Unica.md

Acum o oră
09:50
Jurnaliștii CANAL 5 au reușit să facă rost de imaginile video care surprind momentul atunci când Ana, tânăra din raionul Orhei pe care de vinerea trecută, părinții, rudele, iubitul, dar și ... Post-ul Tânăra din Orhei dispărută fără urmă: Momentul în care urcă într-o mașină apare prima dată în Unica.md.
09:40
Pe 16 aprilie, organizatorii celei de-a 68-a ediții a Eurovision Song Contest 2024 au anunțat schimbări în modul în care țările finaliste vor extrage ordinea evoluării în Marea Finală, scrie ... Post-ul Eurovision Song Contest 2024: Organizatorii concursului anunță schimbări apare prima dată în Unica.md.
Acum 2 ore
09:20
Republica Moldova a fost gazdă a două turnee majore la dans sportiv. În premieră, țara noastră a organizat Campionatul European, rezervat seniorilor, proba standard adult, la care au participat 56 ... Post-ul Campionatul European, organizat în premieră la Chișinău! Moldova a fost gazdă a două turnee majore la dans sportiv apare prima dată în Unica.md.
09:20
Un accident rutier grav a avut loc în această dimineață în stânga Nistrului. Un BMW a intrat într-o stație plină cu oameni, apoi a ajuns într-un gard, scrie unimedia.info. Potrivit ... Post-ul Accident teribil în stânga Nistrului: Un mort și mai mulți răniți, după ce un BMW a intrat într-o stație plină cu oameni apare prima dată în Unica.md.
09:10
Pe 26-28 aprilie ești așteptat la Tekwill pentru a participa la UX4Gov Designathon. Evenimentul care încurajează colaborarea între instituțiile publice și designerii de produs, cu scopul de a îmbunătăți accesibilitatea ... Post-ul Oportunitate unică pentru designerii grafici de la noi interesați de tehnologie și implicare activă în societate apare prima dată în Unica.md.
09:00
Tinerii sub 30 de ani din Ungaria sunt  motivați să intre în câmpul muncii. Aceștia primesc bani de la stat pentru a-și acoperi costurile ce țin de chirie și naveta ... Post-ul Țara din Europa în care tinerii primesc bani de chirie dacă se angajează. Ce alte alte facilități au aceștia, dar și companiile care îi ia la lucru apare prima dată în Unica.md.
08:50
După vreme excesiv de caldă, începând de miercuri, 17 aprilie, vremea în țară se schimbă brusc. Peste țară vine un front atmosferic rece, care aduce precipitații în mai toate regiunile. ... Post-ul Schimbare radicală de vreme în țară după zile excesiv de calde apare prima dată în Unica.md.
08:40
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a promulgat legea privind mobilizarea militară, un text legislativ extrem de controversat, relatează AFP citat de adevarul.ro. Potrivit unei informări publicate pe website-ul Radei, parlamentul ucrainean, ... Post-ul Ucraina înăspreşte sancţiunile pentru cei care se sustrag de la mobilizarea militară. Zelenski a promulgat o lege în acest sens apare prima dată în Unica.md.
08:40
Omul de afaceri Veaceslav Platon, avea, în perioada 2009-2011, un birou în sediul băncii Moldindconbank, implicată în scandalul furtului miliardului din Republica Moldova, scrie evz.ro. Controla Veaceslav Platon Moldindconbank? Platon putea ... Post-ul Platon avea birou la sediul unei bănci. Mărturii explozive în dosarul „Frauda bancară” apare prima dată în Unica.md.
08:30
Republica Moldova se află într-un proces accelerat de integrare europeană, contribuția tinerilor fiind esențială pentru atingerea acestui obiectiv. Declarația a fost făcută de către prim-ministrul Dorin Recean, în cadrul evenimentului ... Post-ul Dorin Recean îndeamnă tinerii să se înscrie la stagiile plătite în sectorul public apare prima dată în Unica.md.
Acum 12 ore
22:30
Conform unui număr tot mai mare de cercetări, la mijlocul vieţii, şi nu la 70 sau 80 de ani, încep să apară modificări ale creierului care pot deschide calea spre ... Post-ul Obiceiul alimentar care ar putea fi un semn de demență apare prima dată în Unica.md.
22:30
O descoperire recentă despre grupa de sânge a adus la lumină o perspectivă fascinantă asupra personalității umane. Pe lângă informațiile legate de compatibilitatea medicală, aceste grupe dezvăluie și detalii despre ... Post-ul Persoanele cu această grupă de sânge au o abilitate unică. Descoperire neașteptată apare prima dată în Unica.md.
