Dorin Recean, la Rezina: dorim cu toții un trai în pace și prosperitate, vom continua să susținem dezvoltarea satelor și orașelor din întreaga țară

Provincial, 5 septembrie 2024 16:50

Oportunitățile de dezvoltare a localităților, cu accent pe îmbunătățirea calității vieții cetățenilor, au fost discutate de către prim-ministrul Dorin Recean cu primarii și reprezentanții serviciilor publice desconcentrate din raionul Rezina. Șeful Executivului a vorbit despre importanța consolidării eforturilor autorităților publice de toate nivelurile, pentru soluționarea problemelor existente în comunități și accelerarea procesului de transformare a […] Post-ul Dorin Recean, la Rezina: dorim cu toții un trai în pace și prosperitate, vom continua să susținem dezvoltarea satelor și orașelor din întreaga țară apare prima dată în Provincial.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Provincial

Acum 6 ore
17:20
Comisia Electorală Centrală a stabilit locul și timpul recepționării documentelor pentru înregistrarea blocurilor electorale în scopul desemnării candidaților la alegerilor locale noi din 17 noiembrie 2024. Astfel, recepționarea documentelor pentru înregistrarea blocurilor electorale la alegerile locale noi va avea loc în perioada 18 septembrie – 18 octombrie 2024, după următorul program: –          în zilele lucrătoare, de luni până vineri, între orele 9:00 – 16:00 (pauză […] Post-ul CEC a stabilit programul de recepționare a documentelor pentru înregistrarea blocurilor electorale la alegerile locale noi din 17 noiembrie 2024 apare prima dată în Provincial.
17:10
Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, a întreprins astăzi, 16 septembrie, o vizită de lucru în raionul Cimișlia, unde a avut o întrevedere cu conducerea raionului, primarii, reprezentanții serviciilor desconcentrate, reprezentanți ai mediului de afaceri și agricultori. În cadrul discuțiilor desfășurate în sala de ședințe a Consiliului Raional Cimișlia, s-au discutat proiectele prioritare pentru dezvoltarea […] Post-ul Președintele Parlamentului a efectuat o vizită de lucru în raionul Cimișlia apare prima dată în Provincial.
16:30
În 21 de localități din perimetrul Zonei de Securitate, precum și în municipiul Chișinău, vor fi deschise 30 de secții de votare pentru locuitorii din regiunea transnistreană ce dețin acte de identitate ale cetățeanului Republicii Moldova și au drept de vot, în conformitate cu Hotărârea Comisiei Electorale Centrale nr. 2867 din 14 septembrie 2024: https://a.cec.md/ro/cu-privire-la-organizarea-sectiilor-de-votare-pentru-alegatorii-din-2751_111231.html  Astfel, […] Post-ul Cetățenii R.Moldova domiciliați în regiunea transnistreană vor putea participa la referendumul republican constituțional și la alegerile pentru funcția de Președinte al R. Moldova din data de 20 octombrie 2024 apare prima dată în Provincial.
16:20
Astăzi a avut loc prima ședință cu părțile interesate în cadrul proiectului „Turismul ca serviciu: o experiență turistică la 360 de grade / TAAS”. În cadrul ședinței, au fost prezentate scopul, obiectivele, activitățile și rezultatele așteptate ale proiectului care adoptă o abordare nouă în domeniul turismului, mobilizând instrumente digitale în vederea asigurării necesităților și intereselor […] Post-ul Noi prespective de digitalizare a turismului la Ungheni apare prima dată în Provincial.
16:20
Luni, 16 septembrie curent, viceprim-ministrul pentru reintegrare Oleg Serebrian împreună cu deputații din cadrul Comisiei speciale de monitorizare și control parlamentar asupra realizării politicii de reintegrare a Republicii Moldova și cu reprezentanții Biroului politici de reintegrare au efectuat o vizită de lucru în raionul Dubăsari. În incinta Consiliului raional Dubăsari au fost purtate discuții cu autoritățile raionale, […] Post-ul Oleg Serebrian, vizită de lucru în raionul Dubăsari apare prima dată în Provincial.
