Mihail Latîșev a câștigat medalia de aur la Campionatul Balcanic de Judo

Zugo.md, 3 septembrie 2024 09:50

Mihail Latîșev, campion la Campionatul Balcanic de judo din Bosnia și Herțegovina! Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Judocanul Mihail Latîșev, participant la Jocurile Olimpice de la Paris, a câștigat aurul la Campionatul Balcanic de judo, desfășurat în Bosnia și Herțegovina, impunându-se în categoria de greutate 90 kg. Alături de el, Andrian Veste (73 kg) și … The post Mihail Latîșev a câștigat medalia de aur la Campionatul Balcanic de Judo first appeared on ZUGO. Articolul Mihail Latîșev a câștigat medalia de aur la Campionatul Balcanic de Judo apare prima dată în ZUGO.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Zugo.md

Acum 12 ore
11:40
Persoanele fizice din Republica Moldova au acum posibilitatea de a achiziționa valori mobiliare de stat direct, fără intermediari, prin intermediul platformei eVMS.md, începând de luni, 16 septembrie, și până pe 25 septembrie. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Această opțiune este deschisă tuturor cetățenilor moldoveni care au peste 18 ani și dețin o semnătură electronică calificată, … The post Ministerul Finanțelor a lansat platforma eVMS. Cum poți investi în valorile mobiliare ale statului first appeared on ZUGO. Articolul Ministerul Finanțelor a lansat platforma eVMS. Cum poți investi în valorile mobiliare ale statului apare prima dată în ZUGO.
11:10
Judocanul Victor Sterpu a câștigat Grand Prix-ul de la Zagreb. El a obținut cinci victorii în categoria de greutate de până la 81 kg, informează Comitetul Național Olimpic și Sportiv din Republica Moldova. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „El a obținut cinci victorii în categoria de greutate 81 kg, cu sârbul Vukan Stanimirovic, slovenul Aljaz … The post Judocanul Victor Sterpu a obținut aurul la Cupa Mondială pentru Seniori first appeared on ZUGO. Articolul Judocanul Victor Sterpu a obținut aurul la Cupa Mondială pentru Seniori apare prima dată în ZUGO.
10:50
Transportul la viteze de 700 km pe oră cu hyperloop-ul este cu un pas mai aproape de realitate, odată cu efectuarea unui test în Olanda. Compania olandeză Hardt a anunțat finalizarea cu succes a testării prototipului său de sistem de transport hyperloop, marcând un pas înainte pentru tehnologia care promite să revoluționeze modul în care … The post foto, video | Cum arată sistemul revoluționar de transport care promite viteze de 700 km/h. Primul test a fost efectuat cu succes first appeared on ZUGO. Articolul foto, video | Cum arată sistemul revoluționar de transport care promite viteze de 700 km/h. Primul test a fost efectuat cu succes apare prima dată în ZUGO.
10:20
Suspectul reținut de poliția americană în posibila tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump este un bărbat din Florida, în vârstă de 58 de ani, care se pare că a călătorit în Ucraina după invazia Rusiei şi a devenit un susţinător al trimiterii de arme şi chiar de soldaţi americani pentru a ajuta Kievul, relatează … The post Cine este bărbatul care ar fi vrut să îl asasineze pe Donald Trump. A fost arestat de mai multe ori first appeared on ZUGO. Articolul Cine este bărbatul care ar fi vrut să îl asasineze pe Donald Trump. A fost arestat de mai multe ori apare prima dată în ZUGO.
10:10
Treizeci și trei de persoane au solicitat pe parcursul nopții ajutorul salvatorilor la pomparea apei din gospodăriile afectate de inundații. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Potrivit IGSU, douăzeci și cinci de solicitări au fost recepționate în zona de centru, iar opt în zona de sud. În continuare sunt monitorizate raioanele Leova și Cantemir, în special … The post Peste 30 de persoane au solicitat ajutorul salvatorilor noaptea trecută first appeared on ZUGO. Articolul Peste 30 de persoane au solicitat ajutorul salvatorilor noaptea trecută apare prima dată în ZUGO.
