Bani.md

Mai mult de 2 zile în urmă
15:10
Victoriabank are un nou membru în cadrul Comitetului de Direcție. Mircea Aursulesei a primit aprobarea Băncii Naționale a Moldovei pentru exercitarea funcției de vicepreședinte. Noul vicepreședinte al Victoriabank va fi responsabil de aria Retail. El va coordona activitatea Direcțiilor Vânzări și Dezvoltare Rețea, Clienți IMM, Produse Retail, Produse Carduri și Acceptare, Sisteme Internaționale de Plăți, […] Articolul Mircea Aursulesei, un nou vicepreședinte în cadrul Comitetului de Direcție al Victoriabank apare prima dată în Bani.md.
12:30
Sphera Franchise Group (SFG), operatorul principal al lanțurilor de restaurante KFC, Pizza Hut și Taco Bell în România, precum și al brandului KFC în Italia și Republica Moldova, a raportat rezultate financiare semnificative pentru anul trecut, conform unui comunicat emis joi la Bursa de Valori București. Vânzările din restaurantele gestionate de Sphera Franchise Group au […] Articolul Businessul lui Recean a dat tare din aripioare în 2023! A contabilizat o cifră de afaceri de 1,1 milioane de euro apare prima dată în Bani.md.
12:00
Moldovagaz ar putea fi obligată de către Gazprom, a cărui acționar majoritar este, să cumpere metan doar din Rusia, ceea ce nu ne oferă nici o garanție că gazul ieftin cumpărat acum de Energocom va fi cumpărat de Moldovagaz, a declarat în cadrul emisiunii „Studio politic” de la Vocea Basarabiei, membrul consiliului Energocom, Alexandr Slusari. […] Articolul Moldova, în capcana Gazprom! Gigantul rus ar putea obliga Moldovagaz să cumpere metan doar din Rusia apare prima dată în Bani.md.
12:00
Parlamentul Republicii Moldova a adoptat astăzi în lectura a doua un proiect de lege ce reglementează normele privind efectuarea decontărilor în numerar, marcând o etapă importantă în eforturile de combatere a evaziunii fiscale și de promovare a transparenței în sistemul financiar. Proiectul de lege propus are ca scop principal creșterea transparenței și securității tranzacțiilor financiare, […] Articolul Sfârșitul banilor cash. Deputații au votat marea schimbare – limite la achiziția locuințelor și mașinilor apare prima dată în Bani.md.
10:30
Primăvara aduce oportunități noi și perspective încântătoare, iar Zoom Credit îți poate oferi suportul financiar de care ai nevoie pentru a-ți îndeplini toate obiectivele din acest an. Cu un credit cu automobilul în gaj de la Zoom Credit, poți obține rapid și ușor banii necesari pentru a-ți transforma visele în realitate. Un astfel de împrumut […] Articolul Primăvara vine cu un credit cu automobilul în gaj pentru a te ajuta să realizezi tot ce ți-ai propus anul acesta apare prima dată în Bani.md.
10:00
Exporturile de orz din Republica Moldova au înregistrat o creștere semnificativă în anul 2023, atingând un total de 149 745 de tone, ceea ce reprezintă o creștere de 4,2 ori față de anul precedent și o scădere de 18,1% față de 2021. Cu toate acestea, prețul mediu de export pentru orz în 2023 a înregistrat […] Articolul Cine sunt cei care domină piața exporturilor de orz din Republica Moldova apare prima dată în Bani.md.
09:50
Exporturile de porumb din Republica Moldova au înregistrat fluctuații semnificative în sezonul 2023/2024, cu un volum total de 280 024 de tone, marcând o creștere de 48% față de sezonul precedent și o scădere de 64% față de sezonul 2021/2022. Aceste cifre reflectă o tendință de export mai lentă în acest sezon, cu stocuri considerabile […] Articolul Firma fratelui Irinei și Vlah și a milionarului Vaja Jhashi, în topul celor mai mari exportatori de porumb apare prima dată în Bani.md.