22:20
Karma familială în funcție de luna în care te-ai căsătorit! Există multe ritualuri asociate căsătoriei, însă este adevărat că unele cupluri nu cred în prevestiri, ceea ce este normal. Cu ... Post-ul Karma familială în funcție de luna în care ai făcut nunta apare prima dată în Unica.md.
22:20
Cazul unei femei din Italia a emoționat opinia publică din întreaga țară, după ce tânăra a ales să oprească tratamentul împotriva cancerului pentru a da naștere copilului. Ulterior, femeia a ... Post-ul Caz emoționant în Italia! O tânără și-a întrerupt chimioterapia pentru a-și naște copilul, apoi s-a stins din viață apare prima dată în Unica.md.
22:20
Un neurolog a dezvăluit cât de mult sau de puțin putem sta pe rețelele sociale în fiecare zi, avertizând că simplul gest de dat mai departe „paginile”, pentru a vedea ... Post-ul Sănătatea mintală, pusă în pericol! De la depresie și anxietate la „ceață pe creier”: semnal de alarmă al medicilor apare prima dată în Unica.md.
22:20
Atunci când o persoană se află pe moarte, apropiații țin la îndemână o lumânare, care se aprinde în momentul în care aceasta își dă ultima suflare. Există, din păcate, situații ... Post-ul Ce se întâmplă când o persoană moare fără lumânare? apare prima dată în Unica.md.
22:20
Ministrul de Externe al Republicii Moldova, Mihai Popșoi, a declarat că Rusia profită de dificultățile prin care trece Republica Moldova, create în urma agresiunii din Ucraina, pentru a împiedica parcursul ... Post-ul Strategia prin care Rusia încearcă să împiedice aderarea Republicii Moldova la UE apare prima dată în Unica.md.
Acum 24 ore
17:40
În perioada 13-14 aprilie, Federația Dansului Sportiv din Moldova a desfășurat doua Campionate Europene la Dans Sportiv. Este vorba despre Campionatul European Adult Standard la care au participat 56 de ... Post-ul Dansatorii din Moldova, locul I la Campionatele Europene de Dans Sportiv apare prima dată în Unica.md.
17:40
Din 17 aprilie, Cetatea Soroca își redeschide porțile pentru vizitatori. După ce, în luna aprilie 2021, a fost dat startul celei de a doua etape de restaurare a fortăreței medievale, ... Post-ul Cetatea Soroca își redeschide porțile pentru vizitatori apare prima dată în Unica.md.
16:40
Locuri de relaxare pentru locuitorii din Măgdăcești, raionul Criuleni! 30 de bănci noi au fost instalate de-a lungul principalelor alei din sat, anunță primarul localității Liuba Cojocaru. ”Această inițiativă este ... Post-ul Încă un proiect frumos la Măgdăcești! În sat au fost instalate bănci de relaxare pentru oameni apare prima dată în Unica.md.
16:20
Curtea Constituțională a Republicii Moldova a avizat pozitiv legea deputaților PAS privind organizarea referendumului de aderare la Uniunea Europeană, care ar urma să aibă loc pe 20 octombrie 2024. ”Curtea Constituțională ... Post-ul Curtea Constituțională a DECIS: Referendumul privind aderarea Moldovei la UE este constituțional! Mesajul Maiei Sandu apare prima dată în Unica.md.
14:10
Viceprimarul pe probleme sociale Angela Cutasevici, împreună cu șefa Direcției Generale pentru Protecția Drepturilor Copilului, Tatiana Oboroc, au mers într-o vizită de lucru la Serviciul Asistență Stradală din Capitală, potrivit ... Post-ul Circa 40 de copii care vagabondau sau cerșeau în stradă au ajuns, de la începutul anului, într-un centru din Capitală apare prima dată în Unica.md.
14:00
Problemele din sistemul de învățământ continuă să iasă la iveală și să șocheze. De această dată, un nou scandal a izbucnit într-un colegiu din Buzău, România, unde, una dintre profesoarele ... Post-ul O profesoară, acuzată de analfabetism. Ce a spus despre Eminescu apare prima dată în Unica.md.
13:50
Judecătoria Chișinău, sediul Rîșcani, a respins cererea de chemare în judecată depusă încă în august 2019 de soția fostului președinte Igor Dodon, Galina, împotriva actualului ministru de Externe, Mihail Popșoi. ... Post-ul Galina Dodon, fosta primă doamnă a R. Moldova, a pierdut procesul cu Mihai Popșoi. De ce era acuzată apare prima dată în Unica.md.
13:40
În Parlamentul de la Chișinău sunt 22 de deputați care au înregistrat venituri de peste un milion de lei în 2023. Asociația Promo-LEX a lansat astăzi o serie de infografice ... Post-ul Lista deputaților cu venituri de peste 1 milion de lei. Cine sunt deputații cu cele mai mari datorii apare prima dată în Unica.md.
