Accident rutier în sectorul Buiucani din capitală. Patru automobile, implicate

Radio Moldova, 16 octombrie 2024 20:20

Un accident rutier s-a produs în această seară în sectorul Buiucani din capitală, fiind implicate patru automobile. Despre aceasta ne-a comunicat ofițera de presă a Poliției capitalei, Natalia Stati.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Radio Moldova

Acum 10 minute
11:00
Sistemul de alertă, care va permite difuzarea mesajelor de avertizare pentru populație în caz de fenomene meteo extreme, inundații, dar și alte situații care pun în pericol viața și sănătatea cetățenilor, ar putea fi denumit „Mold-alert”. Precizarea a fost făcută de șeful Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), Alexandru Oprea, la Radio Moldova. Potrivit lui, sistemul de alertă va fi similar celui din toate statele UE, iar în Republica Moldova va deveni funcțional în anul 2026.
Acum 15 minute
10:40
Șase reprezentanți ai unui partid politic sunt cercetați de CNA într-un dosar de corupere electorală. Aceștia sunt bănuiți că ar fi oferit mijloace bănești alegătorilor în vederea determinării acestora să voteze într-un anumit mod în cadrul scrutinului electoral din 20 octombrie.
Acum o oră
10:10
Mai multe publicații străine subliniază semnificația alegerilor prezidențiale din Republica Moldova și a referendumului de aderare la Uniunea Europeană, care se vor desfășura duminică, 20 octombrie.
10:10
Vineri, 18 octombrie, este ultima zi în care sunt permise acțiunile de agitație electorală pentru alegerile prezidențiale și referendum care vor avea loc în această duminică. Sâmbătă, dar și în ziua alegerilor, agitația electorală este interzisă.
10:10
Duminică, 20 octombrie, cetățenii Republicii Moldova sunt așteptați la urne pentru a-și alege viitorul președinte și pentru a decide vectorul țării. Cea mai importantă bătălie politică va fi reflectată în direct la Moldova 1 și Radio Moldova. De dimineață până târziu în noapte, te ținem conectat la cele mai importante evenimente ale zilei! Analize detaliate, opinii ale experților, reportaje live din toată țara – află tot ce contează și votează informat!
10:00
A treia șansă a Republicii Moldova de a se integra în Uniunea Europeană; Amenințările la adresa stabilității sistemului electoral și avertismentele privind intimidarea alegătorilor în ziua votului. Acestea sunt principalele titluri ale presei, trecute în revistă.
Acum 4 ore
08:30
Liderul Hamas, Yahya Sinwar, a fost ucis în timpul unui raid israelian în Fâșia Gaza, a confirmat guvernul israelian. Sinwar, descris de experți ca fiind „creierul” atacului masiv lansat de Hamas asupra Israelului pe 7 octombrie 2023, a fost o figură centrală în planificarea și coordonarea operațiunilor grupului militant, notează zdf.de.
07:20
La Bruxelles are loc summitul european de toamnă. În afară de situația din Ucraina și „planul de victorie” al lui Zelenski, principalul punct pe agenda acestei prime zile de summit european de joi 17 octombrie a fost imigrația. A fost unanimitate în jurul mesei pentru a accelera implementarea Pactului privind migrația și azilul, dar nicio unitate în ceea ce privește așa-numitele soluții inovatoare, care includ crearea de „centre de returnare” („return hubs”) situate în afara UE.
Acum 24 ore
21:00
Sistemul de gestionare a dosarelor deținuților va fi digitalizat, până în anul 2027, anunță reprezentanții Administrației Naționale a Penitenciarelor. Potrivit acestora, proiectul valorează aproximativ două milioane de dolari, bani oferiți de Guvernul Statelor Unite ale Americii.
20:30
O persoană a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale, în urma unui accident rutier produs în sectorul Buiucani din Chișinău, ne-a comunicat ofițera de presă a Poliției capitalei, Natalia Stati.