28 februarie 2024
16:50
Moneda virtuală Bitcoin a depăşit miercuri pragul de 60.000 de dolari, apropiindu-se de recordul său absolut din 2021. Miercuri, la ora 13.25 GMT (15.25, ora României), bitcoin a crescut cu 6,67%, la 60.520 de dolari, aproape de vârful istoric de 68.991 de dolari pe care l-a atins în noiembrie 2021, relatează AFP, citată de News.ro. […] Articolul Bitcoin depăşeşte pragul de 60.000 de euro şi se apropie de recordul absolut de acum 2 ani apare prima dată în Bani.md.
16:40
Uniunea Europeană ar trebui să ia în considerare utilizarea profiturilor obţinute din activele ruseşti îngheţate pentru a cumpăra provizii militare pentru Ucraina, a declarat miercuri preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, relatează Reuters. „Este timpul să începem o discuţie despre utilizarea profiturilor excepţionale din activele ruseşti îngheţate pentru a achiziţiona în comun echipamente militare […] Articolul UE vrea ca profiturile obținute din activele înghețate ale Rusiei să fie folosite pentru a ajuta armata ucraineană apare prima dată în Bani.md.
16:00
Moldelectrica și НЕК „Укренерго” – NPC Ukrenergo au încheiat cu succes prima licitație lunară comună privind alocarea capacității de transfer a energiei electrice lunare între cele două direcții MD-UA și UA-MD desfășurată pe platforma „Ukrenergo”, anunță Ministerul Energiei. Licitația s-a încheiat marți, 27 februarie, cu alocarea capacităților de transfer între cele două direcții MD-UA și […] Articolul Kievul și Chișinăul aprind becul! Au fost licitați primii megawați de curent transfrontalier între Ucraina și Moldova apare prima dată în Bani.md.
15:30
În cadrul Congresului al VII-lea al deputaților din regiunea transnistreană, a fost adoptată o declarație cu privire la situația critică din zonă, subliniind necesitatea unei intervenții internaționale imediate și active. Documentul evidențiază o serie de probleme majore cu care se confruntă populația transnistreană. Printre principalele aspecte menționate în declarație se numără tratamentul discriminatoriu și abuziv […] Articolul Congresul separatiștilor de la Tiraspol: Stau cu mâna întinsă și cântă osanale pentru stăpânii de la Kremlin apare prima dată în Bani.md.
14:00
Există un segment de cale ferată în Republica Moldova unde trenurile abia de ating viteza melcului. Acestea se deplasează cu numai câțiva kilometri pe oră. Este vorba de segmentul de cale ferată a coridorului Vălcineț-Ocnița-Bălți-Ungheni-Chișinău-Căinari unde viteza medie este de 38 km/h. „Continuăm să investim în Calea Ferată. A fost aprobat acordul cu BEI pentru […] Articolul Trenuri care merg cu viteza melcului în Republica Moldova. Unde și de ce se întâmplă asta apare prima dată în Bani.md.
13:40
Un fost angajat al Căii Ferate închiria fraudulos locomotive din stânga Nistrului pentru 30 milioane de lei, iar dosarul a fost trimis în judecată, anunță Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS). „Bărbatul al cărui domiciliu din Chișinău a fost percheziționat miercuri de procurorii PCCOCS a fost șef de secție al Căii Ferate […] Articolul Mega tun de milioane la Calea Ferată! Un fost angajat închiria locomotive din enclava separatistă apare prima dată în Bani.md.
12:50
Există discrepanță alarmantă între tendințele demografice și evoluția numărului alegătorilor în Republica Moldova. Conform datelor, numărul cetățenilor cu drept de vot a crescut în mod neașteptat înregistrând o creștere de peste 16.500 de alegători între alegerile locale din 2019 și cele din 2023, chiar în ciuda tendinței de descreștere a populației din ultimele decenii. Această […] Articolul Alegeri prezidențiale! Morții cresc exponențial numărul alegătorilor apare prima dată în Bani.md.
