BreakingNews

Acum 12 ore
20:40
Irina Vlah, liderul Asociației „Platforma Moldova”, a criticat dur guvernul PAS, subliniind scăderea drastică a natalității în Republica Moldova. Vlah a comparat situația actuală cu perioada de dinaintea guvernării PAS și a evidențiat nevoia urgentă de măsuri pentru susținerea familiilor tinere. „Tot mai puțini copii se nasc în Moldova. În 2023, în țară s-au născut … Articolul Irina Vlah acuză Guvernul PAS: Economisesc pe copii, dar cheltuiesc miliarde pe arme inutile apare prima dată în BreakingNews.
Acum 24 ore
18:20
Ministrul Apărării al Republicii Moldova, Anatolie Nosatîi și ministrul Apărării Naționale al României, Angel Tîlvăr au semnat la București cel de-al doilea Protocol de amendare a Acordului între Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova privind cooperarea în domeniul militar, semnat inițial la Chișinău, la 20 aprilie 2012. Documentul actualizat prevede susținerea reciprocă în domeniul pregătirii … Articolul România și Republica Moldova actualizează Acordul de cooperare în domeniul militar apare prima dată în BreakingNews.
18:10
Primarul General al municipiului Chișinău, anunță că, duminică, 26 mai, începând cu ora 09:00, Centrul Capitalei va găzdui un nou festival al sportului și al anduranței, și anume „Legal Half-Marathon Chișinău 2024”. „Evenimentul din Piața Marii Adunări Naționale este organizat de municipalitate, în parteneriat cu Uniunea Juriștilor din Republica Moldova”, spune edilul. Programul „Legal Half-Marathon … Articolul Duminică, 26 mai, Chișinăul va găzdui „Legal Half-Marathon Chișinău 2024” apare prima dată în BreakingNews.
18:00
Ion Ceban te invită să explorezi harta interactivă a Festivalului „Chișinăul Sportiv 2024”, eveniment care va avea loc pe 8 iunie, în Parcul „La Izvor”, respectiv să te pregătești cât mai bine pentru o experiență de unică, de neuitat! „Într-un efort de a oferi participanților o experiență completă și informativă, am dezvoltat o hartă interactivă … Articolul Harta interactivă a evenimentului „Chișinăul Sportiv 2024”. Ion Ceban: „Explorând harta, îți poți planifica din timp activitățile” apare prima dată în BreakingNews.
17:30
O persoană a murit şi cel puţin trei au fost rănite după ce un fulger a lovit un teren de fotbal din nordul Franţei, transmite vineri agenţia DPA, citată de Agerpres. Accidentul a avut loc joi seara pe un stadion din Courrieres, o localitate mică situată lângă Lens, a relatat ziarul La Voix du Nord. … Articolul Un fulger a lovit un teren de fotbal din Franța apare prima dată în BreakingNews.
16:40
Liderul blocului politic „Victorie”, Ilan Șor, a avut la sfârșitul săptămânii o întâlnire cu activiștii la Moscova, unde au discutat despre lansarea campaniei de informare „Stop UE”, desfășurarea Festivalului Prieteniei între Popoare în Găgăuzia, Taraclia, Bălți, Orhei, situația politică din țară și alte probleme. „Știți că regimul Sandu va organiza un referendum cu privire la … Articolul Ilan Șor: „Este important să răspundem «nu» la referendumul privind aderarea Republicii Moldova la UE, pentru a nu pierde identitatea moldovenească” apare prima dată în BreakingNews.
16:00
Veste bună pentru locuitorii Capitalei. Primarul General, Ion Ceban, anunță că, astăzi, 24 mai, Primăria Chișinău a dat start activităților din cadrul Proiectului „Dialog cultural cu chișinăuienii”. Potrivit edilului, în această seară, de la ora 18:00, în Parcul „Alunelul”, str. Calea Ieșilor 11/2 vor evolua elevii Școlii de Muzică „Maria Bieșu”, care au pregătit numere … Articolul Proiectul ‘Dialog cultural cu chișinăuienii’ demarează: Evenimente artistice în parcurile Chișinăului apare prima dată în BreakingNews.
