Încep lucrările de reparație a digului de protecție din Răscăieți: Proiectul se extinde pe 1,8 km

Good News, 6 septembrie 2024 14:10

Ministerul Mediului anunță demararea lucrărilor de reparație și reabilitare a digului de protecție paralel albiei râului Nistru, în satul Răscăieți, raionul Ștefan Vodă. Proiectul acoperă o porțiune de 1,8 km,… Articolul Încep lucrările de reparație a digului de protecție din Răscăieți: Proiectul se extinde pe 1,8 km apare prima dată în Good News.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Good News

Acum 4 ore
19:20
Ultima eclipsă parțială de Lună din acest an se va produce la 18 septembrie. În R. Moldova, fenomenul va putea fi observat de la ora 03:41 până la 06:52. Momentul… Articolul Ultima eclipsă parțială de Lună din 2024: Cum și când să o observați în R. Moldova apare prima dată în Good News.
18:20
Judocanul Victor Sterpu (-81 kg) a câștigat Grand Prix-ul de la Zagreb. În finala categoriei sale de greutate, sportivul moldovean a dispus de brazilianul Gabriel Falcao. În cadrul competiției, el… Articolul Victor Sterpu învinge la Grand Prix-ul de la Zagreb: A câștigat medalia de aur apare prima dată în Good News.
Acum 6 ore
16:40
Zeci de copii și tineri din întreaga țară vor participa la Săptămâna deschiderii parlamentare și vor marca, alături de deputați și de Președintele Parlamentului, Ziua internațională a democrației. Potrivit autorităților,… Articolul Ziua internațională a democrației marcată de zeci de tineri în Parlamentul R.Moldova apare prima dată în Good News.
Acum 8 ore
15:40
Polițista de frontieră, Nina Vasilachi, împreună cu patrupeda Kara, participă la un curs european pentru echipele canine specializate în detectarea armelor și munițiilor, organizat de Agenția Europeană Frontex. Acest curs… Articolul O echipă canină din Moldova participă la curs european de detectarea armelor în Croația apare prima dată în Good News.
14:30
Președinta Maia Sandu donează premiul „Robert Blum pentru Democrație 2024”, în valoare de 25 de mii de euro, pentru repararea și conservarea unei biserici aflată în satul Nișcani, raionul Călărași.… Articolul Maia Sandu donează premiul ‚Robert Blum pentru Democrație 2024’ pentru restaurarea bisericii din Nișcani apare prima dată în Good News.
Acum 12 ore
12:10
Cetățenii Republicii Moldova ar putea beneficia de tichete de vacanță. În acest sens, au avut loc deja mai multe discuții între oficialii de la Chișinău și din România, scopul fiind… Articolul Cetățenii Republicii Moldova ar putea beneficia de tichete de vacanță apare prima dată în Good News.
12:00
Cybercor,  Institutul Național de Inovații în Securitatea Cibernetică, își deschide oficial ușile pe 18 septembrie, la Universitatea Tehnică a Moldovei. Miercuri, Cybercor va găzdui conferința internațională CyberCon Moldova, cu genericul… Articolul Moldova va fi mai pregătită în fața amenințărilor cibernetice. Vezi când își deschide ușile Cybercor, primul Institut Național de Inovații în Securitatea Cibernetică. apare prima dată în Good News.
11:20
În fiecare an, la 16 septembrie, este marcată Ziua Internațională pentru Protecția Stratului de Ozon. În 1994, Adunarea Generală a ONU a proclamat ziua de 16 septembrie, data la care… Articolul 16 septembrie – Ziua Internațională pentru Protecția Stratului de Ozon apare prima dată în Good News.
10:50
Peste 50 de aleși locali din toată țara au participat la cel de-al doilea Congres Național al Tinerilor Primari și Consilieri Locali, care s-a desfășurat sâmbătă la Chișinău. Aceștia au… Articolul Viitorul european al Republicii Moldova, discutat în cadrul Congresului Național al Tinerilor Primari și Consilieri Locali. Tinerii lideri locali au stabilit noi obiective apare prima dată în Good News.
