpul unei expediții recente în Șerpeni rămășițele unui „erou-eliberator”, luptător al Armatei Roșii a URSS. Despre acest lucru a informat unul dintre liderii mișcării de căutare din Moldova, conducătorul grupului de căutare „August”, Alexei Petrovici, care a menționat că luptătorul a fost sfâșiat de lovitura directă a unui obuz, … Articolul Rămășițele unui soldat al Armatei Roșii, găsite în satul Șerpeni apare prima dată în BreakingNews.
18:20
Un individ a manifestat violență asupra medicilor de pe ambulanță, încercând să le fure electrocardiograful, după ce Serviciul 112 a primit un apel privind o femeie de 72 de ani agresată. Incidentul a avut loc duminică, 14 septembrie, la ora 19:11, în sectorul Ciocana al Capitalei. Medicii au ajuns la domiciliul pensionarei în aproximativ 9 … Articolul Incident șocant în sectorul Ciocana: Un bărbat a atacat medicii și a încercat să le fure electrocardiograful apare prima dată în BreakingNews.
18:00
Un cutremur cu magnitudinea estimată de 5,3 a avut loc astăzi, 16 septembrie, la ora 17:40, afectând Republica Moldova, Bulgaria și Ucraina. Seismul a fost resimțit în întreaga regiune, dar până acum nu au fost raportate pagube majore sau victime. Autoritățile locale monitorizează situația și evaluează impactul. Cetățenii sunt sfătuiți să rămână vigilenți și să … Articolul ULTIMA ORĂ! Cutremur resimțit și în Republica Moldova apare prima dată în BreakingNews.
Acum 6 ore
17:50
Ucraina se oferă să trimită ajutor în Republica Moldova, România, Polonia, Slovacia, Ungaria și Cehia pentru a ajuta la lichidarea consecințelor ploilor torențiale. Președintele Volodimir Zelenski i-a solicitat ministrului de externe, Andrei Sibiga, să propună acestor țări sprijinul echipelor de salvatori ucraineni. Duminică seara, liderul de la Kiev a declarat că din cauza condițiilor nefavorabile, … Articolul Ucraina oferă sprijin Moldovei după ploile torențiale apare prima dată în BreakingNews.
16:50
Un adolescent de 17 ani din raionul Ocnița a fost salvat de echipa SAMU Ocnița, după ce a suferit un episod grav de insuficiență respiratorie. Pe 15 septembrie, la ora 12:36, ambulanța a fost solicitată de urgență pentru un băiat cu simptomatologie de „dispnee”. Echipa specializată TIM din cadrul SAMU Ocnița a ajuns la locul … Articolul Adolescent din Ocnița, aflat în moarte clinică, resuscitat de echipa de urgență SAMU apare prima dată în BreakingNews.
Acum 8 ore
15:40
Comisia Electorală Centrală (CEC) anunță că astăzi, 16 septembrie, începe perioada electorală pentru alegerile locale noi din 17 noiembrie 2024. Potrivit CEC, principalele acțiuni în perioada electorală constau în constituirea și organizarea activității organelor electorale inferioare, înregistrarea candidaților la funcția de primar, constituirea și organizarea secțiilor de votare, actualizarea și publicarea listelor electorale, informarea alegătorilor … Articolul Perioada electorală pentru alegerile locale noi din noiembrie a început, anunță CEC apare prima dată în BreakingNews.
15:10
Ambasada Republicii Moldova în Ungaria informează cetățenii care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Ungaria despre condițiile meteorologice nefavorabile prognozate pentru perioada următoare, fiind așteptate ploi torențiale. Astfel, autoritățile ungare au emis avertizări meteorologice și alerte de inundații pentru mai multe regiuni ale țării, inclusiv pentru Budapesta. Ambasada Republicii Moldova recomandă cetățenilor să … Articolul Alertă de călătorie în Ungaria: Sunt așteptate ploi torențiale apare prima dată în BreakingNews.
