Incendiu de vegetație izbucnit la intrarea în orașul Stăuceni

Punctul, 2 septembrie 2024 16:50

În amiaza zilei de 02 septembrie 2024 pompierii au fost solicitați pentru a lichida un incendiu de vegetație izbucnit la intrarea în orașul Stăuceni. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 12:59. Potrivit primelor informații flăcările au cuprins o suprafață extinsă de vegetație uscată și copaci uscați. La fața locului au fost îndreptate … Articolul Incendiu de vegetație izbucnit la intrarea în orașul Stăuceni apare prima dată în Punctul pe i.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Punctul

Acum 8 ore
16:40
Treisprezece solicitări au fost recepționate de autorități în ultimele două ore pentru pomparea apei din gospodăriile afectate de inundații. Salvatorii și pompierii au mers la gospodăriile oamenilor pentru ai ajuta. Șapte solicitări au fost recepționate în zona de centru, iar 6 în zona de sud. Din cauza condițiilor meteo a fost sistată temporar circulația pe … Articolul În mai multe localități din țară, a fost necesară intervenția salvatorilor și pompierilor apare prima dată în Punctul pe i.
Acum 12 ore
11:50
Procuratura raionului Edineț anunță despre pornirea unei urmări penale la 12 septembrie 2024, în temeiul bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunii de refuz, împotrivire sau eschivare a conducătorului mijlocului de transport de la testarea alcoolscopică și/sau testarea antidrog, de la examenul medical în vederea stabilirii stării de ebrietate și a naturii ei sau de la recoltarea … Articolul Noile prevederi ale Codului penal – puse în aplicare. Un bărbat din Edineț a fost plasat în arest pentru refuzul de a fi supus testării alcoolscopice apare prima dată în Punctul pe i.
11:40
O nouă șansă la viață pentru un adolescent dintr-o localitate al raionului Ocnița. La data de 15 septembrie curent, ora 12:36 a fost solicitată de urgență intervenția ambulanței pentru un băiat de 17 ani pe motivul solicitării „dispnee”. Echipa specializată TIM din cadrul SAMU Ocnița a ajuns la locul solicitării în 10 minute. Medicii au … Articolul Echipa SAMU Ocnița a resuscitat cu succes un pacient de 17 ani apare prima dată în Punctul pe i.
11:30
Patru persoane dintr-o familie dintre care un nou născut au fost salvate de pompieri din calea apelor. Cazul a fost înregistrat în localitatea Hanasani, raionul Cantemir în urma precipitațiilor abundente din dimineața zilei 14 septembrie. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 03:37 după ce famialia a încercat să iasă cu autovehiculul din … Articolul Patru persoane inclusiv un nou născut au fost salvate de pompieri din calea apelor apare prima dată în Punctul pe i.
11:20
Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii Poliției de Frontieră, anunță reținerea a doi taximetriști din Tighina și Rezina, care ar fi facilitat intrarea ilegală în Moldova prin Camenca a nouă ucraineni apți de luptă, pentru sume de 5.000 dolari americani. Cei doi taximetriști reținuți acum au transportat ilegal migranți începând din martie 2024. Primul din … Articolul Alți doi taximetriști din Tighina și Rezina – reținuți, într-un dosar de tranzitare ilegală a Moldovei de nouă ucraineni, pentru sume de $5.000 apare prima dată în Punctul pe i.
11:20
Din cauza condit‌iilor meteorologice actuale, este afectata‌ parțial circulația troleibuzelor și autobuzelor. Astfel, unele rute, atesta‌ întârzieri de la orarul stabilit, staționează sau sunt redirecționate. Personalul liniar este la dispoziția publicului călător pentru a oferi informații despre redirecționări sau staționări inopinate. Pentru informații suplimentare despre circulația unei rute sau altă puteți apela Linia fierbinte RTEC … Articolul Din cauza condit‌iilor meteorologice actuale, este afectata‌ parțial circulat‌ia troleibuzelor și autobuzelor apare prima dată în Punctul pe i.