Ieri
12:40
Ofițerul Victor Sterpu a obținut medalia de Aur la Cupa Mondială de Judo Seniori „Grand Prix”, desfășurată în orașul Zagreb, Croația. În finala categoriei de greutate de 81 kg, sportivul… Articolul Victor Sterpu câștigă aurul la Cupa Mondială de Judo Seniori „Grand Prix” din Zagreb apare prima dată în Good News.
Mai mult de 2 zile în urmă
15:00
Trei microbuze au fost donate de către autoritățile locale ale municipiului Cluj-Napoca pentru colectivele instituțiilor publice de cultură, artă, tineret și sport din municipiul Ungheni. Parlamentul a aprobat un proiect… Articolul Trei microbuze donate de Cluj-Napoca pentru instituțiile din Ungheni apare prima dată în Good News.
13 septembrie 2024
17:50
În cadrul emisiunii „Puterea a Patra”, moderată de Gheorghe Gonța, Vasile Tarlev, candidat la alegerile prezidențiale din toamna acestui an, a discutat despre planurile sale politice pe termen lung și… Articolul Partidul lui Tarlev se pregătește pentru viitoarele alegeri: „Un proiect politic de durată” apare prima dată în Good News.
15:40
Primăria municipiului Chișinău informează că în weekend, 14-15 septembrie 2024, în sectoarele Capitalei vor fi desfășurate iarmaroace și târguri cu produse și mărfuri autohtone. Potrivit reprezentanților Primăriei Chișinău, scopul organizării… Articolul Iarmaroace în toate sectoarele Capitalei: Produse locale și meșteșugărești până pe 20 septembrie apare prima dată în Good News.
15:20
În cadrul emisiunii “Puterea a Patra” cu Gheorghe Gonța, fostul prim-ministru Vasile Tarlev a comentat despre starea actuală a sistemului feroviar din Republica Moldova și gestionarea întreprinderilor de stat. Tarlev… Articolul Vasile Tarlev: Calea ferată a fost distrusă intenționat pentru a favoriza interese private apare prima dată în Good News.
15:00
Clubul de Karate Kyokushin „Budokan Florești” a obținut locul patru la Campionatul European de Kyokushin Karate, desfășurat pe 7-8 septembrie la Cluj-Napoca. Reprezentanții Moldovei au avut performanțe remarcabile, cu mai… Articolul Sportivii de la “Budokan Florești”, pe locul patru la Campionatul European de Kyokushin Karate apare prima dată în Good News.
14:50
Primarul General, Ion Ceban, informează că str. Mihail Kogălniceanu, o arteră importantă a centrului istoric al Chișinăului, se bucură de o schimbare radicală. „Aici, au fost deja finalizate lucrările de… Articolul Reabilitarea străzii Mihail Kogălniceanu: Proiectul de modernizare a trotuarelor avansează apare prima dată în Good News.
14:10
Un grup de profesori de la Liceul teoretic „Alexandru Vlahuță” din București predă limba română elevilor din Liceul teoretic „Olimp” din orașul Sângerei, Republica Moldova. Acțiunea este parte a proiectului… Articolul Profesori din București predau limba română elevilor din Sângerei, în cadrul unui proiect educațional transfrontalier apare prima dată în Good News.
13:30
Fostul premier al Republicii Moldova, Vasile Tarlev, a vorbit la emisiunea „Puterea a Patra” cu Gheorghe Gonța despre relațiile tensionate cu regiunea transnistreană și gestionarea crizei gazelor naturale. Tarlev a… Articolul Tarlev acuză guvernul de corupție în achiziția gazului și propune dialog deschis cu Transnistria apare prima dată în Good News.
