VIDEO Instruiți în Rusia de către structuri asociate cu Wagner pentru proteste în Moldova. SIS și Poliția dezvăluie schema

NewsMaker, 17 octombrie 2024 12:30

Peste 100 de tineri au fost instruiți în Rusia pentru a organiza dezordini în masă în Republica Moldova. Aceștia sunt activiștii ex-partidului „Șor” declarat neconstituțional. Ar fi participat la instruiri într-o pensiune din suburbia Moscovei, sub pretextul participării la un program cultural și turistic. Au fost instruiți în Rusia cu privire la utilizarea armelor și […] The post VIDEO Instruiți în Rusia de către structuri asociate cu Wagner pentru proteste în Moldova. SIS și Poliția dezvăluie schema appeared first on NewsMaker.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de NewsMaker

Acum 10 minute
08:30
Armata israeliană a anunțat joi, 17 octombrie, că liderul Hamas Yahya Sinwar a fost ucis în urma unei operațiuni în Fâșia Gaza despre care a spus că a vizat trei militanți. Testele ADN au confirmat moartea acestuia. Eliminarea lui Sinwar se alătură unei lungi serii de eliminări de la Nasrallah la liderul militar al Hamas, […] The post Liderul Hamas, Yahya Sinwar, a fost ucis. Era considerat a fi arhitectul atacurilor din 7 octombrie appeared first on NewsMaker.
Acum 15 minute
08:50
Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis joi, 17 octombrie, într-un mesaj pe rețelele de socializare, că la Consiliul European de la Bruxelles se va discuta sprijinul Uniunii Europene pentru „calea europeană a Republicii Moldova, înaintea alegerilor prezidențiale și a referendumului pentru UE, scrie Calea Europeană. „La Consiliul European de la Bruxelles, vom discuta despre sprijinul […] The post Klaus Iohannis: Consiliul European discută sprijinul „pentru calea europeană a R. Moldova”, înaintea alegerilor prezidențiale și a referendumului UE appeared first on NewsMaker.
Acum o oră
09:20
Candidatul la președinție Andrei Năstase, împreună cu alți candidați, Irina Vlah, Alexandr Stoianoglo și Natalia Morari, s-au întâlnit într-adevăr în clădirea unui hotel din Chișinău. Acolo, ei și alți candidați s-au întâlnit cu misiunea Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. Aceasta este afirmația moderatorului de la Jurnal TV, Dumitru Mișin, care a comentat atacurile lui Năstase, […] The post „Năstase, Vlah, Stoianoglo și Morari s-au întâlnit la hotel.” Moderatorul Jurnal TV despre atacurile lui Năstase appeared first on NewsMaker.
Acum 12 ore
23:10
În mediul online circulă un document, potrivit căruia directorul Serviciului de Informații și Securitate (SIS) ar fi ordonat verificarea mass-mediei din Republica Moldova care publică critici inclusiv la adresa actualei guvernări. Mai mult se menționează că mass-media care nu va trece auditul va fi blocată. Documentul ar fi fost transmis în adresa unor instituții media. […] The post Mass-media critică va fi blocată? SIS reacționează la un „ordin” din online: „Nu corespunde realității” appeared first on NewsMaker.
22:00
Octavian Țîcu, candidatul Blocului „Împreună” la alegerile din prezidențiale din această săptămână, i-a propus contracandidatului său electoral din partea „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, să se bată în cadrul unui meci de box, iar cel care va câștiga să intre în turul II de scrutin. Inițiativa a fost lansată în cadrul dezbaterilor electorale din 17 octombrie, […] The post „Tu cu mâinile și cu picioarele, eu numai cu mâna stângă”. Țîcu l-a provocat pe Usatîi la un meci de box appeared first on NewsMaker.
19:50
Republica Moldova și Comisia Europeană au semnat, pe 17 octombrie, la Bruxelles, un acord care va permite funcționarilor publici din țara noastră să participe la programele NEPT – Experți Naționali în Formare Profesională și SNE – Experți Naționali Detașați. Republica Moldova este prima țară aflată în proces de aderare la Uniunea Europeană care va beneficia […] The post Moldova, prima țară în proces de aderare la UE care va beneficia de programele NEPT și SNE ale Comisiei Europene appeared first on NewsMaker.