09:30
Serviciul de Informații și Securitate a exclus patru persoane şi trei companii din lista persoanelor în privința cărora există probe, informații documentate că sunt asociate subiecților restricțiilor Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Potrivit Rise.md, este prima modificare semnificativă a acestei liste făcute publice la începutul acestui an de către SIS şi care includea până la … The post doc | SIS a exclus patru persoane din lista persoanelor asociate cu Plahotniuc, Andronachi şi Ilan Șor first appeared on ZUGO. Articolul doc | SIS a exclus patru persoane din lista persoanelor asociate cu Plahotniuc, Andronachi şi Ilan Șor apare prima dată în ZUGO.
09:20
Ambasada R. Moldova în Austria informează cetățenii moldoveni care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Austria despre faptul că în această regiune sunt așteptate precipitații abundente sub formă de ploi torențiale, cu cantități de apă între 200 și 300 l/mp, însoțite de vânt puternic. În acest sens, Ministerul Afacerilor Externe al R. Moldova (MAE) … The post MAE, alertă de călătorie în Austria: Ploi torențiale mai puternice de patru ori decât cele căzute în R. Moldova first appeared on ZUGO. Articolul MAE, alertă de călătorie în Austria: Ploi torențiale mai puternice de patru ori decât cele căzute în R. Moldova apare prima dată în ZUGO.
Acum 24 ore
08:40
Abuzul sexual asupra copiilor este una dintre cele mai răspândite forme de violență asupra minorilor în Republica Moldova. Potrivit datelor prezentate de Inspectoratul General al Poliției (IGP) pentru anul trecut, aproape 400 de copii au fost supuși uneia dintre cele cinci forme de violență sexuală prevăzute de Codul Penal.  Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. În … The post Simptomele abuzului sexual asupra copiilor. Care sunt consecințele și cum poți ajuta un copil abuzat? first appeared on ZUGO. Articolul Simptomele abuzului sexual asupra copiilor. Care sunt consecințele și cum poți ajuta un copil abuzat? apare prima dată în ZUGO.
08:10
Turismul rural este unica ramură care în timpul crizei din 2021-2023 și-a crescut capacitatea de cazare cu peste 50%, dar și numărul de turiști de patru ori. Deși turismul rural în Republica Moldova încă rămâne slab dezvoltat, performanțele obținute sunt încurajatoare. Despre aceasta a comunicat Veaceslav Ioniță, expert în politici economice la Institutul pentru Dezvoltare … The post Expert: Turismul rural, unica ramură care în criză și-a crescut capacitatea de cazare și numărul de turiști first appeared on ZUGO. Articolul Expert: Turismul rural, unica ramură care în criză și-a crescut capacitatea de cazare și numărul de turiști apare prima dată în ZUGO.
Mai mult de 2 zile în urmă
13:40
Secretarul de stat Antony Blinken a anunțat vineri că SUA au impus sancțiuni împotriva a trei entități și două persoane fizice, din cauza legăturilor acestora cu acțiunile destabilizatoare ale Rusiei în străinătate, inclusiv eforturile continue ale Rusiei de a submina democrația și de a interveni în procesul electoral din Republica Moldova. Urmărește-ne pe Telegram și … The post Încercările Rusiei de destabilizare a R. Moldova: SUA impun noi sancțiuni first appeared on ZUGO. Articolul Încercările Rusiei de destabilizare a R. Moldova: SUA impun noi sancțiuni apare prima dată în ZUGO.
13 septembrie 2024
20:30
O femeie de 40 de ani și concubinul acesteia au decedat, iar o altă persoană se află în stare gravă la spital, după ce mașinele în care se aflau au fost implicate într-un grav accident în raionul Sângerei. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Cazul a avut loc vineri dimineața, pe traseul R6 din raionul Sîngerei, … The post video | Accident la Sângerei: Doi morți și un rănit grav. Momentul impactului first appeared on ZUGO. Articolul video | Accident la Sângerei: Doi morți și un rănit grav. Momentul impactului apare prima dată în ZUGO.
