CSE a alocat 100 de milioane de lei pentru agricultorii afectați de calamitățile naturale

Agro TV, 6 septembrie 2024 17:00

100 de milioane de lei vor fi alocate din Fondul de intervenție al Guvernului pentru compensarea parțială a pierderilor suportate de producătorii agricoli, urmare a secetei și arșiței puternice din această vară. Decizia a fost aprobată astăzi, în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE), prezidată de prim-ministrul Dorin Recean. Șeful Executivului a dat asigurări […] Articolul CSE a alocat 100 de milioane de lei pentru agricultorii afectați de calamitățile naturale apare prima dată în AgroTV.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Agro TV

Acum 6 ore
17:10
Leul moldovenesc se depreciază în raport cu euro și leul românesc. În același timp, dolarul american, rubla rusească și hrivna ucraineană rămân neschimbate. Astfel, moneda unică europeană se ridică la 19 lei și 44 de bani, cu 4 bani mai mult decât ieri. Totodată, dolarul american rămâne la 17 lei și 48 de bani. Leul […] Articolul BNM: Curs valutar 17 septembrie, 2024 apare prima dată în AgroTV.
17:10
Vremea se anunță instabilă și în următoarele 24 de ore, cu ploi izolate și descărcări electrice în anumite zone. În unele locuri poate apărea și ceață slabă dimineața. Potrivit Serviciului Hidrometeorlogic de Stat, vântul va bate din est, moderat. Astfel, temperaturile minime pe timpul nopții vor fi între 10 și 15 grade, iar în timpul […] Articolul Vreme rămâne instabilă. Ploi și descărcări electrice în toată țara apare prima dată în AgroTV.
16:50
Un fermier din România a alertat poliția că un bărbat s-ar afla pe terenul său și fură din recolta de varză. Incidentul a avut loc în comuna Satu Mare din județul Suceava. Astfel, în urma sesizării, poliția a reușit să prindă hoțul, iar acesta și-a recunoscut vina, transmite agrotv.ro. Bărbatul vinovat a reușit să culeagă […] Articolul Hoț prins la furat varză în România apare prima dată în AgroTV.
16:50
Pepenii verzi, crescuți vertical, reprezintă un nou experiment dezvoltat de o companie italiană. Aceștia sunt de dimensiuni mici, ideali pentru o singură porție, transmite east-fruit.com. Potrivit reprezentanților companiei, acest tip de pepene economisește spațiu în seră și generează mai puține deșeuri organice.   Sursa mai relevă că pepenii sunt fără semințe, și au o greutate […] Articolul Pepenii verzi sunt crescuți vertical în Italia apare prima dată în AgroTV.
Acum 8 ore
15:10
Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) a încheiat perioada de recepționare a cererilor pentru acordarea plăților directe în sectorul zootehnic din Fondul Național de Dezvoltare al Agriculturii și Mediului Rural. Potrivit AIPA, între 11 iulie și 13 septembrie, au fost înregistrate 412 cereri, iar valoarea totală a subvențiilor solicitate se ridică la aproximativ […] Articolul AIPA încheie recepția cererilor pentru plăți directe în sectorul zootehnic apare prima dată în AgroTV.
15:00
Ploile abundente au provocat inundații severe în sudul și centrul Republicii Moldova, afectând grav mai multe localități. Un Raport în acest sens a fost  prezentat prim – ministrului, Dorin Recean, de către instituțiile implicate în gestionarea situației create de ploile torențiale, după ședința Centrului anticriză din cadrul MAI. Dorin Recean, prim-ministru al Republicii Moldova, a […] Articolul Situație critică în Moldova: Inundații puternice și deconectări de la rețelele electrice – Raportul Prim-ministrului Dorin Recean apare prima dată în AgroTV.
14:50
Un caz de rabie a fost depistat la o bovină în localitatea Puhăceni, raionul Anenii Noi, în perioada 05.09.2024 – 11.09.2024. Potrivit Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), cadavrul animalului a fost incinerat, iar resturile au fost înhumate pentru a preveni extinderea focarului în alte zone. ANSA întreprinde toate activitățile de control necesare în vederea […] Articolul Alertă de rabie în Anenii Noi. Caz confirmat la o bovină din localitatea Puhăceni apare prima dată în AgroTV.
