Unica.md

Acum 12 ore
21:30
În primele șase luni ale acestui an exporturile de făină de grâu din Republica Moldova au constituit 14.341 de tone, în creștere cu circa 13% față de aceeași perioadă a ... Post-ul Pentru prima dată în ultimii patru ani, exportul Republicii Moldova de făină de grâu a depăşit importul apare prima dată în Unica.md.
21:30
Numele de familie şi prenumele sunt atributele de bază prin care se identifică persoana şi care se înscriu în mod obligatoriu în actele de stare civilă şi în alte acte ... Post-ul Cum poți solicita schimbarea numelui sau a prenumelui apare prima dată în Unica.md.
21:30
O femeie de 36 de ani, din raionul Sîngerei, a fost reținută fiind suspectată de pungășie. Suspecta ar fi sustras de la un bărbat de 32 de ani, care se ... Post-ul O femeie de 36 de ani, reținută după ce i-a furat banii unui bărbat în timp ce era la terasa unui local din centrul Capitalei apare prima dată în Unica.md.
Acum 24 ore
18:40
Cu câteva ore înainte de ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris, compania feroviară franceză SNCF a anunțat că rețeaua sa de mare viteză a fost ținta unui ... Post-ul Panică în Franța! Rețeaua feroviară a fost vandalizată înainte de ceremonia olimpică apare prima dată în Unica.md.
17:40
Un cutremur cu magnitudinea 4 a zguduit vineri, la ora locală 13:46, zona Campi Flegrei din apropierea oraşului italian Napoli, în timp ce activitatea seismică în caldeira vulcanică continuă, relatează ... Post-ul Cutremur în zona supervulcanului Campi Flegrei din Italia apare prima dată în Unica.md.
17:20
Fondatorul posturilor „Next TV” și „Premiera TV” a fost sancționat, în ședința de azi a Consiliului Audiovizualului (CA), cu opt amenzi în sumă de 92 000 de lei pentru lipsa ... Post-ul Amenzi de peste 100.000 de lei pentru trei posturi TV din Moldova apare prima dată în Unica.md.
17:10
În după amiaza zilei de 26 iulie, un bărbat a fost salvat de angajații IGSU dintr-un rezervor cu apă în raionul Dubăsari, localitatea Malovata, informează unica.md cu referire la un ... Post-ul Un bărbat din Dubăsari a căzut într-un rezervor cu apă din curtea casei apare prima dată în Unica.md.
15:30
Caz grav de spionaj la Jocurile Olimpice. Bev Priestman, antrenoarea selecționatei olimpice de fotbal feminin a Canadei, a fost demisă din funcție după ce a fost implicată într-un scandal controversat. ... Post-ul Caz grav de spionaj la Jocurile Olimpice. Antrenoarea Canadei, dată afară apare prima dată în Unica.md.
15:20
O epidemie de holeră a izbucnit în Avdeevka ocupată de ruși, regiunea Donețk, a declarat șeful administrației militare a orașului Avdeevka, Vitali Barabaș, scrie stiripesurse.md. Ocupanții ruși au capturat Avdiivka ... Post-ul Epidemie de holeră într-o localitate din Ucraina, ocupată de ruși. Orașul a fost închis apare prima dată în Unica.md.
15:00
Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță un nou Cod Galben de caniculă, informează unica.md. Avertizarea, care prevede valori termice de +33 de grade Celsius și mai mult, va fi valabilă pe ... Post-ul Canicula revine! Cod Galben anunțat pentru acest weekend apare prima dată în Unica.md.
14:40
Președintele Maia Sandu s-a întâlnit, la Paris, cu sportivii moldoveni care vor reprezenta țara la Jocurile Olimpice de vară, de unde a publicat un video. Șefa statului le-a urat succes, ... Post-ul ”Hai, Moldova!” Maia Sandu s-a întâlnit, la Paris, cu sportivii moldoveni care vor reprezenta țara la Jocurile Olimpice și le-a urat succes apare prima dată în Unica.md.
14:30
Un bărbat a fost înjunghiat de vecinul său în ochi și a primit mai multe lovituri de cuțit în regiunea capului. Cazul a avut loc într-o localitate din Ștefan Vodă, ... Post-ul Caz șocant la Ștefan Vodă. Un bărbat și-a înjunghiat vecinul în ochi apare prima dată în Unica.md.
14:30
Ofițerii Direcției investigații „Nord” a INI, de comun cu procurorii PCCOCS, anunță reținerea a cinci bărbați din Bălți, după o captură de trei tipuri de droguri de circa 100.000 lei ... Post-ul Cinci bărbați din Bălți, reținuți după o captură uriașă de câteva tipuri de droguri. Erau filați de luni bune apare prima dată în Unica.md.
