Vasile Tarlev: Situația în agricultură este catastrofală, agricultorii sunt în prag de faliment

Subiectul Zilei, 17 septembrie 2024 11:50

Candidatul la prezidențiale și fostul premier al Republicii Moldova, Vasile Tarlev, a tras un semnal de alarmă într-o postare recentă, atrăgând atenția asupra stării actuale a agriculturii în țară. Tarlev a descris sectorul agricol ca fiind în prag de faliment, subliniind dificultățile cu care se confruntă agricultorii din cauza lipsei de susținere și a presiunilor […] Articolul Vasile Tarlev: Situația în agricultură este catastrofală, agricultorii sunt în prag de faliment apare prima dată în Subiectul Zilei.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Subiectul Zilei

Acum 15 minute
18:00
Recent, în fața judecătorilor din Soroca au fost aduși doi bărbați care, în seara zilei de 5 iulie 2024, au omorât un consătean. Potrivit mărturiilor audiate în ședința de judecată, inculpații au consumat alcool împreună cu victima. În timpul discuțiilor, unul dintre ei și-a amintit de un conflict anterior cu aceasta și între ei a […] Articolul Doi bărbați, condamnați la 10 ani de închisoare pentru uciderea unui consătean în Soroca apare prima dată în Subiectul Zilei.
Acum o oră
17:40
Prognozele arată că nivelul Dunării va fi cel mai ridicat din ultimii zece ani. Ungaria se pregătește pentru un test dificil: cum se va apăra de inundații? Articolul Apele Dunării cresc la Budapesta: Punctul culminant al inundațiilor așteptat pe 21 septembrie apare prima dată în Subiectul Zilei.
Acum 2 ore
17:10
Într-un interviu acordat în cadrul emisiunii „TEMA” cu Ludmila Belcencova, Vasile Tarlev, candidatul la președinție și liderul partidului „Viitorul Moldovei”, și-a exprimat criticile severe la adresa referendumul pe tema integrării europene. Tarlev, care a ocupat anterior funcția de prim-ministru al Moldovei, a subliniat că întrebările referendului nu au o bază juridică solidă și încalcă principiile […] Articolul Candidatul la președinție Vasile Tarlev critică dur referendumul pe tema integrării europene apare prima dată în Subiectul Zilei.
16:40
Un bărbat de 25 de ani a ajuns la spital după ce motocicleta pe care o conducea a fost izbită de un alt motociclist de 24 de ani. Totul s-a întâmplat pe traseul Tiraspol – Camenca, pe 18 septembrie, în jurul orei 18:50.  Potrivit presei din regiune, cei doi motocicliști se îndreptau spre Grigoriopol, când […] Articolul Accident pe traseul Tiraspol – Camenca: Un motociclist, la spital după o coliziune apare prima dată în Subiectul Zilei.
Acum 4 ore
16:00
Un accident rutier s-a produs astăzi, 19 septembrie, pe strada Independenței din Chișinău. Trei automobile au fost grav avariate. Poliția transmite că nimeni nu a avut de suferit. Cauza și circumstanțele se stabilesc. sursa Articolul Accident pe strada Independenței din Chișinău: Trei mașini grav avariate apare prima dată în Subiectul Zilei.
15:40
Un accident s-a produs astăzi, 19 septembrie, la un sens giratoriu din apropierea orașului Ialoveni. Un automobil s-a lovit cu un camion. Potrivit ofițerului de presă al IP Ialoveni, Didenco Mariana, astăzi, în jurul orei 12:00, oamenii legii au fost sesizați privind producerea unui accident rutier cu implicarea a două mijloace de transport în apropierea […] Articolul Accident la Ialoveni: Un automobil s-a lovit cu un camion apare prima dată în Subiectul Zilei.