14:40
Astăzi, 16 septembrie, Irina Vlah a anunțat că a depus la Comisia Electorală Centrală listele cu 25.000 de semnături în sprijinul candidaturii sale la funcția de Președinte al Republicii Moldova. Într-o declarație, Vlah a subliniat importanța campaniei de colectare a semnăturilor, descriind-o ca pe un prim pas în lupta pentru schimbarea în bine a țării. … Articolul Irina Vlah: „Am strâns 25.000 de semnături și cer transparență în procesul de verificare” apare prima dată în BreakingNews.
14:10
Un locuitor al capitalei este cercetat de ofițerii CNA într-un dosar de trafic de influență. Acesta este bănuit că ar fi pretins și primit mijloace financiare ilicite pentru perfectarea unui permis auto. Susținând că ar avea influență asupra unor funcționari publici din cadrul Comisiei Medicale a Conducătorilor Auto din cadrul Spitalului Raional Ialoveni, bănuitul ar … Articolul Percheziții la Chișinău: Bărbat acuzat de mită pentru permis auto și falsificarea certificatelor apare prima dată în BreakingNews.
14:00
Judecătoria orașului Donețk, aflat sub controlul rus, a decis expulzarea unui bărbat originar din Republica Moldova, care a luptat alături de Federația Rusă în conflictul din Ucraina. Bărbatul este acuzat de încălcarea unei decizii anterioare de expulzare și se confruntă cu o amendă de până la 5.000 de ruble (aproximativ 1.000 de lei), conform Codului … Articolul Federația Rusă expulzează un moldovean implicat în războiul din Ucraina apare prima dată în BreakingNews.
14:00
Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a emis astăzi, 16 septembrie, un Cod Galben de instabilitate atmosferică. Potrivit meteorologilor, astăzi, 16 septembrie, între orele 11:30 și 15:00, există pericolul producerii unui fenomen atmosferic periculos. De asemenea, în intervalul menționat se prevăd averse în cantități de apă de 15-25 l/m². „Având în vedere ploile căzute în ultimele … Articolul Cod Galben de instabilitate atmosferică în Republica Moldova apare prima dată în BreakingNews.
Acum 12 ore
13:40
Angajații Poliției de Frontieră cercetează un conațional și doi cetățeni străini asupra cărora s-au depistat documente cu semne de falsificare. Cazurile au fost înregistrate în ultimele 72 de ore. La Aeroportul Internațional Chișinău, polițiștii de frontieră au consemnat două cazuri de fraudă documentară. Într-un incident este vizată cetățeanca Georgiei, în vârstă de 52 de ani, … Articolul Acte falsificate: Un pașaport și două permise de conducere, ridicate la trecerea frontierei apare prima dată în BreakingNews.
13:00
O explozie a avut loc luni în centrul orașului Köln din vestul Germaniei, afirmă presa locală, în timp ce poliția a declarat că este în curs de derulare o „operațiune majoră”, transmite DW. Poliția landului Renania de Nord-Westfalia a declarat că un drum între două locații centrale din Köln, Rudolfplatz și Friesenplatz, a fost închis, făcând … Articolul Explozie în centrul orașului Köln: Poliția desfășoară o operațiune majoră apare prima dată în BreakingNews.
12:50
În cadrul controlului suplimentar efectuat asupra unui pasager de la ruta „Elveția-Moldova”, inclusiv bagajul acestuia, polițiștii de frontieră au depistat pachețele cu substanță vegetală de culoare verde, presupusă a fi marijuană.  Incidentul a fost înregistrat ieri, 15 septembrie 2024, în punctul de trecere a frontierei Leușeni. Documentat este un tânăr, deținător al dublei cetățenii (MDA/ROU), … Articolul Substanță interzisă, camuflată în cafea, descoperită în geanta unui călător apare prima dată în BreakingNews.