14:10
Omenirea risipește anual cca 1 miliard de tone de mâncare. ⅓ dintre alimentele bune pentru consum ajung la gunoi în loc să hrănească, iar cei mai mari generatori de risipă ... Post-ul Eveniment inedit de sensibilizare asupra prevenirii risipei de alimente apare prima dată în Unica.md.
13:10
Mulți dintre noi ajung, la un moment dat, să se confrunte cu probleme dentare complexe. Fie că este vorba despre pierderea dinților, dificultăți în masticație sau dorința de a avea ... Post-ul Reabilitarea danturii cu implanturi dentare în doar 7 zile/P apare prima dată în Unica.md.
12:50
Eugen Gorean este artist plastic care a dezvoltat ca bază, tehnica acuarelei în pictură. În perioada 2013-2019 a mers frecvent în statele europene, în special în Franța, pentru a preda ... Post-ul Eugen Gorean, pictor: Europa pentru mine înseamnă prosperitate, cultură, siguranță, dezvoltare și egalitate  apare prima dată în Unica.md.
12:30
Jocurile Olimpice de vară de la Paris vor debuta oficial vineri seara, cu o ceremonie de deschidere inedită, desfăşurată în premieră în afara unui stadion, pe fluviul Sena, care străbate ... Post-ul Întreaga lume va fi azi cu ochii pe Paris! Peste 400 de dansatori şi 3.000 de artişti, la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice apare prima dată în Unica.md.
12:00
Viiturile şi alunecările de teren provocate de furtuna tropicală Prapiroon au ucis cel puţin 10 persoane, iar alte nouă persoane au fost date dispărute săptămâna aceasta în nordul Vietnamului, a ... Post-ul Mai multe persoane au murit, iar altele au fost date dispărute după inundaţiile şi alunecările de teren din Vietnam apare prima dată în Unica.md.
12:00
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, participă astăzi la deschiderea Jocurilor Olimpice de Vară 2024 de la Paris, alături de peste 100 de lideri din întreaga lume, informează unica.md. foto simbol ... Post-ul Maia Sandu, la Paris! Președintele participă la deschiderea Jocurilor Olimpice de vară apare prima dată în Unica.md.
11:50
Sărbătoare în familia Botgros! Violonistul, aranjorul, compozitorul și dirijorul Corneliu Botgros și soția sa Angela au încreștinat-o pe fiica lor Camelia. Finul de cununie a artistului, interpretul Ion Paladi, a ... Post-ul Sărbătoare în familia Botgros! Corneliu și Angela au încreștinat-o pe fiica lor, Camelia apare prima dată în Unica.md.
11:30
Nu mai puțin de 175 de celebrități au purtat torța olimpică până la deschiderea oficială a Jocurilor Olimpice de Vară de la Paris. Actrița Salma Hayek a fost selectată să ... Post-ul Salma Hayek a purtat torța olimpică la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris apare prima dată în Unica.md.
11:20
Noi restricții pentru fumători. Fumatul va deveni interzis în spațiile publice deschise, cum ar fi terase, stații de așteptare, parcuri de distracții. Mai mult,  restricțiile se aplică nu doar pentru ... Post-ul Noi restricții pentru fumători! Autoritățile vor să interzică fumatul, inclusiv a țigărilor electronice, în spațiile publice deschise apare prima dată în Unica.md.
11:10
Poliția solicită suportul cetățenilor pentru stabilirea locului aflării unui bărbat de 75 de ani, locuitor al satului Ohrincea din raionul Criuleni, care a plecat de la domiciliu la data de ... Post-ul ATENȚIE! Un bărbat din Criuleni a dispărut fără urmă. Poliția cere ajutorul oamenilor apare prima dată în Unica.md.
10:50
Peste 100 de agresiuni asupra colaboratorilor IMSP CNAMUP înregistrate de la începutul anului. IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească menționează că uneori membrii echipelor AMU sunt expuși riscului ... Post-ul Pacienți bătăuși și scandalagii! Peste 100 de agresiuni asupra medicilor de pe ambulanță, raportate de la începutul anului apare prima dată în Unica.md.
10:40
Un nou studiu realizat de compania farmaceutică Gilead indică un succes total în lupta împotriva infecției cu HIV. Cercetările demonstrează că o injecție administrată de două ori pe an oferă protecție de ... Post-ul Succes total în lupta contra infecției cu HIV! O injecție oferă protecție 100% împotriva SIDA apare prima dată în Unica.md.
