VIN CU PELIN || Ce facem cu această șansă la o viață bună?

NordNews, 18 octombrie 2024 17:50

          Vă salut! Cum credeți, de ce aproximativ un milion de moldoveni și-au redobândit cetățenia română, iar cei care n-o au încă, fac zilnic cozi la poarta consulatului? Și de ce marea majoritate a conaționalilor noștri care au fost în Europa, vor să se mai ducă sau chiar să rămână acolo [...] Articolul VIN CU PELIN || Ce facem cu această șansă la o viață bună? apare prima dată în NordNews.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de NordNews

Acum 5 minute
20:40
Cultura nu are frontiere. Ieri seară, pe scena Teatrului Național „Vasile Alecsandri” din Bălți a fost jucat spectacolul „Interludii”, o coproducție a Teatrului de Artă Deva și a Teatrului „Ion Disideriu Sîrbu” din Petroșani, România. Evenimentul face parte din programul Festivalului Internațional al Dramaturgiei Americane, organizat cu susținerea Ambasadei SUA în R. Moldova. Spectatorii din [...] Articolul VIDEO | „Interludii”, jucat la Bălți apare prima dată în NordNews.
Acum 30 minute
20:10
Urmăriți un nou episod al emisiunii NordNews LIVE. Invitat – Anatol Șalaru, fostul ministru al Apărării, deputat în primul Parlament al Republicii Moldova. Articolul NordNews LIVE | Invitat – Anatol Șalaru, fostul ministru al Apărării apare prima dată în NordNews.
Acum o oră
21:10
Bun venit la un nou episod al podcastului „Vin cu Pelin”, locul unde cultura, istoria și vocile care modelază societatea noastră se întâlnesc pentru a împărtăși povești. Astăzi avem onoarea să discutăm cu un om de o profunzime intelectuală remarcabilă, Nicolae Leahu – poet, profesor și fost jurnalist, o voce care a traversat decenii de [...] Articolul Podcast | VIN CU PELIN | Imagine intelectualului de la Bălți- Nicolae Leahu apare prima dată în NordNews.
Acum 2 ore
19:00
R.Moldova votează săptămâna aceasta într-un referendum esențial privind viitoarea aderare la UE, care va decide viitorul statului. Dar ce avantaje ar aduce perspectiva europeană țării?R.Moldova, situată între Uniunea Europeană și Ucraina, se confruntă cu o serie de provocări, potrivit deschide.md. De la economie la reformele judiciare lente și la depopularea rapidă, statul se confruntă cu [...] Articolul Analiza // Oportunitatea aderării la UE și viitoarele provocări apare prima dată în NordNews.
19:00
Curierul care redistribuia banii nedeclarați ai Partidului Politic „Șansa” prin diferite localități este trimis în judecată. Inculpatul repartiza 600 de mii de lei sub formă de remunerații și cadouri către persoane care oficial/neoficial prestau diverse servicii în beneficiul partidului, transmite Procuratura Anticorupție. Ancheta a fost separată dintr-un alt dosar pe 16 octombrie 2024. Conform probelor [...] Articolul Finanțare ilegală: Partidului Politic „Șansa” a transmis „culiocul” cu 600 de mii de lei. Curierul și-a recunoscut vinovăția apare prima dată în NordNews.
Acum 4 ore
17:50
          Vă salut! Cum credeți, de ce aproximativ un milion de moldoveni și-au redobândit cetățenia română, iar cei care n-o au încă, fac zilnic cozi la poarta consulatului? Și de ce marea majoritate a conaționalilor noștri care au fost în Europa, vor să se mai ducă sau chiar să rămână acolo [...] Articolul VIN CU PELIN || Ce facem cu această șansă la o viață bună? apare prima dată în NordNews.
16:50
Funcționarii electorali sunt obligați să propună alegătorului două buletine de vot, unul pentru alegerile prezidențiale și altul pentru referendumul republican constituțional. Alegătorul va semna în lista electorală în două rubrici, pentru fiecare buletin de vot. În cazul în care votantul anunță membrul biroului electoral că va lua un singur buletin de vot, va fi ghidat [...] Articolul Alegătorii nu pot vota de două ori. CEC precizează de ce este permisă o singură prezență la urne apare prima dată în NordNews.