Acum 24 ore
19:20
Știrile NewsMaker sunt din nou pe fir. În această ediție: Start sezonului de încălzire în Chișinău și Bălți Tineri moldoveni, instruiți de membrii grupării Wagner Tauber: plățile din Moscova sunt planificate pentru toți Mazeiks: egalitatea pentru toți este mai importantă decât LGBT Recean, către cetățeni: Nu vă lăsați amăgiți pentru bani Israel a anunțat posibila […] The post (VIDEO) Recean: nu vă lăsați cumpărați de Șor, Mazeiks despre LGBT și egalitate, liderul Hamas, eliminat?/ Știri NewsMaker appeared first on NewsMaker.
19:00
Autoritățile nerecunoscute din regiunea transnistreană nu vor împiedica buna desfășurare a alegerilor prezidențiale și referendumului constituțional cu privire la aderarea la UE și nu va bloca libertatea de circulație a cetățenilor. Despre acest lucru a anunțat delegația Tiraspolului în Comisia Unificată de Control (CUC) în timpul ședinței CUC din 17 octombrie, care a avut loc […] The post Tiraspolul a promis că nu va împiedica buna desfășurare a scrutinelor din 20 octombrie appeared first on NewsMaker.
18:10
Prim-ministrul Dorin Recean a declarat că o „grupare de hoți” încearcă să sperie și să corupă cetățenii care urmează să voteze la alegeri prezidențiale și referendumul cu privire la aderarea la UE din această săptămână. El a dat asigurări că instituțiile statului vor asigura un proces de vor liber. Precizările au fost făcute în cadrul […] The post Recean, adresare către popor: „Ei vor să ne vândă viitorul. Noi, vot cu vot, vom apăra viitorul copiilor noștri” (VIDEO) appeared first on NewsMaker.
17:00
În mediul online circulă un document, potrivit căruia directorul Serviciului de Informații și Securitate (SIS) ar fi ordonat verificarea mass-mediei din Republica Moldova care publică critici inclusiv la adresa actualei guvernări. Mai mult se menționează că mass-media care nu va trece auditul va fi blocată. Documentul ar fi fost transmis în adresa unor instituții media. […] The post Mass-media critică va fi blocată? SIS reacționează la un „ordin” din online: „Nu corespunde realității” appeared first on NewsMaker.
16:40
Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) declară boicot față de Jurnal TV, TV8 și Pro TV din cauza nemulțumirii referitor la modul în care se desfășoară dezbaterile electorale la aceste televiziuni. Formațiunea politică susține că ar fi „docile” față de Partidul de guvernământ Acțiune și Solidaritate, iar moderatorii dezbaterilor electorale de la aceste posturi de […] The post Socialiștii declară boicot față de 3 televiziuni: „Oferim posibilitatea să-și manifeste în continuare docilitatea pentru PAS” appeared first on NewsMaker.
16:20
Wizz Air, companie aeriană low-cost maghiară, își redeschide baza operațională la Chișinău și lansează rute noi spre opt orașe. Anunțul a fost făcut pe 17 octombrie. Astfel, începând cu 16 decembrie 2024, compania va efectua zboruri spre Berlin, Dortmund, Memmingen, Nuremberg, Verona, Bologna, Paris și Bruxelles.  Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale Andrei Spînu a scris, […] The post De la Chișinău spre Berlin, Paris sau Bruxelles. Wizz Air își redeschide baza aerină și lansează noi rute appeared first on NewsMaker.
15:50
Moldcell va reprezenta din nou Moldova pe scena globală la World Communication Awards 2024 (WCA 2024). Pentru al doilea an consecutiv, compania câștigă recunoaștere internațională la unul dintre cele mai prestigioase premii din industria telecomunicațiilor, celebrând contribuțiile sale remarcabile și angajamentul față de inovare, responsabilitate socială și practici centrate pe client. Nominalizările din acest an evidențiază conducerea ghidată […] The post Moldcell a fost nominalizată pentru două premii la World Communication Awards 2024 appeared first on NewsMaker.
