Intellect Group: PAS, PSRM și PCRM se confruntă cu provocări în extinderea bazei electorale

Subiectul Zilei, 6 septembrie 2024 16:10

Conform unui sondaj realizat de compania “Intellect Group”, s-a observat o polarizare semnificativă a opiniei publice în jurul principalelor partide politice din Republica Moldova, cum ar fi PAS, PSRM și PCRM. Această polarizare arată că aceste partide au grupuri electorale stabile și loiale, dar se confruntă și cu o opoziție puternică, ceea ce poate limita […] Articolul Intellect Group: PAS, PSRM și PCRM se confruntă cu provocări în extinderea bazei electorale apare prima dată în Subiectul Zilei.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Subiectul Zilei

Acum 2 ore
19:30
Cele peste 65 de delegații participante la Platforma de Parteneriat pentru Moldova vor sosi marți dimineață la Palatul Republicii începând cu ora 07:30. În debutul evenimentului vor avea loc semnări de Memorandumuri de înțelegere și pachete financiare cu diverse organizații. Platforma de Parteneriat pentru Moldova este construită cu sprijinul partenerilor care au cofondat-o: România, Germania […] Articolul 65 de delegații străine, așteptate la Palatul Republicii pe 17 septembrie apare prima dată în Subiectul Zilei.
Acum 4 ore
19:00
Pepenii verzi, crescuți vertical, reprezintă un nou experiment dezvoltat de o companie italiană. Aceștia sunt de dimensiuni mici, ideali pentru o singură porție, transmite east-fruit.com. Potrivit reprezentanților companiei, acest tip de pepene economisește spațiu în seră și generează mai puține deșeuri organice.   Sursa mai relevă că pepenii sunt fără semințe, și au o greutate de aproximativ 2 kg, […] Articolul Inovație în agricultura italiana: Pepeni verzi crescuți vertical apare prima dată în Subiectul Zilei.
18:40
O echipă de medici solicitați pentru acordarea asistenței medicale de urgență, a fost agresată de către un bărbat, care a îmbrâncit lucrătorii medicali, deposedându-i de electrocardiograf. Cazul a avut loc sâmbătă, 14 septembrie. Sâmbătă, la ora 19:11, Dispeceratul comun de urgență al IMSP CNAMUP a recepționat un apel prin care a fost solicitată acordarea asistenței […] Articolul Incident șocant în Chișinău: Ginerele unei paciente agresează echipă SAMU și fură electrocardiograful apare prima dată în Subiectul Zilei.
18:10
Administrația de Stat a Drumurilor (ASD) informează că, în urma precipitațiilor abundente din aceste zile, mai multe sectoare de drumuri naționale din regiunile nord, centru și sud au fost afectate de inundații, acumulări de apă și noroi. Potrivit ASD, echipele de intervenție au acționat prompt pentru curățarea carosabilului de nămol, noroi și pietriș, îndepărtarea crengilor […] Articolul ASD avertizează: Drumurile naționale, afectate de inundații și noroi apare prima dată în Subiectul Zilei.
18:00
Un cutremur cu o magnitudine destul de puternică a avut loc cu puțin timp în urmă în R. Moldova. Cutremurul s-a produs la ora 17:41, iar potrivit autorităților, centrul seismului a fost În România, și a avut o magnitudine de 5,3 grade pe scara Richter. Seismul a fost resimțit în Bulgaria, România, R. Moldova și […] Articolul Cutremur în R. Moldova: Ce magnitudine a avut apare prima dată în Subiectul Zilei.
17:40
Nivelului apei în mai multe râuri din țară va crește, ca urmare a precipitațiilor înregistrate în această perioadă. Potrivit Serviciului Hidrometeorologic (SHS), în intervalul 16-17 septembrie pe râul Prut, nivelul apei va crește cu până la 50 centimetri pe sectorul Criva – Costești, iar între Ungheni și Brânza se așteaptă o creștere de 10-20 centimetri. […] Articolul Alertă hidrologică: Nivelul apei în râurile din Moldova va crește apare prima dată în Subiectul Zilei.