10:40
Un nou raport al Organizației Națiunilor Unite arată că populația globală estimată va atinge vârful de 10,3 miliarde de persoane la mijlocul anilor 2080. Deși populația continuă să crească, raportul ... Post-ul Alarmant! Rata mondială de fertilitate, în scădere apare prima dată în Unica.md.
Ieri
22:50
Ministerul Mediului va aloca peste 17 milioane de lei în din Fondul de Mediu, pentru curățarea și revitalizarea râului Cubolta în satul Plop, raionul Dondușeni. Suma alocată, va fi utilizată ... Post-ul 17 milioane de lei pentru revitalizarea râului Cubolta din satul Plop, raionul Dondușeni apare prima dată în Unica.md.
22:50
Un bărbat de 40 de ani din capitală, este cercetat penal pentru furt, după ce a sustras dintr-un Volkswagen mai multe instrumente pentru construcție, informează unica.md cu referire la un ... Post-ul Instrumente de zeci de mii de lei furate dintr-o mașină parcată la Ciocana. Individul a reușit să le vândă apare prima dată în Unica.md.
22:50
Duma de Stat a Federației Ruse a propus reținerea disciplinară până la 10 zile pentru trupele care folosesc dispozitive cu funcții de cameră și geolocalizare în zone de luptă din ... Post-ul Deputații ruși cer pedepse pentru soldații care folosesc smartphone-uri în războiul din Ucraina apare prima dată în Unica.md.
22:40
Vladimir Putin caută să atragă forțe noi în lupta împotriva Ucrainei și pune mai mulți bani la bătaie. Mai mulți ca niciodată. Armata Rusiei ar fi pierdut în doi și ... Post-ul Salariu-record pentru soldații ruși din Ucraina. Putin e disperat apare prima dată în Unica.md.
22:40
Prim-ministrul Dorin Recean a vizitat ferma de bovine a familiei Colesnic care, în prezent, crește 150 de capete.  Afacerea a fost înființată șapte ani în urmă, când proprietarul acesteia a ... Post-ul Dorin Recean, în vizită la o fermă de bovine din Mihălășeni, înființată de un moldovean revenit de peste hotare apare prima dată în Unica.md.
22:40
Secțiile de terapie intensivă din cadrul mai multor instituții medicale din țară au fost dotate cu paturi multifuncționale, informează unica.md cu referire la un comunicat al Ministerului Sănătății. Este vorba ... Post-ul Mai multe instituții medicale din țară, dotate cu paturi multifuncționale în secțiile de terapie intensivă apare prima dată în Unica.md.
18:10
Moldovenii s-au expus, în cadrul unui sondaj, dacă duminica viitoare ar avea loc un referendum în care li s-ar cer votul privind vectorul țării, informează unica.md. Astfel, pentru aderarea R. ... Post-ul Câți moldoveni ar vota pentru aderarea Republicii Moldova la UE sau pentru unirea cu România apare prima dată în Unica.md.
17:50
Procuratura municipiului Chișinău anunță despre pronunțarea unei sentințe de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, pe o cauza penală de învinuire a unui deținut, în vârstă de 30 de ani, de comiterea acțiunilor ... Post-ul Un deținut de la Cricova, va mai sta încă 3 ani după gratii, după ce a mușcat un angajat al penitenciarului apare prima dată în Unica.md.
17:40
Consilierii din fracțiunea PAS a CMC, cere suspendarea șefilor din unele subdiviziuni ale Primăriei Chișinău după tragedia din scuarul Sarmizegetusa, când doi copii au fost electrocutați, soldat cu decesul unei ... Post-ul Se cere atragere la răspundere a mai multor șefi de direcții municipale după tragedia cu copiii electrocutați într-un parc apare prima dată în Unica.md.
17:20
Maestrul Vladimir Beșleagă a fost numit Cetățean de Onoare al municipiului Chișinău, la venerabila vârstă de 93 de ani, informează unica.md cu referire la un comunicat al municipalității. ”Scriitorul și ... Post-ul Maestrul Vladimir Beșleagă, Cetățean de Onoare al Chișinăului, la venerabila vârstă de 93 de ani apare prima dată în Unica.md.
17:10
Mai multe garaje din sectorul Centru al Capitalei au fost astăzi demolate, informează unica.md. În urma demersurilor pentru îmbunătățirea aspectului urban și a respectării legislației, Primăria Chișinău, în colaborare cu ... Post-ul Mai multe garaje din Chișinău au fost demolate apare prima dată în Unica.md.