11:10
Începând cu anul 1995, Republica Moldova înregistrează un spor natural negativ continuu, excepție fiind perioada 2011-2015 când s-a reușit nu doar stoparea acestui declin, dar a fost înregistrată o ușoară creștere demografică. Despre acest lucru a scris ex-premierul Republicii Moldova, Vlad Filat. În context, Vlad Filat susține că cea mai alarmantă situație este după anul … Articolul FOTO // Moldova înregistrează un spor natural negativ continuu. Vlad Filat: Cea mai alarmantă situație este după anul 2021 când doar în 3 ani apare prima dată în Punctul pe i.
11:00
Centrul Național Anticorupție raportează mai multe percheziții, săptămâna trecută, în dosare de corupție care au vizat activități ilicite ale unor operatori de transport și ale unor angajați ai Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA).  La începutul săptămânii, ofițerii CNA au desfășurat 15 percheziții la Ialoveni și la Chișinău la 4 operatori, bănuiți de transportarea ilicită … Articolul Sinteza CNA: Percheziții la ANSA și la 4 operatori de transport, două sentințe de condamnare în dosarele pornite de CNA și bunuri de 1,5 milioane de lei sechestrate apare prima dată în Punctul pe i.
11:00
Digurile a două bazine de acumulare din raionul Leova au cedat din cauza ploilor abundente din ultimele zile. Unul dintre ele este în apropierea satului Covurlui, iar celălalt în satul Romanovca, unde șuvoaiele au deteriorat două poduri. Autoritățile locale întreprind măsuri pentru a remedia situația, iar în raion este declarată stare de urgență. Contactat de … Articolul Digurile a două bazine de acumulare din Leova au cedat. În raion este declarată stare de Urgență apare prima dată în Punctul pe i.
11:00
Fostul primar al satului Sadova, raionul Călărași, Vladimir Susarenco, și soția sa au fost găsiți fără suflare în beciul gospodăriei. Se presupune că soții s-au intoxicat cu dioxidul de carbon emanat de la vinul aflat în proces de fermentare. Primăria localității a transmis un mesaj de condoleanțe familiei în numele Consiliului local, al căruia membru … Articolul Fostul primar de Sadova și soția sa au fost găsiți fără suflare în beciul gospodăriei apare prima dată în Punctul pe i.
Mai mult de 2 zile în urmă
22:30
Polițiștii din Orhei au fost sesizați în jurul orei 19:30 cu privire la un accident rutier în apropierea satului Ciocîlteni. La fața locului, preliminar, oamenii legii au stabilit că un bărbat de 53 de ani, aflându-se la volanul unui Mercedes Sprinter, a încercat să evite acumulările de noroi și pietriș aduse pe carosabil de ploi. … Articolul Accident grav la Orhei. O fetiță de doar doi ani a ajuns la spital apare prima dată în Punctul pe i.
17:50
Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, sâmbătă, că trebuie să fim solidari cu cei care sunt în nevoie astăzi şi de aceea face apel la toţi cei care vor să îi ajute pe cei din Galaţi şi Vaslui, din societatea civilă sau firme. ”Sunt alături de cele patru familii care trec prin momente extrem de grele. … Articolul Ciolacu: Trebuie să fim solidari cu cei care sunt în nevoie astăzi. Toată România este alături de Galaţi şi Vaslui apare prima dată în Punctul pe i.
17:40
Acum o oră, Poliția din Fălești a fost sesizată despre faptul că în apropierea satului Egorovca  s-a produs un accident rutier soldat cu decesul unui copil de 7 ani.  La locul accidentului, grupa operativă a stabilit preliminar că o femeie de 35 de ani, din raionul Nisporeni, la volanul unui Mercedes Vito, având ca pasageri … Articolul Accident grav în satul Egorovca. Un copil de 7 ani a decedat apare prima dată în Punctul pe i.
13 septembrie 2024
18:20
Produsele moldovenești au revenit pe rafturile din Rusia datorită muncii Casei de Comerț a Moldovei și a guvernului rus. Despre aceasta a vorbit liderul blocului politic „Victoria”, Ilan Șor. Potrivit politicianului, produsele agroalimentare din Găgăuzia ajung pe piața rusă, iar acest lucru pentru fermierii moldoveni nu este doar o oportunitate de a supraviețui, ci și … Articolul Fructele și legumele moldovenești revin pe piața rusă. Se datorează colaborării dintre Casa de Comerț a Moldovei și guvernul rus apare prima dată în Punctul pe i.