11:40
SA Metalferos, companie cu capital majoritar de stat, se află într-o perioadă de tranziție după demisia fostului director general, Andrei Ivancov. În locul său, a fost numit în mod interimar Petru Bondari, un fost lider al organizației teritoriale PAS de la Dubăsari și fost consilier raional în aceeași localitate, având și experiență în domeniul afacerilor, […] Articolul Schimbare la foc automat! Un fost fruntaș PAS numit la un gigant al statului apare prima dată în Bani.md.
11:30
Am văzut că sunt foarte multe discuții si am ajuns deja la punctul de speculație cu privire la creșterea pensiilor. Vă asigur că tot bugetul planificat pentru pensionari pe 2024 va ajunge la pensionari mă refer la acea discuție de 6%. Vă rog, Ministerul Finanțelor și cel al Muncii ca pensionarii cu pensii mici să […] Articolul VIDEO Bâlbâiala lui Recean cu indexarea pensiilor: Deja se ajunge la speculații în ceea ce privește creșterea apare prima dată în Bani.md.
10:30
În ultimele luni, Statele Unite au devenit principalul furnizor al Europei de ţiţei, motorină şi gaze naturale lichefiate (GNL), profitând de reducerea importurilor de la est de Canalul Suez, provocate de atacurile de la Marea Roşie. Viktor Katona, analist la Kpler: „Statele Unite sunt pe primul loc la toate materiile prime cheie pe care are […] Articolul Americanii sunt principalul furnizor al europenilor de țiței și motorină apare prima dată în Bani.md.
10:20
O nouă revelație zguduie scena politică internațională, pe măsură ce documente secrete de la Kremlin, cunoscute sub numele de „Kremlin Leaks”, au fost divulgate către site-ul eston Delfi. Aceste documente dezvăluie alocarea de către administrația lui Vladimir Putin a unui buget impresionant de un miliard de euro în scopul unui control ideologic al populației ruse […] Articolul ”Kremlin Leaks”. Scurgere masivă de documente ale administrației Putin. Suma uriașă investită de ruși în propagandă apare prima dată în Bani.md.
10:00
Serviciul Fiscal de Stat a emis o notificare importantă cu privire la obligațiile impuse caselor de amanet din Republica Moldova. Potrivit Deciziei Comisiei interdepartamentale pentru echipamente de casă și de control, casele de amanet care sunt supuse Legii privind regimul metalelor prețioase și pietrelor prețioase sunt obligate să-și conecteze echipamentele de casă și de control […] Articolul „Atac” la amanet! Fiscul obligă bijutierii să-și conecteze aparatele de casă și de control la SIA „MEV” apare prima dată în Bani.md.
09:40
Potrivit datelor furnizate de Biroul Național de Statistică, producția globală agricolă în gospodăriile din toate categoriile a înregistrat în anul 2023 o creștere semnificativă de 23,6% în comparație cu anul precedent. Această creștere a fost înregistrată în pofida unei scăderi ușoare de 1,9% în producția animalieră, în timp ce producția vegetală a înregistrat o creștere […] Articolul Boom agricol în 2023: Producția vegetală în creștere, dar producția animalieră în scădere apare prima dată în Bani.md.
27 februarie 2024
16:50
În urma discuțiilor cu premierul Dorin Recean și cu ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea, Alexandr Slusari de la Forța Fermierilor a remarcat un progres modest în soluționarea problemelor fermierilor, Slusari a subliniat că încă sunt multe aspecte nerezolvate. „Nu pot spune că sunt deocamdată tare mulțumit de rezultate. Dar totuși în câteva zile a fost lansat […] Articolul Bolea și Recean au cedat, dar nu de tot! Slursari aruncă zarurile: Au tergiversat discuțiile din noiembrie anul trecut apare prima dată în Bani.md.