15:40
În cazul în care în viitorul apropiat ar avea loc alegeri parlamentare, două partide ar accede în legislativ: PAS și PSRM. Asta arată rezultatele unui sondaj realizat de CBS Research, care a fost prezentat în data de 17 octombrie. În același timp, potrivit unui sondaj iData, publicat în aceiași zi, patru formațiuni s-ar regăsi în […] The post Ce formațiuni politice ar accede în Legislativ, dacă în viitorul apropiat ar avea loc alegeri? Sondaje appeared first on NewsMaker.
15:10
Presa a publicat un video, pe 16 octombrie, cu o discuție care ar fi avut-o Marina Tauber și liderii teritoriali ai blocului „Victorie”. În secvența video, Tauber ar explica cine și când ar urma să primească bani din Rusia. Pe 17 octombrie, în timpul unor declarații de presă, deputata independentă Marina Tauber – membră a […] The post „Noi salvăm vieți omenești”. Ce spune Tauber despre video-ul din presă în care ar explica cine și când va primi bani din Rusia appeared first on NewsMaker.
15:10
Știrile NewsMaker sunt din nou pe fir. În această ediție: Start sezonului de încălzire în Chișinău și Bălți Tineri moldoveni, instruiți de membrii grupării Wagner Tauber: plățile din Moscova sunt planificate pentru toți Abonați-vă la canalul nostru de YouTube ca să aflați primii despre cele mai noi buletine de știri și pentru a primi notificări. The post (VIDEO) Wagner antrenează tineretul din Moldova, Tauber„distribuie” banii Rusiei, start sezonului de căldură/ Știri NewsMaker appeared first on NewsMaker.
14:40
Majoritatea cetățenilor care s-au decis cum vor vota la referendumul constituțional cu privire la aderarea Republicii Moldova la UE, vor alege opțiunea „Da”. Cel puțin acest lucru arată datele a două sondaje realizate de CBS Research și iData, care au fost prezentate în data de 17 octombrie, adică cu trei zile înainte de desfășurarea plebiscitului. […] The post Referendum constituțional în Moldova. Datele ultimelor două sondaje din campania electorală appeared first on NewsMaker.
14:10
Serviciul de Informații și Securitate (SIS) comunicat numele a 11 cetățeni străini care au instruit tinerii din Moldova, la taberele de pregătire din Bosnia si Herțegovina și Serbia, cum să organizeze dezordini în țara noastră. Unul din cei 11, Mircho Angelov, a fost implicat și în acte de vandalism pe teritoriul Moldovei, cum ar fi […] The post Numele instructorilor, de la taberele din Bosnia și Herțegovina și Serbia, publicate de SIS appeared first on NewsMaker.
13:10
Actualul președinte al Republicii Moldova, Maia Sandu, ar obține cele mai multe voturi în cadrul alegerilor prezidențiale din această săptămână – 35,8%. Aceasta ar putea fi urmată de ex-procurorul general Alexandr Stoianoglo, care ar obține 9,0% din sufragii. Cel puțin asta arată datele unui sondaj CBS Research privind intențiile de vot printre toți candidații înscriși […] The post Trei zile până la alegerile prezidențiale: pe cine vor vota moldovenii. Sondaj appeared first on NewsMaker.
12:30
Peste 100 de tineri au fost instruiți în Rusia pentru a organiza dezordini în masă în Republica Moldova. Aceștia sunt activiștii ex-partidului „Șor” declarat neconstituțional. Ar fi participat la instruiri într-o pensiune din suburbia Moscovei, sub pretextul participării la un program cultural și turistic. Au fost instruiți în Rusia cu privire la utilizarea armelor și […] The post VIDEO Instruiți în Rusia de către structuri asociate cu Wagner pentru proteste în Moldova. SIS și Poliția dezvăluie schema appeared first on NewsMaker.