20:20
Războiul hibrid purtat de Rusia împotriva Republicii Moldova a luat turații fără precedent în actuala campanie electorală pentru alegerile prezidențiale și referendumul constituțional din 20 octombrie. Finanțările ilegale și atragerea cetățenilor moldoveni în scheme de destabilizare a țării sunt extrem de diferite față de cele semnalate anterior, inclusiv de către liderii occidentali, iar „surprizele electorale” ar putea continua și după alegerile de duminică. De această părere este analistul politic Igor Boțan, directorul Asociației pentru Democrație Participativă.
20:00
În perioada 7 – 20 octombrie 2024, urmărește emisiunea CHECKATHON pe paginile oficiale de Facebook și Youtube ale Companiei „Teleradio-Moldova”, pe Moldova 1 și Radio Moldova.Verificăm în timp real declarațiile participanților la dezbaterile electorale din 17 octombrie, alături de jurnaliștii și experții campaniei STOP FALS.
19:40
Procurorul-șef interimar al Procuraturii raionului Ialoveni Ion Neguriță și procurorul-șef interimar al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) Victor Furtuna au fost selectați de Comisia specială de preselecție a candidaților la funcția de procuror-șef al PCCOCS.
19:30
Procurorul-șef interimar al Procuraturii raionului Ialoveni Ion Neguriță și procurorul-șef interimar al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) Victor Furtuna au fost selectați de Comisia specială de preselecție a candidaților la funcția de procuror-șef al PCCOCS.
19:00
Cluburile din Superliga moldovenească de fotbal au avut o pauză de două săptămâni, iar acum fotbaliștii au revenit în forță în lupta pentru calificarea în faza a doua a competiției. Campioana Petrocub Hâncești va avea parte de un program încărcat pentru că, pe lângă meciurile din Superligă, va juca și în faza grupei unice a Ligii Conferințelor.
18:30
În luna octombrie s-au intensificat sesizările la Serviciul Unic de urgență 112, privind cazurile de corupere a alegătorilor, a declarat reprezentanta instituției, Ana Carpovici, la emisiunea „Zi de Zi” de la Radio Moldova. Potrivit ei, până astăzi au fost raportate 52 de solicitări privind nereguli și fraude electorale, iar pe aceste informații sunt întreprinse măsuri de cercetare.
18:10
Prim-ministrul Dorin Recean îndeamnă cetățenii să participe în mod responsabil la alegerile prezidențiale și la referendumul republican constituțional privind aderarea la Uniunea Europeană, din 20 octombrie. Republica Moldova se află într-un „moment de răscruce”, iar alegerea de duminică va defini viitorul țării, a declarat premierul într-un mesaj public transmis cetățenilor.
17:30
În contextul alegerilor prezidențiale din 2024, candidații propun reforme ambițioase în domeniul justiției și luptei împotriva corupției, dar, potrivit experților, realizarea acestor promisiuni este limitată de atribuțiile constituționale ale președintelui. Deși președintele are drept de inițiativă legislativă, succesul adoptării legilor depinde de colaborarea cu Parlamentul și Guvernul.
17:20
Vrei să îți exerciți dreptul de vot la alegerile prezidențiale și referendumul constituțional din 20 octombrie 2024, dar nu ești sigur cum funcționează procesul în diaspora? Iată un ghid simplu și clar despre cum poți vota dacă te afli în afara Republicii Moldova.
17:10
Radio Moldova organizează ultima rundă de dezbateri pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie. Conform înscrierii la CEC, în studio au fost invitați ultimii doi candidații independenți Tudor Ulianovschi și Natalia Morari. Invitației a dat curs doar Natalia Morari.
16:40
Majoritatea cetățenilor ar participa la referendumului constituțional din 20 octombrie, iar la alegerile prezidențiale, niciunul dintre candidații înregistrați nu ar acumula numărul necesar de voturi pentru a câștiga din primul tur. Datele au fost reflectate în ultimele sondaje electorale înaintea scrutinului din 20 octombrie, realizate de către compania CBS Research, la comanda Comunității Watchdog Moldova și iData, la comanda Institutului de Politici Publice (IPP).