Acum 6 ore
16:10
Coreea de Nord a decis să trimită 12.000 de militari pe frontul ucrainean pentru a sprijini Rusia în război, iar desfăşurarea acestor trupe a început deja, potrivit unei surse din Serviciul Naţional de Informaţii Sud-coreean (NIS), informează vineri EFE, scrie agerpres. S-a descoperit că Coreea de Nord a decis recent să trimită un total de [...] Articolul Coreea de Nord va trimite 12.000 de militari în Ucraina, potrivit serviciilor sud-coreene apare prima dată în NordNews.
16:00
Huși, „orașul dintre vii”, cunoscut din „Descrierea Moldovei” a lui Dimitrie Cantemir, este un oraș cu o istorie bogată și legături strânse cu Basarabia. Recent, orașul a fost vizitat de echipa proiectului „Valea Prutului – vatră de civilizație românească”, finanțat de DRRM, din cadrul Guvernului României, transmite Realitatea.md. Numele Huși provine de la boierul Husul, [...] Articolul VIDEO | Istoria bisericii, viața lui Cantemir și educația în Basarabia. Huși: „Orașul dintre Vii” apare prima dată în NordNews.
16:00
Au mai rămas practic două zile până la alegerile prezidențiale și până  la referendum. Personal, voi vota pentru Maia Sandu și pentru integrarea europeană. Pe de altă  parte, urmăresc cu un oarecare scepticism îndemnurile de pe rețele de a veni masiv la secțiile de votare și de a aplica ștampila anume în dreptul unui candidat [...] Articolul Anatol Moraru // Nu vă fie frică să votați pentru bine apare prima dată în NordNews.
15:30
Cetățenii Republicii Moldova vor decide în curând asupra viitorului democrației lor și asupra alinierii cu Europa și lumea occidentală, potrivit IPN.Letonia, împreună cu celelalte state baltice — Estonia și Lituania — au luat această decizie în 1990, când și-au recâștigat independența. În timp ce eram încă sub ocupație sovietică, am luptat activ pentru prăbușirea Imperiului [...] Articolul Drumul Moldovei către Europa: Lecții din experiența statelor baltice apare prima dată în NordNews.
14:40
Procuratura Anticorupție a finalizat urmărirea penală într-un caz de finanțare ilegală, legat de fostul Partid Politic „Șor”. Dosarul va fi trimis în instanță pentru examinare. Președintele Oficiului Teritorial Glodeni al fostului partid este acuzat de acceptarea cu bună știință a finanțării din partea unui grup criminal organizat. Infracțiunea s-a desfășurat în perioada iulie – octombrie [...] Articolul Finanțare ilegală: Fostul Partid „Șor” trimis în instanță apare prima dată în NordNews.
Acum 8 ore
14:00
Militarii în termen și cei prin contract ai Armatei Naționale își vor exercita, duminică, dreptul la vot în cadrul referendumului republican constituțional și alegerilor prezidențiale din Republica Moldova, precizează Ministerul Apărării într-un comunicat de presă. Soldații din garnizoanele Bălți, Cahul și Chișinău vor putea vota la secțiile de votare din raza de circumscripție a unității [...] Articolul Militarii Armatei Naționale vor participa la alegerile prezidențiale și la referendum apare prima dată în NordNews.
Acum 12 ore
12:00
Armata rusă a lansat 135 de drone asupra Ucrainei, 80 dintre acestea au fost doborâte, iar două au zburat spre Belarus în noaptea de 18 octombrie, a declarat Forțele Aeriene ale Ucrainei, transmite Svoboda.org. Potrivit armatei ucrainene, Rusia a folosit drone de atac de tip Shahed și drone de „tip nespecificat” pentru atac. Acestea au [...] Articolul Ucrainenii au doborât 80 din cele 135 de drone lansate în noaptea trecută de Rusia apare prima dată în NordNews.
