VIDEO / Știrile serii prezentate de Octav Tarlapan

Vocea Basarabiei, 22 octombrie 2024 19:10

În ediția de azi: Votul din țară, cât și cel din diaspora, a demonstrat că sintagma „fiecare vot contează” nu este doar o expresie goală. Declarația a fost făcută de actualul președinte Maia Sandu. „Rezultatul referendumului va determina Uniunea Europeană să accelereze procesul de aderare a Republicii Moldova”. Declarația a fost făcută de europarlamentarul român, […] Articolul VIDEO / Știrile serii prezentate de Octav Tarlapan apare prima dată în Vocea Basarabiei.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Vocea Basarabiei

Acum 12 ore
20:00
Sosiți recent pe fontul din Ucraina, soldații din Coreea de Nord sunt îndemnați să renunțe la luptă pentru a scăpa cu viață. Nu este altceva decât o mai veche campanile “de informare” a Ucrainei aplicată inițial militarilor ruși, dar care acum a fost adaptată nevoilor noilor combatanți. Soldații nord-coreeni sunt îndemnați să nu mai sprijine […] Articolul Kievul, apel către soldații nord-coreeni de pe front: Predați-vă! Nu există niciun motiv pentru a muri fără sens pe pământ străin apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:40
Articolul VIDEO/ Emisiunea FORUM din 23 octombrie. Invitat: Mihai Isac, analist politic apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:40
Patru persoane au fost ucise şi 14 au fost rănite într-un atac asupra sediului unei companii din industria de apărare a Turciei, lângă capitala Ankara, a anunţat miercuri preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, relatează dpa. Ministrul de interne Ali Yerlikaya a revizuit bilanţul anterior de „trei martiri”, confirmând că patru persoane au fost ucise şi […] Articolul Atac terorist la Ankara: 4 morți și 14 răniți apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:40
O femeie cu copil în cărucior a fost la un pas să fie spulberată de o mașină pe trecerea de pietoni. Cazul a avut loc ieri, pe bulevardul Mircea cel Bătrân din Capitală. Oamenii legii anunță că au identificat șoferul obraznic. Este vorba despre un tânăr de 19 ani. Acestuia i-a fost întocmit un proces-verbal, […] Articolul Femeie cu copil în cărucior, la un pas să fie spulberată de o mașină pe trecerea de pietoni: Șoferul, identificat de polițiști apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:10
În ediția de azi: Primul ministru al R. Moldova, Dorin Recean, a condamnat fraudele depistate în perioada scrutinului din 20 octombrie și a menționat că pentru următorul tur de alegeri prezidențiale trebuie să se mobilizeze toată lumea. Să scoatem moderatorul din discuție. Dumneavoastră sunteți contracandidatul, anume dumneavoastră trebuie să le vorbiți oamenilor. Oamenii au înțelepciunea […] Articolul VIDEO / Știrile serii prezentate de Octav Tarlapan apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:00
Comisia Electorală Centrală (CEC) a dat startul tipăririi buletinelor de vot pentru turul doi al alegerilor prezidențiale din 3 noiembrie 2024 destinate secțiilor de votare din străinătate. Astfel, va fi tipărit un tiraj de 839.200 buletine de vot, dintre care 768.850 – în limba română, 69.850 – în limba rusă și 500 în limba găgăuză. Prețul unui buletin de vot este […] Articolul Alegeri prezidențiale: Câte buletine de vot vor fi tipărite pentru secțiile de votare din străinătate apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:50
Republica Belarus, condusă din 1994 de preşedintele autoritar Aleksandr Lukaşenko, unul dintre principalii aliaţi ai Moscovei, va organiza alegeri prezidenţiale pe 26 ianuarie 2025, a anunţat miercuri Comisia Electorală din această ţară, informează AFP, potrivit stiripesurse.ro. „Alegerile prezidenţiale din Republica Belarus vor avea loc pe 26 ianuarie 2025”, a anunţat Comisia Electorală pe Telegram. Lidera […] Articolul Belarusul anunţă data alegerilor prezidenţiale apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:50
Preşedintele Volodimir Zelenski a ordonat autorităţilor să elaboreze propuneri pentru aşa-numitul plan de acţiune internă, care ar ajuta ţara să supravieţuiască în condiţii de război, au declarat mai multe surse guvernamentale pentru BBC Ucraina. Această iniţiativă nu este o alternativă la planul de victorie prezentat de preşedintele ucrainean Occidentului, precizează BBC. Potrivit BBC Ucraina, este […] Articolul Zelenski pregătește un plan care să ajute țara să supravețuiască: Ce propuneri conține apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:20