15:40
Un accident grav s-a produs astăzi, 19 septembrie, pe traseul Orhei-Soroca. Preliminar s-a stabilit că un bărbat a decedat. Accidentul s-a produs în după-amiaza zilei de astăzi, 19 septembrie, în apropiere de Telenești. În imaginile video apărute în mediul online putem observa că în accident sunt implicate două microbuze și un automobil. De asemenea, preliminar, […] Articolul Accident grav pe traseul Orhei-Soroca soldat cu un deces apare prima dată în Subiectul Zilei.
14:40
Fostul prim-ministru și candidatul la alegerile prezidențiale din 2024, Vasile Tarlev, a abordat subiectul secțiilor de votare pentru diaspora moldovenească, în cadrul emisiunii „TEMA”. Tarlev s-a declarat îngrijorat de modul în care sunt alocate secțiile de votare în diferite țări. „În regiunea transnistreană, unde sunt cetățenii noștri, s-a propus să se deschidă secții de votare […] Articolul Tarlev pledează pentru votul electronic cu condiții clare: Trebuie să eliminăm posibilitățile de falsificare apare prima dată în Subiectul Zilei.
14:30
Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) menționează că în urma înresgistrării toxiinfecției alimentare în grup la Liceul Teoretic Republican „Aristotel” din Chișinău, inspectorii au inițiat un control inopinat la operatorul din domeniul alimentar, responsabil de alimentația copiilor în incinta cantinei liceului. Astfel, responsabilii au prelevat probele diurne, existente la unitate, în vederea determinării indicilor microbiologici, […] Articolul ANSA recomandă măsuri riguroase de igienă după intoxicația de la Liceul Teoretic „Aristotel” apare prima dată în Subiectul Zilei.
14:30
Poliția anunță că au mai fost găsite plăcuțe de înmatriculare pierdute în urma ploilor din zilele trecute. Astfel, șoferii sunt așteptați la sediul Inspectoratului Național de Securitate Publică (strada Doina, 102) pentru a le recupera. Anterior, polițiștii au îndemnat persoanele care găsesc plăcuțe cu numere de înmatriculare să le predea celui mai apropiat echipaj de […] Articolul Poliția: Au mai fost găsite plăcuțe de înmatriculare, pierdute în urma ploilor apare prima dată în Subiectul Zilei.
Acum 6 ore
13:30
Trei tinere cu vârsta cuprinsă între 21 – 35 de ani au fost reținute de oamenii legii pentru că au traficat adolescente, pe care le puneau să ofere servicii sexuale clienților, care erau ademeniți prin mesaje cu tentă sexuală pe diferite rețele sociale. Potrivit Inspectoratului General al Poliției, începând din 2023, bănuitele puneau la dispoziția […] Articolul Trei tinere au fost reținute. Puneau adolescentele să ofere servicii sexuale apare prima dată în Subiectul Zilei.
13:00
Un tânăr de 29 de ani a fost prins în punctul de trecere a frontierei Cahul cu un lot impresionant de țigarete. Acestea au fost depistate de oamenii legii în butoaie de inox și cutii de carton. Potrivit Serviciului Vamal, tentativa de a transporta ilicit țigarete peste frontiera vamală a fost deconspirată de funcționarii postului vamal […] Articolul Tânăr de 29 de ani, prins cu 25.200 de țigarete în punctul de trecere a frontierei Cahul apare prima dată în Subiectul Zilei.
12:50
Ministerul Sănătății anunță despre un caz de toxiinfecție alimentară în grup la Liceul Teoretic Republican „Aristotel” din Chișinău, unde 65 de elevi din clasele a X-XII-a, dar și un angajat al instituției au prezentat semne clinice de boală. Potrivit autorităților, majoritatea elevilor au fost depistați activ. La moment, 20 de elevi și angajatul instituției sunt […] Articolul Caz de intoxicație alimentară la Liceul „Aristotel” din Chișinău: 20 de persoane internate, incluzând un elev în reanimare apare prima dată în Subiectul Zilei.