12:40
Cybercor,  Institutul Național de Inovații în Securitatea Cibernetică, își deschide oficial ușile pe 18 septembrie, la Universitatea Tehnică a Moldovei. Miercuri, Cybercor va găzdui conferința internațională CyberCon Moldova, cu genericul „Educația, fundamentul unei culturi cibernetice reziliente”.   La eveniment vor participa reprezentanți ai Guvernului, partenerii Cybercor, experți în securitate cibernetică din țară și de peste … Articolul Moldova va fi mai pregătită în fața amenințărilor cibernetice. Vezi când își deschide ușile Cybercor, primul Institut Național de Inovații în Securitatea Cibernetică apare prima dată în BreakingNews.
12:10
Un copil de doi ani din raionul Ungheni, care a căzut în puțul unui ascensor de la etajul șase, se află în continuare în comă. Maxim Cazacu, purtătorul de cuvânt al Institutului Mamei și Copilului, a declarat pentru IPN că starea micuțului nu a suferit schimbări semnificative până în acest moment. Incidentul tragic a readus … Articolul Copilul din Ungheni care a căzut în golul unui lift rămâne în comă apare prima dată în BreakingNews.
11:50
Un tânăr a murit, după ce mașina cu care se deplasa s-a izbit violent într-un stâlp. Accidentul a avut loc noaptea trecută, în jurul orei 04:00, pe strada Muncești, din sectorul Botanica al Capitalei. Potrivit surselor PulsMedia.MD, este vorba despre un tânăr de 19 ani, care se deplasa la volanul unui automobil de marca Mitsubishi. Preliminar … Articolul Un tânăr de 19 ani a murit într-un accident pe strada Muncești, după ce mașina s-a izbit de un stâlp apare prima dată în BreakingNews.
11:40
Peste 50 de aleși locali din toată țara au participat la cel de-al doilea Congres Național al Tinerilor Primari și Consilieri Locali, care s-a desfășurat sâmbătă la Chișinău. Aceștia au discutat despre consolidarea capacităților tinerilor lideri locali și rolul lor în procesul de integrare europeană a Republicii Moldova. La eveniment a participat și Prim-ministrul Republicii … Articolul Viitorul european al Republicii Moldova, discutat în cadrul Congresului Național al Tinerilor Primari și Consilieri Locali. Tinerii lideri locali au stabilit noi obiective apare prima dată în BreakingNews.
11:00
Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii Poliției de Frontieră, anunță reținerea a doi taximetriști din Tighina și Rezina, care ar fi facilitat intrarea ilegală în Moldova prin Camenca a nouă ucraineni apți de luptă, pentru sume de 5.000 dolari americani. Cei doi taximetriști reținuți acum au transportat ilegal migranți începând din martie 2024. Primul din … Articolul Alți doi taximetriști din Tighina și Rezina – reținuți, într-un dosar de tranzitare ilegală a Moldovei de nouă ucraineni, pentru sume de $5.000 apare prima dată în BreakingNews.
10:40
În semn de respect pentru sculptorii moldoveni de excepție, Galina și Boris Dubrovin, echipa liderului blocului „Victorie”, Ilan Șor, a restaurat mormântul lor, care se afla într-o stare deplorabilă. Această acțiune a fost posibilă datorită mobilizării rapide a resurselor și sprijinului unui filantrop, precum și a unui om de afaceri din Chișinău, care au răspuns … Articolul Mormântul sculptorilor Galina și Boris Dubrovin, aflat într-o stare deplorabilă, a fost restaurat cu sprijinul lui Ilan Șor apare prima dată în BreakingNews.
10:10
Cadavrul unui bărbat de 69 de ani a fost găsit spânzurat în spatele casei sale din raionul Soroca. Preliminar ar fi vorba despre sinucidere. Descoperirea macabră a avut loc în după-amiaza zilei de ieri, 15 septembrie, în jurul orei 15:30, în localitatea Rublenița din raionul Soroca, transmite breakingnews.md, cu referire la puslmedia.md. Victima s-a dovedit a fi … Articolul Soroca: Cadavrul unui bărbat, găsit spânzurat în spatele casei apare prima dată în BreakingNews.