Un atac terorist a avut loc miercuri în capitala Turciei, Ankara. Explozii și focuri de armă au fost auzite la fabrica de avioane și drone TUSAȘ, relatează publicația turcă Hurriyet. Atacul a avut loc în jurul orei 16:00, iar mai mulți teroriști s-ar afla încă în clădire. Ministrul turc de interne a anunțat că sunt […] Articolul Atac terorist la Ankara: Sunt morți și răniți apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:10
În noaptea de sâmbătă, 26 octombrie, spre duminică, 27 octombrie, vom da ceasurile cu o oră înapoi, astfel ora 4:00 va deveni ora 3:00. Potrivit Guvernului, ajustarea orei poate contribui la economii de energie electrică, deoarece necesitatea de iluminat artificial în orele de dimineață va fi redusă. De asemenea, având mai multă lumină dimineața, oamenii […] Articolul În acest weekend trecem la ora de iarnă: Ora 4:00 va deveni ora 3:00 apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:50
Astăzi, 23 octombrie, începe tipărirea buletinelor de vot pentru turul al doilea al alegerilor prezidențiale din 3 noiembrie 2024, care vor fi utilizate în secțiile de votare din străinătate. Menționăm că în turul II vor duela președinta țării Maia Sandu cu ex-procurorul general, Alexandr Stoianoglo. Conform prevederilor legislației electorale, în turul II al alegerilor prezidențiale, […] Articolul Începe tipărirea buletinelor de vot pentru turul II al alegerile prezidențiale apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum 24 ore
17:10
Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a avut loc astăzi o discuție telefonică cu președinta țării, Maia Sandu. Oficialul german a asigurat-o pe Maia Sandu, de continuarea sprijinului german pentru consolidarea rezistenţei R. Moldova împotriva influenţei străine. „Susținem calea Moldovei către Uniunea Europeană, care acum urmează să fie stabilită în constituția țării. În cadrul unei discuții telefonice […] Articolul Maia Sandu, discuție telefonică cu Olaf Scholz: Germania sprijină R. Moldova împotriva influenței străine și a destabilizării apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:40
Pe 3 noiembrie 2024 va avea loc cel de-al doilea tur de scrutin pentru alegerile președintelui Republicii Moldova. O decizie în acest sens a fost aprobată astăzi de Comisia Electorală Centrală. În buletinul de vot pentru turul doi de scrutin vor fi înscriși doi candidații care au obținut cel mai mare număr de voturi în […] Articolul CEC a decis: Turul II al alegerilor prezidențiale va avea loc pe 3 noiembrie apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:20
Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a confirmat miercuri că „există dovezi” în legătură cu prezenţa unor soldaţi nord-coreeni în Rusia, adăugând că încă nu este clar ce vor face aceste trupe acolo, şi anume dacă vor fi implicate în războiul cu Ucraina. „Dacă sunt co-beligeranţi, dacă intenţia lor este de a participa la acest […] Articolul SUA confirmă prezenţa soldaţilor nord-coreeni în Rusia apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:20
Un grav accident rutier s-a produs astăzi pe traseul R-3, în apropiere localității Sociteni din raionul Ialoveni. Potrivit Poliției, un automobil de marca Lada, condus de un șofer de 75 de ani a ieșit pe contrasens tamponând frontal un Ford Transit la volanul căruia se afla un bărbat de 47 de ani. În urma impactului, […] Articolul Grav accident la Ialoveni: Două persoane și-au pierdut viața apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:20
Producătorii de pește vor beneficia de sprijin financiar din partea statului, iar consumatorii vor beneficia de produse mai calitative. Guvernul a aprobat, astăzi, proiectul de lege care va transforma sectorul acvaculturii și piața produselor pescărești din țara noastră. „Sprijinul financiar va fi acordat prin intermediul unui fond special creat pentru dezvoltarea sectorului. Acest lucru înseamnă investiții în […] Articolul Sprijin financiar pentru producătorii de pește: O nouă lege pentru revitalizarea acvaculturii apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:50