12:30
Numărul persoanelor refugiate din Ucraina, care în prezent beneficiază de protecție temporară pe teritoriul municipiului Chișinău, a depășit cifra de 23.000. Doar în ultima săptămână, acest statut l-au mai primit ... Post-ul Numărul persoanelor refugiate din Ucraina care beneficiază de protecție temporară în Chișinău a depășit cifra de 23 mii apare prima dată în Unica.md.
12:20
Regimul lui Putin cumpără acum în mod deschis influență în statele vecine, scriu într-o analiză CEPA Irina Borogan, jurnalistă de investigații, și Andrei Soldatov, expert în serviciile secrete ruse, relatează tvrinfo.ro. ... Post-ul Cum a decis Kremlinul să cumpere populația din Găgăuzia apare prima dată în Unica.md.
12:20
Î.M. ”Asociația de gospodărie a spațiilor verzi” desfășoară activități de combatere a dăunătorilor în spațiile verzi din oraș. Muncitorii întreprinderii municipale au început în aceste zile tratamentul chimic al spațiilor ... Post-ul În Capitală au început lucrările de combatere a căpușelor apare prima dată în Unica.md.
12:10
Celula de criză de la ambasada Moldovei în Israel a fost reactivată. Se întâmplă pe fundalul escaladării situației de securitate în Orientul mijlociu, scrie realitatea.md. Până acum, diplomații noștri de ... Post-ul Celula de criză de la ambasada Moldovei în Israel a fost reactivată apare prima dată în Unica.md.
12:00
Circa 5 000 de persoane din cele peste 12 000 care s-au înscris la Programul național de limba română au început deja cursurile. Ceilalți solicitanți vor începe formările în luna ... Post-ul Circa 5.000 de persoane au început deja cursurile gratuite de limba română apare prima dată în Unica.md.
Ieri
09:50
Preotul moldovean Ion Grebănosu, liderul comunității ortodoxe moldovenești din Trentino și protopop – paroh al Bisericii Ortodoxe a Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, prezent în Rovereto din 2008, își completează ... Post-ul Un preot moldovean, șofer de autobuz în Italia: ”Lucrez pentru a-mi întreține familia” apare prima dată în Unica.md.
09:40
Inteligenţa artificială ar putea afecta 40% din locurile de muncă la nivel global. Estimarea aparţine Fondului Monetar Internațional. Cert este că revoluția adusă de inteligența artificială pe Piața muncii a ... Post-ul Inteligenta artificiala ar putea afecta 40% din locurile de munca la nivel global apare prima dată în Unica.md.
09:40
În cazul în care proiectul de lege privind tutunul și vapatul va fi adoptat în cele din urmă, vânzarea de produse din tutun oricărei persoane născute după 1 ianuarie 2009 ... Post-ul Țara care vrea să le interzică tinerilor să mai fumeze apare prima dată în Unica.md.
09:40
Un TIR încărcat cu semințe de floarea soarelui s-a răsturnat la Bălți. Potrivit poliției, șoferul a fost transportat la spital, scrie unimedia.info. Totul s-a întâmplat ieri, 15 aprilie, în jurul ... Post-ul Un TIR încărcat cu semințe de floarea-soarelui s-a răsturnat la Bălți apare prima dată în Unica.md.
09:20
Curtea Constituțională urmează să se pronunțe astăzi, la ora 14, privind propunerea majorității parlamentare de inițiere a referendumului republican de revizuire Constituției, transmite Radio Chișinău. Potrivit proiectului, referendumul privind aderarea ... Post-ul Curtea Constituțională se va pronunța astăzi asupra inițiativei de revizuire a Constituției apare prima dată în Unica.md.
09:10
Autoritățile municipale îndeamnă cetățenii să grăbească, să desfășoare activitățile de salubrizare a mormintelor pe teritoriile cimitirelor din capitală pentru că, în preajma sărbătorii Paştele Blajinilor, va fi interzis accesul transportului ... Post-ul Transportul privat, interzis în cimitirele din Capitală în preajma Paştelui Blajinilor! apare prima dată în Unica.md.
09:10
În cadrul ședinței plenare a Consiliului Superior al Magistraturii din 15 aprilie 2024 în fața membrilor CSM au depus solemn jurământul magistraţii Alexandru Ciorba și Evelina Ciorba, care vor activa ... Post-ul Doi magistrați, soț și soție, au depus jurământul solemn. Unde vor activa apare prima dată în Unica.md.
09:00
Luptătorul de taekwondo Ivan Marcenco a cîștigat turneul internațional G2 de la Belgrad, scrie noi.md. El a evoluat în categoria de greutate +65 kg. Un alt sportiv moldovean, Artiom Roșca ... Post-ul Doi tineri moldoveni au urcat pe podiumul turneului de la Belgrad apare prima dată în Unica.md.
