Bani.md

Acum 4 ore
12:40
Maşinile din Bulgaria au un kilometraj mediu anual de 20.999 km, care este a 13-a cea mai mare cifră în rândul celor 27 de ţări europene plus Statele Unite ale Americii, ale căror vehicule sunt verificate pe CarVertical, un serviciu de verificare a istoricului vehiculelor cu sediul în Tallin. Raportul a fost publicat pe site-ul […] Articolul Bulgarii conduc în medie 21.000 km anual, arată un studiu internaţional apare prima dată în Bani.md.
12:10
Republica Moldova se află pe locul 44 în topul țărilor cu cel mai puternic pașaport din lume, cetățenii având acces la 122 de țări, conform celui mai recent clasament al Henley Passport Index. Singapore se află pe primul loc în topul țărilor cu cel mai puternic pașaport din lume în 2024. Cetățenii săi pot vizita […] Articolul Topul celor mai puternice pașapoarte: Singapore domină, Moldova pe locul 44 apare prima dată în Bani.md.
Acum 6 ore
12:00
În 2023, volumul producției industriale din Republica Moldova a constituit 87,6 miliarde de lei, înregistrând o scădere de 3,6% în prețuri comparabile față de anul precedent. Aceste date au fost prezentate recent de Biroul Național de Statistică (BNS), care anterior nu a publicat informații privind volumul producției industriale în cifre absolute pentru anul 2022. Potrivit […] Articolul Probleme în industria moldovenească! S-a comprimat cu 3,6% în 2023 apare prima dată în Bani.md.
12:00
Producătorul de iPhone-uri Apple a fost scos din topul celor mai mari cinci furnizori de smartphone-uri din China, în trimestrul al doilea, pe măsură ce concurenţa venită din partea brandurilor autohtone, precum Huawei, se intensifică, potrivit unui raport realizat de firma Canalys, citat de CNBC, transmite News.ro. Cota de piaţă a Apple în China a […] Articolul Apple nu se mai numără printre primii 5 furnizori de smartphone-uri din China apare prima dată în Bani.md.
11:50
În plin sezon al piersicilor autohtoni, supermarketurile din țară sunt pline cu piersici din Grecia, ceea ce reprezintă o adevărată crimă împotriva agricultorilor locali. „Nu am cuvinte pentru așa dezmăț! Poate Alaiba și Bolea au ceva de spus”, a declarat Alexandr Slusari, reprezentantul Forței Fermierilor. Slusari a criticat dur rețelele de supermarketuri pentru nepromovarea fructelor […] Articolul Slusari: Crimă împotriva agricultorilor autohtoni. Piersici din Grecia în supermarketuri în plin sezon apare prima dată în Bani.md.
Acum 24 ore
17:00
Măsura Comisiei Europene vine la mai bine de un an şi jumătate în care gigantul tehnologic a oferit platformei Facebook Marketplace un avantaj neloial prin asocierea celor două servicii, au declarat mai multe persoane familiarizate cu acest subiect, informează în exclusivitate agenţia Reuters. Potrivit sursei citate, autoritatea de supraveghere a concurenţei din UE a afirmat că […] Articolul Lovitură pentru Zuckerberg. Meta va primi o primă amendă antitrust din partea UE apare prima dată în Bani.md.
16:20
Uniunea Europeană pune la dispoziție, în sprijinul Ucrainei, primul transfer de 1,5 miliarde euro generat de activele rusești imobilizate, potrivit unui comunicat de presă al instituției. Aceste venituri generate de operatorii UE și deținute de depozitarii centrali de valori mobiliare (CSD) din activele suverane rusești imobilizate au fost puse la dispoziția Comisiei de către Euroclear […] Articolul Ursula îl umple de furie pe Putin: a luat 1,5 miliarde euro de la ruşi şi le-a transferat Ucrainei apare prima dată în Bani.md.
Ieri
15:20
În șase luni ale anului 2024, veniturile totale ale bugetului de stat au constituit cca 31,3 miliarde de lei, înregistrând o creștere de peste 2,3 miliarde de lei sau cu 8,2% față de aceeași perioadă a anului trecut. Date publicate de Ministerul Finanțelor arată că veniturile din impozitul pe venit s-au redus cu 297,5 milioane […] Articolul S-au subțiat încasările la buget din impozitul pe venit și din granturile externe apare prima dată în Bani.md.