14:20
Prețul carburanților înregistrează cele mai mari scăderi din ultima perioadă Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a stabilit noi prețuri plafon la benzină și motorină pentru perioada 17 septembrie. Astfel, un litru de benzină A95 va fi comercializat cu 22,29 de lei, cu 6 bani mai puțin în comparație cu ziua de ieri. Totodată, motorina […] Articolul Prețul carburanților înregistrează cele mai mari scăderi din ultima perioadă apare prima dată în AgroTV.
Acum 12 ore
12:40
Un caz rar de holeră a fost confirmat în Bulgaria pentru prima dată în 103 ani. Pacientul este un tânăr indian de 23 de ani, care a călătorit recent la New Delhi înainte de a ajunge în Bulgaria. Ministerul Sănătății de la Sofia a confirmat că aceasta este prima infectare cu holeră raportată în țară […] Articolul Holera revine după aproape un secol în Bulgaria apare prima dată în AgroTV.
12:30
Ploile torențiale din ultimele zile au provocat inundații severe în Chișinău, afectând grav mai multe zone ale orașului. Ciclonul Boris, care a afectat Europa Centrală și de Est, face ravagii şi în capitală. Oamenii au fost luați pe sus de ape în mai multe zone ale orașului, iar pagubele sunt considerabile.  Parcul Dendrarium a fost […] Articolul Inundații severe în Capitală. Străzi distruse și case inundate apare prima dată în AgroTV.
Ieri
09:30
Articolul La Taclale Amicale. Lidia CIOBAN, meșter popular al RM, despre arta meșteșugăritului apare prima dată în AgroTV.
09:30
Articolul AGRO TV News – Retrospectiva Săptămânii 14 septembrie 2024 apare prima dată în AgroTV.
Mai mult de 2 zile în urmă
18:00
Potențialul de dezvoltare al proiectelor dedicate hidrogenului în Republica Moldova, precum și prioritățile țării noastre în procesul de tranziție energetică au fost subiectele discutate în cadrul întrevederii dintre Secretara de Stat a ministerului Energiei, Carolina Novac cu reprezentantul EU Hydrogen și fostul europarlamentar luxemburghez, Frank Engel. Discuțiile s-au concentrat pe inițiativele de integrare a hidrogenului […] Articolul Oportunitățile de dezvoltare a proiectelor de hidrogen verde în Republica Moldova, discutate de Carolina Novac și Frank Engel apare prima dată în AgroTV.
17:30
Un nou centru de reciclare a deșeurilor va fi construit pe strada Uzinelor, în sectorul Ciocana. Consiliul Municipal Chișinău a aprobat recent alocarea unui teren în acest sens. Decizia face parte din Conceptul privind gestionarea integrată a deșeurilor municipale în Chișinău pentru perioada 2024-2035. Potrivit Primăriei Chișinău, depozitul pentru stocarea deșeurilor solide va fi amplasat […] Articolul Un nou centru de reciclare a deșeurilor va fi construit în sectorul Ciocana apare prima dată în AgroTV.
16:40
Ploi și vijelii pentru zilele de 14 și 15 septembrie, ne avertizează meteorologii. Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis o avertizare de instabilitate atmosferică. Astfel, în intervalul 03:00 – 06:00, se preconizează ploi însoțite de descărcări electrice, iar cantitățile de precipitații pot varia între 15 și 49 litri pe metru pătrat. Totodată, izolat se așteaptă până […] Articolul Atenție! Inundații și vânturi periculoase apare prima dată în AgroTV.
16:30
Inspectorii de mediu din raionul Dondușeni au identificat două persoane care desfășurau activități neautorizate de tăiere a arborilor în fâșia forestieră de protecție din Crișcăuți. Potrivit Inspectoratului pentru Protecția Mediului, volumul total al masei lemnoase tăiate ilegal, a fost estimat la 8 metri cubi. Persoanele responsabile aveau la îndemână fierăstraie electrice. Mai mult, în urma […] Articolul Tăiere ilegală de arbori în fâșia forestieră din raionul Dondușeni apare prima dată în AgroTV.
16:30
Programul de rambursare a TVA pentru producătorii agricoli a fost extins până la sfârșitul perioadei fiscale. Termenul limită este luna iunie, anul 2025. Serviciul Fiscal de Stat informează că măsură vine în sprijinul întreprinderilor agricole afectate de dificultăți economice. Astfel, întreprinderile agricole care îndeplinesc criteriile de eligibilitate pot solicita rambursarea TVA pentru perioadele fiscale specificate. […] Articolul Agricultorii vor beneficia de o rambursare a TVA extinsă apare prima dată în AgroTV.