Candidatul PSRM, Alexandr Stoianoglo, acceptă invitația candidatei PAS, Maia Sandu. Dezbaterile electorale ar urma să aibă loc la Palatul Republicii, fără moderator. ”Stimată doamnă Sandu, desigur, accept propunerea dumneavoastră și sunt pregătit pentru o discuție conform condițiilor indicate de dumneavoastră. Acestea sunt, fără îndoială, foarte convenabile. Ca un compliment pentru viitor, nu eu am inițiat […] Articolul Dezbateri fără moderator: Alexandr Stoianoglo acceptă propunerea  apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:40
Ministerul rus de Externe a anunţat miercuri că a fost ţinta unui atac informatic de mare anvergură. „În urma unui puternic atac DDoS împotriva site-ului Ministerului de Externe, amânăm conferinţa de presă până la 14:00, ora Moscovei”, a declarat purtătoarea de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova. „Specialiştii lucrează pentru a restabili funcţionarea site-ului”, a […] Articolul Ministerul de Externe rus a fost ținta unui puternic atac cibernetic apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:30
Noaptea trecută, ofițerii de patrulare din Chișinău au depistat patru bărbați care conduceau trotinete electrice sub influența alcoolului. Incidentul a avut loc în diverse zone ale capitalei, iar testele efectuate au relevat concentrații variate de alcool în aerul expirat. Pe Calea Moșilor, un bărbat de 30 de ani a fost surprins având o concentrație de […] Articolul Patru bărbați prinși pe trotinete electrice în stare de ebrietate apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:20
Un grup de aproximativ 20 de cetățeni moldoveni așteaptă să fie evacuați din Liban, pe fondul situației tensionate din țară. Ministrul Afacerilor Externe, Mihai Popșoi, a explicat că, în prima fază, unii dintre moldoveni nu au dorit să părăsească Libanul, iar alții nu aveau actele necesare pregătite. Într-o declarație dată miercuri, 23 octombrie, după ședința […] Articolul Zeci de moldoveni urmează să fie evacuați din Liban. MAE vine cu precizări apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:10
Guvernul a aprobat în şedinţa de astăzi, 23 octombrie, norme noi pentru prevenirea și controlul encefalopatiei spongiforme transmisibile (EST), cunoscută și sub numele „boala vacii nebune”, fiind o maladie transmisibilă la animale. „Este o măsură importantă pentru a proteja sănătatea animalelor și a oamenilor, precum și pentru a permite Republicii Moldova să exporte animale și […] Articolul Reguli noi pentru sănătatea animalelor: Guvernul întărește prevenirea bolilor transmisibile apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:00
Leonid are 52 de ani și o viață plină de încercări. S-a născut în Republica Moldova și, ca mulți alții, a fost forțat de împrejurări să plece la muncă în străinătate. După ce a lucrat ani de zile în Rusia, și ulterior a încercat să își facă un rost în Uniunea Europeană, de unde a […] Articolul S-a dus la construcții în Rusia și a fost recrutat să lupte împotriva Ucrainei: Istoria unui bărbat din Moldova apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:40
Dezbaterea electorală reprezintă o activitate prevăzută și reglementată de lege, care are drept scop prezentarea complexă a candidaților, în spiritul transparenței și deschiderii, întru asigurarea unei informări calitative a electoratului. Ele sunt organizate de către instituțiile mass-media, cu respectarea legii și a deontologiei profesionale jurnalistice. Orice ingerință în activitatea media și în politica editorială sunt acțiuni […] Articolul Declarația Consiliului de Presă privind dezbaterile pentru alegerile prezidențiale apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:50
Vicepremierul Mihai Popșoi, ministru al afacerilor externe, susține că cele 10 mii de buletine de vot, distribuite celor două secții de votare de la Moscova, Federația Rusă, nu au fost epuizate, transmite IPN. „Chiar dacă am oferit două ore în plus (de votare). Acest mit despre epuizarea buletinelor nu s-a adeverit”, a declarat Mihai Popșoi […] Articolul Cele 10 mii de buletine, trimise la Moscova pentru fiecare scrutin, nu au fost epuizate, susține Mihai Popșoi apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:30
În contextul declarațiilor legate de candidații pentru turul II al alegerilor prezidențiale din 3 noiembrie 2024, Consiliul pentru egalitate solicită competitorilor electorali și susținătorilor acestora să adopte un discurs echilibrat și să evite discursul de ură și discriminarea. Consiliul reamintește importanța combaterii discriminării și a discursului de incitare la ură, conform recomandărilor rețelei europene Equinet. […] Articolul Consiliul pentru Egalitate îndeamnă candidații la un discurs public echilibrat în campania electorală apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:50
Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu, a anunțat că la începutul lunii noiembrie va fi lansat sistemul de înscrieri a cetățenilor, care doresc să beneficieze de compensații pentru acest sezon de încălzire. Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu, a anunțat că la începutul lunii noiembrie va fi lansat sistemul de înscrieri a cetățenilor, […] Articolul Înregistrarea în programul pentru acordarea compensațiile pentru încălzire va începe din luna noiembrie apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:20
Orașul Iași, vechea capitală a Moldovei, reprezintă principalul centru urban din nord-estul României. Echipa de producție a proiectului „Valea Prutului – vatră de civilizație românească”, finanțat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM) din cadrul Guvernului român l-a vizitat și a aflat că anual mii de tineri din stânga Prutului se îndreaptă spre această localitate […] Articolul Vechea capitală românească, centru cultural, religios și academic: Descoperim orașul Iași din Valea Prutului apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:10
12 sportivi cu performanțe la Jocurile Olimpice și Paralimpice din vara acestui an vor fi remunerați cu premii bănești. De asemenea, de remunerare vor beneficia antrenorii, medicii și maseurii sportivilor. Hotărârea respectivă a fost aprobată de Cabinetul de miniștri. Potrivit Guvernului, câte 2,6 milioane de lei vor primi Anastasia Nichita și Ion Basoc, care au […] Articolul Sportivii care au obținut performanțe la Jocurile Olimpice și Paralimpice, premiați de Guvern apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:00
Executivul a aprobat o hotărâre privind implementarea Sistemului Informațional „e-Dosar”, care va permite accesul digital la toate dosarele penale și contravenționale. Această inițiativă are scopul de a facilita schimbul de informații între autorități și de a automatiza procesele juridice și administrative. Noua platformă digitală promite să reducă semnificativ fluxul de acte pe suport de hârtie, […] Articolul Toate dosarele penale și contravenționale se vor regăsi pe platforma e-Dosar apare prima dată în Vocea Basarabiei.
11:50
În R. Moldova sunt înregistrate, în prezent, cinci focare de gripă aviară. Câte două focare sunt în satele Marinici și Călimănești din raionul Nisporeni și unul a fost confirmat în satul Dondușeni din raionul Dondușeni. Toate focarele au fost depistate și reconfirmate de Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor săptămâna trecută. În acest sens, ANSA aunță […] Articolul ANSA anunță că în R. Moldova sunt înregistrate, în prezent, cinci focare de gripă aviară apare prima dată în Vocea Basarabiei.
11:40
În urma aprobării de către membrii Comisiei politică externă și integrare europeană, peste 31.000 de persoane în etate din țară, care au un stagiu de cotizare de peste 40 de ani și o pensie minimă, vor beneficia de o plată unică în valoare de 2.300 de lei. Această măsură face parte dintr-un acord mai amplu, […] Articolul Mii de pensionari din R. Moldova vor primi o plată unică de 2.300 de lei apare prima dată în Vocea Basarabiei.
11:20
Centrul Național Anticorupție anunță despre recepționarea de la IGP a peste 350 de procese-verbale de constatare a coruperii electorale. În acest sens, CNA a aplicat deja amenzi în valoare aproximativ 1 milion de lei, suma amenzii pentru acest gen de contravenție variind între 25 de mii de lei și 37 500 de lei. Potrivit CNA, coruperea electorală […] Articolul CNA a dat amenzi în valoare de aproximativ un milion de lei pentru corupere electorală apare prima dată în Vocea Basarabiei.
11:10
Agenția Națională pentru Sănătate Publică continuă supravegherea infecțiilor respiratorii și monitorizarea circulației virusurilor gripale și SARS-CoV-2 la nivel național. Astfel, în perioada 14.10.2024-20.10.2024 (săptămâna 42/2024), au fost înregistrate 4269 de cazuri de infecții ale căilor respiratorii superioare, majoritatea fiind la copii (64%). Datele indică o creștere cu 9% în comparație cu săptămâna anterioară și o scădere cu […] Articolul Zeci de cazuri de COVID-19 au fost înregistrate în R. Moldova săptămâna trecută apare prima dată în Vocea Basarabiei.