12:40
În cadrul „Moldova Business Week 2024”, Parcul Industrial „Edineț” a găzduit o sesiune specială care a reunit peste 60 de participanți – oficiali moldoveni, antreprenori locali și internaționali, precum și parteneri de dezvoltare. Evenimentul, organizat Agenția de Investiții din Republica Moldova (AIM), Asociația Companiilor din Industria Electronică din Moldova (ACEM), Asociația Producătorilor și Exportatorilor de […] Articolul „Moldova Business Week 2024” la Edineț: Antreprenori și oficiali discută despre investiții și dezvoltare economică apare prima dată în Subiectul Zilei.
Acum 8 ore
11:40
Institutul Național de Inovații în Securitatea Cibernetică, Cybercor, a fost deschis oficial pe 18 septembrie și a găzduit, în aceeași zi, conferința internațională CyberCon Moldova. La evenimentul cu genericul „Educația, fundamentul unei culturi cibernetice reziliente” au participat specialiști de top în securitate cibernetică din țară și de peste hotare, partenerii Cybercor, profesori, studenți, precum și […] Articolul Cybecor, Institutul Național de Inovații în Securitatea Ciberneticăși-a deschis ușile și a găzduit prima conferință internațională apare prima dată în Subiectul Zilei.
11:30
În Republica Moldova a fost înregistrat un caz de febră hemoragică provocată de virusul Dengue, infecție transmisă de țânțari la om, a informat Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP). Cazul este de import și a fost confirmat la o tânără cu vârsta de 26 de ani, din Chișinău. Persoana s-a îmbolnăvit în timpul unei călătorii […] Articolul Primul caz de febră hemoragică Dengue în Republica Moldova apare prima dată în Subiectul Zilei.
11:10
Copilul de doi ani, căzut în puțul unui lift, la Ungheni, a ieșit din comă. Informația a fost comunicată pentru TV8 de purtătorul de cuvânt al Institutului Mamei și Copilului, Maxim Cazacu. Deocamdată, micuțul rămâne internat în secția de reanimare, dar starea acestuia are o dinamică pozitivă. Reamintim că micuțul de doi ani a căzut […] Articolul Copilul de 2 ani, căzut în puțul liftului la Ungheni a ieșit din comă apare prima dată în Subiectul Zilei.
11:00
Accident feroviar în Cehia. Două trenuri de călători au intrat în coliziune la Praga. Cel puțin 35 de oameni au fost răniți în urma accidentului. Potrivit primelor investigații, un mecanic de locomotivă era beat, iar cel de-al doilea era un stagiar. Cele două trenuri de pasageri s-au ciocnit dimineața devreme. Un tren a intrat într-o […] Articolul Accident feroviar în Praga: Două trenuri de călători s-au ciocnit, cel puțin 35 de răniți apare prima dată în Subiectul Zilei.
10:50
Un cetățean moldovean și-a perfectat permisul de conducere în Federația Rusă, iar în cadrul unui control la frontieră a aflat că documentul conține semne de falsificare. Potrivit Poliției de Frontieră, cazul a fost înregistrat ieri, 18 septembrie, în zonă de competență a Sectorului Poliției de Frontieră Leova. La ieșirea din orașul Leova, patrula staționară a […] Articolul Tânăr moldovean prins cu permis de conducere falsificat la controlul de frontieră apare prima dată în Subiectul Zilei.
10:40
Guvernul ucrainean va opri exporturile de grâu dacă livrările vor depăși nivelul de 16,2 milioane de tone convenit cu traderii și producătorii pentru întregul sezon 2024/25, a declarat miercuri adjunctul ministrului Agriculturii, Taras Vîsoțki. La începutul acestei luni, Ministerul Agriculturii de la Kiev a ajuns la un acord cu traderii și Asociațiile de fermieri pentru […] Articolul Ucraina ar putea opri exporturile de grâu dacă depășește limita stabilită pentru sezonul 2024/25 apare prima dată în Subiectul Zilei.