10:00
La prima ședință a sesiunii de toamnă-iarnă a Parlamentului Republicii Moldova, reprezentanții grupului parlamentar „Victorie” au cerut să fie inclusă în ordinea de zi a ședinței opt subiecte. Acestea vizează rezolvarea problemelor sociale ale Moldovei, restabilirea economiei și îmbunătățirea securității țării. Partidul de guvernământ a ignorat toate inițiativele grupului parlamentar „Victorie” și a refuzat să … Articolul Majoritatea parlamentară PAS ignoră propunerile opoziției apare prima dată în BreakingNews.
09:40
Ambasada Republicii Moldova în Austria informează cetățenii care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în această țară despre condițiile meteorologice severe prognozate în perioada următoare. În această regiune sunt așteptate precipitații abundente sub formă de ploi torențiale, cu cantități de apă între 200 și 300 l/mp, însoțite de vânt puternic. Autoritățile austriece au emis … Articolul Alertă de călătorie în Austria: Sunt așteptate condiții meteo severe apare prima dată în BreakingNews.
Ieri
18:10
Preşedintele sârb Aleksandar Vucici a anunţat sâmbătă, 14 septembrie, că vrea ca armata să fie din nou obligatorie, după 14 ani, și că serviciul militar va avea o durată de 75 de zile, exclusiv pentru bărbați, Agerpres. „Sper să înţelegeţi cu toţii cât de mult avem nevoie de o armată puternică, cât de mult avem … Articolul Serbia reintroduce armata obligatorie apare prima dată în BreakingNews.
17:40
Un nou caz de înec în Republica Moldova. Corpul neînsuflețit al unui bărbat, în vârstă de 67 de ani, a fost găsit pe malul lacului Ghidighici din orașul Vatra. Se presupune că acesta s-ar fi înecat în timp ce pescuia. „La fața locului s-a deplasat grupul operativ al Inspectoratului de poliție Buiucani pentru stabilirea tuturor … Articolul Incident la Vatra: Un bărbat de 67 de ani s-a înecat în lacul Ghidighici apare prima dată în BreakingNews.
17:10
Miliția libaneză susținută de Iran, Hezbollah, a revendicat un atac cu zeci de rachete lansate către o bază militară din nordul Israelului, duminică dimineața. Și tot duminică, o rachetă cu rază lungă de acțiune lansată din Yemen a aterizat în centrul Israelului și a declanșat alertele de raid aerian. Atacurile au loc pe fondul confruntărilor … Articolul Hezbollah și rebelii Houthi au atacat Israelul apare prima dată în BreakingNews.
16:30
Două baraje din ţară riscă să cedeze din cauza ploilor abundente de sâmbătă. Este vorba de lacurile din raionul Leova, satul Seliște și satul Sărata Nouă. Potrivit autorităţilor, se întreprind acțiuni de pompare de capacitate înaltă. Toate localitățile din ţară care au fost afectate în urma ploi puternice de sâmbătă au fost reconectate la energie … Articolul Două baraje din Leova în pericol de colaps din cauza ploilor abundente apare prima dată în BreakingNews.
16:00
Ploile torențiale care au lovit ieri Chișinăul au provocat daune semnificative în întreaga capitală, iar unul dintre cele mai afectate obiective a fost Teatrul de Operă și Balet „Maria Bieșu”. Soprana Valentina Nafornița a publicat imagini dramatice din interiorul clădirii, arătând starea deplorabilă în care se află scena inundată. „Plânge Opera… Este strigător la cer. … Articolul Teatrul de Operă și Balet „Maria Bieșu” inundat de ploile torențiale din Chișinău: „Plânge Opera…” apare prima dată în BreakingNews.
