Când se opresc ploile? Datele meteorologilor pentru săptămâna viitoare 

NewsMaker, 15 septembrie 2024 15:30

Săptămâna viitoare, maximele vor oscila între +20°C și +25°C. Sunt prognozate ploi doar pentru ziua de luni. Marți și miercuri, cerul va fi noros. În celelalte zile, cerul va fi variabil. Datele se regăsesc pe platforma Serviciului Hidrometeorologic de Stat. Menționăm, până la ora 05:00 a zilei de 16 septembrie, Republica Moldova se va afla […] The post Când se opresc ploile? Datele meteorologilor pentru săptămâna viitoare  appeared first on NewsMaker.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de NewsMaker

Acum 12 ore
19:10
Știrile NewsMaker sunt din nou pe fir. În această ediție: Propun demiterea Șefului Statului Major al Armatei Lacurile din țară vor fi supuse inventarierii Veteranii vor protesta la Parlament O nouă înșelătorie: este promovat un site fake pentru compensații Salariile profesorilor vor fi majorate anul viitor Permise de conducere mai scumpe Ucraina a atacat șase […] The post (VIDEO) Usatîi și Tarlev – candidați, se scumpesc permisele de conducere, salariile profesorilor vor crește/ Știri NewsMaker appeared first on NewsMaker.
18:00
Partidul primarului municipiului Chișinău, Ion Ceban, MAN (Mișcarea Alternativă Națională), va participa la referendumul privind integrarea europeană și va face campanie „pentru”. NM vă spune cum această întorsătură în campania electorală ar putea influența rezultatele referendumului, precum și partidul MAN și viitoarele alegeri parlamentare din anul viitor. Ceban, integrarea europeană, referendumul Referendumul privind integrarea europeană […] The post Factor MAN. De ce Ion Ceban a susținut referendumul privind aderarea la UE și ce înseamnă aceasta pentru referendum și pentru Ceban appeared first on NewsMaker.
17:30
Acțiunea de demitere a lui Eduard Ohladciuc, din funcția de șef al Marelui Stat Major al Armatei Naţionale, are loc în legătură cu expirarea contractului acestuia. Informația a fost comunicată de reprezentanții Ministerului Apărării.  Ministerul Apărării al Republicii Moldova a venit cu precizări, pe 18 septembrie, în legătură cu înaintarea propunerii Guvernului de demitere a […] The post Ministerul Apărării a comunicat motivul pentru care va fi demis șeful Marelui Stat Major al Armatei Naţionale appeared first on NewsMaker.
17:10
În cele opt școli cu predare în limba română din regiunea transnistreană se atestă o creștere a numărului de elevi, în anul școlar 2024-2025. Sunt 1 936 elevi, comparativ cu 1 813 în anul 2023. Potrivit Guvernului, creșterea se datorează eforturilor continue ale autorităților constituționale și ale administrațiilor instituțiilor de învățământ, care au îmbunătățit condițiile […] The post Numărul elevilor care studiază în română în regiunea transnistreană, în creștere  appeared first on NewsMaker.
17:00
Aproximativ 88% dintre părinții din Moldova își vaccinează copiii la timp. Alți 7,6% refuză una sau mai multe vaccinuri obligatorii, iar 2,2% refuză complet vaccinarea copiilor lor. Datele se regăsesc într-un studiu realizat de Ministerul Sănătății, Agenția Națională de Sănătate Publică și UNICEF.  Studiul a arătat că 74,4% dintre părinți au o atitudine pozitivă față […] The post Aproximativ 88% dintre părinții din Moldova își vaccinează copiii la timp. Studiu appeared first on NewsMaker.
16:50
În dimineața zilei de 18 septembrie, la intersecția străzilor Maria Drăgan și Meșterul Manole din sectorul Ciocana al capitalei, polițiștii de patrulare au oprit un autoturism Ford, care aparține unei companii de taxi și care era condus în mod neuniform.  La volan se afla o femeie de 32 de ani din Chișinău, vizibil în stare de […] The post Chișinău: șoferiță de taxi, prinsă în stare de ebrietate avansată la volan appeared first on NewsMaker.
16:40
Renato Usatîi a fost înregistrat de Comisia Electorală Centrală (CEC) în calitate de candidat la funcția de președinte al Republicii Moldova. O decizie în acest sens a fost luată de membrii CEC pe 18 septembrie. CEC a decis și înregistrarea lui Vasile Tarlev în calitate de candidat la funcția de președinte.  Comisia Electorală Centrală a […] The post Usatîi și Tarlev – înregistrați în calitate de candidați la prezidențiale  appeared first on NewsMaker.
15:10
Știrile NewsMaker sunt din nou pe fir. În această ediție: Propun demiterea Șefului Statului Major al Armatei Lacurile din țară vor fi supuse inventarierii Veteranii vor protesta la Parlament O nouă înșelătorie: este promovat un site fake pentru compensații Abonați-vă la canalul nostru de YouTube ca să aflați primii despre cele mai noi buletine de […] The post (VIDEO) Veteranii cheamă la protest, cer demisia șefului Statului Major, compensații fake pentru moldoveni/ Știri NewsMaker appeared first on NewsMaker.
15:10