11:30
O tânără din Chișinău a fost sancționată cu o amendă de 175.000 de lei, fiind condamnată pentru trafic de influență, după ce a intermediat mai multe cazuri de obținere frauduloasă a certificatelor de vaccinare anti COVID-19. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Potrivit Procuraturii Anticorupție, femeia și-a cumpărat inițial pentru ea certificatul de vaccinare, deși nu … The post Schemă frauduloasă de falsificare a certificatelor COVID-19: O tânără a fost condamnată first appeared on ZUGO. Articolul Schemă frauduloasă de falsificare a certificatelor COVID-19: O tânără a fost condamnată apare prima dată în ZUGO.
11:20
Vineri, 13 septembrie 2024, Procuratura Anticorupție, împreună cu ofițerii Inspectoratului Național de Investigații, au desfășurat mai multe percheziții într-un dosar penal legat de finanțarea ilegală a partidelor politice și spălarea de bani în proporții deosebit de mari. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Investigația vizează partide politice din Republica Moldova, care sunt acuzate de remunerarea ilegală … The post video | Corupție electorală și spălare de bani: Noi percheziții privind finanțarea ilegală a partidelor politice first appeared on ZUGO. Articolul video | Corupție electorală și spălare de bani: Noi percheziții privind finanțarea ilegală a partidelor politice apare prima dată în ZUGO.
10:40
Noi detalii în cazul accidentului rutier mortal produs miercuri seara, 11 septembrie, în apropierea satului Săiți din raionul Căușeni. Oamenii legii analizează versiunea că la volanul automobilului nu ar fi fost persoana decedată, ci bărbatul în vârstă de 34 de ani, aflat în stare gravă la spital. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. După ce în … The post Noi detalii despre accidentul grav de la Căușeni: Poliția analizează versiunea că la volan nu s-ar fi aflat persoana decedată first appeared on ZUGO. Articolul Noi detalii despre accidentul grav de la Căușeni: Poliția analizează versiunea că la volan nu s-ar fi aflat persoana decedată apare prima dată în ZUGO.
10:20
Organizatorii Festivalului Pădurilor au anunțat amânarea evenimentului planificat pentru acest weekend din cauza prognozelor meteo care indică ploi abundente atât sâmbătă, cât și duminică. Festivalul va avea loc pe 21 septembrie. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „Regretăm dacă schimbarea de program v-a creat incomodități, noi însă insistăm să vă invităm la o adevărată sărbătoare, unde … The post Festivalul Pădurilor se amână pentru 21 septembrie first appeared on ZUGO. Articolul Festivalul Pădurilor se amână pentru 21 septembrie apare prima dată în ZUGO.
09:30
Ana Stratulat, o adolescentă în vârstă de 15 ani și originară din Republica Moldova, și prietena sa în vârstă de 14 ani, sunt date dispărute în provincia italiană Pavia, disparițiile având loc la diferență de două zile una de cealaltă. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Potrivit ziarului Il Giorno, Ana Stratulat a fost văzută ultima … The post video | O fată moldoveancă de 15 ani și prietena ei, dispărute la două zile una după cealaltă, în Italia first appeared on ZUGO. Articolul video | O fată moldoveancă de 15 ani și prietena ei, dispărute la două zile una după cealaltă, în Italia apare prima dată în ZUGO.
09:30
O cicloturistă americană de „ultra-anduranță” a stabilit un nou record mondial pentru cea mai rapidă femeie care a înconjurat globul cu bicicleta, notează BBC, citat de G4Media. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Lael Wilcox a avut nevoie de 108 zile, 12 ore și 12 minute pentru a parcurge 29.169 km, începând și terminând în Chicago. Ea … The post A bătut recordul mondial: O americancă a devenit cea mai rapidă femeie care a pedalat în jurul globului first appeared on ZUGO. Articolul A bătut recordul mondial: O americancă a devenit cea mai rapidă femeie care a pedalat în jurul globului apare prima dată în ZUGO.
09:00
Un militar prin contract al Armatei Naționale, care executa serviciul în cadrul Forțelor Mixte de Menținere a Păcii, s-a rănit mortal joi, 12 septembrie, în rezultatul unei împuşcături cu arma din dotare, în timpul executării serviciului la post, anunță Ministerul Apărării. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Potrivit informaţiei oferite de Centrul operaţional de comandă, incidentul … The post Un militar prin contract al Armatei Naționale a murit după ce s-a împușcat cu arma din dotare first appeared on ZUGO. Articolul Un militar prin contract al Armatei Naționale a murit după ce s-a împușcat cu arma din dotare apare prima dată în ZUGO.