12 septembrie 2024
13:50
Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a transferat temporar trei judecători la Curtea de Apel Bălți. Astăzi, prin Hotărârea Plenul Consiliului Superior al Magistraturii au fost transferați temporar la Curtea de Apel Bălți judecătorii Ecaterina Arseni și Natalia Costaș de la Judecătoria Bălți, Stanislav Grosu de la Judecătoria Drochia și Ivan Parii de la Judecătoria Orhei. … Articolul CSM a transferat temporar trei judecători la Curtea de Apel Bălți apare prima dată în Punctul pe i.
13:50
Procuratura Anticorupție anunță despre finalizarea urmăririi penale și remitere în instanța de judecată pentru examinare în fond, a cauzei penale de învinuire a unui complice (om de afaceri din r-nul Ungheni) al ex-șefului Direcției Generale Urmărire Penală a Centrului Național Anticorupție (DGUP a CNA), căruia i se incriminează complicitatea la infracțiunea de îmbogățire ilicită. Conform … Articolul Încă un complice al ,,Cămătarului de la CNA” a fost deferit justiției apare prima dată în Punctul pe i.
13:40
Pe data de 17 septembrie 2024, la Chișinău, vor veni peste 65 de oficiali europeni. Aceștia vor participa la cea de-a V- a ediție a Platformei de Sprijin pentru Republica Moldova (Moldova Support Platform), platformă inițiată de România, Germania și Franța. Ex-premierul R.Moldova, Vlad Filat, consideră suspect faptul că acest eveniment va fi organizat exact cu … Articolul Înainte ediției ,,Platformei de Sprijin pentru R.Moldova”, Vlad Filat cere raport pe modul în care s-au cheltuit ajutoarele financiare: În cazul neprezentării acestui raport vom adresa această întrebare celor 65 de oficiali europeni apare prima dată în Punctul pe i.
13:20
Doi tineri din Turcia și unul din Siria au încercat să traverseze frontiera Republicii Moldova având acte străine cu semne de falsificare. Cetățenii turci au ascuns identitatea autentică, prezentând pașapoarte grecești neveridice. Cazurile au fost înregistrate pe Aeroportul Internațional Chișinău.  Cetățeanul Siriei de 28 de ani s-a prezentat pe direcția intrare în Moldova, în data … Articolul Fraudă în Aeroportul Chișinău: Tineri din Turcia și Siria depistați cu acte falsificate apare prima dată în Punctul pe i.
13:20
Primăria Chișinău informează că angajații S.A. „Apă-Canal Chişinău” au depistat două auto – vidanje, care activau ilegal, deversând ape uzate pe str. Mesager și Transnistriei din Chișinău. În primul caz vorbim despre deversarea apelor uzate pe str. Mesager, de către angajații unei companii private, în lipsa permisului-autorizației necesare conform legislației. În cel de-al doilea caz, … Articolul Angajații S.A. „Apă-Canal Chişinău” au depistat două auto – vidanje, care activau ilegal, deversând ape uzate apare prima dată în Punctul pe i.
13:10
Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a transferat temporar trei judecători la Curtea de Apel Chișinău. Astăzi, prin Hotărârea Plenul Consiliului Superior al Magistraturii au fost tranferați temporar la Curtea de Apel Chișinău judecătorii Roșca Constantin și Pascari Roman de la Judecătoria Chișinău și judecătorul Pîslariuc Vitalie de la Judecătoria Orhei. Judecătorii urmează a fi transferați … Articolul CSM a transferat temporar trei judecători la Curtea de Apel Chișinău apare prima dată în Punctul pe i.
13:00
„Victoria” Ucrainei în războiul său cu Rusia depinde „în mod esenţial” de sprijinul american, a declarat miercuri, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski. Aceste declaraţii au loc în perioada premergătoare alegerilor prezidenţiale din noiembrie din Statele Unite, care ar putea schimba regulile jocului pentru Kiev în cazul victoriei republicanului Donald Trump. Acest „plan de victorie (…) depinde … Articolul Volodimir Zelenski insistă că „victoria” Ucrainei asupra Rusiei depinde de Statele Unite apare prima dată în Punctul pe i.