17:00
Președintele Maia Sandu a avut o întâlnire cu stagiarii care muncesc cu funcționarii din cadrul instituției prezidențiale, informează unica.md. ”Am avut o discuție interesantă și încurajatoare cu studenții care participă ... Post-ul Maia Sandu, întâlnire cu studenții care participă la programul de stagii plătite în serviciul public apare prima dată în Unica.md.
16:50
Medicul de familie Olga Pîntea activează de mai mulți ani într-o instituție medicală de stat. Ea are grijă ca fiecare pacient care intră pe ușa cabinetului să primească asistența și ... Post-ul Olga Pîntea, medic de familie: Europa înseamnă asistență medicală calitativă și pacienți responsabili de sănătatea lor apare prima dată în Unica.md.
15:50
Polițiștii din nordul țării au fost sesizați de o persoană despre faptul că șoferul unui Mercedes conduce agresiv prin satul Drăgănești, informează unica.md cu referire la un comunicat al Poliției. ... Post-ul Șoferul unui Mercedes care conducea beat și agresiv printr-un sat din Sângerei a rămas fără mașină apare prima dată în Unica.md.
15:40
Duminica, 28 iulie 2024, ora 10:00-20:00, la PORT MALL. Gladiator Challenge Moldova, competiția titanică, invită toți doritorii să se alăture castingului unde se vor identifica cei 100 de gladiatori care ... Post-ul GLADIATOR CHALLENGE MOLDOVA anunță Castingul pentru“Cel Mai Puternic Om din Țară, 2024”! apare prima dată în Unica.md.
15:40
Republica Moldova va fi reprezentată de 5 sportivi la Jocurile Paralimpice de la Paris, care vor avea loc în perioada 28 august – 8 septembrie. Echipa națională va concura pentru ... Post-ul Republica Moldova, reprezentată de cinci sportivi la Jocurile Paralimpice de la Paris apare prima dată în Unica.md.
15:10
Polițiștii de frontieră în comun cu funcționarii vamali au deconspirat intențiile a doi conaționali, care au încercat în mod fraudulos să treacă cu microbuzul „blindat” cu țigări de contrabandă, prin ... Post-ul Circa 90.000 de țigări de contrabandă, camuflate într-un microbuz apare prima dată în Unica.md.
15:10
Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidențiale, actualul șef al statului, Maia Sandu, ar fi obținut cel mai mare număr de voturi. Datele se regăsesc în „Barometrul Socio-Politic – ... Post-ul Un nou sondaj arată că Maia Sandu ar obține cele mai multe voturi la prezidențialele din toamnă apare prima dată în Unica.md.
12:20
Polițiștii Inspectoratului de poliție Centru, solicită ajutorul cetățenilor în stabilirea locului aflării unei femei în vârstă de 71 de ani. Aceasta era plasată la un Centru de Plasament din capitală ... Post-ul ATENȚIE! O femeie a dispărut după ce a plecat dintr-un Centru de Plasament, unde a fost lăsată de fiica sa plecată peste hotare apare prima dată în Unica.md.
11:10
Cadavrul unei persoane a fost depistat într-un iaz din raionul Hîncești. Cazul a fost înregistrat miercuri, 24 iulie, în localitatea Mereșeni, scrie deschide.md. foto simbol Potrivit ofițerului de presă al ... Post-ul Cadavrul unei persoane, depistat într-un iaz din Hâncești apare prima dată în Unica.md.
11:10
Fostul rector al Academiei de Studii Economice din Moldova, Grigore Belostecinic, anunță că se retrage din cursa pentru șefia statului. În același timp, el spune că va susține parcursul European ... Post-ul Fostul rector de la ASEM, Grigore Belostecinic, renunță la cursa pentru președinție apare prima dată în Unica.md.
11:10
Guvernul a aprobat, astăzi, Programul de sprijin al micilor producători. Acesta prevede că micii producători – întreprinderi cu o cifră de afaceri anuală de până la 5 milioane de lei ... Post-ul Granturi de până la 500 de mii de lei pentru micii producători apare prima dată în Unica.md.
11:00
Salvatorii IGSU au evacuat un șarpe din curtea unei gospodării din raionul Căușeni. În amiaza zilei de 24 iulie 2024 salvatorii au fost solicitați să intervină într-un caz mai puțin ... Post-ul Un șarpe, descoperit în curtea unei gospodării din raionul Căușeni apare prima dată în Unica.md.
Mai mult de 2 zile în urmă
10:20
Muzeele din țara noastră vor funcționa în baza unor noi prevederi, aprobate de Guvern, care vor asigura protejarea și valorificarea în deplină măsură a sectorului, informează unica.md cu referire la ... Post-ul Noi prevederi de funcționare a muzeelor din Republica Moldova apare prima dată în Unica.md.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.