08:40
Oleg Ozerov a fost confirmat oficial ca noul ambasador al Federației Ruse în Republica Moldova, după ce autoritățile moldovene au efectuat verificările necesare privind activitatea sa, declară Ministrul de Externe, Mihai Popșoi, la Jurnal TV. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Potrivit oficialului, deși Ozerov a fost implicat în declarații controversate pe parcursul carierei sale, acestea … The post Popșoi: Noul ambasador rus în R. Moldova a fost verificat minuțios de autorități first appeared on ZUGO. Articolul Popșoi: Noul ambasador rus în R. Moldova a fost verificat minuțios de autorități apare prima dată în ZUGO.
08:10
Un centru de reciclare a deșeurilor menajere solide va fi construit pe strada Uzinelor din Capitală. Consiliul municipal Chișinău a aprobat alocarea unui teren de 15 hectare pentru viitoarea construcție. Acolo vor fi amplasate obiectivele gospodăriei locativ-comunale, anunță municipalitatea. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Terenul a fost ales în colaborare cu Ministerul Mediului, Banca Europeană … The post La Chișinău va fi construit un centru de reciclare a deșeurilor menajere solide first appeared on ZUGO. Articolul La Chișinău va fi construit un centru de reciclare a deșeurilor menajere solide apare prima dată în ZUGO.
12 septembrie 2024
11:30
Copilul de doi ani din Ungheni, care a căzut în puțul unui lift din Ungheni, se află în stare critică la Institutul Mamei și Copilului din Chișinău. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Potrivit medicilor, copilul a suferit multiple traumatisme grave, inclusiv la nivelul craniului și bazinului. Autoritățile locale din Ungheni au convocat o ședință a … The post În ce stare se află copilul de doi ani care a căzut în puțul unui lift din Ungheni first appeared on ZUGO. Articolul În ce stare se află copilul de doi ani care a căzut în puțul unui lift din Ungheni apare prima dată în ZUGO.
11:20
Președinta Maia Sandu a semnat miercuri, 11 septembrie, decretul de eliberare din funcție a șase judecători. Documentul a fost publicat în Monitorul Oficial. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Potrivit documentului, eliberarea judecătorilor Eugen Popovici, Svetlana Tizu, Victoria Hadârcă, Rodica Berdilo, Victoria Sănduța și Irina Păduraru s-a bazat pe expirarea termenului de numire în funcție, conform … The post doc | Maia Sandu a demis șase judecători. Cine sunt cei vizați first appeared on ZUGO. Articolul doc | Maia Sandu a demis șase judecători. Cine sunt cei vizați apare prima dată în ZUGO.
10:50
Un grav accident rutier a avut loc miercuri, 11 septembrie, lângă localitatea Săiți, raionul Căușeni. Un șofer de 24 de ani a pierdut controlul mașinii, care a derapat de pe șosea și s-a izbit violent de un copac. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Conform primelor informații, viteza excesivă ar fi fost factorul determinant al accidentului. … The post Accident tragic la Căușeni: Un tânăr și-a pierdut viața, trei persoane au fost rănite first appeared on ZUGO. Articolul Accident tragic la Căușeni: Un tânăr și-a pierdut viața, trei persoane au fost rănite apare prima dată în ZUGO.
10:20
Uniunea Europeană se confruntă cu o creștere a numărului de migranți sosiți legal și ilegal pe teritoriile statelor membre, ceea ce a determinat unele țări să reintroducă temporar controalele la frontieră în ceea ce este în mod normal zona largă de liberă circulație – zona Schengen. Normele Schengen permit acest lucru „în ultimă instanță” pentru … The post Care dintre statele europene au introdus controale la frontieră și cum justifică această măsură first appeared on ZUGO. Articolul Care dintre statele europene au introdus controale la frontieră și cum justifică această măsură apare prima dată în ZUGO.
