Mitropolitul Basarabiei, Petru, îndeamnă cetățenii să meargă duminică la vot

Veridica, 17 octombrie 2024 11:40

Mitropolitul Basarabiei, ÎPS Petru, îndeamnă cetățenii să-și exercite dreptul la vot pe 20 octombrie, pentru viitorul R. Moldova.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Veridica

Acum 30 minute
08:10
În acelaşi timp, candidatul republican la preşedinţia SUA a spus că va continua să ajute Ucraina, dar în anumite limite.
Acum 4 ore
06:20
Imigraţia ilegală alimentează ascensiunea partidelor de extremă dreaptă și afectează rezultatele alegerilor în Europa, făcând din aceasta o problemă politică cheie.
Acum 24 ore
18:50
Prim-ministrului Dorin Recean a făcut o adresare către cetățeni în care a atenționat asupra încercărilor de destabilizare a Republicii Moldova în contextul alegerilor prezidențiale și referendumului constituțional.
17:40
Acesta este considerat creierul atacului terorist din 7 octombrie.
15:10
Președinta Maia Sandu conduce în intenția de vot la alegerile prezidențialele, arată două sondaje publicate cu două zile înainte de scrutinul din 20 octombrie. Ambele sondaje arată un vot afirmativ la referendumul privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană.
14:10
Grupuri de sabotori au fost pregătite de către Moscova în tabere din Federație Rusă, Bosnia și Herțegovina și Serbia, inclusiv de instructori ai grupărilor paramilitare „Wagner” și „Ferma”, pentru a destabiliza situația din Republica Moldova.
13:20
Între Transnistria și Moldova există o ruptură civilizațională, ambele „state” au vectori de dezvoltare prea diferiți și, de aceea, nu pot fi împreună, susține șefa Catedrei de științe politice de la cea mai mare universitate din stânga Nistrului, Svetlana Osipova.
11:40
Mitropolitul Basarabiei, ÎPS Petru, îndeamnă cetățenii să-și exercite dreptul la vot pe 20 octombrie, pentru viitorul R. Moldova.
10:20
Aceștia acuză guvernul și UE că nu și-ar fi respectat promisiunile, și plănuiesc să provoace blocaje majore pe autostrăzi și la frontiere.
10:10
În total, executivul de la Canberra va acorda Kievului un sprijin militar de peste 170 de milioane de dolari.
10:10
Armata americană a folosit în atac bombardiere strategice invizibile B-2.
09:20
Presa internațională afirmă, la rândul ei, că printre armamentul capturat se află „rachete antitanc ruseşti şi chinezești de vârf”.
09:20
Într-un sat frumos, cel mai frumos din lume, chiar pe malul Prutului, în Costuleni, Ungheni, am trei case. Una mai frumoasă ca alta; situate toate trei într-o singură curte. Buneii mei, părinții, eu — cu alți doi frați — le-am locuit, pe rând sau împreună. Au mai trăit puțin nepoții, până s-au pustiit casele.
09:10
Casa Albă a anunţat și un nou ajutor militar pentru Ucraina, de 425 de milioane de dolari.
Ieri
18:50
Inspectoratul General al Poliției de Frontieră (IGPF) a confirmat că fragmentele unei rachete antiaeriene au căzut în satul Lencăuți, raionul Ocnița, la aproximativ 4 km de frontiera de stat cu Ucraina.
17:40
Mitropolitul Vladimir al Moldovei a lansat un apel către cetățeni să participe la alegerile prezidențiale și la referendumul constituțional din 20 octombrie, subliniind importanța votului „indiferent de viziunile și preferințele politice personale”.
15:40
Rusia încearcă în mod activ să saboteze alegerile din Moldova şi integrarea sa europeană', a declarat marţi purtătorul de cuvânt al Casei Albe, John Kirby, într-un briefing de presă.
15:10
14:40
Guvernul a aprobat ratificarea unui acord de împrumut cu Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD), prin care se vor investi 55 milioane de dolari în eficiența energetică a clădirilor publice. În cadrul acestui proiect, 46 de școli din întreaga RM vor beneficia de lucrări de renovare care includ izolarea termică a pereților și acoperișurilor, înlocuirea ferestrelor și ușilor, modernizarea sistemelor de încălzire și iluminat. De asemenea, vor fi instalate pompe de căldură și...
13:20
Am apăsat „Instalează”, apoi „conectează-te cu Google” și două secunde mai târziu eram utilizator TikTok. Unul din cei aproape nouă milioane de utilizatori români. Mi-am ales dintr-o lista ce mă interesează, în așa fel încât profilul meu să fie cât mai steril – daily life, divertisment, educație, ca să ajut algoritmul. TikTok avea, se pare, alte idei pentru mine: în scurt timp, am alunecat într-o adevărată gaură a propagandei.
09:20
În epocă numele lui era mai cunoscut decât al lui Ernest Hemingway, Ian Fleming, Roal Dahl sau George Orwell. Cu Hemingway a fost corespondent de război în Spania. Cu Fleming, Dahl sau Orwell au fost colegi la „Ministerul Adevărului”, structuri ale propagandei britanice care luptau cu propaganda lui Goebbels.
Mai mult de 2 zile în urmă
06:20
Premierul italian spune că acțiunile armatei israeliene sunt o „încălcare flagrantă” a rezoluției ONU care cere încetarea ostilităților.
05:30
Relațiile diplomatice dintre cele două state s-au deteriorat după ce serviciile secrete cehe au confirmat implicarea Rusiei în exploziile unor depozite de muniții, în 2014.
15 octombrie 2024
17:50