16:30
Companiile de microfinanțare au contabilizat un profit de 918 milioane de lei, cu 30% mai mult în nouă luni ale anului 2023 față de perioada similară a anului precedent, arată datele Băncii Naționale a Moldovei. Volumul total al creditelor acordate de instituțiile de credit nebancare a atins suma de 13,7 miliarde de lei, cu 20% […] Articolul Sume fabuloase încasate de companiile de microfinanțare! Au contabilizat un profit de 918 milioane de lei apare prima dată în Bani.md.
16:10
Preţul uleiului de măsline în Uniunea Europeană era în ianuarie 2024 cu 50% mai ridicat decât în luna similară din 2023, arată datele publicate marţi de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat). În ianuarie 2024, toate statele membre UE au raportat majorări anuale ale preţurilor la uleiul de măsline, cel mai semnificativ avans fiind în Portugalia […] Articolul Uleiul de măsline s-a scumpit cu 50% în UE. Vor crește prețurile și în Republica Moldova apare prima dată în Bani.md.
15:50
Primul care a folosit numele de Rotschild a fost Izaak Elchanan, născut în 1577, care și-a dorit să fie cunoscut sub denumire de ”scut rosu” așa cum se traduce numele. Dar cel care a pus întemeiat dinastia a fost Amschel Mayer Rotchild, care a făcut și blazonul familiei și a pus bazele cele mai mari […] Articolul Familia baronilor Rotschild, una dintre cele mai controversate din lume. Testamentul și interdicția absolută apare prima dată în Bani.md.
15:50
Primele achitări a restanțelor salariale acumulate vor fi efectuate deja în luna martie. Așteptăm în timpul apropiat un plan de acțiuni, pe termen scurt și mediu, în viziunea echipei consolidate de la CFM, a declarat Roman Cojuhari, directorul APP. „Am lucrat productiv în echipă. Domnul Oleg Tofilat a preluat mandatul cu niște găuri enorme istorice […] Articolul Datoriile uriașe la salariile angajaților CFM! Cojuhari: În luna martie vor fi făcute primele achitări apare prima dată în Bani.md.
14:50
Analiza pieței imobiliare din Chișinău indică o evoluție complexă și dinamică în ultimii ani, cu perioade de scădere, stagnare și creștere a prețurilor, influențate de o serie de factori economici și sociali. În perioada post-criză, între 2008 și 2018, piața imobiliară din Republica Moldova a traversat o perioadă dificilă, caracterizată de scăderi semnificative ale prețurilor […] Articolul Piața imobiliară. Se forțează creșterea prețurilor apare prima dată în Bani.md.
14:20
Agenția Proprietății Publice (APP) anunță un concurs pentru ocuparea funcției de director general adjunct. Scopul principal al acestei poziții este implementarea politicii statului în domeniul privatizării și activităților post-privatizare, precum și gestionarea parteneriatelor public-private, concesiunilor și proiectelor investiționale. Candidații interesați sunt invitați să aplice până la data de 18 martie 2024, ora 17:00. Principalele responsabilități […] Articolul Afacerile păguboase ale statului! APP caută un director adjunct să le administreze apare prima dată în Bani.md.
14:10
Bitcoin a revenit la nivelul de 57.000 de dolari pentru prima dată de la sfârşitul anului 2021, susţinut de cererea investitorilor prin intermediul fondurilor tranzacţionate la bursă, precum şi de noi achiziţii din partea MicroStrategy Inc, raportează Bloomberg. Activul digital a crescut cu până la 4,4% pentru a ajunge la 57.039 de dolari, înainte de […] Articolul Bitcoin depăşeşte nivelul de 57.000 de dolari pentru prima dată de la sfârşitul anului 2021 apare prima dată în Bani.md.