11:40
Comunitatea romă este încurajată să iasă la vot pe 20 octrombrie. Îndemnul a fost făcut de Coaliția „Vocea Romilor”, liderii căreia susțin aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană și au explicat, într-o conferință de presă la IPN, că acest proces va facilita integrarea romilor ca minoritate etnică. Secretarul general al Coaliției „Vocea Romilor”, Silvia Feraru a îndemnat [...] Articolul Comunitatea romă, încurajată să iasă la vot pe 20 octombrie apare prima dată în NordNews.
11:10
Șase reprezentanți ai unui partid politic sunt cercetați de Centrul Național Anticorupție (CNA) într-un dosar de corupere electorală. Aceștia sunt bănuiți că ar fi oferit mijloace bănești alegătorilor în vederea determinării acestora să voteze într-un anumit mod în cadrul alegerilor prezidențiale din 20 octombrie.  Oamenii legii au desfășurat percheziții în dimineața zilei de vineri, 18 [...] Articolul Percheziții cu două zile înainte de alegeri în Nisporeni și Strășeni. Șase membri ai „echipei lui Ilan Șor”, cercetați de CNA pentru corupere electorală apare prima dată în NordNews.
09:40
În octombrie, sesizările la Serviciul Unic de urgență 112 privind coruperea alegătorilor au crescut, a anunțat Ana Carpovici la emisiunea „Zi de Zi” de la Radio Moldova. Până acum, au fost raportate 52 de nereguli electorale, iar autoritățile efectuează cercetări, conform Moldova 1. Deseori cetățenii ne sună cu solicitări precum că cineva ar pretinde să [...] Articolul Intensificarea cazurilor privind coruperea alegătorilor în octombrie apare prima dată în NordNews.
07:40
Conform ANRE, vineri, 18 octombrie, Benzina 95 suportă noi majorări la preț. Motorina, astăzi, iar înregistrează mici ieftiniri.  Prețul Benzinei 95 este de 23,43 de lei, cu 0,6 lei mai scump decât ieri. Prețul Motorinei este de 19,81 de lei, cu 0,1 lei mai ieftin decât ieri. Citește și: Ieftinirea Motorinei. Cât vor achita șoferii [...] Articolul Scumpire și ieftinire. Noile prețuri ale carburanților. Cât se va achita la data de 18 octombrie apare prima dată în NordNews.
Acum 24 ore
07:10
Dacă ești un fan al clătitelor dulci, atunci vei adora și varianta sărată – clătitele brașovene. Aceste clătite umplute cu carne tocată, prăjite până devin aurii și crocante, sunt un adevărat festin pentru papilele gustative. Ingrediente Pentru aluatul de clătite: 2 ouă 250 ml lapte 50 ml apă minerală 175 g făină 1 praf de [...] Articolul Clătite brașovene – Rețeta tradițională cu umplutură de carne și crustă crocantă apare prima dată în NordNews.
06:30
Băutura cunoscută sub numele de „aurul alb” a câștigat popularitate datorită multiplelor beneficii pentru sănătate. Considerată un adevărat elixir al tinereții de mulți nutriționiști, această băutură provine din Valencia, Spania, și nu conține gluten, dar este bogată în nutrienți esențiali care pot contribui la sănătatea pielii și la un aspect mai tânăr. Conform specialiștilor citați [...] Articolul Elixirul tinereții: Beneficiile băuturii din nuci tigru, „aurul alb” apare prima dată în NordNews.
17 octombrie 2024
20:40
Pe 20 octombrie, Republica Moldova va decide între un model rusesc și unul european la alegerile prezidențiale și referendum. Aceasta este opinia președintelui francez Emmanuel Macron, care a acordat un interviu jurnalistei Ecaterina Covali. Emisiunea este difuzată astăzi, 17 octombrie, pe RLIVE TV. Macron a explicat de ce Uniunea Europeană este cea mai potrivită opţiune [...] Articolul Emmanuel Macron, interviu pentru „Punți către Europa”: Alegerea Moldovei este simplă – model rusesc sau european apare prima dată în NordNews.