10:30
De la intrarea în vigoare a noului Cod Vamal, pe data de 1 ianuarie, agenții economici din regiunea transnistreană au achitat în bugetul de stat taxe vamale în mărime de 123,8 milioane de lei. Într-un răspuns pentru IPN, Serviciul Vamal precizează că în perioada 1 ianuarie-8 septembrie au depus declarații vamale 454 de agenți economici din […] Articolul Codul Vamal al Republicii Moldova: Antreprenorii transnistreni au achitat taxe de peste 123 milioane lei apare prima dată în Subiectul Zilei.
Acum 12 ore
10:10
Gestionara unui canal de Youtube din nordul Republicii Moldova, care nu a plătit impozite statului din venitul de circa 3 milioane de lei obținut de la compania Google, va ajunge în fața magistraților. Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), femeia, care are o vârstă de peste 30 de ani, a primit […] Articolul Vloggeriță din R. Moldova riscă închisoare pentru neplata impozitelor pe venit din colaborarea cu Google apare prima dată în Subiectul Zilei.
Acum 24 ore
18:20
Un accident în lanț a avut loc în această dimineață, în jurul orei 06:00, în stânga Nistrului. O femeie aflată la volanul unui automobil de marca Infiniti a avariat mai multe mașini. Potrivit Poliției transnistrene, șoferița a lovit inițial un Volkswagen parcat la o stație de autobuz. După impactul inițial, femeia a continuat să conducă […] Articolul Accident în lanț în stânga Nistrului: O șoferiță băută a avariat mai multe mașini apare prima dată în Subiectul Zilei.
Ieri
18:00
Comisia Electorală Centrală a anunțat oficial înregistrarea candidaturii lui Vasile Tarlev pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie 2024. În urma acestei decizii, fostul prim-ministru a venit cu un mesaj de mulțumire adresat cetățenilor Republicii Moldova. „Dragi cetățeni, vă anunț cu mare bucurie că, astăzi, Comisia Electorală Centrală a înregistrat candidatura mea în calitate de candidat […] Articolul Tarlev, candidatul înregistrat de CEC pentru prezidențiale: „Mă angajez pentru un viitor mai luminos apare prima dată în Subiectul Zilei.
18:00
Ofițerii INI, de comun cu polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală, au documentat activitatea infracțională a trei persoane, doi moldoveni și un român, cercetate pentru efectuare ilegală de operațiuni cu produse susceptibile de a […] Articolul București: Trei suspecți, printre care doi moldoveni, acuzați de trafic de droguri apare prima dată în Subiectul Zilei.
17:30
O șoferiță de taxi a fost prinsă în stare de ebrietate avansată la volan. Cazul a avut loc astăzi dimineață, la intersecția străzilor Maria Drăgan cu Meșterul Manole din sectorul Ciocana al capitalei. Potrivit informațiilor oferite de Poliția R. Moldova, polițiștii de patrulare au stopat un automobil de model Ford, care se deplasa neuniform și […] Articolul Șoferiță de taxi, prinsă în stare de ebrietate avansată în Chișinău apare prima dată în Subiectul Zilei.
16:00
Un bărbat de 44 de ani din municipiul Chișinău, a fost reținut pentru 72 de ore, după ce ar fi răpit un automobil de marca Volkswagen. Potrivit Inspectoratului General al Poliției, bărbatul ar fi sustras mașina din localitatea Ghidighici, iar oamenii legii au fost sesizată de proprietar, un bărbat de 67 de ani, care a […] Articolul Chișinău: Un bărbat de 44 de ani a fost reținut după ce a furat un Volkswagen apare prima dată în Subiectul Zilei.
15:50
O femeie de 47 de ani din R.Moldova a fost trimisă pe banca acuzaților în Italia, fiind învinuită de tentativa de omor al soțului său. Mai exact, aceasta ar fi pus otravă pentru șoareci în mâncarea bărbatului. Potrivit presei apenine, în anul 2022 cuplul care domicilia în orașul Rimini a avut mai multe conflicte, în […] Articolul O moldoveancă, acuzată de tentativă de omor în Italia: A pus otravă pentru șoareci în mâncarea soțului apare prima dată în Subiectul Zilei.