15:40
Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare anunță noi reglementări privind participarea la traficul rutier pe drumurile publice cu vehicule supuse înmatriculării de către ISST „Intehagro”. Conform punctului 5 din Regulamentul privind procedura de examinare pentru obținerea dreptului de a conduce vehicule, conducerea vehiculelor agricole pe drumurile publice este permisă doar pentru persoanele care dețin permisul de … Articolul Noi reglementări pentru conducerea vehiculelor agricole apare prima dată în BreakingNews.
15:30
Cazul împotriva lui Ilan Șor are un număr foarte mare de neconcordanțe. Numeroase întrebări cu privire la acesta au fost ridicate de experții în drept. În aprilie, la New York a avut loc o conferință juridică, unde un grup de experți americani a criticat rechizitoriul procurorilor moldoveni. Cazul lui Ilan Șor a fost discutat la … Articolul Denis Ulanov la Canal 5: „Există suficiente motive pentru anularea sentinței în cazul lui Ilan Șor” apare prima dată în BreakingNews.
15:00
Primarul General al municipiului Chișinău, Ion Ceban, informează că, pentru odihna, educația și distracția copiilor în sezonul estival 2024, Primăria Municipiului Chișinău va deschide și porțile Taberei de Odihnă „Cireșarii” din orașul Vadul lui Vodă. „Aceasta își va desfășura activitatea în perioada 3 iunie – 28 august”, spune edilul. În context, adaugă viceprimarul Capitalei, Angela … Articolul Tabăra „Cireșarii”, pregătită pentru sezonul estival 2024. Ceban: „În tabăra „Cireșarii” se vor odihni 1.750 de copii” apare prima dată în BreakingNews.
14:40
Doi tineri de 18 și 25 de ani au fost reținuți fiind suspectați de tentativă de omor.  Aceștia, în aprilie, ar fi atacat un taximetrist și au intenționat să-l stranguleze. Victima, un bărbat de 55 de ani, care activează ca taximetrist, a comunicat polițiștilor că în noaptea de 23 aprilie curent a primit o comandă de … Articolul Taximetrist atacat și strangulat: Doi tineri reținuți pentru tentativă de omor apare prima dată în BreakingNews.
13:40
Un minor din raionul Soroca a fost condamnat la șase ani și o lună de detenție, după ce și-a violat propria mamă. Sentința a fost pronunțată joi, 23 mai, de magistrații Judecătoriei Soroca. Potrivit materialelor cauzei, totul s-a produs în seara zilei de 3 septembrie 2023, când inculpatul, împreună cu mama sa se aflau acasă … Articolul Minor din Soroca condamnat la 6 ani de închisoare pentru violarea mamei sale apare prima dată în BreakingNews.
13:10
Pe aeroportul din Chișinău, tinerilor – participanți la programul „Cunoaște Rusia”, organizat de ONG-ul „Eurasia” – nu li s-a permis să plece spre Moscova. Acest program îi ajută pe tineri să avanseze în știință, antreprenoriat și alte domenii, evenimentul aducă peste 10.000 de participanți. Tinerii au fost ținuți la controlul pașapoartelor și împiedicați să plece … Articolul Ilan Șor: „Strategia lui Sandu – represiune și aplicarea forței” apare prima dată în BreakingNews.
12:40
Pictura murală ,,Visul Olimpic”, dedicată sportivilor moldoveni care vor concura la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, a fost inaugurată astăzi, 24 mai, la Chișinău. Această operă de artă, realizată cu multă grijă pentru a surprinde spiritul și determinarea campionilor noștri, celebrează curajul, dedicarea și pasiunea olimpicilor. Prezent la eveniment, Primarul General al Capitalei, Ion … Articolul Ion Ceban le urează succes sportivilor moldoveni, calificați la Jocurile Olimpice de la Paris apare prima dată în BreakingNews.