Ieri
19:40
Duma de Stat a Rusiei a votat în primă lectură un proiect de lege care interzice așa-numita „propagandă fără copii” pentru a proteja „valorile tradiționale”, potrivit Radio Europa Liberă Moldova. Proiectul legii privind interzicerea „ideologiei childfree”, altfel spus, răspândirea de informații care promovează un stil de viață fără copii, a fost aprobat quasi unanim. Documentul [...] Articolul Legea care interzice mișcarea „child-free”, votată de Duma rusă în prima lectură apare prima dată în NordNews.
17:10
Comisia Națională a Pieței Financiare a acordat prima licență de administrare a fondurilor de pensii facultative. Este vorba despre Societatea de Administrare a Fondurilor de Pensii Facultative „Aragonn Grup”, al cărei fondator este compania de asigurări „Asterra Grup”, transmite IPN. În luna aprilie a acestui an, CNPF a eliberat avizul de constituire a companiei „Aragonn [...] Articolul Prima licență pentru pensiile private, emisă de CNPF apare prima dată în NordNews.
16:20
Serviciul de Informații și Securitate (SIS) a publicat o listă a cetățenilor străini implicați în instruirea susținătorilor lui Ilan Șor în Rusia, Serbia și Bosnia și Herțegovina. Aceste activități, desfășurate sub paravanul organizației „Eurasia”, au fost realizate de instructori asociați cu structurile private militare „Wagner” și „Ferma”, conduse de Evghenii Prigojin. Totodată, unele persoane au [...] Articolul SIS a publicat lista cetățenilor străini care au instruit susținătorii lui Ilan Șor pentru a organiza destabilizări în R. Moldova apare prima dată în NordNews.
14:30
Maia Sandu este favorita alegătorilor pentru un nou mandat de președinte. Acesta este rezultatul unui alt sondaj dat publicității astăzi. De data aceasta este vorba despre Barometrul Opiniei Pubilce, un sondaj realizat de iData, la comanda Institutului Politici Publice, transmite TVR. Potrivit sondajului, 29,5% din respondenți au declarat că ar vota cu Maia Sandu, dacă [...] Articolul SONDAJ iDATA | Maia Sandu, pe prima poziție în preferințele alegătorilor apare prima dată în NordNews.
14:30
Peste 300 de tineri au fost transportați, începând cu luna iunie, peste hotarele R. Moldova la instructaje pentru pregătirea dezordinilor în masă, anunță șeful IGP, Viorel Cernățeanu, în cadrul unei conferințe de presă comună cu directorul interimar al PCCOCS, Victor Furtună, și directorul SIS Alexandru Musteață. Acțiunile au fost finanțate de Ilan Șor prin intermediul [...] Articolul VIDEO | Peste 300 de tineri din R. Moldova, antrenați de Wagner în Rusia și Bosnia pentru destabilizări și război de guerilla. „Taberele”, finanțate de Șor apare prima dată în NordNews.
13:30
Această rețetă de pâine de casă cu usturoi, unt și pătrunjel este ideală pentru a fi savurată în orice moment al zilei, oferind o textură aerată și o aromă bogată. Spre deosebire de varianta clasică de “garlic bread”, în care umplutura este adăugată ulterior, aromele acestei pâini sunt integrate direct în aluat, oferind un gust [...] Articolul Pâine de casă cu usturoi, unt și pătrunjel: Aromă și textură integrată în aluat apare prima dată în NordNews.
12:00
Familia Neamțu, vinificatori pasionați din satul Corjova, raionul Criuleni, împărtășește viziunea unei comunități unite, dedicate dezvoltării durabile și valorilor europene, dar nu uită de tradițiile care fac moldovenii să fie unici.  „Pentru noi, vinul nu e doar o afacere sau pasiune, e moștenirea pe care vrem s-o lăsăm copiilor noștri. În fiecare strop e munca [...] Articolul VIDEO | Familia Neamţu, vinificatori din Corjova: „Moldova merită un loc la o masă mai mare” apare prima dată în NordNews.