Acum 8 ore
16:10
Astăzi, 16 septembrie 2024, la sediul Primăriei municipiului Bălți, a avut loc o întâlnire oficială între administrația locală și reprezentanții DVV International Moldova. Evenimentul a marcat debutul discuțiilor privind lansarea unui proiect de amploare pentru educația non-formală dedicată adulților, programat să înceapă în anul 2025. În urma unui concurs deschis de selectare a unei localități […] Post-ul Întâlnirea oficială între Primăria Bălți și reprezentanții DVV International pentru lansarea unui proiect dedicat educației non-formale apare prima dată în Provincial.
16:10
Peste 100 de persoane, inclusiv oficiali guvernamentali, antreprenori, experți economici și reprezentanți ai sectorului privat, au participat la prima ediție a Glodeni Business Forum, un eveniment de referință pentru dezvoltarea economică și atragerea de investiții în raionul Glodeni. Evenimentul a avut loc pentru prima dată în această zonă și a fost axat pe identificarea oportunităților […] Post-ul Glodeni Business Forum: dezvoltare economică, digitalizare și oportunități de investiții regionale apare prima dată în Provincial.
15:50
Comisia Electorală Centrală anunță că astăzi, 16 septembrie 2024, începe perioada electorală pentru alegerile locale noi din 17 noiembrie 2024. Principalele acțiuni în perioada electorală constau în constituirea și organizarea activității organelor electorale inferioare, înregistrarea candidaților la funcția de primar, constituirea și organizarea secțiilor de votare, actualizarea și publicarea listelor electorale, informarea alegătorilor și instruirea funcționarilor electorali, monitorizarea […] Post-ul Astăzi începe perioada electorală pentru alegerile locale noi din 17 noiembrie 2024 apare prima dată în Provincial.
15:30
O echipă de geniști din cadrul Batalionului Geniu „Codru” a fost solicitată să intervină duminică, 15 septembrie curent, în localitatea Sălcuța, raionul Căușeni. La fața locului, echipa de geniști a depistat o bombă de aruncător de calibrul 82 mm. Potrivit superiorului echipei de deminare, sergent clasa III Evghenii Axenti, obiectul exploziv a fost descoperit de […] Post-ul Geniștii militari au intervenit în localitatea Sălcuța, raionul Căușeni apare prima dată în Provincial.
15:20
Prin Programul Național “Satul European”, localitatea Cojușna din raionul Strășeni a beneficiat de investiții în valoare de aproape 5 milioane de lei în infrastructură și servicii publice, care au un impact direct asupra calității vieții celor aproximativ 7000 de locuitori. Un proiect esențial pentru satul Cojușna a vizat amenajarea și reabilitarea aleii pietonale din Parcul […] Post-ul (FOTO) Investiții de 5 milioane de lei în satul Cojușna: reabilitarea aleii pietonale, extinderea creșei și amenajarea unui teren sportiv apare prima dată în Provincial.
14:50
Președinta Asociației „Platforma Moldova”, Irina Vlah, care a depus astăzi la Comisia Electorală Centrală 25 de mii de semnături în susținerea candidaturii sale la funcția de Președinte al țării, a comentat în cadrul emisiunii „Vlah+” informația precum că angajata Inspectoratului de Poliție Florești, Livia Cenușa, ar fi colectat semnături în favoarea ei. „Doamna Livia Cenușa […] Post-ul Cazul polițistei de la Florești. Irina Vlah: Doamna nu face parte din Grupul de inițiativă care a colectat semnături în susținerea candidaturii mele apare prima dată în Provincial.
14:40
Din totalul persoanelor angajate, 5 586 sunt femei (50,8%), 1 707 persoane cu vârsta 55-63 ani (15,5%), 145 persoane cu dizabilități (1,3%), 121 cetățeni ai Republicii Moldova reveniți de peste hotare (1,1%), 45 persoane de etnie romă (0,4%) și 3 cetățeni străini.  „De la începutul anului am susținut angajarea a 11 mii de persoane. Pentru […] Post-ul Peste 11 000 de persoane au fost plasate deja în câmpul muncii de la începutul anului 2024 apare prima dată în Provincial.
14:20
Duminică, 15 septembrie 2024, Primarul municipiului Bălți, Alexandr Petkov, a fost vizitat de un grup din 23 seniori din Focșani, România, aflați la Bălți cu prilejul Festivalului „Bunica și Bunelul Fest”, organizat de AO „CASMED”, în parteneriat cu Primăria mun. Bălți și alte asociații. Cu acest prilej, seniorii și-au manifestat aprecierea față de cultura moldovenească […] Post-ul Un grup de seniori din Focșani, în vizită la Bălți apare prima dată în Provincial.