15:30
Un bărbat a murit electrocutat, după ce a căzut într-o fântână în localitatea Mustiața, din raionul Fălești. Potrivit ofițerului de presă al Inspectoratului de Poliție Fălești, Svetlana Talpă, tragedia a avut loc în jurul orei 10:00, iar oamenii legii au stabilit preliminar că un bărbat în vârstă de 52 de ani, în timp ce efectua […] Articolul Tragedie la Fălești: Un bărbat a murit electrocutat după ce a căzut într-o fântână apare prima dată în Subiectul Zilei.
15:00
Ofițerii Centrului pentru combaterea crimelor cibernetice și ai Direcției urmărire penală a INI au documentat activitatea ilicită a unui grup de persoane, care, în perioada anilor 2023 – 2024, au comis o escrocherie săvârșită în proporții deosebit de mari, sub pretextul depunerii unor investiții în criptomonede.   În cadrul cercetărilor s-a constatat că membrii grupării, fiecare […] Articolul Fraude de sute de mii de lei sub pretextul obținerii veniturilor mari prin investiții apare prima dată în Subiectul Zilei.
15:00
24 de polițiști au fost instruiți în perioada 15-18 martie curent, pe subiecte din domeniul „Intervenția profesională”, în special pe aspecte care vizează îndeplinirea misiunilor cotidiene, astfel încât funcţia de protecţie să fie rezultatul conjugării şi respectării simultane a trei imperative: legalitate, protecţie şi eficacitate. La prima etapă au participat polițiștii din teren, din cadrul Inspectoratului […] Articolul Polițiști instruiți în domeniul „Intervenția profesională” apare prima dată în Subiectul Zilei.
14:20
Un Mercedes a ars ca o torță. S-a întâmplat, aseară, în orașul Tiraspol. Presa din regiune scrie că șoferul pornise automobilul, iar imediat de sub capotă a început să iasă fum.  Deși a încercat rapid să stingă flăcările, nu i-a reușit, așa că a fost nevoie de intervenția salvatorilor.  Preliminar s-a stabilit că incendiul s-ar […] Articolul Incendiu la Tiraspol: Un Mercedes a ars complet din cauza unei defecțiuni apare prima dată în Subiectul Zilei.
14:00
Motorina comercializată la pompă în R. Moldova se va ieftini și mâine, 19 septembrie, potrivit prețurilor-plafon anunțate de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE). În același timp, prețul benzinei rămâne la prețul stabilit pentru 18 septembrie. Potrivit ANRE, prețul benzinei 95 va fi de la miezul nopții 22,25 lei/litru, la fel ca și astăzi. […] Articolul Prețurile carburanților în R. Moldova: Benzina rămâne constantă, motorina se ieftinește apare prima dată în Subiectul Zilei.
14:00
Doi tineri riscă să rămână fără permisul de conducere după ce noaptea trecută, oamenii legii i-au prins pe cei doi cum circulau cu viteză excesivă pe drumul de centură a municipiului Bălți. Potrivit Inspectoratului General al Poliției, primul șofer, un tânăr de 24 de ani din satul Țarigrad, raionul Drochia, care conducea un automobil de […] Articolul Doi tineri riscă suspendarea permisului după ce au fost prinși cu viteză excesivă la Bălți apare prima dată în Subiectul Zilei.
13:50
Inundaţiile catastrofale provocate de ciclonul Boris au omorât cel puţin 14 oameni în Polonia, Austria şi Cehia. Acum, şi Italia este ameninţată. Viiturile au lăsat mii de oameni fără adăpost şi au făcut pagube de miliarde de euro. În timp ce apele se retrag şi dezvăluie amploarea distrugerilor, alt pericol ameninţă Europa Centrală şi de […] Articolul Italia în alertă: Ciclonul Boris aduce inundații devastatoare după Polonia și Austria apare prima dată în Subiectul Zilei.