12:40
Primarul General, Ion Ceban, anunță că, sportul va uni, din nou, comunitatea din municipiului Chișinău, sâmbătă, 8 iunie, în Parcul „La Izvor”, unde Primăria Capitalei va organiza cea de-a II-a ediție a Festivalului – „Chișinăul Sportiv” 2024. „Hai pe 8 iunie, în Parcul „La Izvor”, din sectorul Buiucani, începând cu ora 11:00, să sărbătorim sportul … Articolul Festivalul „Chișinăul Sportiv” 2024 revine pe 8 iunie apare prima dată în BreakingNews.
12:10
Sub conducerea procurorilor de la Bălți, ofițerii CNA au reținut un fost inginer cadastral din cadrul Primăriei s. Elizaveta, mun. Bălți, suspectat de comiterea traficului de influență asupra unor funcționari publici. Potrivit denunțului, ex-angajatul Primăriei ar fi pretins și primit mijloace financiare ce nu i se cuvin pentru a facilita procesul de eliberare a unor … Articolul Procurorii de la Bălți vor cere arest preventiv pentru inginerul cadastral, reținut într-un dosar de trafic de influență apare prima dată în BreakingNews.
11:40
Un tânăr de 21de ani se află între viață și moarte, după ce a căzut în gol de la etajul șase al unui bloc de locuit. Incidentul dramatic a avut loc în seara zilei de 22 mai, pe strada Putnei din Chișinău. Tânărul se afla acasă împreună cu iubita sa cu puțin timp înainte de … Articolul Chișinău: Tânăr între viață și moarte după ce a căzut de la etajul șase apare prima dată în BreakingNews.
11:10
Aproximativ 247 de kilograme de cocaină au fost descoperite în cartoane de banane de către angajații unui depozit logistic din Colmar, Franța, a anunțat Parchetul General, citat de AFP. Descoperirea a fost făcută în noaptea de marți spre miercuri, a declarat procurorul general din Colmar, Jean Richert. „Pachete de cocaină cântărind în jur de un … Articolul Franța: 250 kg de cocaină ascunse în banane apare prima dată în BreakingNews.
10:40
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, își sărbătorește astăzi, 24 mai, ziua de naștere. Șefa statului împlinește 52 de ani. Maia Sandu s-a născut la 24 mai 1972, în satul Risipeni, raionul Fălești. Maia Sandu a învățat la școala din satul Risipeni. Ulterior, în anul 1994, a absolvit Academia de Studii Economice din Moldova, Facultatea de … Articolul Șefa statului, Maia Sandu, își sărbătorește ziua de naștere apare prima dată în BreakingNews.
10:20
Angajatul unui aeroport este în stare critică la spital, după ce a fost călcat de un avion de 77 de tone, duminică, potrivit unui raport și a unei înregistrări video tulburătoare. Muncitorul, un tânăr de 32 de ani, a fost secerat atunci când pilotul a început să se miște prea devreme în timp ce rula … Articolul Un bărbat din Rusia a fost călcat de un avion apare prima dată în BreakingNews.
10:10
Deputații din grupul parlamentar „Victorie” au înregistrat în Parlament un proiect de lege menit să salveze sectorul agricol, care a ajuns într-o situație catastrofală sub guvernarea Sandu. Este vorba despre un set de măsuri care încurajează consumul produselor autohtone și deschide oportunități de desfacere a fructelor și legumelor pe piețele din Uniunea Economică Eurasiatică. Proiectul … Articolul „Cumpără moldovenesc”: Grupul parlamentar „Victorie” a înregistrat un proiect privind salvarea sectorului agricol apare prima dată în BreakingNews.