13:00
Cabinetul de miniștri a aprobat, în cadrul ședinței de astăzi, constituirea Comisiei de cercetare prealabilă pentru declararea utilității publice de interes național a mai multor proiecte strategice de dezvoltare a rețelei de transport al gazelor naturale, propuse de SRL „Vestmoldtransgaz” și incluse în planul de investiții ale operatorului de transport.  Componența Comisiei include Secretarul de … Articolul Rețeaua de transport al gazelor naturale din Republica Moldova va fi extinsă și modernizată apare prima dată în Punctul pe i.
12:30
Șefa statului a participat, astăzi, la Conferința CNAM: ,,Asigurarea obligatorie de asistență medicală în Republica Moldova: două decenii de la implementare”.  „În fiecare zi, copii, vârstnici, oameni bolnavi din țara noastră au nevoie de ajutor, iar statul trebuie să poată garanta 2 lucruri: că toți acești oameni se adresează cu încredere după ajutor, cu încredere … Articolul Maia Sandu a discutat cu reprezentanții sistemului medical despre transformarea sistemului de sănătate apare prima dată în Punctul pe i.
12:10
În noaptea de 12 septembrie angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au intervenit conform nivelului sporit de intervenție, după ce un depozit de pe strada Mihail Sadoveanu nr.25 din municipiul Bălți a luat foc. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 01:25. La fața locului au fost îndreptate mai multe echipaje de … Articolul Pompierii au intervenit la stingerea unui incendiu izbucnit la un depozit, din Bălți apare prima dată în Punctul pe i.
12:10
Procedura de control a Autorității Naționale de Integritate (ANI), în privința unui Președinte interimar al Judecătoriei și membrilor familiei sale, a stabilit o avere cu caracter nejustificat în mărime de 622 604 lei rezultată din diferența substanțială între averea dobândită și veniturile obținute și cheltuielile realizate în perioada 2018-2021. Inspectorul de integritate va transmite cauza în instanța de judecată spre examinare … Articolul Avere nejustificată constatată la un Președinte al Judecătoriei Strășeni, Vladislav Gorceac apare prima dată în Punctul pe i.
12:00
Ofițerii Direcției investigații ,,Centru” a INI, sub conducerea procurorilor  PCCOCS, anunță anihilarea unei scheme de investiții fictive în criptovalută, după plângerea unui bărbat din Hîncești care a rămas fără aproximativ 2.000.000 lei. În cazul acestuia, schema a fost implementată în perioada aprilie-august 2023. Acesta a fost atras de un anunț al membrilor grupului infracțional pe rețelele … Articolul VIDEO // Schema de de investiții fictive în criptovalută – anihilată de polițiști și procurori apare prima dată în Punctul pe i.
12:00
Ieri, în jurul orei 10:50, pe strada Independenței din comuna Băcioi, polițiștii au observat și stopat șoferul unui Nissan, care se deplasa neuniform. Acesta a fost testat alcoolscopic, iar rezultatul a arătat o concentrație de 1,03 mg/l vapori de alcool în aerul expirat.  Automobilul a fost ridicat și dus la parcarea specială, iar șoferul escortat … Articolul VIDEO // Primul șofer reținut, după noile modificări în Codul Penal care se referă la conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate apare prima dată în Punctul pe i.
12:00
Instanța de judecată a condamnat-o la 4 ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe un termen de 3 ani pe cetățeana Ucrainei care, în luna mai 2024, a fost reținută de CNA după ce a fost denunțată de șeful Inspectoratului de Poliție Botanica.  Potrivit actului de acuzare, inculpata se face vinovată de coruperea persoanei … Articolul Cetățeana Ucrainei, denunțată la CNA de șeful IP Botanica, a fost condamnată la 4 ani de închisoare și o amendă penală de 200 de mii de lei apare prima dată în Punctul pe i.
11:50
Președintele PSD România în Republica Moldova, Iurie Ciocan, a anunțat pe pagina sa de Facebook că continuă procesul de colectare a semnăturilor pentru înaintarea președintelui Partidul Social Democrat, Marcel Ciolacu, la funcția de președinte al României. ,,Așa cum am mai spus, este un exercițiu foarte important pentru demonstra că noi, cetățenii Republicii Moldova care deținem … Articolul Iurie Cionca: Procesul de colectare a semnăturilor pentru înaintarea președintelui PSD, Marcel Ciolacu, la funcția de președinte al României, continuă apare prima dată în Punctul pe i.