13:50
Urmare a liberalizării pieței metalelor, întreprinderea stat Metalferos pierdut statutul de monopolist al pieței. Or, „colegii lor din Râbnița au creat un nou monopol pe piața deșeurilor de metale feroase”, constată Roman Cojuhari, directorul Agenției Proprietății Publice (APP) „Statul deține 78,28% din pachetul de acțiuni a S.A. ”Metalferos”. Până în 2019 a fost instituit un […] Articolul Prăpăd financiar la Metalferos! Un nou gigant al fierului vechi crește precum Făt-Frumos apare prima dată în Bani.md.
13:10
Uzina Metalurgică din Moldova (MMZ) a trecut cu succes printr-o recertificare în domeniul sistemului de management al calității și a auditului de supraveghere în domeniul managementului ecologic la compania elvețiană SGS. Un grup de experți din domeniul serviciilor de inspecție, expertiză, teste și certificare al companiei elvețiene SGS a vizitat uzina pentru a efectua un audit de […] Articolul MMZ a trecut cu succes printr-o recertificare a sistemului de management al calității și a managementului ecologic apare prima dată în Bani.md.
12:40
Oligarhul rus Iuri Antipov și soția sa au fost arestați în contextul unei investigații de fraudă, relatează, luni, agenția rusească Tass, care citează surse din poliția rusă, conform The Moscow Times. Informația a venit în aceași zi în care uzinele miliardarului din orașul Celeabinsk au fost confiscate de regimul de la Kremlin, procurorii argumentând că uzinele […] Articolul Unul dintre cei mai bogați ruși, a fost arestat de regimul Putin și i-au fost confiscate uzinele apare prima dată în Bani.md.
12:10
Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat că trimiterea de trupe occidentale pentru a lupta în Ucraina „nu poate fi exclusă” şi că Parisul va renunţa la opoziţia sa de lungă durată faţă de achiziţionarea de provizii de artilerie de urgenţă pentru Ucraina din afara UE, scrie FT. Argumentând că înfrângerea Rusiei a fost necesară pentru […] Articolul Conflictul din Ucraina nu pare să se apropie de final: Macron nu exclude trimiterea de trupe occidentale apare prima dată în Bani.md.
12:10
O fostă profesoară a Facultăţii de Medicină Albert Einstein donează un miliard de dolari acestei şcoli din oraşul New York, cel mai substanţial dar de acest fel oferit în Statele Unite, pentru achitarea taxelor şcolare ale tuturor studenţilor, a anunţat luni instituţia de învăţământ, potrivit Reuters, citat de Agerpres. Dr. Ruth Gottesman donează această suma […] Articolul O profesoară a donat un miliard de dolari școlii unde a predat. Banii erau moștenirea primită după ce soțul ei a murit apare prima dată în Bani.md.
11:50
Cu alegerile prezidențiale care se apropie, Vladimir Putin pare să își ajusteze strategia electorală, îmbrățișând tendința de anexare a teritoriilor ca un punct central al campaniei sale. În ciuda unui suport puternic din partea a aproximativ 80% dintre ruși, retorica sa de „machism” și demonstrațiile publice nu mai sunt suficiente într-o perioadă de criză pentru […] Articolul Putin își ajustează strategia electorală. Îmbrățișează ideea de anexare a teritoriilor ca un punct al campaniei sale apare prima dată în Bani.md.
11:30
Rusia a anunţat marţi interzicerea timp de şase luni a exporturilor de benzină, începând de la 1 martie, pentru a compensa majorarea cererii din partea clienţilor şi fermierilor şi pentru a permite planificatele lucrări de mentenanţă la rafinării, transmite Reuters. Interdicţia, anunţată prima dată de RBC, a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al vicepremierului […] Articolul Rusia interzice exporturile de benzină timp de şase luni de la 1 martie apare prima dată în Bani.md.
10:40
Citigroup l-a numit pe Vis Raghavan, bancher de investiţii de top al JPMorgan, ca Head of Banking, completând astfel noua sa echipă de conducere şi încercând să se relanseze, scrie FT. Raghavan, în vârstă de 57 de ani, este un veteran de 23 de ani al JPMorgan Chase, cea mai mare bancă de investiţii la […] Articolul Numire surpriză la vârful bankingului mondial apare prima dată în Bani.md.