14:50
Exportul de miere a crescut de 2,1 ori, conform unui anunț al ministrului Economiei, Dumitru Alaiba, postat pe Facebook. Dacă în prima parte a anului 2023 apicultorii din Moldova au exportat 900 de tone de miere, în 2024 această cantitate a ajuns la aproximativ 1900 de tone. Această expansiune a generat venituri de 82 de […] Articolul Export pe o piață imensă! Străinii ne vor mierea apare prima dată în Bani.md.
14:30
Hermes, compania care deține celebrul brand de genți Birkin, a raportat joi o creștere de 13% a vânzărilor, relatează Reuters. Rezultatele grupului francez ies în evidență după o serie de rezultate dezamăgitoare ale vânzărilor din partea rivalilor – inclusiv Kering și LVMH – care au sporit îngrijorarea investitorilor cu privire la perspectivele incerte ale sectorului de […] Articolul Brandul de lux Hermes, car își vinde gențile cu 100 mii de euro, a anunțat creșterea vânzărilor apare prima dată în Bani.md.
14:20
Avuția netă a unui român a atins pentru prima dată o valoare de peste 80.000 de lei pe cap de locuitor, mai exact 84.000 de lei, conform datelor Institutului Național de Statistică și ale Băncii Naționale a României, scrie Cristian Popa, membru în Consiliul de Administrație al BNR. Această sumă este calculată prin scăderea datoriilor […] Articolul Românii păstrează averea în bancă și la saltea: Avuția medie a crescut la 84.000 RON apare prima dată în Bani.md.
14:20
Uniunea Europeană pune la dispoziție, în sprijinul Ucrainei, primul transfer de 1,5 miliarde euro generat de activele rusești imobilizate, potrivit unui comunicat de presă al instituției. Aceste venituri generate de operatorii UE și deținute de depozitarii centrali de valori mobiliare (CSD) din activele suverane rusești imobilizate au fost puse la dispoziția Comisiei de către Euroclear […] Articolul UE redirecționează 1,5 miliarde euro către Ucraina din câștigurile active rusești apare prima dată în Bani.md.
13:10
Filmările proiectului Valea Prutului au început. Jurnalista Ecaterina Covali, alături de echipa de producție, merge în 10 localități amplasate la 30 de kilometri de frontiera dintre Republica Moldova și România, pentru a relata despre viața și preocupările oamenilor pe care îi desparte un râu. Primele orașe și sate care vor fi vizitate sunt Duruitoarea, Cahul […] Articolul FOTO Start filmărilor pentru „Valea Prutului”: Descoperim împreună poveștile oamenilor despărțiți de un râu apare prima dată în Bani.md.
12:40
INFO LIVE lansează Valea Prutului – proiect în care vor fi relatate poveștile oamenilor pe care îi despart malurile unui râu. Prin intermediul inițiativei, se va pune în valoare și păstra identitatea românească a cetățenilor din Republica Moldova și se va promova unitatea valorilor. În contextul internațional actual, inițiativa pune accent pe legăturile sociale și […] Articolul INFO LIVE lansează Valea Prutului: Povești din viața oamenilor pe care îi despart malurile unui râu apare prima dată în Bani.md.
11:30
În ultimele trei săptămâni, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a observat o scădere a prețurilor plafon de comercializare cu amănuntul pentru produsele petroliere principale de tip standard. Tendința de ieftinire se bazează pe micșorarea cotațiilor Platts la bursele internaționale și pe scăderea constantă a cotației țițeiului de referință pentru Europa, marca Brent, care […] Articolul Ieftiniri ale carburanților: ANRE anunță noi prețuri pentru următoarele trei zile apare prima dată în Bani.md.
11:20
Producătorul de vinuri Purcari Wineries a anunțat lansarea Vintech Innovations, o nouă companie IT deținută integral de Grup, dedicată accelerării inițiativelor de digitalizare, conform unui document publicat la Bursa de Valori București (BVB). „Acest reper reflectă angajamentul nostru pentru inovație tehnologică și va îmbunătăți eficiența operațională, va accelera procesele de luare a deciziilor și va […] Articolul Mari schimbări în afaceri: un vinificator lansează o companie de IT pentru a accelera transformarea digitală apare prima dată în Bani.md.
11:00
Un sondaj realizat de CBS-AXA în luna mai 2024, la comanda organizației Watchdog, relevă că un număr tot mai mare de tineri din Republica Moldova ar vota pentru aderarea țării lor la Uniunea Europeană. Potrivit datelor, 51,9% dintre tinerii cu vârsta între 30 și 44 de ani ar susține acest pas, în timp ce 26,6% […] Articolul Tinerii din Republica Moldova, tot mai interesați de aderarea la Uniunea Europeană apare prima dată în Bani.md.