11 septembrie 2024
10:40
„Republica Moldova are nevoie de o guvernare competentă, care să vină cu soluții concrete pentru problemele cetățenilor, nu doar cu declarații populiste. Vrem realizări reale, nu pe hârtie!”. Afirmația îi aparține potențialului candidat pentru alegerile prezidențiale, Tudor Ulianovschi, și a fost făcută în contextul realizărilor cu care se laudă guvernarea PAS.  Reprezentanții guvernării ne asigură … Articolul Tudor Ulianovschi, către guvernarea PAS: Vrem realizări reale, nu pe hârtie apare prima dată în Punctul pe i.
10:20
Trei angajați ai Agenției Naționale pentru Siguranță a Alimentelor (ANSA) din Soroca sunt cercetați de ofițerii CNA și procurorii Procuraturii mun. Bălți, într-un dosar de corupere pasivă. Aceștia sunt bănuiți de încasarea plăților ilegale de la un agent economic pentru a nu documenta încălcările identificate în procesul de producere și comercializare a produselor alimentare, depistate … Articolul Trei funcționari ai ANSA din Soroca, cercetați de CNA într-un dosar de corupere pasivă apare prima dată în Punctul pe i.
10:20
Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii Serviciului Vamal, anunță reținerea unui inspector vamal și complicele acestuia, într-un dosar de contrabandă cu mărfuri din Odesa, Ucraina, de peste 1.300.000 lei. Potrivit oamenilor legii, lotul de marfă (haine, încălțăminte și alte produse) a fost introdus în Moldova fără ca să fie declarate în vamă, deci fără achitarea … Articolul Vamist reținut, după ce ar fi facilitat intrarea în Moldova a unor mărfuri din Odesa, de 1.300.000 lei, fără declarare apare prima dată în Punctul pe i.
10:10
Ofițerii Direcției investigații criminale și Direcției urmărire penală a INI, în comun cu angajații Inspectoratului de poliție Căușeni și a mascaților BPDS ”Fulger”, sub conducerea procurorilor PCCOCS, anunță reținerea a doi tineri, care la indicația unor deținuți din penitenciar, au pătruns în casa unor bătrâni din localitatea Ursoaia, Căușeni, cu scopul ca să-i agreseze fizic … Articolul VIDEO // Doi tineri de 18 și 23 de ani, arestați pentru comiterea unui atac tâlhăresc asupra unor bătrâni din Căușeni apare prima dată în Punctul pe i.
10 septembrie 2024
18:00
Azi la sediul Partidul Social Democrat președintele PSD România, premierul Marcel Ciolacu și alți lideri importanți ai celui mai mare partid din România, au avut o întâlnire cu un grup din 65 de primari și aleși locali din Republica Moldova. Este vorba despre exponenți ai PSDE, dar și reprezentanți ai MAN. Potrivit unui comunicat de … Articolul 65 de primari, exponenți ai PSDE și MAN au discutat cu premierul României, Marcel Ciolacu apare prima dată în Punctul pe i.
18:00
Liderul blocului „Victorie”, politicianul de opoziție Ilan Șor, a declarat că Moldova ar putea fi atrasă în război în următoarele luni. Declarația a fost făcută într-un mesaj video, publicat pe canalul său de Telegram. Politicianul și-a exprimat temerea că acest lucru ar putea fi o provocare planificată din partea actualului președinte Maia Sandu și a … Articolul Șor: Maia Sandu și regimul ei satanic continuă să distrugă credința oamenilor în viitor apare prima dată în Punctul pe i.
17:50
Președintele Partidului Mișcarea Alternativa Națională, Ion Ceban, a semnat o scrisoare de intenție împreună cu primarul orașului Riga, Letonia, Vilnis Ķirsis, pentru extinderea cooperării între municipiul Chișinău și capitala letonă.  Acest document reprezintă începutul unei colaborări strânse între cele două orașe, având ca obiectiv principal promovarea schimbului de cunoștințe și dezvoltarea relațiilor de prietenie și … Articolul Ion Ceban a semnat o scrisoare de intenție împreună cu primarul orașului Riga, Letonia, Vilnis Ķirsis, pentru extinderea cooperării între municipiul Chișinău și capitala letonă apare prima dată în Punctul pe i.