16:10
Majoritatea cetățenilor ar participa la referendumului constituțional din 20 octombrie, iar la alegerile prezidențiale, niciunul dintre candidații înregistrați nu ar acumula numărul necesar de voturi pentru a câștiga din primul tur. Datele au fost reflectate în ultimele sondaje electorale înaintea scrutinului din 20 octombrie, realizate de către compania CBS AXA, la comanda Comunității Watchdog Moldova și iData, la comanda Institutului de Politici Publice (IPP).
16:00
Posturile Forțelor Mixte de Menținere a Păcii vor funcționa în regim normal în ziua alegerilor prezidențiale din 20 octombrie, iar așa-zisele autorități de la Tiraspol au promis că nu vor împiedica buna desfășurare a scrutinului sau libertatea de circulație a alegătorilor. Acestea au fost concluziile ședinței Comisiei Unificate de Control, desfășurată pe 17 octombrie la Bender, unde delegația Republicii Moldova a adus din nou în atenție necesitatea asigurării ordinii publice și liberei circulații în Zona de Securitate în ziua votului.
15:40
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, și-a prezentat joi, la Bruxelles, „planul de victorie”, și insistă că țara sa, aflată în dificultate pe câmpul de luptă trebuie să fie într-o poziție de forță înainte de orice negociere.
13:50
De la o afacere cu albine la cea în domeniul alimentației. Este povestea Elizavetei Dulgheru și a soțului său, Ion, care cu sprijinul unui grant oferit de Uniunea Europeană au pus pe roate o linie de producere a batoanelor nutritive care în curând vor ajunge și pe piețele internaționale.
13:40
Peste 300 de tineri din Republica Moldova au fost antrenați în tabere din Federația Rusă, precum și în tabere de gherilă din Serbia și Bosnia și Herțegovina, cu scopul de a provoca destabilizări și dezordini în masă în preajma alegerilor prezidențiale și a referendumului constituțional pentru aderarea la Uniunea Europeană din 20 octombrie. Aceștia au primit inclusiv instrucțiuni specializate în utilizarea dronelor echipate cu explozibili și a bombelor artizanale, în perioada septembrie – mijlocul lunii octombrie, de către cetățeni străini cu legături cu grupuri militare private precum „Wagner” și „Ferma”, a declarat șeful Serviciului de Informații și Securitate, Alexandru Musteață.
13:10
Peste 300 de tineri din Republica Moldova au fost antrenați în tabere din Federația Rusă, precum și în tabere de gherilă din Serbia și Bosnia și Herțegovina, cu scopul de a provoca destabilizări și dezordini în masă în preajma alegerilor prezidențiale și a referendumului constituțional pentru aderarea la Uniunea Europeană din 20 octombrie. Aceștia au primit inclusiv instrucțiuni specializate în utilizarea dronelor echipate cu explozibili și a bombelor artizanale, în perioada septembrie – mijlocul lunii octombrie, de către cetățeni străini cu legături cu grupuri militare private precum „Wagner” și „Ferma”, a declarat șeful Serviciului de Informații și Securitate, Alexandru Musteață.
13:00
Peste 300 de tineri din Republica Moldova au fost antrenați în tabere din Federația Rusă, precum și în tabere de gherilă din Serbia și Bosnia și Herțegovina, cu scopul de a provoca destabilizări și dezordini în masă în preajma alegerilor prezidențiale și a referendumului constituțional pentru aderarea la Uniunea Europeană din 20 octombrie. Aceștia au primit inclusiv instrucțiuni specializate în utilizarea dronelor echipate cu explozibili și a bombelor artizanale, în perioada septembrie – mijlocul lunii octombrie, de către cetățeni străini cu legături cu grupuri militare private precum „Wagner” și „Ferma”, a declarat șeful Serviciului de Informații și Securitate, Alexandru Musteață.
12:50
O cooperare mai intensă în domeniul justiției și intensificarea relațiilor pe segmentul recuperării bunurilor infracționale sunt doar câteva dintre prevederile noului Plan comun de acțiuni pentru perioada 2025-2027, al celor două ministere, din Republica Moldova și România, semnat la Chișinău. Acesta confirmă intenția comună de a continua cooperarea interministerială, a declarat ministra Justiției din Republica Moldova, Veronica Mihailov-Moraru.