13:30
Miercuri, 18 septembrie, va fi prima Lună Plină din această toamnă și a doua Superlună a anului. De data aceasta, satelitul natural al Pământului va fi în semnul Peștilor. Luna va ajunge la perigeu fiind cel mai apropiat punct de pe orbita sa față de Pământ), făcându-se să pară cu aproximativ 14% mai mare și […] Articolul Miercuri, locuitorii Pământului vor putea observa o superlună și o eclipsă parțială apare prima dată în Subiectul Zilei.
13:10
Un micuț de doar doi ani din R. Moldova a decedat pe patul de spital în capitala Italiei, orașul Roma. Medicii au luptat timp de 22 de zile pentru viața băiatului care la sfârșitul lunii august a căzut într-o piscină. Potrivit autorităților de la Roma, tragedia s-a produs pe 24 august, când părinții copilului au […] Articolul Un băiat de doi ani din R. Moldova a decedat într-un spital din Roma apare prima dată în Subiectul Zilei.
12:50
Un muncitor român din Germania a murit într-un accident la testarea unui roller coaster pentru Oktoberfest! Tânărul avea doar 22 de ani. Incidentul tragic a avut loc la Munchen, cu doar cinci zile înainte de deschiderea celui mai mare festival popular din lume, Oktoberfest. Sebastian a fost lovit mortal de o gondolă care circula cu […] Articolul Germania: Un muncitor român a murit testând un roller coaster apare prima dată în Subiectul Zilei.
12:30
Eliberarea, schimbarea și restabilirea permisului de conducere va costa mai mult, acest serviciu urmând să includă și eliberarea permisului provizoriu. Potrivit unui document aprobat astăzi, 18 septembrie, de Guvern, dacă serviciul va fi prestat în 20 de zile, tariful va fi de 420 de lei. Pentru urgentare solicitanții vor plăti mai mult. 760 de lei […] Articolul Permisele de conducere vor costa mai mult: Guvernul a aprobat noile tarife apare prima dată în Subiectul Zilei.
11:50
Bărbatul care a provocat un incendiu, marți, 17 septembrie, la Palatul Parlamentului României, a fost prins de polițiști, noaptea trecută, la hotelul Vitan din București. Polițiștii au făcut verificări multiple în unități de cazare din București și din județele Mehedinți, Neamț, Vaslui și Iași, după ce au aflat că acesta a intrat în țară la […] Articolul Poliția l-a reținut pe bărbatul care a provocat incendiul în Palatul Parlamentului apare prima dată în Subiectul Zilei.
11:30
În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei Republicii Moldova, fluxul de persoane a constituit 53.443 de traversări. De menționat că un număr mai mare a fost consemnat pe sensul de intrare în Republica Moldova – 27.197 de traversări persoane. Mai multe traversări au fost ale cetățenilor străini – 31.937, iar traversările […] Articolul Peste 53.000 de traversări în 24 de ore: Frontiera cu România, cea mai activă apare prima dată în Subiectul Zilei.
11:20
Administratorul întreprinderii Roman Crețu anunta ca Grădina Zoologică din Chișinău revine la programul său obișnuit de vizitare. Administratorul anunță că luni va fi zi sanitară, astfel Grădina Zoologică va fi închisă, transmite subiectulzilei.md cu referire la Știri.md. „Totodată, ținem să vă informăm că, odată cu scurtarea zilei, noi o să reducem timpul de vizitare a Grădinii Zoologice. Dacă […] Articolul Grădina Zoologică din Chișinău revine la programul obișnuit de vizitare apare prima dată în Subiectul Zilei.