10:30
Estonia este unul dintre cele trei state baltice care, la fel ca Republica Moldova, s-a desprins de fostul imperiu sovietic acum mai bine de 30 de ani. Fiind un stat mic, cu o populație de 1,4 milioane de locuitori, a urmat însă o altă cale decât Republica Moldova – a aderat la NATO și UE, [...] Articolul INTERVIU | Moldovenii au de ales între democrație și un „bardakistan” sovietic apare prima dată în NordNews.
10:30
Australia va dona Ucrainei un lot de 49 de tancuri de luptă americane vechi M1A1 Abrams în faţa ofensivei ruse, a anunţat joi, înaintea unei reuniuni NATO la Bruxelles, potrivit AFP, transmite digi24.ro. „Suntem umăr la umăr cu Ucraina în lupta sa împotriva invaziei ilegale a Rusiei”, a declarat ministrul australian al apărării, Pat Conroy. [...] Articolul Australia sprijină Ucraina cu un lot de 49 de tancuri M1A1 Abrams recondiționate apare prima dată în NordNews.
10:30
Fostul membru al trupei One Direction Liam Payne a murit în faţa unui hotel din capitala argentiniană, Buenos Aires, a anunţat miercuri presa locală, precizând că artistul britanic în vârstă de 31 de ani a fost găsit mort după ce a căzut de la etajul al treilea al clădirii, relatează Reuters şi AFP, transmite digi24. [...] Articolul Liam Payne a fost găsit mort în Buenos Aires. Fostul membru al One Direction avea 31 de ani apare prima dată în NordNews.
10:10
Președintele SUA, Joe Biden, a anunțat o nouă asistență pentru securitate în valoare de 425 de milioane de dolari pentru Ucraina în timpul unei convorbiri telefonice cu președintele Volodimir Zelenski pe 16 octombrie, transmite MOLDPRES, cu referire la The Kyiv Independent. Noul pachet va consta în „capacități suplimentare de apărare aeriană, muniții aer-sol, vehicule blindate [...] Articolul Ucraina va primi un ajutor de 425 de milioane de dolari de la SUA apare prima dată în NordNews.
09:40
Redacția Nordnews.md se confruntă în această perioadă cu atacuri virulente pe mai multe paliere, ca urmare a investigațiilor realizate despre ilegalitățile comise de către gruparea „Șor” și unii preoți și ierarhi ai Bisericii Ruse din Republica Moldova. După ce am fost, recent, ținta unui atac cibernetic care a dus la apariția unei clone a site-ului [...] Articolul Declarație apare prima dată în NordNews.
09:40
Platforma alegeri.md a fost actualizată cu informații despre alegerile și referendumul republican constituțional din 20 octombrie. Asociația pentru Democrație Participativă „ADEPT”, în cadrul Coaliției Civice pentru Alegeri Libere și Corecte, a publicat date despre cele două scrutine, despre candidați și participanți, precum și despre exercițiile electorale similare care au avut loc anterior. „Am încercat să [...] Articolul Platforma alegeri.md, actualizată cu informații despre alegerile și referendumul din 20 octombrie apare prima dată în NordNews.
09:40
Comisia Europeană a trimis vineri o cerere de informații către Temu în temeiul Legii privind serviciile digitale (DSA), solicitând platformei să furnizeze informații detaliate și documente interne privind măsurile de atenuare luate împotriva prezenței și reapariției comercianților care vând produse ilegale pe piața sa online, informează CaleaEuropeană.ro. De asemenea, Comisia Europeană solicită Temu să furnizeze [...] Articolul Comisia Europeană cere platformei chinezești Temu să dezvăluie informații despre comercianții de produse ilegale apare prima dată în NordNews.