Acum 6 ore
17:00
Șase persoane, cetățeni ai Ucrainei, au fost reținute de carabinieri pentru traversarea ilegală a frontierei, în ultimele 24 de ore. Echipele mixte, desfășurând patrulări în zona Grimăncăuți-Bulboaca și localitatea Săiți din raionul Căușeni, au depistat și reținut persoanele implicate. „Persoanele reținute au fost predate echipelor de documentare ale SPF Briceni-Larga și SPF Săiți, pentru continuarea […] Articolul Șase cetățeni ucraineni, reținuți de carabinieri pentru traversare ilegală a frontierei apare prima dată în Subiectul Zilei.
16:40
Căutătorii din Moldova au găsit în timpul unei expediții recente în Șerpeni rămășițele unui „erou-eliberator”, luptător al Armatei Roșii a URSS. Despre acest lucru a informat unul dintre liderii mișcării de căutare din Moldova, conducătorul grupului de căutare „August”, Alexei Petrovici, care a menționat că luptătorul a fost sfâșiat de lovitura directă a unui obuz, […] Articolul Rămășițele unui erou al Armatei Roșii, descoperite în satul Șerpeni apare prima dată în Subiectul Zilei.
16:20
Un bărbat din Edineț a fost arestat după ce a refuzat testarea alcoolscopică. Procuratura Edineț a pornit o urmărire penală. Potrivit informațiilor, bărbatul de 50 de ani s-ar fi urcat în stare de ebrietate la volanul unui microbuz Ford, la data de 11 septembrie curent. În timp ce conducea, el a fost oprit în municipiul […] Articolul Bărbat din Edineț, arestat după ce a refuzat testarea alcoolscopică apare prima dată în Subiectul Zilei.
16:10
Angajații Poliției de Frontieră cercetează un conațional și doi cetățeni străini asupra cărora s-au depistat documente cu semne de falsificare. Potrivit Poliției de Frontieră, cazurile au fost înregistrate în ultimele 72 de ore. Pe Aeroportul Internațional Chișinău, polițiștii de frontieră au consemnat două cazuri de fraudă documentară. Într-un incident este vizată cetățeanca Georgiei, în vârstă […] Articolul Cetățean georgian și doi moldoveni, suspectați de deținerea de documente false la controlul de frontieră apare prima dată în Subiectul Zilei.
16:00
Valentin Fiodorov a fost numit șef al Inspectoratului General pentru Migrațiune. Acesta a fost prezentat astăzi echipei de către ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros. Ministrul Afacerilor Interne a subliniat că numirea lui Valentin Fiodorov are drept scop consolidarea echipei, sporirea prestigiului instituției și creșterea încrederii în autoritatea competentă atât la nivel național, cât și internațional. […] Articolul Noul șef al Inspectoratului General pentru Migrațiune, prezentat echipei apare prima dată în Subiectul Zilei.
15:40
Un adolescent de 17 ani a fost salvat de medicii echipei SAMU Ocnița după ce a suferit de „dispnee” – respirație cu dificultate. Potrivit autorităților, cazul a avut loc pe data de 15 septembrie, în jurul orei 12:30, iar medicii, ajunși la fața locului, au depistat minorul inconștient cu semne de moarte clinică, fără respirație […] Articolul Intervenție de urgență reușită: Băiat de 17 ani, resuscitat și transportat la spital apare prima dată în Subiectul Zilei.
Acum 8 ore
15:00
În cadrul unui control suplimentar efectuat asupra unui tânăr de 19 ani, pasager al rutei Elveția-Moldova, oamenii legii au depistat pachețele cu substanță vegetală de culoare verde, presupusă a fi marijuana. Potrivit Poliției de Frontieră, totul s-a întâmplat ieri, 15 septembrie, în punctul de trecere a frontierei Leușeni. Documentat este un tânăr, deținător al dublei […] Articolul Tânăr de 19 ani, prins cu 10 grame de marijuana la punctul de trecere Leușeni apare prima dată în Subiectul Zilei.