Ofițerii CNA și procurorii mun. Bălți au desfășurat percheziții în zona de Nord, într-o cauză penală privind coruperea electorală și finanțarea ilegală a partidelor afiliate fugarului Ilan Șor.
16:10
Atacul din satul creştin Aitou, din nordul Libanului, a ucis 22 de persoane, dintre care 12 femei şi doi copii.
16:00
Discuțiile s-au axat pe integrarea europeană a Republicii Moldova, situația geopolitică curentă, securitatea regională, combaterea propagandei și dezinformării, consolidarea capacităților în domeniul cibernetic și cooperarea comercial-economică.
15:50
Londra se declară îngrijorată de regresul democratic al republicii caucaziene.
15:40
O persoană a decedat și alte patru au fost rănite, atacatorul a fost ucis de un civil, martor al atacului.
15:30
Secţiile consulare ruse din Kirkenes şi Barentsburg au anunţat că îşi vor întrerupe serviciile.
15:20
În plus, 14 nave chineze au fost detectate în aceeaşi perioadă, în apele din apropierea Taiwanului.
13:00
El a declarat că prioritățile sale sunt de a adopta cât mai repede legislația europeană a planului, astfel încât banii să ajungă cât mai rapid în R. Moldova.
11:30
Referendumul privind integrarea europeană a Republicii Moldova, care se va desfășura pe 20 octombrie a.c., concomitent cu alegerile prezidențiale, poate avea câteva rezultate, cu impact asupra evoluției sau involuției parcursului european al Chișinăului. Trebuie precizat, însă, că indiferent de rezultatul referendumului, continuitatea și profunzimea direcției europene de dezvoltare a Republicii Moldova va fi decisă, totuși, la alegerile parlamentare de anul viitor.
08:50
Cercetătorii ruși caută metode eficiente de denazificare a națiunii ucrainene prin combaterea propagandei naziste a Kievului, potrivit presei guvernamentale ruse.
14 octombrie 2024
18:30
Consiliul UE a anunțat luni, 14 octombrie, noi sancțiuni împotriva a cinci persoane și unei entități implicate în destabilizarea Republicii Moldova, inclusiv guvernatoarea regiunii autonome Găgăuzia, Evghenia Guțul. Măsurile includ înghețarea activelor și interdicții de călătorie.
15:30
Oficialii vor călători în trei regiuni diferite ale Republicii Moldova pentru a împărtăși experiențele țărilor lor din cooperarea și integrarea europeană.
13:20
În cadrul alegerilor prezidențiale și a referendumului pentru aderare la UE din 20 octombrie din R.Moldova, nu va fi organizat un exit-poll – sondaj electoral efectuat  la ieșirea de la vot a alegătorilor.
12:50
Transnistria vrea referendum privind aderarea la Uniunea Europeană, vizitele ambasadoarei Marii Britanii în Republica Moldova, Fern Horine, și a reprezentantului special al președintelui în exercițiu al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, Thomas Mayr-Harting la Tiraspol, precum și faptul că „Republica Moldova și Transnistria /.../ nu pot fi împreună”, - sunt principalele teme abordate în presa din stânga Nistrului în perioada 1-14 octombrie a.c.
12:20
Autoritățile de la Chișinău au redus numărul secțiilor de votare în Federația Rusă, unde locuiesc jumătate de milion de moldoveni, deoarece sunt panicate că Maia Sandu, susținută de moldovenii care locuiesc în Occident, va suferi o înfrângere la alegerile prezidențiale, potrivit purtătoarei de cuvând a Mnisterului de Externe rus, Maria Zaharova.
12:00
Consiliul Afaceri Externe se reunește astăzi, 14 octombrie,  la Luxemburg pentru a discuta despre agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, după un schimb de opinii informal cu ministrul ucrainean al afacerilor externe, Andrii Sibiha, prin videoconferință, anunță un comunicat al instituției.
11:10
10:40
Fostul director al Liceului „Lucian Blaga” din Tiraspol, Ion Iovcev, a fost desemnat oficial candidat pe listele Alianței Dreapta Unită (ADU) pentru alegerile parlamentare din România, programate pe 1 decembrie.
10:30
Beijingul a organizat patrule de „aplicare a legii” în apropierea insulelor offshore ale Taiwanului.
05:30
Patru militari israelieni au fost ucişi, iar alte zeci răniţi în atac.
13 octombrie 2024
15:30
14:00
Miniștrii afacerilor externe din formatul Nordic-Baltic 8 se vor afla, marți, 15 octombrie 2024, la Chișinău.
12 octombrie 2024
14:50
Observatorii ENEMO atenționează că încercările de a interveni în procesul electoral, prin coruperea alegătorilor sau prin alte mijloace, reprezintă o provocare semnificativă nu numai pentru alegerile actuale, ci și pentru evoluțiile democratice viitoare din țară.
13:20
Poliția anunță că s-a autosesizat pe cazurile de corupție electorală relatate în investigația Ziarului de Gardă și că va efectua măsuri procesuale în acest sens.
12:20
Un documentar Zaiafet, cu un text scris de Mihai Geamănu, realizat cu susținerea Veridica.
12:00
Datele personale ale mai multor alegători au fost folosite pentru înregistrarea prealabilă în Federația Rusă
10:10
Datoria de stat, externă şi internă, a ajuns în Republica Moldova, după opt luni ale acestui an, la aproape 109 miliarde de lei (circa 5,6 miliarde de euro), arată date ale Ministerului Finanţelor.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.