Ieri
17:20
Scopul Guvernului este de a dezvolta pluralismul mediatic, de a sprijini proiectele culturale, educaționale și de alfabetizare media, dar și de a fortifica independența editorială și economică a mass-mediei. Mesajul a fost transmis de către prim-ministrul Dorin Recean, în cadrul Forumului de Politici Media care a avut loc astăzi, 23 mai, la Chișinău. În cadrul … Articolul Recean: Combaterea dezinformării și susținerea presei libere, obiective cheie pentru Guvern apare prima dată în BreakingNews.
16:40
Țările din „Triunghiul de la Weimar” (Germania, Polonia, Franța) vor ajuta Republica Moldova în consolidarea capacităților sale de securitate și apărare. După cum relatează Infotag, la un astfel de acord s-a ajuns în urma unei întrevederi care a avut loc miercuri la Weimar între miniștrii de Externe ai Poloniei – Radoslaw Sikorski, Germaniei – Annalena Baerbock … Articolul Triunghiul de la Weimar acordă ajutor R.Moldova pentru consolidarea securității și apărării apare prima dată în BreakingNews.
16:30
Î.M. Regia „Exdrupo” a achiziționat două compactoare noi cu valțuri, a anunțat Ion Ceban, pe rețelele sociale. „Achiziția celor două compactoare face parte din procesul de suplinire și înnoire a parcului tehnic al Întreprinderii, ceea ce va duce și la îmbunătățirea eficienței și calității lucrărilor efectuate în infrastructura municipiului Chișinău”, a adăugat Primarul General. Menționăm … Articolul Î.M. Regia „Exdrupo” a achiziționat 2 compactoare noi apare prima dată în BreakingNews.
16:10
Doi bărbați de 30 și 36 de ani din municipiul Chișinău au fost reținuți după ce ar fi comercializat droguri pe rețelele de socializare. Potrivit Inspectoratului General al Poliției, cei doi ar fi vândut droguri prin intermediul aplicației „Telegram”, după ce le împachetau în doze mai mici, iar ulterior le plasau în diferite ascunzișuri din … Articolul Droguri găsite în ascunzișuri din sectorul Botanica: Doi bărbați, reținuți apare prima dată în BreakingNews.
15:40
Un înalt oficial din statul major al armatei ruse a fost plasat în arest preventiv, pentru corupție – scrie, joi, presa de la Moscova, preluată de agențiile internaționale de știri. „O mită deosebit de mare” Adjunctul șefului de stat major, responsabil pentru comunicații, generalul Vadim Șamarin, reținut, în ajun, de un tribunal militar, este acuzat … Articolul Scandalurile de corupție din armata rusă: Arestări în serie apare prima dată în BreakingNews.
15:20
Numărătoarea inversă a început. Primarul General, Ion Ceban, anunță comunitatea despre deschiderea sezonului estival 2024 pe litoralul râului Nistru din Vadul lui Vodă, care va avea loc sâmbătă, 25 mai. „Primăria municipiului Chișinău, Direcția Generală Cultură și Patrimoniu Cultural și Primăria orașului Vadul lui Vodă organizează un amplu eveniment pe parcursul zilei. Evenimentul va debuta … Articolul Deschiderea sezonului estival 2024 la Vadul lui Vodă apare prima dată în BreakingNews.
15:10
Rusia a lansat ceea ce este probabil o armă spaţială capabilă să atace alţi sateliţi pe orbita joasă a Pământului, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Pat Ryder, citat miercuri de dpa. Ryder a precizat că lansarea a avut loc pe 16 mai şi că satelitul rus este acum pe aceeaşi orbită cu … Articolul SUA acuză Rusia de lansarea unei arme spațiale periculoase apare prima dată în BreakingNews.
14:50
Cel mai mare parc de distracții din țară și regiune OrheiLand își redeschide porțile, tradițional, de Ziua Internațională a Copiilor, pe 1 iunie. Cu diverse atracții captivante și activități de divertisment pentru toate vârstele, acesta promite să fie destinația perfectă pentru relaxare și distracție în perioada sezonului estival. Toboganele gonflabile, trambulinele și spațiile de joacă … Articolul Sărbătoare mare la OrheiLand pe 1 iunie: echipa lui Ilan Șor dă start sezonului estival apare prima dată în BreakingNews.