14:40
Un tânăr a murit după ce mașina cu care se deplasa s-a izbit violent într-un stâlp. Accidentul a avut loc noaptea trecută, în jurul orei 04:00, pe strada Muncești din sectorul Botanica al Capitalei. Este vorba despre un tânăr de 19 ani, care se deplasa la volanul unui automobil de marca Mitsubishi. Preliminar s-a stabilit […] Articolul Accident în Chișinău: Un tânăr de 19 ani a murit după ce s-a izbit într-un stâlp apare prima dată în Subiectul Zilei.
14:40
Ieri, 15 septembrie, în capitala Republicii Moldova, pe bulevardul Ștefan cel Mare, a avut loc un incident nefericit în care un șofer de troleibuz a fost lovit de un automobil în timp ce încerca să schimbe “coarnele” troleibuzului. Incidentul a fost surprins de camera de bord a unui alt vehicul aflat în zonă. Potrivit martorilor, […] Articolul VIDEO// Accident pe Bulevardul Ștefan cel Mare: Șofer de troleibuz, lovit de un automobil apare prima dată în Subiectul Zilei.
14:00
Ministrul Afacerilor Externe, Andri Sîbiga, a propus asistența salvatorilor ucraineni țărilor din Europa de Est afectate de inundații, la instrucțiunile președintelui Volodimir Zelenski. Potrivit postării șefului diplomației ucrainene pe X, este vorba despre șase țări, printre care și Republica Moldova. „Ucraina este solidară cu vecinii săi care suferă din cauza inundațiilor devastatoare. În numele președintelui […] Articolul Ucraina trimite salvatori în Moldova și alte cinci țări europene afectate de inundații apare prima dată în Subiectul Zilei.
13:40
Un caz de rabie a fost înregistrat în localitatea Puhăceni, raionul Anenii Noi, în perioada 5-11 septembrie, informează Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA). Cadavrul bovinei a fost distrus prin incinerare, iar resturile au fost înhumate. „Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor întreprinde toate activitățile de control și de eradicare a focarului de boală, în conformitate […] Articolul Caz de rabie înregistrat la bovine în localitatea Puhăceni, raionul Anenii Noi apare prima dată în Subiectul Zilei.
Acum 12 ore
13:20
Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a emis astăzi, 16 septembrie, un Cod Galben de instabilitate atmosferică. Potrivit meteorologilor, astăzi, 16 septembrie, între orele 11:30 și 15:00, există pericolul producerii unui fenomen atmosferic periculos. De asemenea, în intervalul menționat se prevăd averse în cantități de apă de 15-25 l/m².  „Având în vedere ploile căzute în ultimele […] Articolul Cod Galben de instabilitate atmosferică emis pentru 16 septembrie apare prima dată în Subiectul Zilei.
13:10
Tito Jackson, fratele lui Michael Jackson şi membru al legendarului grup The Jackson Five, a murit duminică, la vârsta de 70 de ani, în urma unui infarct, în timp ce conducea. Vestea a fost anunţată pentru prima dată pentru Entertainment Tonight de Steve Manning, prieten şi fost manager al familiei Jackson, înainte de a fi […] Articolul Tito Jackson, fratele lui Michael Jackson a murit la 70 de ani apare prima dată în Subiectul Zilei.
12:30
Digurile a două bazine de acumulare din raionul Leova au cedat din cauza ploilor abundente din ultimele zile. Unul dintre ele este în apropierea satului Covurlui, iar celălalt în satul Romanovca, unde șuvoaiele au deteriorat două poduri. Autoritățile locale întreprind măsuri pentru a remedia situația, iar în raion este declarată stare de urgență. Contactat de IPN, […] Articolul Stare de urgență în raionul Leova: Digurile a două bazine de acumulare au cedat din cauza ploilor apare prima dată în Subiectul Zilei.