12:10
Șeful Inspectoratului General al Poliției Viorel Cernăuțeanu, directorul Serviciului de Informații și Securitate Alexandru Musteața și procurorul-șef interimar al PCCOCS Victor Furtună fac declarații cu privire la „acțiunile forțelor de ordine pentru contracararea intențiilor de destabilizare pe teritoriul Republicii Moldova, în perioada următoare”.  Pe 27 septembrie, poliția Republicii Moldova a anunțat că, împreună cu procurorii, […] The post LIVE Destabilizări înainte de votul din 20 octombrie? Anunțul șefului poliției, al SIS și al PCCOCS appeared first on NewsMaker.
12:10
Mitropolitul Petru îndeamnă cetățenii Republicii Moldova să participe la alegerile prezidențiale și referendumul constituțional cu privire la aderarea la Uniunea Europeană, care vor avea loc în data de 20 octombrie. Capul Mitropoliei Basarabiei, care este parte a Patriarhiei Române, a declarat că cele două scrutine vor determina traiectoria țării noastre, subliniind astfel că fiecare va […] The post „România și Europa ne privesc”. Mitropolitul Petru îndeamnă cetățenii R. Moldova să iasă la vot pe 20 octombrie appeared first on NewsMaker.
12:00
Primăria Chișinău a anunțat startul sezonului termic 2024-2025. Autoritatea a menționat că sezonul de încălzire pentru consumatori începe de joi – 17 octombrie. O dispoziție în acest sens a fost semnată pe 17 octombrie de Primărie. „Conform documentului emis, S.A. „Termoelectrica”, de comun acord cu S.A. „Apă – Canal Chișinău”, astfel va fi asigurată conectarea […] The post Căldură în apartamente. Chișinăul a anunțat startul sezonului de încălzire appeared first on NewsMaker.
11:20
EU4Youth este o mare inițiativă regională a Uniunii Europene, care constă dintr-o varietate de proiecte, unul dintre acestea fiind EU4Youth Alumni Network — Rețeaua Absolvenților EU4Youth. De câțiva ani, această rețea, creată pentru a dezvolta leadershipul tinerilor și activitatea socială, reunește absolvenți și mentori, ajutând cu succes tinerii să pună în aplicare inițiative care au […] The post Cum dezvoltă tinerii din Moldova țara și își construiesc viitorul cu ajutorul programului Uniunii Europene EU4Youth appeared first on NewsMaker.
11:10
Urmare a dezbaterilor eșuate de la TV8 din data de 15 octombrie, Natalia Morari a fost invitată și a participat la o nouă ediție a televiziunii, dedicată scrutinului electoral, din seara zilei de 16 octombrie. Candidata la scrutinul prezidențial a fost întrebată, de moderatoarea dezbaterilor electorale Mariana Rață, dacă va încerca să obțină scoaterea de […] The post „Doamna Rață, nu vă faceți griji”. Morari, întrebată dacă ajunsă președintă îl va scăpa pe Platon de sancțiuni appeared first on NewsMaker.
10:30
Portalul de știri NordNews a fost vizat într-o „listă a celor finanțați de Șor”. Lista a fost publicată de un vlogger din Republica Moldova, în seara zilei de 16 octombrie. În reacție, portalul susține că nu a avut și nu are relații financiare cu partidele apropiate lui Șor. Mai mult, publicația a spus că în […] The post Publicația NordNews, vizată într-o „listă a celor finanțați de Șor”, a depus plângeri la Poliție și Procuratură appeared first on NewsMaker.
10:30
Pe 20 octombrie, în Moldova vor avea loc alegeri care ar putea schimba viitorul țării. Cetățenii nu vor alege doar șeful statului, ci vor vota și la referendumul constituțional, care va decide calea țării spre aderarea la Uniunea Europeană. De la invazia Rusiei în Ucraina în februarie 2022, Moldova, la fel ca țara vecină, a […] The post Operațiunea „Yes NU EC” în Moldova. Concertul misterios al unei cântărețe ucrainene, care a declanșat controverse appeared first on NewsMaker.
09:50
Șeful unei întreprinderi municipale de alimentație publică, instituție fondată de către Primăria Chișinău, ajunge pe banca acuzaților pentru trei episoade de corupere pasivă. El ar fi pretins și primit sume între 3 000 și 18 000 lei de la reprezentanții agenților economici, în schimb – nu erau reziliate contractele de vânzare-cumpărare încheiate cu aceștia. Învinuitul […] The post Un șef de întreprindere din Chișinău ajunge în fața judecătorilor, pentru 3 episoade de corupere pasivă  appeared first on NewsMaker.