14:10
O tornadă puternică a distrus, marţi 21 mai, un mic oraş din Iowa, ucigând mai multe persoane şi lăsând cel puţin o duzină de răniţi, au anunţat autorităţile. Imaginile din oraşul Greenfield arată o traiectorie de distrugere totală, cu case transformate ruine, moloz împrăştiat peste tot şi mai multe turbine eoliene mari dărâmate, transmite breakingnews.md cu … Articolul Un orăşel din SUA a fost distrus total de tornadă apare prima dată în BreakingNews.
13:00
Craig Mackinlay, un parlamentar din Marea Britanie, a revenit la serviciu după ce mâinile și picioarele i-au fost amputate în urmă cu jumătate de an. Mackinlay a spus că vrea să fie cunoscut drept „deputatul bionic”, scrie AP. Povestea „deputatului bionic”, Craig Mackinlay Politicienii din Marea Britanie au avut un moment rar de unitate miercuri, … Articolul Deputatul britanic Craig Mackinlay se întoarce la muncă după amputarea membrelor apare prima dată în BreakingNews.
12:50
Important pentru locuitorii și oaspeții Capitalei. Primarul General, Ion Ceban, informează că, Primăria municipiului Chișinău continuă tradiția evenimentelor în aer liber, desfășurate în cadrul proiectului „Dialog cultural cu chișinăuienii”. Astfel, menționează edilul, manifestările cultural-artistice se vor desfășura în perioada 24 mai – 9 iunie 2024, în cinci locații ale municipiului Chișinău, și anume: Parcul „Alunelul”, … Articolul Ion Ceban: „Primăria Capitalei continuă proiectul „Dialog cultural cu chișinăuienii” apare prima dată în BreakingNews.
12:40
Un elev de 15 ani care „se simțea agresat” plănuia să ucidă, la începutul lunii viitoare, colegi și profesori de la școala în care învăța, o unitate gimnazială din estul Stiriei, relatează Kronen Zeitung, citând ancheta poliției. Adolescentul „cu părinți migranți” alcătuise „lista morților”, pe care erau trecute numele mai multor colegi și doi profesori. … Articolul Adolescent de 15 ani reținut după ce a plănuit să-și ucidă colegii și profesorii apare prima dată în BreakingNews.
11:40
Un bărbat de 63 de ani a fost resuscitat de medicii de la urgență după ce s-a înecat cu alimente. Potrivit SAMU Cantemir, incidentul a avut loc la data de 21.05.2024, la ora 19:10, într-un local din orașul Cantemir. Din spusele rudelor victimei, în timpul cinei, bărbatul a aspirat cu o bucată de aliment, după … Articolul Bărbat de 63 de ani resuscitat de echipa de urgență din Cantemir după ce s-a înecat cu alimente apare prima dată în BreakingNews.
10:20
Primarul General al Capitalei, Ion Ceban, informează că, organele abilitate din cadrul Primăriei Chișinău continuă să inspecteze atent proiectele investiționale inițiate, în diverse domenii, în oraș, pentru ca rezultatul final al acestora să corespundă tuturor condițiilor stabilite inițial. Astfel, spune edilul, viceprimarul Ilie Ceban și șeful Direcției Generale Mobilitate Urbană, Vitalie Mihalache, au efectuat o … Articolul Primăria Chișinău – vizită de inspecție la proiectele investiționale din sectorul Ciocana apare prima dată în BreakingNews.
09:30
Parlamentul marchează astăzi 33 de ani de activitate. În această perioadă, forul legislativ a adoptat 12.986 de acte normative și s-a întrunit în 1.895 de ședințe. Potrivit statisticilor, în cele peste trei decenii de activitate, Parlamentul a adoptat 14 legi constituționale. Aproape 6.000 dintre legile adoptate sunt organice, iar 508 – ordinare. Restul actelor adoptate … Articolul Parlamentul Republicii Moldova marchează 33 de ani de activitate apare prima dată în BreakingNews.