12:30
Centrul Național Anticorupție (CNA) a efectuat, pe parcursul săptămânii trecute, percheziții la Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) și la patru operatori de transport. Totodată, au fost emise două sentințe de condamnare în dosarele pornite de CNA, iar bunuri în valoare de 1,5 milioane de lei au fost sechestrate. La începutul săptămânii, ofițerii CNA au […] Articolul CNA a efectuat percheziții la ANSA și la patru operatori de transport apare prima dată în Subiectul Zilei.
12:10
Cybercor,  Institutul Național de Inovații în Securitatea Cibernetică, își deschide oficial ușile pe 18 septembrie, la Universitatea Tehnică a Moldovei. Miercuri, Cybercor va găzdui conferința internațională CyberCon Moldova, cu genericul „Educația, fundamentul unei culturi cibernetice reziliente”. La eveniment vor participa reprezentanți ai Guvernului, partenerii Cybercor, experți în securitate cibernetică din țară și de peste hotare, […] Articolul Moldova va fi mai pregătită în fața amenințărilor cibernetice. Vezi când își deschide ușile Cybercor, primul Institut Național de Inovații în Securitatea Cibernetică apare prima dată în Subiectul Zilei.
12:10
Copilul în vârstă de doi ani din raionul Ungheni, care a căzut în golul unui ascensor de la etajul șase, încă se află în comă. Contactat de IPN, purtătorul de cuvânt al Institutului Mamei și Copilului, Maxim Cazacu, a precizat că deocamdată starea pacientului rămâne fără schimbări esențiale. De menționat că acest caz a atenționat, din nou, […] Articolul Copilul din Ungheni, care a căzut în golul unui lift, rămâne în comă apare prima dată în Subiectul Zilei.
11:10
Pompierii au avut pe parcursul nopții 33 de solicitări pentru a pompa apa din gospodăriile afectate de ploi. Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) au lucrat în regim sporit pentru a ajuta oamenii aflați în dificultate. 25 de solicitări au fost recepționate în zona de centru, iar opt – în zona de sud. […] Articolul Pompierii au intervenit la 33 de solicitări pentru evacuarea apei din gospodării afectate de inundații apare prima dată în Subiectul Zilei.
11:00
Doi taximetriști din Tighina și Rezina, care ar fi ajutat nouă ucraineni apți de luptă să intre ilegal în Republica Moldova, prin Camenca, au fost reținuți. Pentru asta, bărbații cereau 5.000 de dolari. Potrivit Poliției de Frontieră, cei doi taximetriști transportau ilegal migranți începând din martie 2024. Unul dintre ei este din Tighina și are […] Articolul Doi taximetriști din Tighina și Rezina, reținuți pentru transport ilegal de ucraineni prin Camenca apare prima dată în Subiectul Zilei.
10:50
Peste 50 de aleși locali din toată țara au participat la cel de-al doilea Congres Național al Tinerilor Primari și Consilieri Locali, care s-a desfășurat sâmbătă la Chișinău. Aceștia au discutat despre consolidarea capacităților tinerilor lideri locali și rolul lor în procesul de integrare europeană a Republicii Moldova. La eveniment a participat și Prim-ministrul Republicii […] Articolul Viitorul european al Republicii Moldova, discutat în cadrul Congresului Național al Tinerilor Primari și Consilieri Locali. Tinerii lideri locali au stabilit noi obiective apare prima dată în Subiectul Zilei.
10:40
Cadavrul unui bărbat de 69 de ani a fost găsit spânzurat în spatele casei sale din raionul Soroca. Preliminar ar fi vorba despre sinucidere. Descoperirea macabră a avut loc în după-amiaza zilei de ieri, 15 septembrie, în jurul orei 15:30, în localitatea Rublenița din raionul Soroca. Victima s-a dovedit a fi un bărbat în vârstă […] Articolul Caz de sinucidere la Soroca: Bărbat de 69 de ani, găsit fără viață în propria curte apare prima dată în Subiectul Zilei.