09:30
La vârsta de 45 de ani, Dan Bălan are din nou pentru cine cânta, între patru ochi, „Dragostea din tei”. Cântărețul a fost surprins alături de noua iubită, în ipostaze tandre, pe străzile din Budapesta, relatează click.ro. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Perechea artistului este o blondă care, potrivit fotografiilor făcute de paparazzi, pare mai … The post foto | Dan Bălan are o nouă iubită. Unde au fost surprinși cei doi first appeared on ZUGO. Articolul foto | Dan Bălan are o nouă iubită. Unde au fost surprinși cei doi apare prima dată în ZUGO.
08:50
Inspectoratul General al Poliției (IGP) a inaugurat miercuri, 11 septembrie, un laborator specializat în analize ADN, destinat investigării crimelor grave. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Noul instrument va permite poliției să îmbunătățească eficiența anchetelor și să obțină date genetice precise în cazurile complexe. Laboratorul a fost dezvoltat cu sprijin internațional, iar angajații săi au participat … The post Laboratorul ADN din cadrul IGP își începe activitatea first appeared on ZUGO. Articolul Laboratorul ADN din cadrul IGP își începe activitatea apare prima dată în ZUGO.
08:50
Certificatul de asigurare „Carte Verde” va putea fi emis în format digital. Guvernul a aprobat miercuri, 11 septembrie, proiectul de hotărâre a Guvernului care va permite digitalizarea procesului de emitere a certificatului de asigurare „Carte Verde”. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Mai exact, se va renunța la formularul de document primar cu regim special în … The post Certificatul de asigurare „Carte Verde” va fi disponibil oficial și în format digital first appeared on ZUGO. Articolul Certificatul de asigurare „Carte Verde” va fi disponibil oficial și în format digital apare prima dată în ZUGO.
08:10
Premierul Republicii Moldova dă asigurări că tarifele la gazele naturale și la energia electrică nu vor fi majorate în sezonul rece care vine. În debutul ședinței Guvernului, premierul a comentat „un atac cu informații false”, în ceea ce privește tarifele la gaze naturale și la energie electrică. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „Campania electorală încă … The post Dorin Recean dă asigurări: „Tarifele la gazele naturale și la energia electrică nu vor crește în acest sezon” first appeared on ZUGO. Articolul Dorin Recean dă asigurări: „Tarifele la gazele naturale și la energia electrică nu vor crește în acest sezon” apare prima dată în ZUGO.
11 septembrie 2024
11:40
Pe 15 septembrie, parcul Valea Trandafirilor din Chișinău va găzdui IarmarEco 2024, un eveniment dedicat produselor ecologice și antreprenoriatului social. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Între orele 11:00 și 18:00, vei avea ocazia să explorezi produse naturale, să participi la degustări și să întâlnești producători locali. De asemenea, te așteaptă concursuri, premii eco și activități … The post Descoperă R. Moldova într-un mod diferit la IarmarEco 2024 first appeared on ZUGO. Articolul Descoperă R. Moldova într-un mod diferit la IarmarEco 2024 apare prima dată în ZUGO.
11:20
Un copil a ajuns în stare extrem de gravă la spital, după ce ar fi căzut de la etajul superior al unei clădiri. Cazul a avut loc miercuri dimineață, 11 septembrie, la Ungheni. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Copilul urmează să fie transferat cu Aviasanul la Chișinău de la Spitalul raional Ungheni, unde a fost … The post Un copil de doi ani a căzut în gol de la etajul şase în puţul unui lift first appeared on ZUGO. Articolul Un copil de doi ani a căzut în gol de la etajul şase în puţul unui lift apare prima dată în ZUGO.
11:10
În ultimii ani, închiderile glisante din sticlă securizată au devenit din ce în ce mai populare în proiectele de arhitectură modernă și design interior. Aceste sisteme inovatoare îmbină perfect estetica elegantă cu funcționalitatea, fiind utilizate pentru a compartimenta spații sau a proteja zonele exterioare, fără a compromite luminozitatea sau senzația de deschidere. Urmărește-ne pe Telegram … The post De ce să alegi închideri glisante din sticlă securizată pentru casa ta? Avantaje și beneficii first appeared on ZUGO. Articolul De ce să alegi închideri glisante din sticlă securizată pentru casa ta? Avantaje și beneficii apare prima dată în ZUGO.