08:40
Rata de participare la referendum se calculează în funcție de numărul cetățenilor înscriși în listele electorale, și nu după numărul cetățenilor cu drept de vot din Registrul de Stat al Alegătorilor. Curtea Constituțională s-a pronunțat asupra acestui aspect încă în anul 2010, când a avut loc referendumul pentru modificarea Constituției în vederea alegerii directe a [...] Articolul Rata de participare la Referendum: Condiții pentru validarea plebiscitului din 20 octombrie apare prima dată în NordNews.
07:30
Această rețetă de pâine de casă cu usturoi, unt și pătrunjel este ideală pentru a fi savurată în orice moment al zilei, oferind o textură aerată și o aromă bogată. Spre deosebire de varianta clasică de “garlic bread”, în care umplutura este adăugată ulterior, aromele acestei pâini sunt integrate direct în aluat, oferind un gust [...] Articolul Pâine de Casă cu Usturoi, Unt și Pătrunjel: Aromă și Textură Integrată în Aluat apare prima dată în NordNews.
07:20
Conform ANRE, joi, 17 octombrie, Benzina 95 continuă să se scumpească, pe când Motorina înregistrează o mică ieftinire. Astfel, astăzi sunt următoarele prețuri maxime de comercializare a produselor petroliere: Prețul Benzinei 95 este de 23,37 de lei, cu 5 bani mai scump decât ieri; Prețul Motorinei este de 19,82 de lei per litru, cu 2 [...] Articolul Ieftinirea Motorinei. Cât vor achita șoferii la data de 17 octombrie apare prima dată în NordNews.
06:30
De-a lungul timpului, carbohidrații au fost adesea asociați cu creșterea în greutate, însă ei joacă un rol vital într-o dietă echilibrată. Nutriționiștii recomandă ca aceștia să reprezinte între 45% și 60% din aportul caloric zilnic. Totuși, nu toți carbohidrații sunt la fel. Iată cum poți alege corect, în funcție de nevoile tale. Carbohidrați simpli vs. [...] Articolul Carbohidrații: Cum să-i alegi corect în funcție de obiectivele tale de sănătate și fitness apare prima dată în NordNews.
00:00
Două persoane au fost scoase cu greu dintr-un microbuz avariat, în urma unui accident rutier care s-a produs în seara zilei de miercuri, pe traseul M-5, în apropierea satului Brătușenii Noi, raionul Edineț. Șoferul camionului care transporta gaz lichefiat, cu care s-a ciocnit microbuzul, a refuzat să vorbească cu presa. – Cum s-a întâmplat? – [...] Articolul VIDEO | Accident grav în raionul Edineț: Două persoane rănite după coliziunea dintre un microbuz și un camion cisternă apare prima dată în NordNews.
16 octombrie 2024
21:20
Euronews România lansează, la finalul săptămânii, un studio la Chișinău, de unde se vor transmite emisiuni cu privire alegerile din Republica Moldova. Lansarea se face în contextul în care nivelul dezinformării de aici a ajuns în atenția președintelui Comisiei pentru Relații Externe a Senatului SUA, transmite realitatea. Euronews România marchează, astfel, o etapă importantă în [...] Articolul Euronews România deschide birou la Chișinău. Redactor-șef promite un „conținut obiectiv și corect” apare prima dată în NordNews.
21:10
Comisia Electorală Centrală anunță că, la data de 20 octombrie, cetățenii atât din țară, cât și din străinătate, pot vota cu diverse acte de identitate la alegeri.  CEC anunță următoarele acte de identitate permise: Buletinul de identitate al cetățeanului Republicii Moldova, care confirmă domiciliul sau reședința temporară a alegătorului în zona secției de votare. Buletinul [...] Articolul Actele în baza cărora se va putea vota la alegerile de duminică apare prima dată în NordNews.
Mai mult de 2 zile în urmă
20:30
Explozia unei autocisterne în nordul Nigeriei a ucis cel puţin 94 de persoane şi a rănit aproape 50, conform unui anunţ făcut de poliţie, transmite miercuri AFP, potrivit agerpres. Multe dintre victime încercau să recupereze combustibilul vărsat pe drum după un accident în care a fost implicat un camion cisternă marţi seară în statul Jigawa, [...] Articolul Aproape 100 de morţi după explozia unei autocisterne în Nigeria apare prima dată în NordNews.