13:10
În contextul Zilei Mondiale a Păcii, marcată anual la 21 septembrie, Biblioteca Națională a Republicii Moldova organizează expoziția de documente cu genericul „Pace plenară întregii planete!”, pentru a pune accentul… Articolul Biblioteca Națională a Republicii Moldova marchează Ziua Mondială a Păcii apare prima dată în Good News.
12:40
În cadrul emisiunii „Puterea a Patra” moderată de Gheorghe Gonța, fostul premier și actual candidat la alegerile prezidențiale, Vasile Tarlev, a declarat că este dispus să participe la dezbaterile electorale,… Articolul Vasile Tarlev pregătit pentru dezbateri: „Am multe întrebări pentru Maia Sandu” apare prima dată în Good News.
12:30
Fostul prim-ministru și candidat la alegerile prezidențiale din 2024, Vasile Tarlev, și-a exprimat nemulțumirea față de starea localităților rurale din Republica Moldova și eficiența Programului “Satul European”, în cadrul emisiunii… Articolul Tarlev acuză programul „Satul European” de lipsă de schimbări semnificative apare prima dată în Good News.
12:10
Timp de două săptămâni, iubitorii de teatru vor avea parte de zeci de spectacole, lansări de carte, întâlniri cu actori și regizori, toate aflate sub auspiciile Reuniunii Teatrelor Naționale Românești.… Articolul Maia Sandu decorează legendele Teatrului Românesc apare prima dată în Good News.
12:10
Liceul Teoretic „Alexandru Vlahuță” din București a lansat un proiect educațional în Republica Moldova, „Într-un glas de-a pururi și întotdeauna!”, finanțat de DRRM al Guvernului României. În perioada aprilie-octombrie 2024,… Articolul „Într-un glas de-a pururi și întotdeauna!”: Liceul Teoretic „Alexandru Vlahuță” Din București Derulează un Proiect Educațional în Republica Moldova apare prima dată în Good News.
11:50
La Institutul de Educație Fizică și Sport (IEFS) din cadrul Universității de Stat din Moldova (USM) a fost inaugurat un Centru de instruire și reabilitare medicală. Centrul a fost dotat… Articolul Primul Centru de instruire și reabilitare medicală, dotat cu suportul României apare prima dată în Good News.
11:40
Fostul prim-ministru al Republicii Moldova și candidat la alegerile prezidențiale din 2024, Vasile Tarlev, a criticat guvernarea actuală în legătură cu politica de pensii, susținând că majorările anunțate nu reflectă… Articolul Tarlev acuză Guvernul: Majorările de pensii nu reflectă inflația și costurile vieții apare prima dată în Good News.
11:00
Astăzi, Vasile Tarlev, liderul Partidului „Viitorul Moldovei”, a anunțat că a depus la Comisia Electorală Centrală (CEC) listele cu semnături necesare pentru înregistrarea candidaturii sale la alegerile prezidențiale din 20… Articolul Vasile Tarlev a depus semnăturile pentru candidatura la președinție apare prima dată în Good News.
10:50
Președintele Maia Sandu a conferit Ordine de Onoare și titluri onorifice mai multor actori de pe ambele maluri ale Prutului, în semn de recunoaștere pentru contribuția lor remarcabilă la promovarea… Articolul Maia Sandu acordă Ordine de Onoare și titluri onorifice actorilor din Republica Moldova și România apare prima dată în Good News.
10:10
În cadrul emisiunii „Puterea a Patra” moderată de Gheorghe Gonța, fostul premier Vasile Tarlev a lansat critici dure la adresa actualei guvernări pentru modul defectuos în care sunt gestionate principalele… Articolul Vasile Tarlev: „Aeroporturile sunt administrate defectuos, iar Moldova pierde din valoare și credibilitate” apare prima dată în Good News.