Ieri
08:30
Cântărețul britanic și fostul membru al trupei One Direction, Liam Payne, a fost găsit mort în Argentina. Informația a fost comunicată de autoritățile locale, scrie BBC News.  Potrivit datelor poliției, muzicianul în vârstă de 31 de ani a căzut de la etajul trei al unui hotel din Buenos Aires. Serviciile de urgență au ajuns la locul […] The post Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit în Argentina: avea 31 de ani  appeared first on NewsMaker.
08:30
Moldova și UE Președintele Consiliului European, Charles Michel, a trimis o scrisoare liderilor celor 27 de state membre înainte de summitul Consiliului European, menționând Moldova și Georgia: «Uniunea Europeană trebuie să discute mai multe chestiuni politice legate de relațiile internaționale, inclusiv situația din Moldova și Georgia. Ambele țări trec printr-un moment decisiv în parcursul lor european». Alegeri: Transnistria, Rusia Autoritățile din Transnistria au decis să se arate […] The post NM-Espresso: de ce s-a supărat Tiraspolul, pentru cine votează Cimișlia și de ce se închide fabrica Covoare-Ungheni appeared first on NewsMaker.
16 octombrie 2024
22:30
Gheorghe Gonța a anunțat că emisiunea sa de miercuri, 16 octombrie, de la N4 a fost ultima, în urma unei dispute generate de o postare pe rețelele de socializare legată de referendumul constituțional din 20 octombrie 2024. Jurnalistul a făcut public acest anunț printr-un mesaj succint pe Facebook: „Ultima mea emisiune la N4. Suntem online […] The post Jurnalistul Gheorghe Gonța pleacă de la N4, după un mesaj în care s-a pronunțat împotriva referendumului appeared first on NewsMaker.
22:00
Președinta Comisiei Electorale Centrale (CEC), Angelica Caraman, a făcut apel către funcționarii electorali suspectați de implicare în acțiuni de corupere a alegătorilor să colaboreze cu anchetatorii. Declarațiile vin în contextul unor acuzații recente privind coruperea masivă a votanților, suspiciuni care au fost intens mediatizate în ultimele zile. La finalul ședinței CEC de miercuri, 16 octombrie, […] The post CEC solicită anchetarea funcționarilor electorali suspectați de corupere în contextul alegerilor appeared first on NewsMaker.
20:30
Elon Musk, spre deosebire de alți lideri din domeniul tech „nu este capabil să facă diferența între bine și rău”, a declarat, miercuri, Vera Jourova, vicepreședintă a Comisiei Europene pentru Valori și Transparență, relatează Politico. Oficiala europeană spune că multimiliardarul american, șef al Twitter și unul dintre cei mai importanți susținători ai lui Donald Trump, […] The post „Elon Musk este un promotor al răului”. Comisia Europeană îl atacă dur pe miliardarul american appeared first on NewsMaker.
20:00
„Planul victoriei” președintelui ucrainean Volodimir Zelenski împinge NATO către un conflict direct cu Rusia, a declarat miercuri purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, relatează Reuters, citat de Hotnews. Anterior, Kremlinul a transmis Kievului să „se trezească din beție”. Zaharova a spus că planul prezentat de Zelenski parlamentului său va duce poporul […] The post Reacția Rusiei la „planul victoriei” lui Zelenski privind războiul din Ucraina appeared first on NewsMaker.
19:20
Știrile NewsMaker sunt din nou pe fir. În această ediție: Chicu trăiește din banii soției? Prim-ministrul a îndemnat cetățenii să meargă la vot A doua zi de percheziții la Bălți: sunt vizați susținătorii lui Șor Rămășițele unei rachete, depistate în raionul Ocnița „Prima Casă Plus” va fi disponibilă pentru diasporă Funcționari electorali implicați în schemele […] The post (VIDEO) Membrii CEC, implicați în schema Șor, transportarea alegătorilor în Rusia, din ce bani trăiește Chicu?/ Știri NewsMaker appeared first on NewsMaker.