Mai mult de 2 zile în urmă
20:20
Pe 22 mai, locuitorii din Bălți sărbătoresc Ziua orașului – orașul împlinește 603 ani. Liderul blocului politic „ Victorie”, Ilan Șor, i-a felicitat pe locuitori: „Am realizat deja multe proiecte aici, și de fiecare dată ne încălzim sufletele la vederea fețelor fericite ale adulților și copiilor! Blocul nostru „ Victorie” este fericit să organizeze sărbători … Articolul Blocul „ Victorie” i-a felicitat pe locuitorii din Bălți cu prilejul Zilei Orașului și i-a anunțat despre cadourile lor apare prima dată în BreakingNews.
20:20
O femeie de 29 de ani este acuzată că și-a ucis fiul adoptiv, de 21 de ani, cu care avea o relație amoroasă ascunsă, după ce tânărul a vrut să pună stop legăturii lor. Jessyka Barbosa Sampaio a fost arestată sub suspiciunea că l-a ucis pe Samuel Alves dos Reis Cavalcant, în vârstă de 21 de … Articolul O femeie și-a împușcat mortal fiul adoptiv, cu care avea o aventură apare prima dată în BreakingNews.
18:00
Un bărbat în vârstă de 37 de ani acuzat de poliţia britanică pentru că ar fi spionat pentru serviciile de informaţii din Hong Kong, a fost găsit mort într-un parc din apropierea Londrei, relatează CNN. Poliţia investighează “moartea inexplicabilă” a lui Matthew Trickett, al cărui cadavru a fost găsit duminică de către un membru al … Articolul Un bărbat acuzat de spionaj pentru Hong Kong, găsit mort în apropiere de Londra apare prima dată în BreakingNews.
17:40
O echipă a Primăriei Municipiului Chișinău, împreună cu viceprimarul Olga Ursu, a felicitat, astăzi, 22 mai, locuitorii din Cricova, cu ocazia Hramului Orașului. Despre acest lucru a informat Primarul General al municipiului Chișinău Ion Ceban. ,,Hramul localității este una dintre cele mai sfinte tradiții. Este o zi deosebită pentru familie, comunitate și Biserică. Din numele … Articolul Orașul Cricova sărbătorește Hramul Bisericii ,,Sfântului Ierarh Nicolae” apare prima dată în BreakingNews.
17:30
Actualizări în cazul Mădălinei Cojocari, fetița din Republica Moldova dispărută fără urmă de optsprezece luni în America. După ce a pledat vinovată în fața judecătorului, mama fetei a fost eliberată din arest, dar nu se știe deocamdată dacă va fi deportată în țara noastră. Iar soțul femeii a fost adus din nou în fața judecătorilor, după … Articolul Noi dovezi împotriva tatălui vitreg al Mădălinei Cojocari, fetița dispărută în America apare prima dată în BreakingNews.
16:50
Pe 1 iunie, parcul OrheiLand va deschide porțile pentru o inaugurare grandioasă și mult așteptată! Evenimentul promite să fie plin de surprize, muzică fantastică și distracții pe atracțiile parcului. Vizitatorii vor avea parte de o zi strălucitoare, plină de zâmbete, bucurie și veselie. Organizatorii au pregătit o serie de activități speciale care vor transforma această … Articolul OrheiLand își deschide porțile cu surprize și distracții pe 1 iunie apare prima dată în BreakingNews.
16:40
Satul Văleni din raionul Cahul a câștigat premiul special la competiția Destinația Anului 2024. Câștigătorii au fost anunţaţi aseară, în cadrul unei Gale de excepţie la Ateneul Român. Republica Moldova a participat în premieră la concurs, potrivit organizatorilor. Un alt participant la competiție, GAL Lunca Prutului de Jos, a luat locul II la categoria „Cea … Articolul Succes pentru Moldova: Satul Văleni din Cahul primește premiul la Gala Destinația Anului 2024 apare prima dată în BreakingNews.