09:00
Ceremonia de Aprindere a Flăcării Olimpice va avea loc în Archaia Olympia, sanctuarul în care au avut loc Jocurile Olimpice Antice. În faţa Templului Herei, se va ridica un nou ... Post-ul Ceremonia de aprindere a Flăcării Olimpice are loc astăzi, în Grecia, ulterior va pleca spre Franţa apare prima dată în Unica.md.
08:50
Sunt tensiuni uriașe la nivel mondial, după atacurile din Israel. Oficialii au decis că vor răspunde cu atacuri în forță și că speră ca totul să nu degenereze într-un război ... Post-ul Tensiuni uriașe în Orientul Mijlociu. Israel decide să atace Iran în forță apare prima dată în Unica.md.
08:50
Oamenii de știință spun că există diferențe mari între vârsta noastră, respectiv numărul de ani pe care îi avem, și vârsta biologică reală, care, în termeni simpli, reprezintă uzura organismului, ... Post-ul Un simplu test ar putea indica vârsta biologică reală și riscul de boli apare prima dată în Unica.md.
08:40
Autoritățile municipale îndeamnă cetățenii să grăbească, să desfășoare activitățile de salubrizare a mormintelor pe teritoriile cimitirelor din capitală pentru că, în preajma sărbătorii Paştele Blajinilor, va fi interzis accesul transportului ... Post-ul Municipalitatea îndeamnă cetățenii să desfășoare acțiunile de salubrizare în cimitire până la Sărbătorile de Paște apare prima dată în Unica.md.
15 aprilie 2024
22:40
Belgia a devenit „raiul” cerșetorilor români. Pe lângă comunitatea românească din Bruxelles care s-a integrat destul de bine, a crescut și numărul cerșetorilor. Capitala belgiană a devenit atractivă, probabil, pentru că ... Post-ul Belgia a devenit „raiul” cerșetorilor români. Un copil poate aduna 200 de euro pe zi apare prima dată în Unica.md.
22:40
”O nouă victorie pentru colegul nostru, Dovzii Vasilii, care a obținut medalia de bronz la Campionatul European la karate shotokan, categoria seniori 80 kg.”, anunță Poliția. Acesta a concurat cu ... Post-ul Mândrie pentru Poliția Națională! Un angajat al MAI a cucerit medalia de bronz la un Campionat European apare prima dată în Unica.md.
22:40
Agenţia Servicii Publice (ASP) informează persoanele fizice și juridice, care au achitat până la data de 02.01.2024 un avans pentru prestarea serviciilor din domeniul cadastrului, dar serviciul nu a fost ... Post-ul ASP restituie avansurile achitate pentru serviciile cadastrale neprestate. Procedurile de urmat apare prima dată în Unica.md.
22:40
Doi tineri au fost reținuți de polițiștii din Criuleni, la scurt timp după ce ar fi răpit un automobil. Poliția a fost sesizată la data de 13 aprilie de un ... Post-ul Doi tineri, reținuți de polițiștii din Criuleni, după ce ar fi răpit un automobil din curtea unei gospodării. Ce riscă aceștia apare prima dată în Unica.md.
22:30
Excesul de viteză rămâne a fi principala cauză a producerii accidentelor rutiere la noi în țară. În scopul sporirii eficienței activității de prevenire a încălcărilor Regulamentului circulației rutiere, reducerii gravității ... Post-ul ATENȚIE, șoferi! Polițiștii vor desfășura, pe tot teritoriul țării, operațiunea specială ”VITEZA” apare prima dată în Unica.md.
22:30
Pe data de 17 – 18 aprilie, orele: 13:00 – 16:00, Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală Vă invită la ateliere de confecționare a ouălor pascale, tradiție perpetuată an ... Post-ul Ateliere de încondeiere a ouălor pascale! Unde puteți învăța această măiestrie apare prima dată în Unica.md.
18:40
Deși lansarea piesei va avea loc mâine, teaserul deja plasat pe canalul de Instagram al interpretei autohtone Lia Tăburcean deja stârnește interes. Acumulează sute de mii de vizualizări, comentarii și ... Post-ul NOUTATE MUZICALĂ! Lia Taburcean în colaborare cu o moldoveancă de peste Prut lansează o piesă nouă apare prima dată în Unica.md.
17:20
Ambasada Republicii Moldova la Washington DC a confirmat decesul lui Ștefan Sprinceanu, tânăr originar din Republica Moldova, fiul avocatei Natalia Sprinceanu. Tânărul a suferit un atac de cord, după ce ... Post-ul Fiul unei avocate de la noi a murit electrocutat de polițiștii din SUA. Ambasada noastră a confirmat decesul tânărului apare prima dată în Unica.md.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.