15:30
Zeci de kilograme de cocaină au fost găsite în livrările de banane către patru dintre magazinele unui lanţ francez de supermarketuri, Poliţia încercând să afle cine este destinatarul. Personalul de la filialele Grand Frais din regiunea Bourgogne-Franche-Comté din estul Franţei a fost uimit să găsească între 40 kg şi 50 kg de droguri ascunse sub … Articolul Zeci de kilograme de cocaină găsite în livrările de banane către supermarketurile din Franța apare prima dată în BreakingNews.
15:20
Un nou caz de înec în Republica Moldova. Corpul neînsuflețit al unui bărbat, în vârstă de 67 de ani, a fost găsit pe malul lacului Ghidighici din orașul Vatra. Se presupune că acesta s-ar fi înecat în timp ce pescuia. „La fața locului s-a deplasat grupul operativ al Inspectoratului de poliție Buiucani pentru stabilirea tuturor … Articolul Înec la lacul Ghidighici: Un bărbat de 67 de ani găsit fără suflare apare prima dată în BreakingNews.
15:10
Terminalele de import de gaze naturale lichefiate (LNG) din Uniunea Europeană (UE) sunt din ce în ce mai puțin utilizate, pe măsură ce cererea pentru acest combustibil continuă să scadă pe continent. Conform celei mai recente versiuni a raportului European LNG Tracker publicat de IEEFA, există o conștientizare tot mai mare că infrastructura de import … Articolul Republica Moldova își extinde importurile de LNG prin portul din Grecia apare prima dată în BreakingNews.
14:40
CEC elimină orice intrigă din actuala campanie electorală. Comisia Electorală Centrală a refuzat din nou înregistrarea unui alt candidat – Avelin Tabarcea. Anterior, Curtea de Apel Chișinău a solicitat reexaminarea primei decizii a CEC, pronunțată pe 2 septembrie. Cu toate acestea, Comisia a refuzat din nou înregistrarea. Avelin Tabarcea a declarat că va contesta această … Articolul Avelin Tabarcea: Decizia CEC – încă o lovitură dată democrației în Moldova apare prima dată în BreakingNews.
Mai mult de 2 zile în urmă
20:00
Un accident grav a avut loc astăzi în jurul orei 12:00 pe traseul R 13 din raionul Sîngerei, soldat cu rănirea unui bărbat de 30 de ani. Incidentul rutier a implicat două vehicule: un autoturism Toyota Avensis și un camion Volvo cu remorcă. Șoferul Toyota Avensis, un tânăr de 30 de ani, a pierdut controlul … Articolul Un tânăr a ajuns la spital în urma unui accident produs la Sîngerei apare prima dată în BreakingNews.
19:50
În contextul ciclonului care a provocat daune semnificative în sudul și centrul Republicii Moldova, liderul politic Ilan Șor a transmis un mesaj prin care îndeamnă autoritățile să colaboreze pentru a oferi ajutor cetățenilor afectați. „Prieteni, să lăsăm politica deoparte. În Moldova s-a abătut un dezastru, un ciclon puternic face ravagii. Casele, grădinile și beciurile sunt … Articolul Șor oferă ajutor în urma ciclonului devastator: Să lăsăm politica deoparte, oamenii au nevoie de ajutor acum apare prima dată în BreakingNews.
19:20
Fragmente de dronă au căzut sâmbătă dimineață pe o clădire municipală din districtul Obolon, la nord de centrul Kievului, fără a provoca însă un incendiu, a anunțat primarul capitalei ucrainene Vitali Kliciko. Într-o postare pe aplicația Telegram, Kliciko a declarat că serviciile de urgență erau în drum către locul impactului. Anterior, primarul Kievului anunțase că … Articolul Fragmente de dronă au căzut pe o clădire din Kiev în urma unui atac aerian apare prima dată în BreakingNews.