10:20
Producătorii auto europeni nu vor contesta decizia UE de a interzice vânzarea de automobile noi echipate cu motoare pe benzină şi motorină începând din 2035, în beneficiul vehiculelor electrice (EV), indiferent de cine va câştiga alegerile pentru Parlamentul European din acest an, a anunţat preşedintele Asociaţiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), Luca de Meo, transmite […] Articolul Moartea motoarelor „tradiţionale” nu se amână – Producătorii auto europeni nu vor contesta interzicerea apare prima dată în Bani.md.
10:00
Datoria de stat a Republicii Moldova a cunoscut o scădere semnificativă în ianuarie 2024, conform datelor Ministerului Finanțelor. În comparație cu luna precedentă, aceasta a înregistrat o diminuare de 196,7 milioane de lei, ajungând la 103,8 miliarde de lei la sfârșitul lunii ianuarie. Această reducere vine după ce în decembrie 2023 datoria de stat atinsese […] Articolul Scădere semnificativă a datoriei de stat a Republicii Moldova în ianuarie 2024 apare prima dată în Bani.md.
09:50
Rusia a anunţat marţi interzicerea timp de şase luni a exporturilor de benzină, începând de la 1 martie, pentru a compensa majorarea cererii din partea clienţilor şi fermierilor şi pentru a permite planificatele lucrări de mentenanţă la rafinării, transmite Reuters. Interdicţia, anunţată prima dată de RBC, a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al vicepremierului […] Articolul Produsul la care Rusia a dispus interzicerea pe timp de 6 luni a exporturilor. Interdicția nu e valabilă și pentru Asia apare prima dată în Bani.md.
08:50
Startup Moldova Summit reprezintă un moment definitoriu pentru comunitatea de inovație și antreprenoriat din Republica Moldova. Evenimentul este programat pentru 14 martie 2024 și urmează să faciliteze interacțiunea dintre startup-uri, antreprenori și investitori, oferind o platformă pentru schimb de idei, experiențe și stabilirea potențialelor colaborări. „Startup Moldova Summit 2024 reprezintă un punct de referință esențial […] Articolul Startup Moldova Summit 2024: Noi oportunități pentru antreprenori și startup-urile din Republica Moldova apare prima dată în Bani.md.
26 februarie 2024
17:40
Compania aeriană low-cost Wizz Air a fost desemnată cea mai proastă companie din lume, potrivit unui sondaj în rândul pasagerilor din Marea Britanie, realizat de Wich. Wizz Air a avut un 2022 groaznic, mii de clienți mergând în instanță pentru cheltuieli neplătite și compensații. Executorii judecătorești au continuat să apară la biroul companiei din Aeroportul […] Articolul O companie aeriană din Republica Moldova, printre cele mai proaste companii din lume apare prima dată în Bani.md.
17:00
Vila de aproape 13.000 de metri pătrați din nordul Romei aparține familiei Gucci și a fost folosită până de curând pentru diverse reuniuni de familie. Construită de Aldo Gucci – fiul fondatorului „dinastiei” Gucci, Guccio Gucci – casa din 1951 este pe piață la prețul de 15 milioane de euro. Vânzătorii sunt doi dintre nepoții […] Articolul Opulența Gucci! Adevărata „House of Gucci”, de vânzare pentru 15 milioane de Euro apare prima dată în Bani.md.
17:00
Jacob Rothschild, un finanțator britanic și membru senior al uneia dintre cele mai cunoscute dinastii bancare din Europa, a încetat din viață la vârsta de 87 de ani, a anunțat familia sa într-o declarație dată luni, scrie Reuters. Familia Rothschild, prin intermediul unei declarații pentru agenția de știri Press Association din Marea Britanie, l-a numit […] Articolul Doliu mare în familia Rothschild! S-a stins din viață un important bancher al imperiului apare prima dată în Bani.md.