11:10
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a semnat un decret prin care dispune desființarea comisiilor medicale responsabile de evaluarea gradelor de invaliditate până la 31 decembrie 2024. Decizia vine după o ședință a Consiliului Național de Securitate și Apărare, care a avut loc pe 22 octombrie și a abordat numeroasele nereguli și corupția din cadrul acestor comisii. Prin intermediul […] Articolul Liderul de la Kiev desființează comisiile de examinare medicală pentru încorporarea militară, pe fondul mai multor scandaluri de corupție apare prima dată în Vocea Basarabiei.
10:50
Pe strada Vladimir Korolenko au fost aplicate noi marcaje de tip covor roșu, iar marcajele pentru trecerea transversală de pietoni au fost reînnoite. Aceste inițiative au ca scop îmbunătățirea siguranței rutiere în zonă. Noile marcaje sunt fabricate dintr-un material special, cu o suprafață abrazivă, ce contribuie la reducerea distanței de frânare. Aceasta le oferă șoferilor […] Articolul Marcaje noi pe strada Vladimir Korolenko: Covor roșu și trecere de pietoni reînnoită apare prima dată în Vocea Basarabiei.
10:40
Aproape fiecare al treilea cetățean al R. Moldova nu deține nici un card bancar. Motivul principal, invocat de 60 la sută dintre persoanele care nu au carduri, este că ridică salariile sau pensiile în numerar și nu simt nevoia deținerii acestuia. Alți 20 la sută spun însă că nu au încredere în bănci sau că […] Articolul Peste 30 la sută dintre moldoveni nu dețin niciun card bancar. Motivul ar fi neîncrederea în bănci și ridicarea salariilor în numerar apare prima dată în Vocea Basarabiei.
10:20
Un bărbat a decedat pe patul de spital în urma incendiului izbucnit ieri-seară, 22 octombrie, într-un apartament din sectorul Buiucani al municipiului Chișinău. Potrivit surselor pulsmedia.md, bărbatul s-a ales cu arsuri pe suprafața corpului și a fost transportat la spital în stare de inconștiență. Medicii au încercat să-i salveze viața, însă, din nefericire, la scurt timp […] Articolul Noi detalii despre incendiul dintr-un apartament din municipiul Chișinău. Un bărbat a murit la spital apare prima dată în Vocea Basarabiei.
10:20
Mihail Latîșev a cucerit locul I la Campionatul Balcanic la Judo Tineret U23, desfășurat în Kosovo pe data de 20 octombrie 2024. Mihail Latîșev, care a concurat în categoria de 90 kg, a demonstrat o pregătire sportivă de excepție, reușind să obțină medalia de aur într-o competiție acerbă. Cum au evoluat judocanii moldoveni la Abu […] Articolul Moldoveanul Mihail Latîșev, campion balcanic la Judo U23 apare prima dată în Vocea Basarabiei.
10:10
Direcția Generală Educație, Tineret și Sport Chișinău (DGETS) organizează un concurs de videoclipuri muzicale destinat elevilor și elevelor din instituțiile de învățământ primar și secundar, inclusiv din învățământul extrașcolar. Concursul se va desfășura în două etape: una locală, care va avea loc până pe 16 noiembrie 2024, și una municipală, programată pentru 22 noiembrie 2024. […] Articolul Elevii școlilor din Chișinău pot să se înscrie la un concurs de videoclipuri muzicale. Care sunt premiile apare prima dată în Vocea Basarabiei.
10:00
Echipa candidatului Maia Sandu a anunțat, azi-dimineață, că cere Consiliului de Presă să identifice un moderator sau mai mulți pentru organizarea dezbaterilor electorale cu Alexandr Stoianoglo. Asta după ce Consiliul de Presă și mai multe televiziuni s-au arătat împotriva deciziei ca discuțiile dintre cei doi candidați să fie moderate de jurnalistul Gheorghe Gonța. „În legătură […] Articolul Epopeea modului de organizarea a dezbaterilor dintre Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo continuă. Staff-ul candidatului PAS cere Consiliului de Presă să identifice moderatori apare prima dată în Vocea Basarabiei.
09:40
În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 45.585 de traversări, un număr mai mare fiind consemnat pe sensul de ieșire din Republica Moldova – 23.309. Totodată, 14 persoane străine au primit refuz de intrare în țara noastră. Mai multe traversări au fost ale cetățenilor străini – […] Articolul Situația la frontieră: 14 persoane au primit refuz de intrare în Moldova apare prima dată în Vocea Basarabiei.