18:50
Consilierii din satul Cotovscoe părăsesc în totalitate partidul MAN și se alătură partidului „Renașterea”. Despre aceasta a declarat președinta consiliului, Nadejda Guci. Potrivit acesteia, toți cei 9 consilieri ai consiliului local se opun integrării europene și „nu intenționează să participe la jocurile Maiei Sandu și ale lui Ion Ceban”. „Toți cei 9 consilieri au luat … Articolul Consilierii din Cotovscoe părăsesc partidul MAN și aderă la „Renașterea” apare prima dată în BreakingNews.
18:40
Scene violente au fost surprinse, vineri noaptea, în curtea unui bloc de locuit din sectorul Buiucani al Capitalei. Un băiat a fost bătut crunt de către mai mulți adolescenți. Nu se cunoaște, deocamdată, motivul de la care a pornit cearta. Din imaginile video apărute pe rețelele sociale se vede cum băiatul este deja pus la … Articolul Scene șocante în Chișinău. Un băiat, bătut de un grup de adolescenți apare prima dată în BreakingNews.
18:10
Premierul Dorin Recean a anunțat, în urma ședinței de la Centrul Anticriză din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, că celula de criză rămâne activă timp de 72 de ore, iar toate serviciile sunt mobilizate pentru a interveni în localitățile afectate de ploile torențiale. Până în acest moment, în cele mai afectate zone au căzut între 106 … Articolul Celula de criză activată pentru 72 de ore: Ploile torențiale continuă să afecteze mai multe raioane apare prima dată în BreakingNews.
16:30
În urma ploilor abundente din ultimele zile, două tinere au fost surprinse de acumulările de apă pe strada Gavriil Bănulescu-Bodoni din Chișinău. Incidentul a avut loc când cele două fete au fost luate la vale de curenții puternici, ajungând sub roțile unei mașini care încerca să urce un deal.  Potrivit martorilor, intervenția altor trecători a … Articolul VIDEO// Două tinere luate de apă, au ajuns sub roțile unei mașini, pe o stradă din Chișinău apare prima dată în BreakingNews.
16:30
Un nou schimb de prizonieri de război între Ucraina și Rusia. Ministerul Apărării al Federației Ruse a informat că, sâmbătă, fiecare parte a eliberat 103 persoane, notează BBC. În comunicatul Ministerului rus al Apărării se precizează că toți prizonierii predați de Ucraina se află acum în Belarus. Aceste cadre militare au fost capturate în regiunea Kursk, … Articolul Un nou schimb de prizonieri de război între Ucraina și Rusia apare prima dată în BreakingNews.
16:00
Acum o oră, Poliția din Fălești a fost alertată în legătură cu un accident rutier grav produs în apropierea satului Egorovca, soldat cu decesul unui copil de 7 ani.  Preliminar, grupa operativă a stabilit că o femeie de 35 de ani din raionul Nisporeni, aflată la volanul unui Mercedes Vito, a pierdut controlul vehiculului din … Articolul Accident tragic în apropierea satului Egorovca: un copil de 7 ani a decedat apare prima dată în BreakingNews.
13:10
Premierul Dorin Recean convoacă la ora 16:00 o ședință la Centrul Anticriză al Ministerului de Interne, la care vor participa toți reprezentanții structurilor de forță și ai autorităților publice locale din zonele afectate de ploile torențiale. „Toată lumea este mobilizată, toate serviciile publice lucrează, mai ales cele de intervenție. Fac apel la cetățeni să urmărească … Articolul Premierul Dorin Recean convoacă o ședință de urgență în contextul ploilor torențiale apare prima dată în BreakingNews.
13:00
În condiții meteo actuale nefavorabile Inspectoratul General pentru Situații de Urgență îndemnă oamenii să evite traseul R 34 Hâncești –Leova, Leova -Iargara. În urma precipitațiilor abundente acest tronson de drum devine greu accesibil, iar deplasarea pe el poate duce la blocarea mijloacelor de transport. Conducătorii auto sunt îndemnați să aleagă traseul spre Comrat pentru a … Articolul Atenție! Traseul Hâncești – Leova și Leova – Iargara, inundat de ape – IGSU recomandă evitarea drumului apare prima dată în BreakingNews.