13:50
Apartamentele noi din București au prețuri cu până la 90% mai mari, iar în unele zone chiar și 20 de potențiali cumpărători se “luptă”, pe fondul deficitului de ofertă, pe fiecare proprietate scoasă la vânzare, arată un studiu realizat de Imobiliare.ro.  Apartamentele noi s-au scumpit în toate cartierele bucureștene, iar majorările s-au apropiat în unele … Articolul Apartamentele noi din București s-au scumpit cu 80-90% în ultimii cinci ani și au ajuns la prețuri și de 3.000 de euro/mp apare prima dată în Punctul pe i.
13:50
Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe Mihai Popșoi, a avut astăzi o întrevedere cu ambasadorul Regatului Arabiei Saudite în Republica Moldova cu reședința la București, Mohammed Abdulghani Khayat. Interlocutorii au discutat despre aspectele prioritare de pe agenda bilaterală, menționând dinamica pozitivă a cooperării în domenii de interes reciproc. De asemenea, oficialii au făcut un schimb de opinii privind situația internațională și evoluțiile … Articolul Mihai Popșoi s-a întâlnit cu ambasadorul Regatului Arabiei Saudite în R.Moldova cu reședința la București, Mohammed Abdulghani Khayat apare prima dată în Punctul pe i.
13:30
În dimineața zilei de 10 septembrie 2024, a avut loc o intervenție aero-medicală SMURD, pentru a transporta pe cale aeriană din Chișinău în România un băiat în vârstă de 14 ani, cetățean al Republicii Moldova. Potrivit informațiilor înregistrate, băiatul în stare gravă de sănătate, de la Institutul Mamei și Copilului a fost transportat la Institutul … Articolul Intervenție aero-medicală SMURD municipiul Chișinău – București apare prima dată în Punctul pe i.
13:10
Ofițerii Direcției Combaterea Criminalității Organizate a INI, de comun cu procurorii PCCOCS  și cu suportul angajaților BPDS ”Fulger” a IGP, anunță reținerea a trei bărbați, pentru încercarea de estorcare a 4.000 euro de la un antreprenor din domeniul deservirii auto. Cei trei chișinăuieni reținuți au vârste de 23, 33 și 55 de ani. Șantajul a … Articolul Ofițerii Direcției Combaterea Criminalității Organizate a INI anunță reținerea a trei bărbați, pentru încercarea de estorcare a 4.000 euro apare prima dată în Punctul pe i.
11:30
Mai multe percheziții au fost desfășurate astăzi de CNA și procurori într-un dosar de corupere activă și pasivă în care sunt cercetate acțiunile unor administratori din domeniul transportului. Aceștia sunt bănuiți de transportarea ilicită a articolelor de tutungerie și altor mărfuri prin eludarea procedurilor vamale. Potrivit materialelor procesului penal s-a stabilit că mai mulți operatori … Articolul CNA a desfășurat percheziții la Ialoveni și în capitală la patru operatori din domeniul transportului, vizați într-o anchetă de corupere pasivă și activă apare prima dată în Punctul pe i.
11:20
Ofițerii Direcției investigații ,,Sud” a INI în comun cu polițiștii Direcției de Poliție a UTA Găgăuzia, sub conducerea Procuraturii UTA Găgăuzia, au destructurat activitatea infracțională a unui grup criminal organizat, specializat în contrabandă cu alcool etilic.  Urmare a măsurilor speciale de investigație și acțiunilor de urmărire penală, oamenii legii au stabilit că membrii grupării, doi … Articolul Contrabandă cu mărfuri accizate la Ceadîr-Lunga: Circa 3 tone de alcool etilic ridicate de polițiști. apare prima dată în Punctul pe i.
11:20
La 09 septembrie 2024, ofițerii Inspectoratului Național de Investigații  în conlucrare cu Procuratura Anticorupție au efectuat mai multe percheziții în cadrul unei cauze penale pornită pentru finanțarea ilegală a partidelor politice, a grupurilor de inițiativă și a concurenților electorali – săvârșită în proporții mari, dar și pentru spălarea de bani săvîrșită de un grup criminal organizat … Articolul VIDEO // Zeci de percheziții în cadrul unei cauze penale privind finanțarea ilegală a partidelor politice, a grupurilor de inițiativă și a concurenților electorali apare prima dată în Punctul pe i.