10:40
Sentimentul de business a scăzut considerabil la nivelul companiilor din Germania. Indicele ifo al climatului de afaceri a scăzut la 87,0 puncte în iulie, după 88,6 puncte în iunie. Companiile au fost mai puţin mulţumite de situaţia actuală a afacerilor. Scepticismul cu privire la lunile următoare a crescut considerabil. Economia germană este blocată în criză, […] Articolul Germania se resimte: Economia blocată în criză, companiile și investitorii sceptici cu privire la lunile următoare apare prima dată în Bani.md.
10:20
Omul de afaceri Elon Musk, CEO Tesla, a anunțat joi, 25 iulie, că va propune consiliului de administrație a companiei o investiție de 5 miliarde de dolari într-un start-up de inteligență artificială. Musk speră ca investiția să grăbească progresele companiei cu privire la conducerea autonomă. Ambiţiosul proiect de conducere autonomă s-a confruntat cu numeroase obstacole […] Articolul Musk vrea să investească 5 miliarde de dolari din banii Tesla pentru inteligența artificială apare prima dată în Bani.md.
09:50
În cadrul ședinței Parlaemntului din data de 25 iulie, deputații au votat  constituirea unei comisii speciale parlamentare, care va identifica măsurile necesare pentru depășirea crizei în domeniul agricol. Proiectul de constituire a acestei comisii speciale a fost votat de 76 de deputați, inclusiv de deputați din opoziție și din majoritatea fracțiunii PAS. Inițiativa a venit […] Articolul Bolea, despre posibila sa demisie: Vorba lui Freud, câte o dată o țigară înseamnă o țigară apare prima dată în Bani.md.
08:20
În centrul conflictului se află răspunderea pentru soarta televiziunii şi a ziarelor, lăsată în mod surprinzător doar în grija fiului cel mare, Lachlan. The New York Times a anunţat că are noutăţi despre o bătălie juridică în desfăşurare în cadrul familiei Murdoch, care va aduce pe toată lumea în sala de judecată, încă din toamnă. […] Articolul Magnatul Murdoch şi bătălia secretă cu copiii nemulţumiţi. Litigiul ajunge la toamnă în instanţă apare prima dată în Bani.md.
08:20
Ming-Chi Kuo, celebrul analist din industria smartphone-urilor, a dezvăluit informații despre un posibil model subțire de iPhone – iPhone 17 Slim. Acesta ar urma să înlocuiască varianta Plus a iPhone-ului, care reprezintă momentan doar 5-10% din livrările totale de telefoane ale Apple. iPhone 17 Slim se va remarca printr-un design extrem de subțire. Telefonul va […] Articolul iPhone 17 Slim, cel mai subțire iPhone de până acum, ar putea avea o singură cameră foto apare prima dată în Bani.md.
25 iulie 2024
20:40
Peste o mie de participanți sunt așteptați în acest an la cel mai important eveniment în domeniul afacerilor, „Moldova Business Week 2024″. Evenimentul din acest an se va desfășura în perioada 16-20 septembrie în mai multe regiuni ale țării. Motto-ul actualei ediții este „Republica Moldova – următoarea ta destinație pentru investiții”. Timp de cinci zile, […] Articolul Moldova Business Week 2024: Țara noastră – următoarea destinație pentru investiții apare prima dată în Bani.md.
17:50
Încasările vamale din primele șase luni ale anului 2024 au atins 17,7 miliarde de lei, în creștere cu 8,7% față de perioada similară a anului precedent, potrivit datelor oficiale. Veniturile din TVA la import au însumat 11,9 miliarde de lei, marcând o creștere de 5,8%, în timp ce accizele la import au atins 4,6 miliarde […] Articolul Explozie a încasărilor din accize la vamă în primele șase luni ale anului 2024 apare prima dată în Bani.md.
17:20
Energocoom anunță că urmează să creeze și să mențină stocurile de gaz pentru situații excepționale. Este vorba de 47 milioane metri cubi sau echivalentul a 10 zile de consum în zilele de iarnă. De asemenea, până la 1 octombrie, Republica Moldova urmează să depoziteze circa 15% din consumul mediu anual al consumatorilor finali, raliindu-se astfel […] Articolul Moldova se teme de o eventuală criză a gazelor! România devine butelia de metan a Chișinăului apare prima dată în Bani.md.