20:10
Programul “Buna Guvernare” este implementat de A.O. ASSIST Analytics din Chișinău, în perioada Mai – Noiembrie 2024, cu suportul financiar al Biroului de Cooperare al Elveției. Programul presupune desfășurarea a 8 paneluri de discuții publice în consiliile raionale pe subiectul implementării practicilor bunei guvernări în administrația publică locală și implicării mai active a cetățenilor în [...] Articolul Implementarea practicilor bunei guvernări în administrația publică locală apare prima dată în NordNews.
19:20
Locuitorii satelor Lencăuți și Verejeni din raionul Ocnița au tras o sperietură zdravănă în urma exploziei unei rachete lansate de sistemele anti-aeriene ucrainene, care apără infrastructura energetică a hidrocentralei Novodnestrovsk.  Poate a da Dumnezeu și a fi pace la noi în țară, nu ne trebuie ca în Ucraina, nu trebuie, așa ceva noi nu [...] Articolul VIDEO | O rachetă între două sate: „A fost o împușcătură puternică și casa a fost cutremurată binișor” apare prima dată în NordNews.
18:00
Două persoane au fost scoase cu greu dintr-un microbuz avariat, în urma unui accident rutier care s-a produs pe traseul M-5, în apropierea satului Brătușenii Noi, raionul Edineț. Șoferul camionului care transporta gaz lichefiat, cu care s-a ciocnit microbuzul, a refuzat să vorbească cu presa. Medicii au declarat pentru jurnaliștii NordNews că doi pacienți au [...] Articolul VIDEO | Accident grav în raionul Edineț: Două persoane rănite după coliziunea dintre un microbuz și un camion cisternă apare prima dată în NordNews.
17:10
Egiptul a inaugurat miercuri, 16 octombrie, mai multe galerii ale Marelui Muzeu Egiptean, un proiect ambițios început în 2012. Cu toate acestea, mult așteptata colecție dedicată lui Tutankhamon nu a fost inclusă în această deschidere, transmite BBC și The Guardian. Situat lângă Piramidele din Giza, muzeul, o investiție de peste un miliard de dolari, va [...] Articolul FOTO | Cel mai mare muzeu din lume se deschide după două decenii de construcție apare prima dată în NordNews.
17:00
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a prezentat miercuri “planul de victorie” în fața deputaților din Parlamentul de la Kiev, subliniind că cedarea de teritorii Rusiei nu este o opțiune pentru a încheia conflictul care durează din februarie 2022. „Pentru noi toți, ucrainenii, planul victoriei a fost pregătit”, a declarat Zelenski, insistând asupra necesității ca Rusia să [...] Articolul VIDEO | Zelenski prezintă “planul de victorie” în Parlamentul Ucrainei apare prima dată în NordNews.
13:30
Poliția de Frontieră oferă detalii despre racheta căzută la Lencăuți În dimineața zilei de 16 octombrie, în timpul serviciului, o patrulă a Poliției de Frontieră a fost alertată de către localnici după descoperirea mai multor obiecte metalice, provenite cel mai probabil de la un proiectil. Rămășițele au fost găsite în apropierea localității Lencăuți, raionul Ocnița, [...] Articolul Poliția de Frontieră oferă detalii despre racheta căzută la Lencăuți apare prima dată în NordNews.
12:40
În acest sens, unii lideri teritoriali au avut o discuție cu deputatul Marina Tauber, care a explicat acestora motivul pentru care ei nu au fost remunerați, dar și a dat asigurări că în perioada campaniei electorale banii vor fi alocați tuturor membrilor blocului, scrie deschide.md Sursele Deschide.MD din cadrul blocului „Victorie” au prezentat o secvență [...] Articolul VIDEO // Finanțarea ilegală a partidelor: Deputatul Marina Tauber, filmată când explica activiștilor cine și când ar urma să primească bani din Rusia apare prima dată în NordNews.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.