15:20
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) avertizează cetățenii cu privire la riscurile intoxicației cu dioxid de carbon în procesul de fermentare a vinului. În timpul acestuia, dioxidul de carbon reduce nivelul de oxigen din încăperi, amplificând riscul de intoxicație. Astfel, pentru a preveni incidentele, specialiștii recomandă evitarea intrării în spațiile unde se desfășoară fermentarea […] Articolul Atenție la fermentarea vinului: risc de intoxicație cu gaze apare prima dată în AgroTV.
14:30
Prețul carburanților înregistrează cele mai mari scăderi din ultimii ani. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a stabilit noi prețuri plafon la benzină și motorină pentru perioada 14-16 septembrie. Astfel, un litru de benzină A95 va fi comercializat cu 22,35 de lei, cu 8 bani mai puțin în comparație cu ziua de ieri. Totodată, motorina […] Articolul Prețul carburanților înregistrează cele mai mari scăderi din ultimii ani apare prima dată în AgroTV.
14:30
Agricultorii afectați de secetă vor avea parte de un nou proiect de lege susținut de Guvern. Sprijinul prevede măsuri temporare pentru fermierii ale căror culturi au fost afectate în proporție de cel puțin 60 la sută. Legea se aplică în cazul obținerii creditelor sau leasing pentru activități agricole și care îndeplinesc anumite condiții stricte. Legea, […] Articolul Guvernul propune măsuri temporare pentru fermierii afectați de secetă apare prima dată în AgroTV.
14:20
Alimentul care nu lipsește din platourile italiene, prosciutto, ar putea să dispară acum. Italia se confruntă cu cel mai mare focar de pestă porcină din ultimii 60 de ani. Carnea pentru friptură ar putea ajunge și ea pe listă, informează observatornews.ro. Potrivit sursei, emblema culinară a Italiei, este atât de importantă pentru autorităţi, încât armata […] Articolul Pesta porcină ar putea provoca dispariția prosciutto in Italia apare prima dată în AgroTV.
14:10
Provocările agricultorilor din Republica Moldova par a fi departe de a fi rezolvate. Fermierul Dinu Todos a subliniat impactul condițiilor climatice extreme recente asupra culturilor în cadrul emisiunii noastre, Actualitatea la Raport. În contextul actual, agricultorii au nevoie de suport financiar sustenabil și de soluții eficiente pentru a face față schimbărilor.  Vasile Șarban, secretar de […] Articolul Problemele agricultorilor din Republica Moldova, departe de a fi rezolvate apare prima dată în AgroTV.
09:50
Autoritățile au aprobat abia acum un ajutor financiar de 100 de milioane de lei dar au renunțat la intenția de a declara starea de urgență în agricultură. Invitați: Sergiu STEFANCO, fermier din Căușeni și Daniel LEAHU, fermier din Drochia. Articolul Soluții pentru problemele din agricultură apare prima dată în AgroTV.
12 septembrie 2024
17:40
Mâine, în Republica Moldova se va menține un cer predominant noros, cu temperaturi moderate în toate regiunile. În centrul țării, maximele vor atinge 27 de grade, iar minimele vor coborî la 16 grade, cu vânt moderat din sud-est. În nordul țării, temperaturile vor oscila între 24 de grade în timpul zilei și 13 grade noaptea, […] Articolul Cer noros şi temperaturi moderate vom avea mâine apare prima dată în AgroTV.
17:00
Provocările agricultorilor din Republica Moldova par a fi departe de a fi rezolvate. Fermierul Dinu Todos a subliniat impactul condițiilor climatice extreme recente asupra culturilor în cadrul emisiunii noastre, Actualitatea la Raport. În contextul actual, agricultorii au nevoie de suport financiar sustenabil și de soluții eficiente pentru a face față schimbărilor. Vasile Șarban, secretar de […] Articolul Impactul crizei climatice asupra agriculturii din Moldova apare prima dată în AgroTV.