12:50
Peste 300 de tineri din Republica Moldova au fost antrenați în tabere din Federația Rusă, precum și în tabere de gherilă în Serbia și Bosnia și Herțegovina pentru a provoca destabilizări și dezordini în masă în preajma alegerilor prezidențiale și a referendumului constituțional privind aderarea la Uniunea Europeană, stabilit pentru 20 octombrie. Tinerii au fost instruiți și antrenați pentru a folosi inclusiv drone cu explozibili și bombe artizanale, preponderent în septembrie și până la mijlocul lunii octombrie, de cetățeni străini care ar avea legături, inclusiv, cu structurile private militare „Wagner” și „Ferma”, a anunțat șeful Serviciului de Informații și Securitate, Alexandru Musteață.
12:10
Numărul infecțiilor căilor respiratorii și al cazurilor de COVID-19 este în scădere. Potrivit Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), pe parcursul săptămânii trecute au fost înregistrate peste 3.900 de cazuri de infecții ale căilor respiratorii superioare, 62 la sută fiind la copii. Datele indică o descreștere cu 10,5% în comparație cu săptămâna anterioară.
11:50
Republica Moldova se află la o nouă răscruce pe drumul către integrarea în Uniunea Europeană, însă eforturile Kremlinului de a destabiliza țara vor continua, chiar și după alegerile prezidențiale și referendumul din 20 octombrie. Un raport recent al Institutul american pentru Studiul Războiului (ISW) avertizează că Rusia va rămâne un adversar de lungă durată al aspirațiilor europene ale moldovenilor, folosind diverse metode pentru a submina parcursul pro-european al țării.
11:30
În capitală începe sezonul de încălzire începând de joi, 17 octombrie. O dispoziție în acest sens a fost semnată de Primărie.
11:20
La Bruxelles, au fost semnate două acorduri cu Uniunea Europeană, care vor deschide noi oportunități pentru Republica Moldova în cadrul programelor „Justiție” (JUST) și „Cetățeni, egalitate, drepturi și valori” (CERV) pentru perioada 2021-2027. Semnarea acordurilor a avut loc în cadrul întrevederii în marja sesiunii de screening bilateral al legislației Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut de ministra Justiției Veronica Mihalov-Moraru în cadrul unui briefing de presă.
Ieri
10:50
Polițiștii din raionul Rîșcani au fost alertați în dimineața zilei de 17 octombrie după descoperirea cadavrului unui bărbat de 32 de ani din satul Mihăileni. Victima prezenta semne evidente de moarte violentă, informează ofițerul de presă al Inspectoratul de Poliție Rîșcani, Lilia Harea
10:20
Presa internațională comentează pe larg prevederile planului victoriei împotriva Rusiei prezentat în Parlamentul de la Kiev de peședintele ucrainean Volodimir Zelenski. Mai multe publicații descriu felul în care funcționează propaganda rusă în țările occidentale, în timp ce Uniunea Europeană pregătește măsuri pentru a o combate.
10:20
Miniștrii apărării din NATO se află la Bruxelles pentru o întâlnire de două zile care începe joi, axată pe războiul din Ucraina, planurile viitoare de apărare ale alianței și producția industriei de apărare, informează DPA. Secretarul general al NATO, Mark Rutte, va prezida reuniunea miniștrilor apărării pentru prima dată după preluarea funcției. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski și ministrul apărării Rustem Umerov urmează să participe la rândul lor.
10:10
Sirenele de raid aerian au sunat în aproape toate regiunile Ucrainei, armata ucraineană avertizând că Rusia atacă cu drone Shahed și rachete. În ultimele două luni, Federația Rusă a recurs în mod frecvent la atacuri nocturne asupra Ucrainei. În multe regiuni ale Ucrainei, în noaptea de miercuri spre joi, a fost anunțată alerta de raid aerian, din cauza unor noi atacuri cu drone rusești, transmite BBC.