16:10
Rusia va continua să îşi folosească rezervele energetice ca o armă, în contextul în care preşedintele Vladimir Putin urmăreşte să câştige influenţă economică şi politică la nivel mondial, estimează luni Ministerul britanic al Apărării, citat de DPA. „Prin reducerea fluxurilor de gaze către Europa, prin restrângerea exporturilor prin conducte şi modificarea condiţiilor de plată, Putin […] Articolul Vladimir Putin va continua să apeleze la arma invincibilă a Rusiei – energia apare prima dată în Bani.md.
14:40
Revolut, super-aplicația financiară globală cu peste 40 de milioane de clienți din întreaga lume, lansează depozitele de economii cu dobândă anuală pentru cei peste 3,5 milioane de clienți din România. Contul de economii este primul produs de economisire conceput în întregime de Revolut Bank UAB, iar clienții români vor putea primi până la 4,25% dobândă brută […] Articolul Revoluția Revolut peste Prut! Lansează primul său produs de economisire cu dobândă apare prima dată în Bani.md.
13:40
Scăderea generalizată a preţurilor locuinţelor la nivel mondial, care a afectat economiile avansate, s-a atenuat în mare parte, potrivit unei analize a datelor OCDE, ceea ce i-a determinat pe economişti să prognozeze faptul că cea mai gravă criză imobiliară din ultimul deceniu a ajuns la un punct de cotitură, scrie Financial Times. În cele 37 […] Articolul Ne luăm adio de la locuinţe ieftine? Criza care redus preţurile la minimul ultimului deceniu pare că dispare apare prima dată în Bani.md.
13:30
Ryanair cere compensaţii de la Boeing pentru întârzierile tot mai mari la livrarea aeronavelor, care au forţat compania aeriană să îşi reducă previziunile privind numărul de pasageri şi să avertizeze că este pe punctul de a anula unele zboruri în această vară, raportează Financial Times. Directorul executiv al Ryanair, Michael O’Leary, a declarat că nu […] Articolul Cel mai mare jucător pe piaţa de low-cost, cere compensaţii de la Boeing după ce le-au întârziat avioanele apare prima dată în Bani.md.
11:50
Planurile de a transforma terenul de peste 12 hectare al fostei uzine militare sovietice Mezon din sectorul Râșcani al municipiului Chișinău într-un mare proiect imobiliar au stârnit mari nedumeriri. Deși proiectul se află încă în faza de concept, a generat deja dezbateri legate de amplasare, înălțimea și numărul blocurilor locative, dar și despre necesitatea realizării […] Articolul Mega afacerea imobiliară din sectorul Rîșcani! Cine trage sforile în spatele fostei uzine militare Mezon apare prima dată în Bani.md.
11:50
Un eveniment de excepţie a avut loc în aceste zile la Chişinău. Este vorba de Festivalul-forum Moldova multietnică și multiculturală. Iniţiativa de a organiza această manifestare de amploare a aparţinut organizaţiilor etno-culturale, iar organizatori ai evenimentului au fost comunităţile: ucraineană, găgăuză, rusă, belorusă, poloneză, azeră, bulgară şi roma. În cadrul evenimentului, au evoluat circa 200 […] Articolul Festivalul-forum Moldova multietnică și multiculturală – o dovadă că în Moldova se poate trăi în pace şi armonie apare prima dată în Bani.md.
11:30
Scăderea activităţii de rafinare din SUA şi întreruperile din comerţul mondial au redus aprovizionarea cu motorină în ultimele săptămâni, reducând luna aceasta exporturile de motorină americană către Europa, care au atins un nivel istoric, relatează Reuters. Dificultăţile în asigurarea motorinei americane complică o criză de aprovizionare existentă în Europa, care se baza anterior pe exporturile […] Articolul Criză de motorină în Europa: scăderi ale exporturilor din SUA şi preţuri în creştere. Moldova nu este ferită apare prima dată în Bani.md.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.