16:40
Leul moldovenesc se depreciază în raport cu euro, dolarul american și leul românesc. În același timp, leul românesc, rubla rusească și hrivna ucraineană rămân neschimbate. Astfel, moneda unică europeană se ridică la 19 lei și 25 de bani, cu 2 bani mai mult. Totodată, dolarul american își mărește cotația la 17 lei și 46 de […] Articolul Curs valutar 13 septembrie, 2024 apare prima dată în AgroTV.
16:20
Un nou record pentru floarea-soarelui. În primele opt luni din 2024, exporturile din Moldova au crescut de 2,7 ori. Datele au fost transmise de Asociația Exportatorilor și Importatorilor de Produse Agricole și Cerealiere „Agrocereale”. Astfel, în perioada ianuarie-august, exporturile de floarea-soarelui din Republica Moldova au atins un număr de peste 344.500 de tone, comparativ cu […] Articolul Exporturile de floarea-soarelui au înregistrat un nou record apare prima dată în AgroTV.
14:40
O linie automatizată de sortare și ambalare a fructelor sâmburoase a fost lansată în satul Nișcani, raionul Călărași. Aceasta este prima linie de acest tip din țară și este dedicată sortării și ambalării prunelor, caiselor și piersicilor. Datele au fost transmise de Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare. Mai mult, noua tehnologie permite sortarea fructelor în […] Articolul Inovație în sectorul fructelor: Prima linie automatizată de sortare și ambalare din Moldova apare prima dată în AgroTV.
14:10
GALA FERMIERILOR se va desfășura pe 20 septembrie, anul curent, la Chișinău. Evenimentul va cuprinde un panel de discuții axat pe soluții pentru dezvoltarea agriculturii și sprijinirea fermierilor, precum și o ceremonie de premiere a acestora. Evenimentul unic, dedicate agricultorilor din Republica Moldova, este organizat de Priaevents. Astfel, vor fi recunoscute inovațiile, implicarea comunitară și […] Articolul GALA FERMIERILOR 2024 se va desfășura la Chișinău apare prima dată în AgroTV.
14:00
Vara anului 2024 a fost marcată de temperaturi extreme și lipsa precipitațiilor în majoritatea regiunilor din Republica Moldova. Temperaturile medii au depășit normele climatice cu 3-4 grade, atingând valori istorice în unele zone. Deficitul de precipitații și regimul termic ridicat au favorizat apariția secetei pedologice și atmosferice. Potrivit Serviciului Meteorologic, temperatura medie a aerului în […] Articolul Vara 2024: temperaturi record și secetă în Republica Moldova apare prima dată în AgroTV.
13:50
Exporturile strugurilor de masă în Uniunea Europeană au crescut cu 125 la sută în primele 8 luni ale anului curent, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Astfel, volumul a crescut de la circa 5800 tone la aproximativ 13.200 tone, transmite Dumitru Alaiba, ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării. Principalele țări în care ajung strugurii sunt […] Articolul Exporturile strugurilor de masă în Uniunea Europeană au crescut cu 125 la sută apare prima dată în AgroTV.
13:50
O prună de aproape jumătate de kilogram din Africa de Sud a reușit să depășească recordul anterior pentru cea mai grea prună din lume. Fructul a fost cultivat de fermierii Dean și Deon Barnard în propria livadă. Acesta ar fi de mărimea unei mingi de softball, notează analiștii EastFruit. Pruna cântărește 464,15 grame și a […] Articolul Prună de mărimea unei mingi, cultivată în Africa de Sud apare prima dată în AgroTV.
13:40
Avizul proiectului legii speciale pentru sprijinirea fermierilor afectați de secetă și a creditorilor acestora, a fost aprobat de Legislativ. Aceasta are drept scop acordarea unui răgaz pentru restructurarea datoriilor, astfel încât fermierii să poată depăși dificultățile economice cu care se confruntă. Legea se va aplica fermierilor din întreaga țară, în contextul în care există peste […] Articolul Agricultorilor li se vor amâna obligațiile de plată pentru datorii în contextul secetei apare prima dată în AgroTV.
13:40
Un proiect de modificare a actelor normative care fac referință la producerea, testarea și inspecția semințelor, a fost votat de Legislativ. Acesta urmărește îmbunătățirea calității și siguranței semințelor utilizate în agricultura națională. Totodată, implementarea proiectului nu va implica cheltuieli financiare suplimentare din bugetul de stat. VLADIMIR BOLEA, vicepremier: ,,Proiectul  are drept scop simplificarea procedurii și […] Articolul Un proiect de modificare a actelor normative care fac referință la producerea și inspecția semințelor, a fost votat apare prima dată în AgroTV.