12:40
În dimineața zilei de sâmbătă, fragmente de dronă au căzut pe o clădire municipală din districtul Obolon, situat în nordul Kievului, fără a provoca incendii, potrivit primarului capitalei ucrainene, Vitali Kliciko. Incidentul a fost anunțat printr-o postare pe aplicația Telegram, unde Kliciko a menționat că echipele de urgență se îndreaptă spre locul impactului. Anterior, primarul … Articolul Alertă de raid aerian în Ucraina apare prima dată în BreakingNews.
12:10
Patru persoane au fost salvate de pompieri, în urma precipitațiilor abundente din dimineața zilei 14 septembrie. Cazul a fost înregistrat în localitatea Hanasani, raionul Cantemir. Familia a încercat să iasă cu autovehiculul din propria gospodărie. Din cauza ploii abundente oamenii au rămas blocați în nămol, iar nivelul apei se ridica rapid punându-le viața în pericol. … Articolul Cantemir: Patru persoane, salvate de pompieri în urma precipitațiilor apare prima dată în BreakingNews.
12:00
Muncitorii Boeing au intrat în grevă după ce au respins cu o majoritate covârșitoare un acord provizoriu între reprezentanții sindicatului și producătorul de avioane care includea o creștere salarială de 25%. Peste 30 000 de angajați Boeing, care produc avioane, inclusiv modelele 737 Max și 777, în zonele Seattle și Portland au intrat în grevă … Articolul Peste 30.000 de angajați de la Boeing au intrat în grevă apare prima dată în BreakingNews.
11:30
În urma ploii puternice din această dimineață mai multe străzi din Capitală au fost inundate, iar crengi au căzut la pământ. Din imagini se vede că o mulțime de crengi au căzut peste un automobil. Totodată, din imaginile publicate pe rețelele sociale se văd mai multe străzi inundate de ploaie, iar o scară de pe … Articolul Chișinăul sub apă: Străzi inundate și crengi prăbușite peste mașini apare prima dată în BreakingNews.
13 septembrie 2024
18:40
Două cămine studențești din țară vor fi renovate, iar 300 de cadre didactice din universități vor beneficia de cursuri de limbă engleză, cu susținerea Băncii Mondiale. Acest lucru va fi posibil urmare a amendării Acordului de finanțare dintre Republica Moldova și Asociația Internațională pentru Dezvoltare, care vizează Proiectul Învățământul Superior. Deputații au votat în două … Articolul Două cămine studențești din țară vor fi renovate, iar 300 de cadre didactice din universități vor beneficia de cursuri de limbă engleză, cu susținerea Băncii Mondiale apare prima dată în BreakingNews.
18:10
Ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu, a mers azi la Costești, raionul Ialoveni, unde au fost demolate alte patru baraje construite ilegal pe cursul râului Botna.  Intervenția a avut loc în urma mai multor sesizări din partea cetățenilor. Localnicii din Răzeni, Zîmbreni, Horești, Gangura, Alexandrovca, Pervomaisc, Cîrnățenii Noi, Zaim, Căușeni, Plop-Știubei, Chircăiești, au sesizat Ministerul Mediului că … Articolul Au fost demolate încă 4 barajele construite ilegal apare prima dată în BreakingNews.
18:00
În cadrul emisiunii „Puterea a Patra”, moderată de Gheorghe Gonța, Vasile Tarlev, candidat la alegerile prezidențiale din toamna acestui an, a discutat despre planurile sale politice pe termen lung și implicarea partidului său la viitoarele alegeri parlamentare și locale. Tarlev a subliniat că indiferent de rezultatele obținute în alegerile prezidențiale din 2024, formațiunea sa politică … Articolul Vasile Tarlev: „Partidul pe care îl construim este pentru lungă durată, nu pentru o singură persoană” apare prima dată în BreakingNews.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.