17:10
În aprilie 2024, excedentul comercial agroalimentar al UE a ajuns la 5 miliarde de euro, în continuare cu 4% mai mare decât în aprilie 2023, în ciuda unei reduceri de 25% față de luna precedentă. Exporturile au atins 19,8 miliarde de euro, în principal datorită creșterii prețurilor la măsline și ulei de măsline. Importurile au […] Articolul Exporturile agroalimentare ale UE au atins 19,8 miliarde de euro în aprilie 2024, în creștere cu 10% apare prima dată în Bani.md.
17:00
Ungaria a împrumutat în luna aprilie un miliard de euro de la mai multe bănci chineze, a dezvăluit joi portalul financiar portfolio.hu care citează datele publicate de Agenţia pentru administrarea datoriei statului (AKK), transmite agenția Reuters, citată de Agerpres. Potrivit sursei citate, împrumutul a fost luat de statul maghiar de la băncile chineze China Development […] Articolul Ungaria a împrumutat un miliard de euro de la bănci chineze în luna aprilie apare prima dată în Bani.md.
Mai mult de 2 zile în urmă
15:00
Dacă din anumite motive doriți să vă schimbați numele de familie sau prenumele, o puteţi face pe cale administrativă, la Agenția Servicii Publice. ASP spune că numele de familie și prenumele poate fi modificat prin schimbarea acestuia pe cale administrativă, prin adoptarea unei decizii de către organul de stare civilă, sau ca efect al schimbării […] Articolul Dacă ți-e rușine cu numele de familie sau prenumele pe care-l ai, schimbă-l. Pașii pe care trebuie să-i parcurgi apare prima dată în Bani.md.
14:40
Aproape jumătate dintre moldoveni susțin că vor o republică prezidențială în care președintele are toată puterea și poartă întreaga răspundere, arată datele sondajului prezentat de IMAS, „Barometrului Socio-Politic – iulie 2024”. Potrivit sondajului, 42% dintre respondenți au optat pentru o republică parlamentară. Sondajul a fost realizat în perioada 8-21 iulie 2024, pe un eșantion de […] Articolul Aproape jumătate dintre moldoveni vor o republică prezidențială apare prima dată în Bani.md.
14:20
Turkish Airlines, recunoscută drept cea mai bună companie aeriană din Europa conform Skytrax, a confirmat că, în anul următor, va oferi Wi-Fi gratuit și nelimitat pe toate zborurile sale. Informația a fost anunțată de The Sun. „În parteneriat cu TCI Aircraft Interiors și Türksat, vom asigura Wi-Fi gratuit și nelimitat pentru întreaga noastră flotă până […] Articolul Internet în avion! O companie aeriană care zboară și în Moldova va oferi internet gratuit și nelimitat apare prima dată în Bani.md.
14:00
Deficitul bugetar în anul 2025 va constitui 16,7 miliarde de lei. Veniturile vor însuma 65,8 miliarde de lei, iar cheltuielile 82,6 miliarde de lei, potrivit modificărilor operate și aprobate de parlament la legea bugetului pentru anul 2024. Indicatorii bugetari pentru anul curent la capitolele venituri, cheltuieli și deficit au fost modificați. Deputații au votat în […] Articolul Aproape un miliard de dolari gaură la buget! Unde vor ajunge cei mai mulți bani apare prima dată în Bani.md.
13:20
„Cei șapte magnifici“, așa cum sunt numite cele mai mari companii de tehnologie listate la New York, au realizat răscumpărări de acțiuni proprii în valoare de peste 200 miliarde de dolari în ultimele patru trimestre, din iunie 2023 până în iunie 2024. Goldman Sachs preconizează că, până în 2025, totalul răscumpărărilor de acțiuni din SUA […] Articolul „Cei șapte magnifici” care au dominat răscumpărările de acțiuni: Sumele colosale ale celor mai mari jucători bursieri apare prima dată în Bani.md.
13:00
**Parlamentul a declarat lucrările de construcție a mai multor drumuri publice de utilitate publică națională** În ședința plenară de astăzi, Parlamentul a aprobat un proiect de lege privind declararea utilității publice de interes național a lucrărilor de construcție, reabilitare, modernizare și extindere a unor drumuri naționale. Măsura are scopul de a accelera desfășurarea acestor lucrări. […] Articolul Moldova se transformă într-un șantier uriaș! Șapte drumuri vor intra în reparație apare prima dată în Bani.md.