Acum 12 ore
13:40
Irina Vlah, candidat desemnat de cetățeni la funcția de Președinte al Republicii Moldova, a depus astăzi, la Comisia Electorală centrală (CEC), 25 de mii de semnături în susținerea sa, precum și actele necesare pentru înregistrare în cursa electorală.  „Primul pas a fost făcut! Echipa noastră a depus la CEC 25 de mii de semnături pentru […] Post-ul (VIDEO) 25 de mii de semnături – depuse la CEC! Irina Vlah: Primul pas a fost făcut! apare prima dată în Provincial.
13:40
Radu Mudreac, deputat BCS, a criticat dur prevederile proiectului de lege, votat în prima lectură în Parlament, privind unele măsuri de sprijin al fermierilor în legătură cu seceta din anul 2024. Deputatul afirmă că documentul conține numeroase lacune și nu oferă suficient sprijin agricultorilor, iar ministerul ar trebui să vină cu politici clare și viziuni […] Post-ul Proiectul privind unele măsuri de sprijin al fermierilor în legătură cu seceta din anul 2024 trebuie îmbunătățit, iar Ministerul Agriculturii să elaboreze politici de dezvoltare a ramurii apare prima dată în Provincial.
13:20
Vlad Filat, liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), afirmă că „poți să te lauzi cu orice politici economice, sociale, dar într-un final totul se reduce la un singur indicator: Oamenii! Oameni ce au decis să vină sau să fugă din țară”. Potrivit politicianului, „începând cu anul 1995, Republica Moldova înregistrează un spor natural negativ […] Post-ul Vlad Filat: Declinul demografic alarmant ale Moldovei reflectă eșecul politicilor actuale apare prima dată în Provincial.
13:20
Locația meciurilor din cadrul turneului de dezvoltare UEFA U15, găzduit de Republica Moldova în perioada 14-20 septembrie, a fost schimbată. Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, partidele din următoarele etape vor avea loc la CPSM din Vadul lui Vodă. Echipa antrenată de Nicolae Bunea are programate 3 meciuri cu reprezentativele similare din Andora, Macedonia de Nord […] Post-ul U15. Meciurile din cadrul Turneului de dezvoltare UEFA se vor juca la Vadul lui Vodă apare prima dată în Provincial.
13:20
Sâmbătă, 14 septembrie 2024, în unele regiuni ale Republicii Moldova au fost înregistrate daune minore ale conductelor de gaz, cauzate de condițiile meteorologice dificile. Serviciile regionale de urgență ale grupului de companii SA „Moldovagaz”, împreună cu serviciile municipale ale autorităților locale și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, au intervenit rapid pentru a remedia situațiile […] Post-ul SA „Moldovagaz”: în unele regiuni din țară au fost înregistrate daune minore ale conductelor de gaz, cauzate de condițiile meteorologice dificile apare prima dată în Provincial.
13:20
În ultimul timp, numele lui Dmitri Torner apare frecvent în spaţiul public. Unii îl cunosc ca om de afaceri, expert, consultant, alţii ca om de sport şi filantrop, iar a treia categorie – ca lobist şi om „cu trecut întunecat”. Uneori informaţiile despre el au un caracter contradictoriu. De aceea, am decis să mă documentez […] Post-ul Cine este Dmitri Torner: Primii bani i-a făcut la 15 ani, iar acum e un cunoscut milionar și filantrop! apare prima dată în Provincial.
13:20
Prognoza hidrologică pentru perioada 16.09.2024 – 17.09.2024, ora 8:00. Râul Nistru: Pe sectorul s. Naslavcea – or. Dubăsari, se preconizează o variație a nivelului apei de aproximativ 10 cm. Râul Prut: – Pe sectorul s. Criva – or. Costești, nivelul apei va continua să crească cu 10-50 cm. – Pe sectorul or. Ungheni – s. […] Post-ul Prognoza hidrologică: creșteri semnificative ale nivelului apei pe râurile Nistru și Prut apare prima dată în Provincial.