10:30
Bilanțul inundațiilor din Europa Centrală a crescut duminică la opt morți, mii de oameni fiind evacuați din casele lor în urma unor zile de ploi torențiale care au provocat ieșirea din matcă a râurilor în mai multe părți ale regiunii. Ciclonul Boris a declanșat ploi torențiale din Austria până în Republica Moldova, provocând unele dintre […] Articolul Ciclonul Boris provoacă inundații devastatoare în Europa Centrală: Opt morți și mii de evacuări apare prima dată în Subiectul Zilei.
10:00
Un accident matinal s-a produs în apropiere de localitatea Peresecina, pe serpentine. Oamenii legii au fost alertați în jurul orei 06:22. Potrivit primelor informații, se pare că șoferul unei Toyota (taxi) nu a ținut cont de condițiile de drum, carosabilul fiind umed, și în timp ce se afla în curbă a pierdut controlul asupra direcției […] Articolul Accident lângă Peresecina: Un taxi s-a ciocnit cu un camion din cauza carosabilului umed apare prima dată în Subiectul Zilei.
09:50
Ambasada Republicii Moldova în Austria informează cetățenii care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în această țară despre condițiile meteorologice severe prognozate în perioada următoare. În această regiune sunt așteptate precipitații abundente sub formă de ploi torențiale, cu cantități de apă între 200 și 300 l/mp, însoțite de vânt puternic. Autoritățile austriace au emis […] Articolul Ambasada Republicii Moldova în Austria emite alertă de călătorie din cauza ploilor torențiale și vântului puternic apare prima dată în Subiectul Zilei.
Ieri
17:00
În nordul înfrigurat al Groenlandei, istoria rămâne un subiect fierbinte. Sute de femei inuite dau în judecată statul danez, care le-a sterilizat forțat în anii ’60 și ’70 în timp ce încerca să mențină controlul asupra insulei și să reducă populația indigenă. În martie 2024, un grup de 143 de femei groenlandeze au dat în judecată statul […] Articolul Femeile din Groenlanda dau în judecată Danemarca pentru sterilizări forțate apare prima dată în Subiectul Zilei.
16:40
Un pasager care a avut un comportament turbulent în timpul unui zbor a primit o formă neobișnuită de pedeapsă – trebuie să ramburseze companiei aeriene costul combustibilului irosit. Potrivit poliției federale australiene, un bărbat în vârstă de 32 de ani din Australia de Vest a fost turbulent în timpul unui zbor de la Perth la […] Articolul Pasager turbulent, obligat să plătească costul combustibilului irosit după întoarcerea forțată a zborului apare prima dată în Subiectul Zilei.
16:00
Zeci de kilograme de cocaină au fost găsite în livrările de banane către patru dintre magazinele unui lanţ francez de supermarketuri, Poliţia încercând să afle cine este destinatarul. Personalul de la filialele Grand Frais din regiunea Bourgogne-Franche-Comté din estul Franţei a fost uimit să găsească între 40 kg şi 50 kg de droguri ascunse sub […] Articolul Descoperire șocantă în Franța: 40-50 kg de cocaină, găsite în livrările de banane apare prima dată în Subiectul Zilei.
15:40
Mai multe plăcuțe de înmatriculare, pierdute în timpul ploii de sâmbătă au fost găsite pe parcursul nopții. Potrivit oamenilor legii, proprietarii se pot adresa la sediul Inspectoratul Național de Securitate Publică pentru a le ridica. Totodată, polițiștii îndemnă persoanele care găsesc plăcuțe cu numere de înmatriculare să le predea celui mai apropiat echipaj de poliție […] Articolul FOTO// Atenție, șoferi: Mai multe plăcuțe de înmatriculare găsite după ploi apare prima dată în Subiectul Zilei.