10:10
Mitropolia Basarabiei îndeamnă cetățenii Republicii Moldova să participe în număr cât mai mare, „indiferent de opțiunile politice”, la alegerile prezidențiale și referendumul republican constituțional din 20 octombrie. De participarea la scrutine, spune Mitropolia, depinde viitorul țării, iată de ce „fiecare vot contează”.
09:50
Șeful NATO, Mark Rutte, a declarat miercuri că „planul de victorie” prezentat de președintele ucrainean Volodimir Zelenski este un semnal bun, dar că nu poate să-l susțină în ansamblu, transmite Reuters.
08:20
Președintele Statelor Unite, Joe Biden, a anunțat miercuri, 16 octombrie, un nou pachet de ajutor pentru Ucraina, în valoare de 425 milioane de dolari. Pachetul include echipamente suplimentare de apărare antiaeriană, muniție aer-sol, vehicule blindate și alte arme necesare pentru a răspunde nevoilor urgente ale Kievului, notează DW.
07:50
Amenințări pe termen lung la adresa integrării europene a Republicii Moldova; Creșterea numărului tentativelor de corupere înaintea alegerilor din 20 octombrie, precum și promisiunile nerealiste din campania electorală. Acestea sunt principalele titluri ale presei, trecute în revistă.
07:40
Înainte de Consiliul European de joi și vineri de la Bruxelles, „summitul european”, cum i se mai spune colocvial, în „capitala Europei”, „Teleradio Moldova” a putut consulta textul provizoriu al Concluziilor, redactate de consilierii celor 27 de lideri și pe care aceștia le vor adopta, semna și le vor face publice vineri la încheierea summitului.
07:30
Înainte de Consiliul European de joi și vineri de la Bruxelles, "summitul european", cum i se mai spune colocvial, în "capitala Europei", postul nostru de radio a putut consulta textul provizoriu al Concluziilor, redactate de consilierii celor 27 de lideri și pe care aceștia le vor adopta, semna și le vor face publice vineri la încheierea summitului.
16 octombrie 2024
20:20
„A venit timpul să facem totul pentru a opri războiul din Ucraina”, a declarat miercuri cancelarul german Olaf Scholz. Acesta s-a arătat dispus să discute cu președintele rus Vladimir Putin, transmite AFP.
20:20
Un accident rutier s-a produs în această seară în sectorul Buiucani din capitală, fiind implicate patru automobile. Despre aceasta ne-a comunicat ofițera de presă a Poliției capitalei, Natalia Stati.
20:10
Fii informat și află adevărul din spatele declarațiilor politicienilor! În perioada 7 – 20 octombrie 2024, urmărește emisiunea CHECKATHON pe paginile oficiale de Facebook și Youtube ale Companiei „Teleradio-Moldova”, pe Moldova 1 și Radio Moldova. De această dată verificăm în timp real declarațiile participanților la dezbaterile electorale pentru referendumul constituțional din 16 octombrie, alături de jurnaliștii și experții campaniei STOP FALS.
20:00
Fii informat și află adevărul din spatele declarațiilor politicienilor! În perioada 7 – 20 octombrie 2024, urmărește emisiunea CHECKATHON pe paginile oficiale de Facebook și Youtube ale Companiei „Teleradio-Moldova”, pe Moldova 1 și Radio Moldova. De această dată verificăm în timp real declarațiile participanților la dezbaterile electorale pentru referendumul constituțional din 16 octombrie, alături de jurnaliștii și experții campaniei STOP FALS.
19:30
Șeful NATO, Mark Rutte, a declarat miercuri că „planul de victorie” prezentat de președintele ucrainean Volodimir Zelenski este un semnal bun, dar că nu poate să-l susțină în ansamblu, transmite Reuters.
19:00
De trei ani face naveta Chișinău-Soroca - este vorba despre medicul Boris Galațan, care de două ori pe săptămână merge din Chișinău către Centrul Perinatologic al Spitalului raional Soroca. Deși este greu, Boris spune că își face munca cu multă dăruire de sine. Compensațiile pentru transport, promise de autorități, sunt binevenite, deoarece vor acoperi o parte din cheltuieli, spune medicul.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.