13:10
Activistul Pavel Grigorciuc afirmă că un grup de oameni care în vară „au participat la agresiunea politică și bătaia lui Alexandru Arseni, iar mai târziu – a consilierilor municipali Bălți din PSRM, Maxim Moroșan și Dmitri Galagoț”, e din nou implicat într-o „bătaie șocantă”, notează md.kp.media. „Pe 15 septembrie a avut loc o altă bătaie șocantă […] Post-ul Pavel Grigorciuc: Locuitorii din Bălți cer dreptate și protecție împotriva fărădelegii apare prima dată în Provincial.
13:10
Un locuitor al capitalei este cercetat de ofițerii CNA într-un dosar de trafic de influență. Acesta este bănuit că ar fi pretins și primit mijloace financiare ilicite pentru perfectarea unui permis auto. Susținând că ar avea influență asupra unor funcționari publici din cadrul Comisiei Medicale a Conducătorilor Auto din cadrul Spitalului Raional Ialoveni, bănuitul ar […] Post-ul Un chișinăuian a ajuns în vizorul CNA, după ce ar fi primit o mită de 10 000 de lei pentru perfectarea unui permis de conducere apare prima dată în Provincial.
13:00
Administrația de Stat a Drumurilor informează că, în urma precipitațiilor abundente din aceste zile, mai multe sectoare de drumuri naționale din regiunile Nord, Centru și Sud au fost afectate de inundații, acumulări de apă și noroi. Echipele de intervenție au acționat prompt pentru curățarea carosabilului de nămol, noroi și pietriș, îndepărtarea crengilor și copacilor doborâți, […] Post-ul ASD recomandă prudență pe drumurile afectate de inundații apare prima dată în Provincial.
12:40
La data de 14 septembrie curent, în Sala mare de ședințe a Consiliului raional Ialoveni, s-a desfășurat a doua sesiune a atelierului de instruire în domeniul scrierii proiectelor mici de dezvoltare comunitară, organizată de Consiliul raional Ialoveni și Asociația Obștească ,,Eco-Răzeni”, pentru echipele de tineri și tinere care au intenția de participa la concursul de […] Post-ul Ialoveni: a doua sesiune de instruire a tinerilor în scrierea proiectelor mici de dezvoltare comunitară a adunat 67 de beneficiari apare prima dată în Provincial.
12:20
Procuratura raionului Edineț anunță despre pornirea unei urmări penale la 12 septembrie 2024, în temeiul bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunii de refuz, împotrivire sau eschivare a conducătorului mijlocului de transport de la testarea alcoolscopică și/sau testarea antidrog, de la examenul medical în vederea stabilirii stării de ebrietate și a naturii ei sau de la recoltarea […] Post-ul Noile prevederi ale Codului penal – puse în aplicare. Un bărbat din Edineț a fost plasat în arest pentru refuzul de a fi supus testării alcoolscopice apare prima dată în Provincial.
12:10
Specialiști de la Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord au efectuat joi, 12 septembrie, vizite de monitorizare post-implementare în cadrul a trei proiecte de dezvoltare regională realizate în raionul Ocnița. În orașul Otaci, specialiștii ADR Nord au vizitat locația unde a fost implementat proiectul „Centrul Creativ-Ivanovativ «PRO Cariera» Otaci”, realizat în perioada 2016-2017 din sursele […] Post-ul ADR Nord monitorizează post-implementare trei proiecte realizate în raionul Ocnița apare prima dată în Provincial.
12:10
Vlad Filat, liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), afirmă că „poți să te lauzi cu orice politici economice, sociale, dar într-un final totul se reduce la un singur indicator: Oamenii! Oameni ce au decis să vină sau să fugă din țară”. Potrivit politicianului, „începând cu anul 1995, Republica Moldova înregistrează un spor natural negativ […] Post-ul Vlad Filat: declinele demografice alarmante ale Moldovei reflectă eșecul politicilor actuale apare prima dată în Provincial.
11:40
Acum 15 ani, soții Pavlov din satul Zăicanii Vechi, raionul Telenești, au cumpărat o vacă pentru a-și putea întreține familia. Atunci când aveau produse lactate în surplus, Elena Pavlov le vindea la piață, unde viitoarea antreprenoare a început să-și facă primii clienți. Lactatele ei au început a fi apreciate și tot mai solicitate, de aceea […] Post-ul Ferma de văcuțe, mulse și hrănite „cu ajutorul panourilor solare” apare prima dată în Provincial.