15:20
Cadavrul unui tânăr a fost găsit zăcând la un bar. Descoperirea macabră a avut loc pe 13 septembrie, în jurul orei 21:20, în localitatea Boghiceni, din raionul Hâncești. Victima s-a dovedit a fi un tânăr în vârstă de 20 de ani. Fratele acestuia a alertat poliția despre faptul că l-a găsit pe acesta zăcând fără […] Articolul Tânăr de 20 de ani, găsit fără suflare într-un bar din Hâncești apare prima dată în Subiectul Zilei.
15:20
Un accident rutier a avut loc ieri, 14 septembrie, în apropierea intersecției cu satul Cubolta, raionul Sângerei. Șoferul unui automobil a încercat să evite coliziunea cu un camion, astfel, a derapat pe un teren agricol. Un bărbat, conducând un camion de model DAF, deplasându-se din direcția municipiului Bălți spre raionul Florești, a efectuat o manevră […] Articolul Accident la Sângerei: Un automobil a derapat pe un teren agricol pentru a evita un camion apare prima dată în Subiectul Zilei.
12:50
Energia electrică a fost restabilită în toate localitățile afectate de consecințele ploilor de ieri, 14 septembrie. În prezent, eforturile sunt îndreptate spre rezolvarea cazurilor individuale, anunță Premier Energy. „Formațiunile de intervenție operativă ale operatorului de distribuție sunt mobilizate planar în înlăturarea defecțiunilor din rețelele de joasă tensiune și rezolvarea avizelor individuale despre absența tensiunii înregistrate […] Articolul Premier Energy: Energia electrică, restabilită în toate localitățile afectate de ploi apare prima dată în Subiectul Zilei.
12:30
Din cauza ploilor torențiale de sâmbătă, 14 septembrie, în Chișinău a fost blocat traficul pe unele străzi. Pe alocuri s-au format acumulări de apă, astfel circulația troleibuzelor și a autobuzelor a fost suspendată. Potrivit imaginilor publicate pe rețelele sociale, dar și de Inspectoratul General de Poliție (IGP), râul Bâc a ieșit din albie, în urma […] Articolul FOTO// Ambuteiaje și acumulări masive de apă în Chișinău după ploile de sâmbătă apare prima dată în Subiectul Zilei.
12:20
Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a emis o avertizare hidrologică pentru astăzi, 15 septembrie. Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 24 de ore, în țară se așteaptă scurgeri intensive pe pante, cu formarea viiturilor rapide cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe bazinele hidrografice. […] Articolul Avertizare hidrologică: Risc de viituri și inundații locale în urma ploilor abundente apare prima dată în Subiectul Zilei.
Mai mult de 2 zile în urmă
17:40
O tânără a alertat poliția despre faptul că concubinul ei ar fi intenționat să o dea pe bani unui prieten cu care să întrețină relații sexuale. Cazul a fost înregistrat pe 12 septembrie, în jurul orei 18:55, în localitatea Mândâc, din raionul Drochia. Potrivit surselor, este vorba despre o tânără de 24 de ani. Aceasta […] Articolul Alertă în Drochia: Concubinul unei tinere ar fi intenționat să o vândă pe bani apare prima dată în Subiectul Zilei.
17:20
Ploia puternică a făcut ravagii în capitală. Nu doar că multe străzi au fost inundate, iar traficul a devenit deosebit de îngreunat, dar și pietonii au avut de suferit de pe urma intemperiei. În centrul capitalei, apa care venea cu putere la vale a dezechilibrat mai multe femei, care s-au trezit plutind la vale. Pe […] Articolul VIDEO// Tinere luate la vale de apele puternice în centrul Chișinăului apare prima dată în Subiectul Zilei.
17:10
Un copil a decedat, în urma unui grav accident care s-a produs acum circa o oră, în apropiere de localitatea Egorovca, raionul Fălești. La fața locului, Poliția a stabilit preliminar că o femeie de 35 de ani din raionul Nisporeni, fiind la volanul unui Mercedes, nu a ținut cont de viteza de deplasare în curbă […] Articolul Accident în Fălești: Un copil decedat și altul internat în spital apare prima dată în Subiectul Zilei.