11:20
Un bărbat de 46 de ani, cetățean străin, a decedat în urma unui grav accident rutier, care s-a produs noaptea trecută, aproape de miezul nopții, între localitățile Leca și Antonești din raionul Cantemir. La fața locului, polițiștii au stabilit preliminar că bărbatul, care se afla la volanul unei Skoda Octavia, a pierdut controlul și s-a […] Articolul Cantemir: Un cetățean străin a decedat într-un grav accident rutier apare prima dată în Subiectul Zilei.
11:00
Angajații Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI (IGSU) au salvat o persoană blocată întru-un aparat de prelucrare a cerealelor. Potrivit IGSU, salvatorii au fost solicitați pentru a salva o persoană blocată întru-un aparat de prelucrare a cerealelor din cadrul unei întreprinderi de producere a bastonașelor din porumb. Cazul a fost înregistrat în după-amiaza […] Articolul Salvatorii IGSU au salvat un muncitor blocat într-un aparat de prelucrare a crupelor apare prima dată în Subiectul Zilei.
10:50
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Ungaria, asupra faptului că, în contextul inundaţiilor recente, se preconizează aplicarea de către autorităţile din această ţară a unor restricţii de circulaţie, în perioada imediat următoare. Potrivit MAE, limitările vor viza inclusiv capitala Budapesta, în special pe căile de […] Articolul MAE avertizează asupra restricțiilor de circulație în Ungaria din cauza inundațiilor apare prima dată în Subiectul Zilei.
09:40
Atacul la o școală din Azambuja, lângă Lisabona. Un băiat de 12 ani a înjunghiat alți șase copii, cu vârste cuprinse între 11 și 14 ani, potrivit poliției portugheze. Primarul din Azambuja, Silvino Lúcio, a menționat că un băiat a fost grav rănit după ce a fost lovit cu cuțitul în piept, dar viața lui […] Articolul Atac la o școală din Portugalia: Un băiat de 12 ani a înjunghiat șase elevi apare prima dată în Subiectul Zilei.
17 septembrie 2024
21:00
Meteorologii din Republica Moldova au emis prognoza hidrologică pentru perioada 17-18 septembrie. Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS), în râul Nistru pe sectorul satului Naslavcea – orașul Dubăsari, se va înregistra o variație a nivelului apei de aproximativ 10 cm. Totodată, în râul Prut pe sectorul satului Criva – orașul Costești, variația nivelului apei va […] Articolul Prognoza Hidrologică: Nivelul apei în râurile Nistru și Prut apare prima dată în Subiectul Zilei.
20:40
Parlamentul georgian a adoptat marți în a treia și ultima lectură un proiect de lege privind interzicerea propagandei LGBT. Optzeci și patru de deputați au votat în favoarea proiectului de lege. Parlamentarii din partidele de opoziție nu au luat parte la ședință. Autorii proiectului de lege sunt membri ai partidului de guvernământ Visul Georgian. Proiectul […] Articolul Parlamentul georgian adoptă legea de interzicere a propagandei LGBT apare prima dată în Subiectul Zilei.
20:00
Ploile din această primăvară și început de vară nu au salvat Portugalia de incendiile forestiere. De această dată sezonul a început mai târziu decât de obicei, dar cu o intensitate mai mare. Mai mult de 140 de incendii fac ravagii în țară, 19 avioane, elicoptere și drone, aproape 900 de unități de echipamente la sol […] Articolul Portugalia se confruntă cu incendii forestiere devastatoare apare prima dată în Subiectul Zilei.
19:30
NASA a emis o alertă despre asteroidul 2024 ON, o piatră spațială masivă care se îndreaptă spre Pământ cu o viteză uluitoare. Asteroidul, care are aproximativ 950 de picioare în diametru și aproape de două ori lungimea a două terenuri de cricket, este de așteptat să treacă astăzi pe lângă Pământ. Deși asteroidul va rămâne […] Articolul NASA avertizează despre asteroidul 2024 ON: Obiectul spațial masiv se apropie de Pământ apare prima dată în Subiectul Zilei.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.