11:30
Din cauza condit‌iilor meteorologice actuale, este afectata‌ parțial circulat‌ia troleibuzelor și autobuzelor. Astfel, unele rute, atesta‌ întârzieri de la orarul stabilit, staționează sau sunt redirecționate. Personalul liniar este la dispoziția publicului călător pentru a oferi informații despre redirecționări sau staționări inopinate. Pentru informații suplimentare despre circulația unei rute sau altă puteți apela Linia fierbinte RTEC […] Post-ul În capitală este afectată parțial circulat‌ia troleibuzelor și autobuzelor apare prima dată în Provincial.
11:30
O nouă șansă la viață pentru un adolescent dintr-o localitate al raionului Ocnița. La data de 15 septembrie curent, ora 12:36 a fost solicitată de urgență intervenția ambulanței pentru un băiat de 17 ani pe motivul solicitării „dispnee”. Echipa specializată TIM din cadrul SAMU Ocnița a ajuns la locul solicitării în 10 minute. Medicii au […] Post-ul Echipa SAMU Ocnița a resuscitat cu succes un pacient de 17 ani apare prima dată în Provincial.
11:10
Peste 50 de aleși locali din toată țara au participat la cel de-al doilea Congres Național al Tinerilor Primari și Consilieri Locali, care s-a desfășurat sâmbătă la Chișinău. Aceștia au discutat despre consolidarea capacităților tinerilor lideri locali și rolul lor în procesul de integrare europeană a Republicii Moldova. La eveniment a participat și Prim-ministrul Republicii […] Post-ul Peste 50 de aleși locali din țară au participat la cel de-al doilea Congres Național al Tinerilor Primari și Consilieri Locali apare prima dată în Provincial.
10:40
Digurile a două bazine de acumulare din raionul Leova au cedat din cauza ploilor abundente din ultimele zile. Unul dintre ele este în apropierea satului Covurlui, iar celălalt în satul Romanovca, unde șuvoaiele au deteriorat două poduri. Autoritățile locale întreprind măsuri pentru a remedia situația, iar în raion este declarată stare de urgență. Contactat de […] Post-ul Stare de Urgență în raionul Leova: digurile a două bazine de acumulare au cedat apare prima dată în Provincial.
10:30
Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției Investigare Criminalitate Transfrontalieră și Direcției Urmărire Penală, de comun cu procurorii PCCOCS, anunță reținerea a doi taximetriști din Tighina și Rezina, care ar fi facilitat intrarea ilegală în Moldova prin Camenca a nouă ucraineni apți de luptă, pentru sume de 5.000 dolari americani. Cei doi taximetriști reținuți acum au […] Post-ul Alți doi taximetriști din Tighina și Rezina – reținuți, într-un dosar de tranzitare ilegală a Moldovei de nouă ucraineni apare prima dată în Provincial.
10:30
Primăria Chișinău informează că, în urma ploilor abundente din ultimele zile, angajați ai instituțiilor de învățământ general din Capitală, alături de echipele de intervenție ale serviciilor municipale, au demarat un amplu proces de remediere a daunelor produse în grădinițele și școlile din oraș. Intervențiile se desfășoară în toate unitățile afectate, inclusiv școli primare, gimnazii și […] Post-ul Primăria Chișinău intervine pentru remedierea daunelor în școli și grădinițe după ploile abundente apare prima dată în Provincial.
10:30
Președintele Partidului Coaliția pentru Unitatea și Bunăstare (CUB), Igor Munteanu aduce critici dure în adresa Guvernului condus de Premierul Dorin Recean, care în opinia sa un s-a pregătit  pentru eventuale calamități naturale. ”Constat cu nespus regret că ploile torențiale din 14-15 septembrie au distrus sute de ha de culturi arabile, zeci de drumuri asfaltate au […] Post-ul Igor Munteanu, critici în adresa Premierului: Într-un stat normal, autoritățile planifică anual fonduri excepționale în caz de calamități naturale apare prima dată în Provincial.