11 septembrie 2024
15:30
Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis o avertizare Cod Galben de instabilitate atmosferică, valabilă începând cu ora 12:30. Avertizarea va rămâne în vigoare până pe 12 septembrie, ora 05:00. În acest interval, se prognozează ploi de scurtă durată și descărcări electrice, cu averse puternice în raioanele centrale și de sud. Cantitățile de apă vor varia […] Articolul Avertizare meteo: Cod Galben de instabilitate atmosferică și ploi puternice apare prima dată în AgroTV.
15:20
Seceta extremă lovește din nou fluviul Dunărea. Bacul care traversa Dunărea la Bechet a fost suspendat din cauza nivelului extrem de scăzut al apei. Activitatea acestuia este întreruptă pe termen nelimitat, iar șoferii de TIR, care doreau să ajungă în Bulgaria au fost nevoiți să se întoarcă, provocând nemulțumire și confuzie, notează Digi24.ro. Feribotul a […] Articolul Transportul pe Dunăre, sistat apare prima dată în AgroTV.
15:20
Tractoarele au fost vândute tot mai puțin la nivel global. Scăderile la vânzări au fost raportate în Europa, Statele Unite, India și Turcia. Tendința ar fi influențată de creșterea prețurilor de achiziție și creșterea dobânzilor încetinesc piața, informează Revista-ferma.ro. Potrivit datelor publicate de CEMA, în primele șapte luni ale anului curent, vânzările de tractoare agricole […] Articolul Tractoarele, vândute tot mai puțin la nivel global apare prima dată în AgroTV.
15:10
Crescătorii italieni de stridii se pregătesc să înceapă cultivarea perlelor în Marea Mediterană, ca urmare a încălzirii rapide a apei. La sfârșitul anului 2023, stridia perlată Pinctada radiata a fost observată în Golful Poeților din Italia, unde a început să se înmulțească. Producția ar putea deveni o nouă oportunitate economică pentru regiunea, cu primele recolte […] Articolul Perlele ar putea fi cultivate în Mările Europene apare prima dată în AgroTV.
14:20
Un oier din România a ajuns în lacrimi după ce întregul efectiv de animale i-a fost sacrificat. Motivul a fost stoparea unui focar de pesta micilor rumegătoare. Fermierul și-a prezentat cazul în fața unor jurnaliști, arătând că nu este singurul care trăiește această dramă, notează agrointel.ro. Cuvintele fermierului român: „Nu se poate. Mi-ați distrus viața. […] Articolul Un oier din România a ajuns în lacrimi. Întregul efectiv de animale i-a fost sacrificat apare prima dată în AgroTV.
14:10
Trei angajați ai Agenției Naționale pentru Siguranță a Alimentelor (ANSA) din Soroca sunt investigați într-un dosar de corupție. Ofițerii CNA și procurorii din Bălți suspectează că aceștia au primit plăți ilegale pentru a nu documenta încălcări identificate în cadrul controalelor desfășurate. Bănuiții sunt cercetați în stare de libertate. Potrivit anchetei, angajații ANSA ar fi pretins […] Articolul Mită și produse alimentare în schimbul tăcerii apare prima dată în AgroTV.
14:00
Alimentele s-ar fi ieftinit în luna august la nivel global. Datele FAO arată că preţul cerealelor a scăzut cu 0,5 la sută în august faţă de iulie. În același timp, carnea de pasăre, de porc şi de oaie, precum și zahărul au fost comercializate la un preț mai redus, transmite Revista-ferma.ro. Astfel, indicele prețurilor la […] Articolul Alimentele s-ar fi ieftinit la nivel global în luna august apare prima dată în AgroTV.
14:00
Obținerea certificatului de clasificare turistică a fost simplificată, datorită modificărilor recente ale criteriilor de clasificare. Agenția Servicii Publice emite gratuit certificatele în termen de 10 zile de la depunerea cererii. Noile criterii vizează structuri turistice precum pensiunile agroturistice, casele rurale și hostelurile. Potrivit noilor criterii de clasificare „Pensiunea agroturistică” este o structură destinată cazării turiştilor […] Articolul Obținerea certificatului de clasificare turistică, acum, mai simplă apare prima dată în AgroTV.