09:30
Fostul preşedinte peruan Alejandro Toledo, 78 de ani, a fost condamnat luni de un tribunal din Lima la 20 de ani şi şase luni de închisoare pentru corupţie şi spălare de bani, în scandalul gigantului din domeniul construcţiilor Odebrecht. Fostul preşedinte peruan (2001-2006), care a primit sentinţa cu aparentă seninătate, a fost găsit vinovat că […] Articolul Un fost președinte, condamnat la ani grei de închisoare apare prima dată în Vocea Basarabiei.
09:20
Guvernatoarea Băncii Naționale a Moldovei, Anca Dragu, a semnat la Washington un acord de cooperare cu Corporația Financiară Internațională (CFI), membră a Grupului Banca Mondială, pe domeniul dezvoltării serviciilor financiare digitale. Documentul a fost semnat de Anca Dragu și Alfonso García Mora, vicepreședinte regional, Europa, America Latină și Caraibe, Corporația Financiară Internațională. La întrevederea dintre […] Articolul BNM a semnat, la Washington, un acord cu Corporația Financiară Internațională pentru dezvoltarea serviciilor digitale apare prima dată în Vocea Basarabiei.
09:20
Posibilitatea de a începe negocieri de pace cu Rusia „va depinde” de rezultatul alegerilor prezidenţiale din SUA, programate pentru 5 noiembrie, potrivit preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, care crede că atât Donald Trump, cât şi Kamala Harris vor fi capabili să facă „ceva” în legătură cu războiul din Ucraina până în ianuarie, când îşi vor prelua […] Articolul Zelenski vorbește despre posibilitatea unor negocieri de pace cu Putin apare prima dată în Vocea Basarabiei.
08:50
Statele Unite urmează să impună săptămâna viitoare o nouă serie de sancțiuni Rusiei ţintind „intermediari din țări terțe care furnizează Rusiei piese esențiale armatei sale”, anunță secretara americană a Trezoreriei, Janet Yellen, relatează AFP. „Începând de săptămâna viitoare, vom prezenta noi sancţiuni dure vizându-i pe cei care facilitează maşina de război a Kremlinului, intermediarii din ţări terţe […] Articolul SUA impun noi sancțiuni pentru intermediarii din statele care furnizează Rusiei armament și piese militare apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Ieri
20:00
Poliția anunță că în baza încheierii instanței de judecată, a inițiat procedurile de ridicare a informațiilor actualizate până la ziua de astăzi, inclusiv cea de după 3 octombrie, cu privire la toți utilizatorii din Republica Moldova conectați cu sistemul PSB, care au primit mijloace bănești din partea grupului criminal ȘOR. Potrivit oamenilor legii, transferurile erau […] Articolul Poliția a stabilit identitatea persoanelor care au primit bani din Federația Rusă pentru a vota „NU” la referendum apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:50
Cei trei lideri raionali reținuți ieri pentru finanțare ilegală și corupere electorală rămân în arest preventiv. O decizie în acest sens a fost pronunțată astăzi, de magistrații de la Curtea de Apel Chișinău. Reamintim că la data de 11 octombrie aceștia au fost plasați în arest pentru 30 de zile.  Inspectorii de investigație și procurorii anticorupție au […] Articolul Cei trei lideri raionali, reținuți pentru finanțare ilegală și corupere electorală, rămân în arest apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:40
Articolul VIDEO/ Emisiunea FORUM din 22 octombrie. Invitat: Adrian Dupu, secretar de stat, DRRM apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:20
Posibilitatea de a începe negocieri de pace cu Rusia „va depinde” de rezultatul alegerilor prezidenţiale din SUA, programate pentru 5 noiembrie, potrivit preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, care crede că atât Donald Trump, cât şi Kamala Harris vor fi capabili să facă „ceva” în legătură cu războiul din Ucraina până în ianuarie, când îşi vor prelua […] Articolul Zelenski anunță că eventualele negocieri de pace cu Rusia depind de alegerile din SUA apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:10
În ediția de azi: Votul din țară, cât și cel din diaspora, a demonstrat că sintagma „fiecare vot contează” nu este doar o expresie goală. Declarația a fost făcută de actualul președinte Maia Sandu. „Rezultatul referendumului va determina Uniunea Europeană să accelereze procesul de aderare a Republicii Moldova”. Declarația a fost făcută de europarlamentarul român, […] Articolul VIDEO / Știrile serii prezentate de Octav Tarlapan apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.