10:20
Primarul municipiului Soroca, Lilia Pilipețchi, însoțită de o delegație soroceană, s-a aflat într-o vizită la Fălticeni, România. Vizita a fost prilejuită de evenimentul „Fălticeni Mon Amour”, ediția IV-a. Eveniment organizat de Rotary Club Fălticeni, în parteneriat cu Primăria Municipiului Fălticeni. În cadrul întrevederilor cu autoritățile mun. Fălticeni, primara Lilia Pilipețchi, a discutat posibilitățile de colaborare […] Post-ul Primarul de Soroca a vizitat municipiul Fălticeni, România apare prima dată în Provincial.
10:10
Membrii Comisiei pentru Situații Excepționale a raionului Ialoveni s-au convocat ieri, 15 septembrie în ședință, pentru a analiza situația creată în localități, în urma instabilității atmosferice, manifestate prin căderea precipitațiilor abundente. În urma analizei situației creată în urma precipitațiilor abundente din ultimele 24 de ore, membrii Comisiei pentru Situații Excepționale a raionului Ialoveni au aprobat […] Post-ul CSE a raionului Ialoveni s-a convocat în ședință, în contextul Codului Portocaliu de instabilitate atmosferică apare prima dată în Provincial.
10:10
Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a celebrat unitatea prin diversitate la Festivalul „Etno Fest” din Taraclia, un eveniment cu o istorie de 23 de ani, care promovează tradițiile și obiceiurile diferitor comunități etnice care locuiesc în țara noastră. În mesajul adresat participanților la evenimentul desfășurat în acest sfârșit de săptămână, șeful legislativului a remarcat că festivalul […] Post-ul Diversitatea culturală, celebrată la Taraclia. Igor Grosu: Noi, în R. Moldova, de veacuri, trăim în pace și bună înțelegere, indiferent de limba, cultura și tradițiile pe care le avem apare prima dată în Provincial.
10:00
Treizeci și trei de solicitări au fost recepționate de autorități pe parcursul nopții pentru pomparea apei din gospodăriile afectate de inundații. Salvatorii și pompierii au lucrat în regim sporit pentru a ajuta oamenii aflați în dificultate. Douăzeci și cinci de solicitări au fost recepționate în zona de centru, iar opt în zona de sud. În […] Post-ul 33 de solicitări ale populației au fost recepționate de autorități pe parcursul nopții apare prima dată în Provincial.
09:50
În urma Codului portocaliu de ploi torențiale care a afectat municipiul Chișinău, Primarul General, Ion Ceban, a menționat ca toate echipele antrenate în înlăturarea consecințelor Codului portocaliu de ploi torențiale au muncit continuu. „Toată ziua, angajații subdiviziunilor de profil au muncit continuu pentru a înlătura consecințele ploii torențiale. Echipele noastre au fost mobilizate imediat pentru […] Post-ul Ion Ceban: angajații subdiviziunilor de profil au muncit continuu pentru a înlătura consecințele ploii torențiale apare prima dată în Provincial.
Ieri
12:10
În ultimele 24 de ora angajații subdiviziunilor MAI au realizat peste 300 de misiuni în lichidarea consecințelor ploilor. Salvatorii, pompierii, polițiștii și carabinierii au efectuat lucrări de deblocare a traseelor, defrișarea arborilor căzuți, evacuarea persoanelor dar  și pomparea apelor din gospodăriile oamenilor. Din calea puhoaielor au fost evacuate 30 de persoane inclusiv 3 copii. Oamenii […] Post-ul Peste 300 de misiuni au fost realizate de angajații MAI la lichidarea consecințelor ploilor apare prima dată în Provincial.
12:00
Președinta Maia Sandu a transmis un mesaj de mulțumire pentru toți cei care s-au implicat la lichidarea consecințelor ploilor abundente din ziua de sâmbătă, 14 septembrie. „Le mulțumesc salvatorilor, pompierilor, polițiștilor, carabinierilor, soldaților, drumarilor, medicilor, primarilor și tuturor celor care au fost la datorie fără încetare și dat o mână de ajutor oamenilor aflați în […] Post-ul Maia Sandu, privitor la situația din țară în urma ploilor abundente: „Vă îndemn să evităm deplasările care pot fi amânate” apare prima dată în Provincial.
12:00
Șaisprezece solicitări de pompare a apei au fost recepționate de autorități în ultimele ore. Cele mai multe apeluri au fost înregistrate în zona centrală a țării, unde oamenii au solicitat ajutor pentru a evacua apele din subsoluri și gospodării. Către ora 11.30 nu sunt raportate trasee blocate. În continuare situația din țară este monitorizată în […] Post-ul 16 solicitări de pompare a apei au fost recepționate de autorități în ultimele ore apare prima dată în Provincial.