09:50
Un centru modern de reciclare a deșeurilor menajere solide va fi construit în Chișinău, pe un teren de 15 hectare situat lângă strada Uzinelor. Proiectul, cu o valoare totală de… Articolul Un nou centru de reciclare a deșeurilor menajere va fi construit la Chișinău apare prima dată în Good News.
09:30
Ambasada României la Washington anunță că România este foarte aproape de atingerea și ultimului obiectiv pentru intrarea în programul Visa Waiver și pentru eliminarea vizelor pentru cetățenii români care vor… Articolul România, aproape de eliminarea vizelor pentru SUA apare prima dată în Good News.
12 septembrie 2024
18:00
Potențialul de dezvoltare al proiectelor dedicate hidrogenului în R. Moldova, precum și prioritățile țării noastre în procesul de tranziție energetică au fost subiectele discutate în cadrul întrevederii dintre secretara de… Articolul R. Moldova vizată pentru dezvoltarea unei rețele de hidrogen apare prima dată în Good News.
16:50
Clipe numărate au rămas până la inaugurarea oficială a Reuniunii Teatrelor Naționale Românești la Chișinău. Aceasta va avea loc în această seară, la ora 18:00, la Teatrul Național Mihai Eminescu… Articolul Reuniunea Teatrelor Naționale Românești de la Chișinău deschide porțile cu premiera „Grădina de sticlă” apare prima dată în Good News.
16:30
Vasile Tarlev, fost prim-ministru și actual candidat la alegerile prezidențiale din octombrie 2024, a criticat majorarea tarifelor pentru transportul de gaze și transferul gestionării acestui sector către compania românească VestMoldTransgaz.… Articolul Tarlev despre gestionarea gazelor: Transferul către VestMoldTransgaz aduce consecințe grave apare prima dată în Good News.
15:20
Ministerul Finanțelor a anunțat renunțarea la utilizarea formularului de document primar în format hârtie pentru asigurările de răspundere civilă auto, începând cu 1 noiembrie 2024. Guvernul a aprobat o serie… Articolul În curând va fi sistată utilizarea formularului de hârtie pentru certificatul Carte Verde apare prima dată în Good News.
15:00
Elon Musk a făcut un anunț conform căruia SpaceX va lansa primul zbor către Planeta Marte, prin intermediul navei Starship. Acest lucru se va putea întâmpla peste 2 ani, iar dacă… Articolul Elon Musk: Orașe pe Marte în 20 de ani apare prima dată în Good News.
14:40
Tenismenul moldovean Radu Albot, care l-a învins joi pe thailandezul Trongcharoenchaikul Wishaya cu 2-0 (6-3, 6-2), a ajuns în 1/4 de finală a prestigiosului turneu internaţional din China (Guangzhou Huangpu… Articolul Radu Albot se califică în semifinalele turneului din China apare prima dată în Good News.
12:30
Două cămine de la Universitatea de Stat din Moldova și Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” urmează să fie renovate capital. În acest sens, Guvernul a ratificat un amendament al unui acord… Articolul Două cămine universitare din Chișinău vor fi renovate apare prima dată în Good News.
11 septembrie 2024
18:00
Astăzi, președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, a participat la cel de-al patrulea Summit al Platformei Internaționale Crimeea, alături de șefi de state și de guverne. În cadrul evenimentului, a… Articolul Igor Grosu la Summitul Internațional Crimeea: „Crimeea este Ucraina. Pacea Ucrainei este pacea Moldovei și a Uniunii Europene” apare prima dată în Good News.
14:50
Lotul Național al R. Moldova s-a clasat pe locul doi la Campionatul Mondial de pescuit sportiv la crap, care s-a desfășurat în Croația, lacurile Lapovac și Sandor. Potrivit Federației Naționale… Articolul Locul doi pentru R. Moldova la Campionatul Mondial de pescuit sportiv la crap din Croația apare prima dată în Good News.