12:50
În această vară, pe măsură ce fenomenele meteo extreme se înregistrează peste tot în lume, iar recordurile de temperatură sunt depășite constant, Glovo vine în sprijinul clienților săi pentru a-i ajuta să evite căldura toridă atunci când trebuie să facă cumpărături. Glovo facilitează livrarea rapidă a comenzilor alimentare, inclusiv a pachetelor cu gheață, în mai […] Articolul Glovo te ajută să înfrunți canicula – comandă rapid din confortul casei apare prima dată în Bani.md.
12:40
Jumătate dintre moldovenii chestionați consideră că situația economică din Republica Moldova s-a înrăutățit, potrivit unui sondaj prezentat de IMAS, „Barometrului Socio-Politic – iulie 2024”. Întrebați cum cred că vor trăi peste un an, 48% dintre moldoveni sunt de părere că vor trăi mai rău. Situația actuală este considerată mai proastă de 64% dintre respondenți. De […] Articolul Moldovenii dau peste nas guvernării: Jumătate dintre cetățeni cred că situația economică s-a înrăutățit apare prima dată în Bani.md.
12:40
Fracțiunea Partidului Socialiștilor (PSRM) din Parlament va sesiza Procuratura Generală (PG) în ceea ce privește asumarea de către Guvern a atribuțiilor Parlamentului prin modificarea regulamentului Executivului. Anunțul a fost făcut de liderul fracțiunii PSRM, Vlad Bâtrâncea, care denunță practica deciziilor protocolare, criticată dur de mai mai mulți lideri politici și experți în drept constituțional. „Propunem […] Articolul PSRM cere Procuraturii să ancheteze legalitatea deciziilor protocolare ale Guvernului, metodă introdusă de PAS în lege apare prima dată în Bani.md.
12:20
O comisie specială parlamentară a fost constituită pentru a identifica măsurile necesare în vederea depășirii crizei din sectorul agricol. Un proiect de hotărâre care prevede acest lucru a fost votat de 76 de deputați. Inițiativa aparține deputaților Radu Mudreac și Corneliu Furculiță din Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) și a fost motivată de situația […] Articolul Seceta face ravagii. Fermierii sunt disperați. O comisie parlamentară va identifica măsurile pentru depășirea crizei apare prima dată în Bani.md.
12:00
Victor Boaghe, un job coach moldovean stabilit în Finlanda, a fost invitat recent în cadrul unui interviu la RLive TV, produs de către Alexandrina Bacal, una dintre participantele Programului de Internship în Jurnalismul TV şi Online, desfăşurat în cadrul Grupului Media Realitatea. Tânăra şi specialistul au discutat despre angajarea în câmpul muncii a tinerilor, care […] Articolul Moldoveanul Victor Boaghe – job coach în Finlanda, despre profesiile viitorului şi influenţa AI apare prima dată în Bani.md.
11:30
Conform datelor Băncii Naționale a Moldovei, în primul trimestru al anului 2024, polițele de asigurare auto RCA și CASCO au reprezentat 77,5% din totalul polițelor de asigurare, subliniind importanța crescută a mașinilor pentru moldoveni. În primele trei luni ale anului 2024, majoritatea primelor de asigurare au fost destinate asigurărilor generale, care au constituit 96,2% din […] Articolul În Moldova, mașina este mai importantă decât locuința: Polițele RCA și CASCO domină piața asigurărilor apare prima dată în Bani.md.
10:50
Despre premierul Ungariei Viktor Orban, la fel ca despre preşedintele Rusiei Vladimir Putin, se spune că are o avere uriaşă, dar nu la vedere pentru că este ascunsă în spatele altuia. De asemenea, despre afacerile familiei Orban se spune că au în faţă un paravan de oameni de afaceri, cel mai cunoscut fiind miliardarul Lorinc […] Articolul Un cerc restrâns de apropiaţi şi prieteni ai lui Orban deţine aproape 4 miliarde euro în fonduri de private equity apare prima dată în Bani.md.
10:40
Companiile din industria luxului au înregistrat astăzi scăderi pe bursă din cauza vânzărilor slabe datorate reticienţei consumatorilor, pe măsură ce preţurile au continuat să crească, scrie FT. Grupul LVMH, cea mai mare companie din industrie, a pierdut astăzi aproximativ 5% din capitalizarea bursieră de peste 330 de miliarde de euro. Investitorii se tem de scăderea […] Articolul Mai sunt oamenii atraşi de bunurile de lux? Întreaga industrie înregistrează scăderi pe marile burse europene apare prima dată în Bani.md.