Mai mult de 2 zile în urmă
20:20
Ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, a vizitat astăzi raionul Strășeni, unde a evaluat personal intervențiile desfășurate pentru lichidarea consecințelor inundațiilor cauzate de ploile torențiale din regiune. În cadrul vizitei, ministrul a discutat cu autoritățile locale și forțele implicate, asigurându-se că resursele necesare sunt mobilizate eficient. Angajații Inspectoratului de Poliție Strășeni, Inspectoratului General pentru Situații de […] Post-ul Ministrul Afacerilor Interne, a fost în raionul Strășeni pentru a coordona eforturile de intervenție în urma inundațiilor apare prima dată în Provincial.
18:30
Pentru cetățenii cu drept de vot din localitățile din stânga Nistrului, precum și pentru cei domiciliați în municipiul Bender și în comuna Chițcani, satele Cremenciug și Gîsca din raionul Căușeni, aflate provizoriu în afara controlului suveran al autorităților constituționale ale Republicii Moldova, Comisia Electorală Centrală (CEC) a decis organizarea a 30 secții de votare la […] Post-ul CEC a decis organizarea a 30 secții de votare pentru alegătorii din localitățile din stânga Nistrului apare prima dată în Provincial.
18:30
Premierul Dorin Recean în urma ședinței convocate la Centrul anticriză din cadrul Ministerului Afacerilor Interne: Celula de criză rămâne activă 72 de ore și toate serviciile sunt mobilizate și intervin în localitățile unde plouă torențial. Până la această oră, în zonele cele mai afectate au căzut 106-108 mm în decurs de 9 ore. La Bravicea […] Post-ul Celula de criză rămâne activă 72 de ore și toate serviciile sunt mobilizate și intervin în localitățile unde plouă torenția apare prima dată în Provincial.
18:30
În perioada 14-16 septembrie, pe tot teritoriul țării, se așteaptă Cod portocaliu de ploi torențiale și instabilitate atmosferică. În contextul avertizării meteo de instabilitate atmosferică și cod portocaliu de ploi, vă îndemnăm să fiți prudenți! Astăzi ploile vor continua până la ora 24:00 în toate regiunile țării. Noaptea vom avea precipitații moderate, iar mâine va […] Post-ul Cod portocaliu de ploi torențiale și instabilitate atmosferică apare prima dată în Provincial.
18:30
 112 misiuni sunt întreprinse de salvatori, polițiști și soldați pentru lichidarea consecințelor ploilor torențiale care s-au produs pe teritoriul țării. Angajații IGSU întreprind acțiuni de pompare a apei pe 23 adrese din municipiul Chișinău dar și în localități din raioanele Hâncești, Cantemir, Strășeni, Leova și Ialoveni. În urma precipitațiilor două poduri au fost deteriorate în […] Post-ul 112 misiuni ale autorităților sunt în plină desfășurare pentru lichidarea consecințelor ploilor abundente apare prima dată în Provincial.
12:50
În urma ploilor abundente în municipiul Hîncești sunt situații de inundații complicate. Despre aceasta a anunțat primarul Alexandru Botnari, informează PROVINCIAL. “Se va finaliza ploile și vom întreprinde măsuri de lichidare a consecințelor în toate sectoarele ! Mulțumesc pentru înțelegere,” menționează Alexandru Botnari. Post-ul (VIDEO) Inundații la Hîncești. Primar: Se vor finaliza ploile și vom întreprinde măsuri de lichidare a consecințelor în toate sectoarele apare prima dată în Provincial.
12:50
În condiții meteo actuale nefavorabile Inspectoratul General pentru Situații de Urgență îndemnă oamenii să evite traseul R 34 Hâncești –Leova, Leova-Iargara. În urma precipitațiilor abundente acest tronson de drum devine greu accesibil, iar deplasarea pe el poate duce la blocarea mijloacelor de transport. Conducătorii auto sunt îndemnați să aleagă traseul spre Comrat pentru a evita […] Post-ul IGSU îndeamnă oamenii să evite pentru deplasare traseul R 34 Hâncești –Leova apare prima dată în Provincial.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.