11:10
Când vine vorba de confortul și sănătatea noastră, somnul de calitate joacă un rol esențial. Cu toate acestea, mulți dintre noi ne concentrăm mai mult pe saltea, perne sau rutina de seară, neglijând un aspect important: ferestrele. Alegerea ferestrelor potrivite, cu izolare fonică și termică adecvată, poate transforma total atmosfera din dormitor și poate contribui … The post Cum alegerea ferestrelor potrivite îți poate îmbunătăți somnul și starea de bine first appeared on ZUGO. Articolul Cum alegerea ferestrelor potrivite îți poate îmbunătăți somnul și starea de bine apare prima dată în ZUGO.
10:50
Banca Națională a Moldovei (BNM) reiterează necesitatea menținerii unui grad înalt de confidențialitate a datelor de pe cardul de plată, care constituie informații personale ce nu trebuie divulgate sub nicio formă, nici măcar reprezentanților instituțiilor bancare. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „Angajații Băncii Naționale a Moldovei nu contactează telefonic sau prin alte mijloace nicio persoana … The post BNM vine cu recomandări pentru populație: Ghid pentru utilizarea sigură a cardului de plată first appeared on ZUGO. Articolul BNM vine cu recomandări pentru populație: Ghid pentru utilizarea sigură a cardului de plată apare prima dată în ZUGO.
10:30
În zilele următoare, poliția va intensifica controalele pe întreg teritoriul țării pentru a preveni încălcarea limitelor de viteză. Această măsură vizează creșterea siguranței rutiere și reducerea accidentelor cauzate de viteză excesivă. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. IGP reamintește șoferilor să: – respecte limita de viteză; – nu efectueze depășiri neasigurate; – semnalizeze fiecare manevră; – … The post Poliția va intensifica controalele pe întreg teritoriul țării pentru a preveni încălcarea limitelor de viteză first appeared on ZUGO. Articolul Poliția va intensifica controalele pe întreg teritoriul țării pentru a preveni încălcarea limitelor de viteză apare prima dată în ZUGO.
10:00
Președinta Maia Sandu a povestit recent o întâmplare pe care a avut-o mama sa în troleibuz, un exemplu de dezinformare care circulă frecvent în spațiul public. Mama președintei a fost martora unei discuții în care două femei răspândeau zvonuri false despre ea. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „Mama mergea în troleibuz și în fața ei … The post video | „Dacă nu știi, nu povesti”: Situație din troleibuz, în care mama Maiei Sandu s-a confruntat cu dezinformarea first appeared on ZUGO. Articolul video | „Dacă nu știi, nu povesti”: Situație din troleibuz, în care mama Maiei Sandu s-a confruntat cu dezinformarea apare prima dată în ZUGO.
09:10
Ministerul Educației și Cercetării anunță că a fost finalizată anchetei privind scurgerea de subiecte și soluții ale examenelor de absolvire a gimnaziului, care au apărut online în timpul probelor din sesiunea 2024. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „Mecanismele de securizare a testelor de examen, utilizate în sesiunea 2024, au permis identificarea imediată de către ANCE … The post Persoanele care au vândut examene pe internet, identificate. Cum vor fi pedepsite first appeared on ZUGO. Articolul Persoanele care au vândut examene pe internet, identificate. Cum vor fi pedepsite apare prima dată în ZUGO.
08:40
Ion Basoc și Oleg Crețul, medaliați la para judo, vor încasa premii substanțiale pentru rezultatele obținute. Ion Basoc, medaliat cu argint, va primi 2,6 milioane de lei, iar Oleg Crețul, medaliat cu bronz, va încasa 2 milioane de lei. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. De asemenea, și ceilalți sportivi moldoveni care au participat la Jocurile … The post Republica Moldova va recompensa sportivii paralimpici pentru performanțele de la Jocurile Paralimpice de la Paris 2024 first appeared on ZUGO. Articolul Republica Moldova va recompensa sportivii paralimpici pentru performanțele de la Jocurile Paralimpice de la Paris 2024 apare prima dată în ZUGO.