16:50
Alertă de inundații a fost declarată în 38 de locații din Republica Cehă. În capitala Praga, barajele împotriva inundațiilor au fost ridicate, digurile au fost închise publicului, iar grădina zoologică a fost închisă, au declarat autoritățile cehe. Evacuările au început și în Polonia, pe măsură ce râurile ating niveluri periculoase. În Polonia, ministrul de Interne, […] Articolul Ciclonul Boris provoacă daune extinse în Europa Centrală apare prima dată în Subiectul Zilei.
16:50
Conform surselor oficiale, situația provocată de inundații în Republica Moldova este următoarea: Autoritățile continuă să monitorizeze situația și să implementeze măsuri pentru a minimiza impactul inundațiilor. Cetățenii sunt sfătuiți să evite zonele afectate și să urmeze indicațiile autorităților pentru siguranță. sursa Articolul Situația inundațiilor: Actualizare și măsuri de intervenție apare prima dată în Subiectul Zilei.
16:30
Ploile puternice și vântul în rafale crează deranjamente în rețelele electrice. Premier Energy Distribution atenționează populația că au fost găsite cabluri rupte. În acest sens, formațiunile de intervenție operativă se află în teren și întreprind măsurile necesare de restabilire a furnizării energiei electrice către consumatorii afectați. Totuși, autoritatea vine cu un set de recomandări care […] Articolul Atenție la cablurile rupte: Sfaturi esențiale pentru siguranța personală în vreme de furtună apare prima dată în Subiectul Zilei.
15:40
Poliţia de Frontieră a Republicii Moldova anunţă că, în prezent, toate punctele de trecere a frontierei sunt funcționale și traficul este lejer atât pe sensul de intrare, cât și pe cel de ieșire din R.Moldova. Timpul de așteptare este în limite normale. Totodată, având în vedere ploile abundente care afectează mai multe regiuni ale țării, […] Articolul Punctele de trecere a frontierei sunt funcționale apare prima dată în Subiectul Zilei.
14:40
Serviciile secrete au experimentat cu diverse animale ca spioni, de la porumbei care transportau mesaje și camere foto, la pisici dotate cu aparatj pentru a asculta conversații, aceste proiecte reflectă ingeniozitatea și, uneori, absurditatea cercetărilor de spionaj. sursa Articolul Cum păsările și animalele inteligente au fost folosite pentru misiuni secrete apare prima dată în Subiectul Zilei.
14:00
Sunt deconectate parțial de la energia electrică 13 localități din 3 raioane, inclusiv: raionul Orhei – 1, satul Pelivan. r-nul Cantemir – satele Capaclia, Cania, Lărguța, Samalia, Iepureni, Stoianovca, Haragîș, Vișniovca și or. Cantemir. r-nul Leova – satele Cupcui, Romanovca și Sărata Nouă. La moment traseele R 34 și R 35 sunt blocate. Conform situației […] Articolul 13 localități din trei raioane din Moldova, parțial deconectate de la electricitate apare prima dată în Subiectul Zilei.
14:00
Din cauza acumulărilor de apă sunt blocate intrările în localitățile Lărguța și Leca din raionul Cantemir. Polițiștii au intervenit de urgență pentru a ajuta cetățenii și a oferi suport la lichidarea consecințelor. Articolul VIDEO// Intrările în localitățile Lărguța și Leca, Cantemir, blocate din cauza acumulărilor de apă apare prima dată în Subiectul Zilei.
13:40
Vremea a uitat de toamnă în mai multe regiuni şi Italia şi Austria şi a trecut direct la iarnă. De la temperaturi estivale, s-a ajuns la rafale de zăpadă în doar câteva zile. Europa Centrală se pregăteşte însă pentru uraganul Boris, care ar putea aduce în Cehia şi Polonia cele mai grave inundaţii din ultimele […] Articolul Italia și Austria, surprinse de iarnă în plină toamnă: Zăpadă și temperaturi scăzute după zile de căldură apare prima dată în Subiectul Zilei.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.