10:20
Anca Dragu, guvernatoarea Băncii Naționale a Moldovei (BNM), l-a propus pe fostul ministru de Finanțe, Petru Rotaru, pentru funcția de viceguvernator al instituției. Rotaru și-a anunțat demisia din funcția de ministru printr-o postare pe Facebook. Investirea sa în noua funcție va avea loc după aprobarea candidaturii de către Parlament. În noua sa poziție, Rotaru va […] Articolul Petru Rotaru un viceguvernator de lux! Ce salariu va ridica la BNM apare prima dată în Bani.md.
09:30
Reclamele la jocurile de noroc ar putea reapărea în Republica Moldova, după ce în noiembrie 2021 Parlamentul a votat interzicerea acestora. Deputații PAS, Radu Marian și Dorian Istrati, au înregistrat un proiect de lege care prevede permisiunea reclamelor și sponsorizărilor pentru jocurile de noroc cu risc social scăzut. „Permiterea inițierii sau participării la activități de […] Articolul Revine reclama jocurilor de noroc apare prima dată în Bani.md.
09:30
Articolul Mișcări tectonice! Rotaru pleacă de la Finanțe în funcția de viceguvernator BNM apare prima dată în Bani.md.
24 iulie 2024
17:10
Aeroportul londonez Heathrow a înregistrat un record de trafic în primele şase luni ale anului, cu 39,8 milioane de pasageri care au tranzitat prin terminalele sale, precum şi o creştere a profitului net, în pofida unei diminuări a cifrei de afaceri, informează AFP, citat de Agerpres. Este vorba de o creştere de 7,3% a numărului […] Articolul Heathrow doboară recordul: 39,8 milioane de pasageri în primele șase luni apare prima dată în Bani.md.
16:50
Reclamele la jocurile de noroc ar putea reapărea în Republica Moldova, după ce în noiembrie 2021 Parlamentul a votat interzicerea acestora. Deputații PAS, Radu Marian și Dorian Istrati, au înregistrat un proiect de lege care prevede permisiunea reclamelor și sponsorizărilor pentru jocurile de noroc cu risc social scăzut. „Permiterea inițierii sau participării la activități de […] Articolul Moldova nu mai e sufocată de păcănele! Marian și cu Istrati vor să dea frâul liber reclamelor apare prima dată în Bani.md.
16:10
Profiturile Tesla au scăzut cu 45% în al doilea trimestru, după ce cel mai mare producător de vehicule electrice din lume s-a confruntat cu scăderea vânzărilor, creşterea costurilor cauzate de concedierea angajaţilor şi investiţiile tot mai mari în infrastructura sa de inteligenţă artificială. Elon Musk, directorul general miliardar al Tesla, a profitat, de asemenea, de […] Articolul Prăbuşirea catastrofală a vânzărilor şi concedierile masive au băgat în pământ rezultatele Tesla apare prima dată în Bani.md.
16:10
Creştere a vânzărilor LVMH a încetinit în al doilea trimestru, după ce cumpărătorii chinezi au redus cheltuielile pe segmentul de high-end fashion, chiar dacă cererea pe pieţele occidentale a crescut uşor, scrie Reuters. Vânzările celui mai mare grup de lux din lume şi proprietar al mărcilor Louis Vuitton, Tiffany & Co. şi Hennessy, au crescut […] Articolul Chinezii nu mai vor haine de lux: Vânzările gigantului LVMH au încetinit în trimestrul doi apare prima dată în Bani.md.
15:30
Programul Prima casă ar putea avea un impact devastator asupra celor care iau credite în condițiile mai multor riscuri care au fost ignorate de autorități, constată n analiza sa economistul de la Expert Grup, Stas Madan. Madan atrage atenția la modificările care constau în majorarea plafonului valorii maxime a locuinței achiziționate prin program de la […] Articolul Prima Casă – visul frumos vândut de autorități! Madan avertizează asupra riscurilor devastatoare pentru beneficiari apare prima dată în Bani.md.
12:10
BBC intenţionează să elimine încă 500 de locuri de muncă până la sfârşitul lunii martie 2026, după ce efectivele sale au scăzut cu 10% în ultimii cinci ani, a anunţat grupul britanic de radiodifuziune, conform News.ro. Încă din toamna lui 2022 grupul BBC a anunţat că va desființa sute de posturi din serviciul său internaţional, […] Articolul Un gigant media din Marea Britanie anunță concedieri masive în anul 2025 apare prima dată în Bani.md.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.