19:10
Tragedie în Nigeria, unde 94 de persoane au murit în urma exploziei unei cisterne răsturnate. Alte 50 de persoane au ajuns la spital. Oamenii se adunaseră acolo să strângă combustibilul, Observatornews. Incidentul a avut loc în satul Majiya, statul Jigawa, marţi noapte. Potivit poliţiei, localnicii s-au adunat pentru a recupera combustibil. „Șoferul a pierdut controlul, […] The post Cel puțin 94 de persoane au murit şi 50 au fost rănite într-o explozie a unei cisterne în Nigeria appeared first on NewsMaker.
18:40
Statele Unite sunt hotărâte să contracareze presupusele încercări de ingerinţă ale Rusiei în alegerile prezidenţiale din Republica Moldova şi în referendumul privind aderarea ţării la Uniunea Europeană, care vor avea loc duminică, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al Casei Albe, John Kirby, conform AFP. “Rusia încearcă în mod activ să saboteze alegerile din Moldova […] The post SUA acuză Rusia că încearcă sabotarea integrării europene a R. Moldova. Washingtonul va ajuta Chișinăul în fața ingerințelor electorale ale Moscovei appeared first on NewsMaker.
18:30
Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a prezentat, pe 16 octombrie, în plenul Radei Supreme, planul său pentru a învinge invazia rusă, care este denumit Planul victoriei. Acesta este format din cinci puncte, în care se regăsesc trei prevederi secrete.  „Planul victoriei Ucrainei este un plan de întărire a statului nostru, de consolidare a pozițiilor noastre. Pentru a […] The post Vladimir Zelenski a prezentat Planul victoriei în plenul Radei Supreme de la Kiev. Ce prevede appeared first on NewsMaker.
17:30
Pe 20 octombrie, în Moldova va avea loc un referendum privind integrarea europeană a țării. Însă, pentru aderarea la UE, țara trebuie să facă încă multe reforme și să depună efort. Procesul de integrare europeană va influența numeroase domenii ale vieții, ceea ce a generat apariția multor mituri și manipulări. Fă testul și află dacă […] The post Ești pregătit pentru aderarea la UE? Testul NM despre cunoașterea miturilor privind integrarea europeană appeared first on NewsMaker.
17:20
Președintele Consiliului European, Charles Michel, a avertizat marți, într-o scrisoare adresată celor 27 de lideri ai statelor membre UE, că Republica Moldova și Georgia se află într-un moment decisiv pentru parcursul lor european. Michel va conduce joi și vineri ultimul său summit oficial al Consiliului European înainte de a încheia cele două mandate la conducerea […] The post Charles Michel avertizează: Moldova și Georgia în fața unui moment crucial pentru viitorul european appeared first on NewsMaker.
17:00
Ministerul Educației a declarat că nu a îndemnat cetățenii să iasă la vot și să susțină un anumit candidat. Precizarea a fost făcută pe 16 octombrie, urmare a unui „ordin” apărut pe rețelele de socializare. Documentul fals anunța organele locale din domeniul învățământului că angajații din subordine trebuie „fără excepție” să participe la referendum și […] The post Angajații din învățământ, informați să susțină un anumit candidat la prezidențiale? Ministerul Educației: nu a fost emis asemenea ordin  appeared first on NewsMaker.
16:20
Noi continuăm să vă povestim despre funcțiile vacante bine plătite în Moldova, pregătite de Rabota.md. De data aceasta vă prezentăm o selecție de funcții vacante executive și de conducere cu salariul de pornire de la 25 de mii de lei până la câteva mii de euro. Multe funcții vacante cu salarii atractive se regăsesc în […] The post Lucru în Moldova cu salariu de la 25 de mii de lei: selecția lunii octombrie appeared first on NewsMaker.
16:10
În spațiul public au apărut informații despre organizarea transportării ilegale a alegătorilor moldoveni la secțiile de vot din Federația Rusă. Informația a fost comunicată pe 16 octombrie de Ministerul de Externe de la Chișinău. Instituția a atenționat inclusiv Moscova – să nu admită încercări de periclitare a procesului electoral din 20 octombrie. Potrivit Chișinăului, prin […] The post Chișinăul a atenționat Moscova: s-ar încerca organizarea transportării alegătorilor la secțiile de vot din Rusia appeared first on NewsMaker.