08:10
Doi oameni au decedat și unul a fost dus la spital după ce un apartament de la etajul patru, de pe strada Alecu Russo, 7/2 din Chișinău, a fost cuprins de flăcări. Apelul la serviciul 112 a fost recepționat la ora 15.42 Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Contactată de IPN, ofițerul de presă al Inspectoratului … The post video | Doi oameni au murit și unul a fost dus la spital în urma unui incendiu pe strada Alecu Russo din capitală first appeared on ZUGO. Articolul video | Doi oameni au murit și unul a fost dus la spital în urma unui incendiu pe strada Alecu Russo din capitală apare prima dată în ZUGO.
10 septembrie 2024
12:30
Oleg Vasnețov a fost revocat din funcția de ambasador al Federației Ruse în Republica Moldova. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Pe 10 septembrie 2024, președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret prin care se anunță schimbarea în fruntea misiunii diplomatice rusești la Chișinău. Potrivit decretului, Oleg Ozerov va fi noul Ambasador al Rusiei în … The post doc | Rusia își schimă ambasadorul din Republica Moldova. Cu cine îl înlocuiește Putin pe Vasnețov first appeared on ZUGO. Articolul doc | Rusia își schimă ambasadorul din Republica Moldova. Cu cine îl înlocuiește Putin pe Vasnețov apare prima dată în ZUGO.
12:10
Sean Penn, actorul în vârstă de 64 de ani, a fost văzut sărutându-se, pe stradă, cu noua sa iubită Valeria Nicov, o actriță din Republica Moldova de 30 de ani. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Cei doi au fost fotografiați la o plimbare romantică pe străzile din Spania. După cină, câștigătorul a două premii Oscar, … The post foto | O moldoveancă, surprinsă în timp ce se săruta pasional cu actorul american Sean Penn first appeared on ZUGO. Articolul foto | O moldoveancă, surprinsă în timp ce se săruta pasional cu actorul american Sean Penn apare prima dată în ZUGO.
12:00
Pe 9 septembrie 2024, oamenii legii au desfășurat o serie de percheziții în cadrul unei cauze penale de amploare. Ancheta vizează finanțarea ilegală a partidelor politice, grupurilor de inițiativă și concurenților electorali, precum și spălarea de bani efectuată de un grup criminal organizat. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Perchezițiile au fost efectuate în urma unor … The post video | Zeci de percheziții în cadrul unei cauze penale pornită pentru finanțarea ilegală a partidelor politice first appeared on ZUGO. Articolul video | Zeci de percheziții în cadrul unei cauze penale pornită pentru finanțarea ilegală a partidelor politice apare prima dată în ZUGO.
11:30
Un bărbat de 65 de ani a fost ucis de un minor de 17 ani. Incidentul tragic a avut loc pe teritoriul gimnaziului „Alexandru Ioan Cuza” din satul Roșu, raionul Cahul, luni, 9 septembrie. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Conform informațiilor furnizate de Inspectoratul General al Poliției (IGP), autoritățile au fost alertate în jurul orei … The post Paznicul unui gimnaziu, ucis de un elev pe teritoriul școlii first appeared on ZUGO. Articolul Paznicul unui gimnaziu, ucis de un elev pe teritoriul școlii apare prima dată în ZUGO.
09:20
La aproape două luni de când doctorița Marina Gavril, originară din Republica Moldova, a fost ucisă în propriul său cabinet stomatologic din Brăila, România, procurorii au reuşit să refacă filmul crimei. Femeia fost mai întâi tâlhărită şi apoi, în doar 33 de secunde a fost omorâtă. Ucigaşul susţine în continuare că e nevinovat, scrie observatorulnews.ro. … The post Noi detalii în cazul doctoriței moldovence ucise în Brăila. Procurorii au reuşit să refacă filmul crimei first appeared on ZUGO. Articolul Noi detalii în cazul doctoriței moldovence ucise în Brăila. Procurorii au reuşit să refacă filmul crimei apare prima dată în ZUGO.
09:00
Guvernul Republicii Moldova a clarificat că, în acest an, pelerinii evrei care participă la tradiționalul pelerinaj la Uman nu vor tranzita țara, invocând motive legate de capacitatea limitată a aeroportului, securitate și angajamente financiare neîndeplinite de organizatorii din Israel. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Conform Guvernului, pelerinajul la Uman este o inițiativă privată, iar autoritățile … The post Anul acesta, pelerinii evrei nu vor tranzita R. Moldova. Cum explică Guvernul first appeared on ZUGO. Articolul Anul acesta, pelerinii evrei nu vor tranzita R. Moldova. Cum explică Guvernul apare prima dată în ZUGO.