11:20
Centrul pentru combaterea traficului de persoane al INI informează că un cetățean străin, anunțat în căutare internaţională pentru proxenetism, a fost reținut în Italia și extrădat în Republica Moldova.  Bărbatul de 47 ani, cetățean al României, anunțat în căutare internațională pentru comiterea infracțiunii de proxenetism la noi în țară, a fost reținut în Italia și … Articolul VIDEO // Un cetățean străin, anunțat în căutare internațională pentru proxenetism, a fost reținut în Italia și extrădat în R.Moldova apare prima dată în Punctul pe i.
11:10
Ministerul Agriculturii propune instituirea unui regim special în agricultură pentru fermierii afectați de secetă, similar celui din România. Ministrul agriculturii, Vladimir Bolea, spune că, odată aprobată, legea le va permite fermierilor să-și stopeze creșterea penalităților față de creditori doar prin prezentarea actului de calamitate, transmite IPN. Analizând situația din raioanele Republicii Moldova și experiența României, s-a … Articolul Ministerul Agriculturii propune instituirea unui regim special în agricultură apare prima dată în Punctul pe i.
11:00
Liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova (PDLM) Vlad Filat a comentat declarațiile făcute de președinta R.Moldova spunând că ,,afirmațiile Maiei Sandu precum că în rezultatul mandatului său de patru ani a păstrat familiile moldovenilor acasă este dincolo de bine și rău”.  În acest context, Vlad Filat menționează că în perioada mandatului Maiei Sandu, conform datelor … Articolul Filat: Afirmațiile Maiei Sandu precum că în rezultatul mandatului său de patru ani a păstrat familiile moldovenilor acasă este dincolo de bine și rău apare prima dată în Punctul pe i.
10:40
Aseară, în jurul orei 21:20, Poliția a fost sesizată despre producerea unui accident rutier cu tamponare de pieton, pe traseul R6, Chișinău – Orhei, direcția spre Măgdăcești. La fața locului, polițiștii Secției documentare accidente rutiere în comun cu ofițerul de urmărire penală din cadrul Direcției de Poliție Chișinău au stabilit că, șoferul de 25 de … Articolul Bărbat care traversa strada neregulamentar, tamponat mortal, în apropiere de Măgdăcești apare prima dată în Punctul pe i.
10:40
Datorită eforturilor procurorilor și ofițerilor de poliție, încă o persoană acuzată de violul minorilor a fost condamnată. Astfel, la 3 septembrie 2024, a fost pronunțată o sentință, prin care un bărbat în vârstă de 70 de ani, a fost recunoscut vinovat pentru violul unei minore care nu a atins 14 ani  și acțiuni cu caracter sexual neconsimțite … Articolul Bărbat de 70 de ani, condamnat la ani grei de detenție pentru abuzul sexual a două copile luate în îngrijire de soția sa apare prima dată în Punctul pe i.
10:30
Ofițerii Direcției investigații ,,Centru” a INI în comun cu procurorii PCCOCS, anunță reținerea unui bărbat din Bender care ar fi golit contul bancar al unui bătrân din Hîncești, pe care păstra peste 100.000 de lei.  Fapta a avut loc în martie 2024, atunci când membrii unui grup infracțional l-ar fi contactat telefonic pe bătrânul cu … Articolul S-a prezentat ca și angajat al băncii și a estorcat 100.000 lei de pe cardul bancar al unui bătrân din Hîncești. Suspectul – reținut apare prima dată în Punctul pe i.
10:30
Ofițerii Direcției investigații infracțiuni economice a INI, în comun cu cei ai Direcției Urmărire Penală a INI și procurorii PCCOCS, au desfășurat acțiuni de urmărire penală la beneficiarul unei rețele de restaurante. Potrivit materialelor urmăririi penale, în perioada 2021- 2023, un agent economic, care gestionează o rețea de restaurante, în comun cu contabila și administratorii … Articolul VIDEO // O rețea de restaurante din Chișinău a fost supusă perchezițiilor în cadrul unei cauze penale, pornită pentru spălare de bani și evaziune fiscală apare prima dată în Punctul pe i.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.