15:50
Ofițerii Direcției investigații și cei ai Direcției urmărire penală din cadrul Inspectoratului Național de Investigații (INI) au destructurat un grup infracțional specializat în escrocherii și falsificarea actelor oficiale. Doi suspecți, un bărbat de 32 de ani și o femeie de 56 de ani, ambii din Ialoveni, sunt acuzați că, din 2017 până în prezent, au […] The post Grup infracțional din Ialoveni, destructurat. Se ocupau de falsificarea actelor appeared first on NewsMaker.
15:20
Știrile NewsMaker sunt din nou pe fir. În această ediție: Chicu trăiește din banii soției? Prim-ministrul a îndemnat cetățenii să meargă la vot A doua zi de percheziții la Bălți: sunt vizați susținătorii lui Șor Rămășițele unei rachete, depistate în raionul Ocnița Abonați-vă la canalul nostru de YouTube ca să aflați primii despre cele mai […] The post (VIDEO) Rămășițe de rachetă la Ocnița, Fulger la „Victoria” lui Șor, alertă cu bombă la Judecătoria Centru/ Știri NewsMaker appeared first on NewsMaker.
15:00
Moldova DevCon este cel mai mare eveniment pentru dezvoltatori din Moldova. Reunind cei mai buni ingineri, lideri din domeniul tehnologiei și giganții industriei IT din întreaga lume, #MDC oferă 2 zile de prezentări captivante, ateliere practice și oportunități de networking la impresionanta Arena Chișinău, cea mai mare locație de evenimente din țară! Am pregătit ceva […] The post De ce să participi la Moldova DevCon 2024 appeared first on NewsMaker.
15:00
O femeie a anunțat la 112 că în interiorul Judecătoriei Chișinău, sediul Centru, este amplasat un obiect explozibil. Imediat, la fața locului au fost îndreptate serviciile specializate. Urmare a verificărilor nu au fost depistate obiecte suspecte sau explozibile. Acum, polițiștii caută persoana care a efectuat apelul la serviciul unic.  Șefa secției comunicare și protocol din […] The post O femeie a anunțat, la serviciul 112, că Judecătoria Centru este minată: ce au arătat verificările VIDEO appeared first on NewsMaker.
14:50
Șase soldați ruși care au fugit de războiul din Ucraina au primit vize temporare în timp ce solicitau azil politic în Franța, în ceea ce activiștii pentru drepturile omului descriu ca fiind primul caz important în care un grup de dezertori este admis într-o țară UE, potrivit The Guardian, citat de Digi24. Bărbații au ajuns […] The post Șase soldați ruși care au fugit din armată au primit vize în Franța. Este primul grup de dezertori care a primit azil în UE appeared first on NewsMaker.
14:50
Andrei Năstase, candidat independent la alegerile prezidențiale, solicită scuze publice și despăgubiri în mărime de 1 milion de lei de la jurnalistul Dumitru Mișin și Jurnal TV. Acesta îl acuză pe Mișin de defăimare, după ce, în timpul dezbaterilor electorale din 15 octombrie, a fost adresată o întrebare cu privire la o întâlnire la un […] The post Năstase vrea 1 mln de lei de la Dumitru Mișin și Jurnal TV după declarațiile de la dezbaterile electorale appeared first on NewsMaker.
14:10
Redacția NewsMaker reia proiectul special „Citește, Moldova!” — despre lectură și cărțile preferate. Săptămânal, vom citi și discuta despre cărțile noastre preferate, iar celor mai atenți cititori le vom oferi cadouri. Astăzi vă povestim despre proiect și despre cadouri. Despre ce este proiectul? În 2022, NewsMaker a lansat proiectul special „Citește, Moldova!”, în două limbi. […] The post „Citește, Moldova” se întoarce. Vom acorda premii dacă veți ghici cărțile pe care le-au citit protagoniștii appeared first on NewsMaker.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.