08:40
Numărul copiilor refugiați ucraineni care studiază în instituțiile de învățământ din Chișinău este în creștere, pe fondul războiului care continuă în Ucraina. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Viceprimara Chișinăului, Angela Cutasevici, a declarat că, pe 6 septembrie, 1.353 de elevi ucraineni erau înscriși în 151 de instituții din capitală, cu 506 mai mulți decât în … The post Număr record de copii refugiați în școlile din municipiul Chișinău first appeared on ZUGO. Articolul Număr record de copii refugiați în școlile din municipiul Chișinău apare prima dată în ZUGO.
08:10
Un copil de 13 ani a decedat luni, 9 septembrie, în urma unei intoxicații cu substanțe psihotrope. S-a întâmplat după ce a fost diagnosticat cu retenție urinară de etiologie toxică medicamentoasă, precizează Ministerul Sănătății. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Ministerul Sănătății precizează că minorul era diagnosticat cu retard mintal sever, fiind în vizorul psihiatrului de … The post Un copil de 13 ani a murit la Spitalul de Psihiatrie din orașul Codru. Ce spune Ministerul Sănătății first appeared on ZUGO. Articolul Un copil de 13 ani a murit la Spitalul de Psihiatrie din orașul Codru. Ce spune Ministerul Sănătății apare prima dată în ZUGO.
9 septembrie 2024
11:30
În anul de studii 2024-2025, bibliotecile școlare vor fi completate cu 41 de titluri de manuale noi, cu un tiraj total de peste un milion de exemplare, anunță Ministerul Educației (MEC). Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. MEC a lansat în 2024 o nouă achiziție de manuale școlare pentru 67 de titluri, dintre care 27 cu … The post Peste un milion de manuale noi vor ajunge în școlile din R. Moldova first appeared on ZUGO. Articolul Peste un milion de manuale noi vor ajunge în școlile din R. Moldova apare prima dată în ZUGO.
11:20
În premieră, începând cu 16 septembrie 2024, cetățenii Republicii Moldova vor putea investi direct în valori mobiliare de stat (VMS) prin platforma eVMS.md. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Persoanele fizice vor putea achiziționa VMS în perioada 16-25 septembrie, cu o rată fixă a dobânzii de 6% anual, fără impozitare pe profit. Accesul la platformă este … The post Moldovenii vor putea procura în curând valori mobiliare de stat fără intermediari, cu o rată a dobânzii de 6% anual first appeared on ZUGO. Articolul Moldovenii vor putea procura în curând valori mobiliare de stat fără intermediari, cu o rată a dobânzii de 6% anual apare prima dată în ZUGO.
11:10
Pe 14 septembrie 2024, la Reședința Prezidențială de la Condrița va avea loc Festivalul Pădurilor. Va fi un eveniment Open Air și va include o varietate de expoziții interactive, activități și ateliere tematice recreative, distracții, plimbări și zone de odihnă, iarmaroc și concerte Live. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „Programul va respecta în întregime tematica … The post Festivalul Pădurilor, organizat la Reședința prezidențială de la Condrița. Programul evenimentului first appeared on ZUGO. Articolul Festivalul Pădurilor, organizat la Reședința prezidențială de la Condrița. Programul evenimentului apare prima dată în ZUGO.
10:40
Un bărbat originar din Anenii Noi a fost reținut în capitală de ofițerii Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane al INI împreună cu procurorii PCCOCS pentru exploatarea sexuală a două tinere. Potrivit unui comunicat, acesta ar fi convins victimele să presteze servicii sexuale pentru publicarea pe internet, pe platformele Only Fans și Reddit. Urmărește-ne pe … The post video | Un „cameraman”, reținut de oamenii legii după ce ar fi exploatat sexual două tinere first appeared on ZUGO. Articolul video | Un „cameraman”, reținut de oamenii legii după ce ar fi exploatat sexual două tinere apare prima dată în ZUGO.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.