14:20
Ieri, la Chișinău, s-a desfășurat conferința internațională „Europa în secolul XXI: Suveranitate. Regândire”, în cadrul căreia au participat experți de renume în domeniul securității internaționale. Printre aceștia s-a numărat și… Articolul Stefan Wollf discută despre provocările suveranității și integrității teritoriale în contextul Transnistriei apare prima dată în Good News.
14:10
Cei mai merituoşi profesori, cercetători ştiinţifici şi colaboratori de la Universitatea Tehnică au fost premiaţi ieri, 10 septembrie, intr-o Gală a Excelenţei Academice. Evenimentul a celebrat și cei 60 de… Articolul Universitatea Tehnică din Moldova marchează 60 de ani de excelență academică apare prima dată în Good News.
14:00
Ieri, la conferința internațională „Europa în secolul XXI: Suveranitate. Regândire”, Steve Young, șeful misiunii CMI în Moldova, a oferit o perspectivă valoroasă asupra viitorului securității europene și a rolului neutralității… Articolul Steve Young despre viitorul securității europene: „Armate puternice și cooperare internațională” apare prima dată în Good News.
13:50
Ieri, a avut loc conferința internațională „Europa în secolul XXI: Suveranitatea. Regândire”, un eveniment semnificativ care a reunit experți și lideri de opinie din întreaga lume pentru a analiza provocările… Articolul Ruch: Cum pot țările mici să mențină neutralitatea într-o lume tot mai radicalizată? apare prima dată în Good News.
13:20
Intellect Group și AxisMundi.Switzerland au anunțat oficial intenția de a-și uni forțele pentru a crea un centru internațional de analiză, cu sediul la Geneva, Elveția. Scopul acestui centru este de… Articolul Geneva va găzdui noul centru internațional de analiză al „Intellect Group” și „AxisMundi.Switzerland” apare prima dată în Good News.
10:50
Consiliul pentru promovarea proiectelor investiționale de importanță națională, condus de premierul Dorin Recean, a notificat o companie britanică cu capital american, privitor la necesitatea obținerii aprobării prealabile a investițiilor, conform… Articolul Software din SUA vizează piața IT din R.Moldova apare prima dată în Good News.
10 septembrie 2024
18:20
Lotul paralimpic al Republicii Moldova la JO de la Paris a fost întâmpinat astăzi la Aeroportul Internațional Chișinău de președintele Maia Sandu, ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, și ministrul… Articolul Lotul paralimpic al Republicii Moldova, întâmpinat la Chișinău de către Maia Sandu apare prima dată în Good News.
18:00
Trei filme documentare, realizate de tineri debutanți pe subiecte legate de drepturile omului, vor fi prezentate la Chișinău, la Teatrul Național „Eugene Ionesco”, pe 11 septembrie, de la 18:30. Potrivit… Articolul Trei documentare despre drepturile omului vor fi prezentate la Chișinău apare prima dată în Good News.
17:50
Astăzi, 10 septembrie, la sediul Inspectoratului General de Carabinieri (IGC), a avut loc o întâlnire oficială între comandantul general al IGC, Dumitru Scurtu și Frédéric Coppin, detașat de Jandarmeria Națională… Articolul FOTO// Cooperare strategică între Moldova și Franța apare prima dată în Good News.
17:40
Astăzi, la Chișinău, are loc ediția a V-a a conferinței internaționale MOLDOVA SECURITY PLATFORM V International Conference “Europe in XXI Century. Sovereignty. Rethinking”, cu tema principală suveranitatea statală în fața… Articolul Rolul Uniunii Europene și al OSCE discutat la conferința internațională de la Chișinău apare prima dată în Good News.
17:10
Intellect Group: MOLDOVA SECURITY PLATFORM – Conferința Internațională a V-a. „Europa în secolul XXI: Suveranitate. Regândire”. Articolul LIVE// Intellect Group: MOLDOVA SECURITY PLATFORM – Conferința Internațională a V-a. „Europa în secolul XXI: Suveranitate. Regândire” apare prima dată în Good News.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.