16:20
Primarul General, Ion Ceban, informează că, lucrările de reparație a carosabilului pe bd. Mircea cel Bătrân, tronsonul dintre str. Petru Zadnipru și str. Ion Dumeniuc, se desfășoară conform programului stabilit. „Aceste lucrări includ frezarea stratului asfaltic uzat și asfaltarea suprafețelor. Simultan, se intervine asupra sistemului pluvial, ridicând la nivelul drumului receptoarele și căminele de vizitare”, … Articolul Ceban: Sistemul pluvial și carosabilul pe bd. Mircea cel Bătrân sunt în curs de modernizare apare prima dată în BreakingNews.
15:30
Politologul Ian Lisnevschi a atras atenția asupra unei probleme actuale deosebit de grave – polarizarea agresivă în societate. Bazat pe cercetările recente ale Intellect Group, acesta a evidențiat creșterea amenințării pe care o reprezintă această polarizare. Fenomenul constă în accentuarea deliberată a diviziunilor între grupurile sociale și politice prin intermediul limbajului ostilității și al conflictului. … Articolul Lupta împotriva polarizării: Ian Lisnevschi îndeamnă la concentrare pe educație și dezvoltare personală apare prima dată în BreakingNews.
15:10
Primarul Chișinăului, Ion Ceban a declarat într-un live pe facebook că va anunța decizia privind o eventuală candidatură la președinție, în câteva zile. ,,Vreau să vă anunț că în scurt timp, după o discuție cu colegii, voi anunța ce voi face, cum voi face, și această decizie nu este influențată din intern, extern, de experți … Articolul Ceban va anunța decizia privind o eventuală candidatură la președinție apare prima dată în BreakingNews.
14:50
O fată de 16 ani a decedat, după ce a căzut de la etajul zece al unui bloc de locuit din capitală. Potrivit poliției, tragedia s-a produs ieri, 21 mai, pe strada Gheorghe Cașu din sectorul Telecentru. „În urma traumelor primite, fata a decedat pe loc. La examinarea de către medicul legist, urme de violentă … Articolul O fată de 16 ani a căzut de la etajul 10 al unui bloc, la Telecentru apare prima dată în BreakingNews.
14:10
O femeie de 42 de ani din Orhei a fost reținută, fiind cercetată penal pentru circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora, în scop de înstrăinare.    Aceasta a fost identificată și stabilită datorită intervenției prompte a ofițerilor Direcției de combatere a criminalității organizate a INI, în comun cu organul de urmărire penală al Inspectoratului … Articolul Poliția a reținut o femeie de 42 de ani din Orhei pentru vânzarea de hașiș apare prima dată în BreakingNews.
13:40
O alertă cu bombă la Liceul Teoretic „Natalia Gheorghiuˮ a fost raportată la poliție. În urma verificării clădirii de către specialiștii „Bombteh”, obiecte explozibile nu au fost detectate. Pe caz a fost inițiat un proces penal. Incidentul survine la doar o săptămână după alerte false la trei licee din capitală, printre care se regăsește și … Articolul Alertă falsă cu bombă la Liceul Teoretic „Natalia Gheorghiuˮ apare prima dată în BreakingNews.
13:10
Irlanda va recunoaşte statul palestinian. Premierul Irlandei, Simon Harris, și doi miniștri urmează să susţină miercuri o conferinţă de presă, în cadrul căreia vor anunța detalii. Presa norvegiană scrie că și guvernul de la Oslo urmează să recunoască, tot miercuri, statul palestinian. O decizie similară va fi anunțată și de Spania. Israelul şi-a rechemat ambasadorii … Articolul Irlanda, Norvegia și Spania au recunoscut oficial Palestina ca stat separat apare prima dată în BreakingNews.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.