10 septembrie 2024
17:20
Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) în parteneriat cu reprezentanții China Foreign Trade Centre (China) și cu suportul Ambasadei Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, a organizat la Chișinău prezentarea Expoziției-Târg China Import Export Fair (Canton Fair), un eveniment esențial pentru dezvoltarea comerțului internațional cu China. La eveniment au participat […] Articolul Prezentarea Expoziției-Târg China Import Export Fair (Canton Fair) apare prima dată în AgroTV.
17:20
Ploi și averse în toată țara ne așteaptă mâine. În centrul Moldovei sunt prevăzute ploi pe tot parcursul zilei, cu temperaturi între 16 grade și 22 grade. În sud, sunt prognozate averse mai intense, însoțite de descărcări electrice. În raioanele de nord, meteorologii avertizează privind precipitații continue, iar valorile termice vor varia între 13 grade […] Articolul Ploi puternice și vreme instabilă în toată țara apare prima dată în AgroTV.
17:20
Leul moldovenesc se apreciază în raport cu euro. În același timp, dolarul american, leul românesc, rubla rusească și hrivna ucraineană rămân neschimbate. Astfel, moneda unică europeană coboară la 19 lei și 20 de bani, cu 2 bani mai puțin. Totodată, dolarul american se menține la 17 lei și 40 de bani. Leul românesc rămâne la […] Articolul BNM: Curs valutar 11 septembrie, 2024 apare prima dată în AgroTV.
16:40
Brazilia se confruntă cu cea mai gravă secetă din ultimii 70 de ani, 59 la sută din teritoriul țaării fiind afectat. Râurile majore din bazinul Amazonului au atins niveluri istorice minime, iar incendiile provocate de factorul uman au distrus zone protejate și au răspândit fumul pe arii vaste, afectând semnificativ calitatea aerului, transmite business-standard.com. Potrivit […] Articolul Brazilia, afectată de cea mai gravă secetă din ultimele decenii apare prima dată în AgroTV.
16:30
Odată cu venirea toamnei, tradiția confecționării măturilor revine în multe localități din RepublicaMoldova. Potrivit Inspectoratului pentru Protecția Mediului, cetățenii sunt avertizați să gestioneze corect deșeurile rezultate din această activitate. Incendierea ilegală a acestora poate duce la amenzi substanțiale. Inspectorii de mediu din raionul Briceni au intensificat controalele pentru a preveni incendiile ilegale și poluarea aerului. […] Articolul Confecționarea măturilor poate duce la sancțiuni apare prima dată în AgroTV.
15:40
Primele filme ale Generaţiei `70, un film clasic pentru copii, masterclass-uri şi lansarea unei importante cărţi de cinema completează programul ediţiei a zecea a Zilelor Filmului Românesc la Chişinău, care va avea loc între 26 şi 29 septembrie. ZFR anunţă programul complet al ediţiei de la Chişinău, dar şi din celelalte nouă oraşe din Republica […] Articolul Filme clasice, masterclass-uri şi o lansare de carte, la ZFR Chişinău apare prima dată în AgroTV.
15:20
În acest weekend, la Chișinău, a avut loc cea de-a doua ediție a Festivalului Vinului de Autor, organizată de Asociația Micilor Producători de Vinuri din Moldova, la care au participat circa 4500 vizitatori. Evenimentul a avut loc în curtea Muzeului Național de Istorie și a reunit 36 de vinării autohtone. Organizat cu sprijinul USAID Moldova […] Articolul Festivalul Vinului de Autor a adunat peste 4500 pasionați de vin în cele 2 zile de eveniment apare prima dată în AgroTV.
15:10
Sistemul de Depozit pentru ambalaje de sticlă, plastic și metal va fi implementat în Republica Moldova. Potrivit Ministerului Mediului, va fi obligatoriu pentru producători marcarea ambalajelor cu un cod de bare și o marcă specifică. Totodată, consumatorii vor putea returna ambalajele în punctele de colectare autorizate și vor primi înapoi taxa de depozit plătită inițial. […] Articolul Sistemul de Depozit pentru ambalaje de sticlă, plastic și metal va fi implementat în Republica Moldova apare prima dată în AgroTV.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.