Femeia din Căușeni, transportată la spital după ce a fost găsită cu o plagă în regiunea gâtului, se află într-o stare satisfăcătoare și poate discuta cu poliția. Informația a fost comunicată pe 18 septembrie de ministra Sănătății Ala Nemerenco. Menționăm, femeia a fost depistată pe 16 septembrie alături de copilul ei de 5 ani. Minorul […] The post „Este în stare satisfăcătoare pentru a discuta cu poliția”. Nemerenco, despre femeia de la Căușeni care și-ar fi omorât copilul de 5 ani appeared first on NewsMaker.
14:40
Președinta Republicii Moldova Maia Sandu a avut pe 18 septembrie o întrevedere cu o delegație a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), aflată în țara noastră într-o misiune preelectorală. Discuțiile au avut loc în contextul organizării alegerilor prezidențiale și a referendumului constituțional pentru aderarea țării la Uniunea Europeană, programate pentru 20 octombrie 2024. În timpul întâlnirii, […] The post Maia Sandu – întrevedere cu delegația APCE, aflată în Moldova pentru a evalua campania preelectorală appeared first on NewsMaker.
Acum 24 ore
13:50
Republica Moldova va cumpăra din nou energie electrică de la Nuclearelectrica din România. Pentru prima dată, compania de stat Energocom a rezervat cote de energie de la Nuclearelectrica. Astfel, din luna octombrie, Energocom va cumpăra 10 MW bandă, iar în lunile următoare această cantitate ar putea crește.  Compania de stat Energocom a anunțat, pe 18 septembrie, o […] The post Energocom a rezervat, în premieră, cote de energie de la Nuclearelectrica din România appeared first on NewsMaker.
13:00
Noul ministru de Externe al Ucrainei, Andrei Sibiga, vine pe 19 septembrie în Republica Moldova. Oficialul ucrainean va avea o întrevedere cu ministrul de la Chișinău Mihai Popșoi.  Ministerul Afacerilor Externe de la Chișinău a anunțat că Andrei Sibiga, ministrul afacerilor externe al Ucrainei, va efectua pe 19 septembrie prima sa vizită de lucru în […] The post Noul ministru ucrainean de Externe vine la Chișinău  appeared first on NewsMaker.
12:20
Încălcările nesemnificative ale șoferilor vor fi sancționate doar prin avertisment, nu și cu puncte de penalizare. Avertismentul se va aplica în cazul șoferilor cu vehiculul cu numărul de înmatriculare indescifrabil sau cu placa de înmatriculare amplasată cu încălcarea standardului, cu defecte tehnice în sistemul de frânare sau în mecanismul de direcţie, în dispozitivele de iluminare ori […] The post Avertisment, nu și puncte de penalizare: noi sancțiuni pentru încălcările nesemnificative ale șoferilor appeared first on NewsMaker.
11:30
Un bărbat și-a prins mâna într-un aparat de prelucrare a cerealelor. Incidentul a avut loc pe strada Uzinelor din Chișinău, la o întreprindere de producere a bastonașelor din porumb. Două echipe de salvatori și pompieri au intervenit la fața locului. După ce a fost salvat, bărbatul a fost transportat la spital.  Inspectoratul General pentru Situații […] The post Incident la o întreprindere din Chișinău: un bărbat a rămas cu mâna blocată într-un aparat appeared first on NewsMaker.
11:10
Premierul Dorin Recean a declarat că sâmbătă și duminică au fost zile foarte dificile pentru țara noastră și că „a plouat de vreo trei ori mai mult decât toată primăvara”. Potrivit oficialului, Cantemirul și Leova au fost cele mai afectate. Recean a cerut, în special ministrului Mediului, o inventariere a tuturor lacurilor de acumulare din […] The post „Nu avem regulă în acest domeniu”. Recean a cerut o inventariere a tuturor lacurilor de acumulare din Moldova  appeared first on NewsMaker.
10:40
Guvernul va propune președintelui Republicii Moldova demiterea lui Eduard Ohladciuc din funcția de șef al Marelui Stat Major al Armatei Naţionale, comandant al Armatei Naționale. Un proiect în acest sens a fost aprobat pe 18 septembrie la ședința Guvernului. Decizia finală urmează a fi luată de șefa statului.  Miercuri, Guvernul a aprobat înaintarea președintelui Republicii Moldova […] The post Guvernul propune demiterea lui Eduard Ohladciuc, șef al Marelui Stat Major al Armatei Naţionale appeared first on NewsMaker.
10:10
Doi frați din Bălți administrau o mini-fabrică de țigări. Oamenii legii le-au deconspirat activitatea. Mini-fabrica a fost depistată în casa unuia dintre aceștia, în municipiul Bălți. În timpul unor percheziții, poliția a ridicat tutun și alte obiecte în valoare de aproximativ 500 000 de lei.  Poliția Republicii Moldova a raportat, pe 18 septembrie, că în […] The post Percheziții la Bălți: poliția a depistat o mini-fabrică clandestină de țigări VIDEO  appeared first on NewsMaker.
09:40
Rusia a raportat, în dimineața zilei de 18 septembrie, despre un atac al Ucrainei cu drone îndreptat spre mai multe regiuni rusești. Dacă guvernatorul regiunii Tver a anunțat că în orașul Toropeț a izbucnit un incendiu după ce au căzut resturi de drone, atunci Ministerul rus al Apărării nu a menționat regiunea în raportul său. […] The post Rusia a raportat atacuri cu drone ucrainene asupra teritoriului său: într-un oraș s-a anunțat evacuarea populației VIDEO appeared first on NewsMaker.
08:50
Serviciul de Informații și Securitate (SIS) a comentat, pentru NewsMaker, excluderea celor 4 persoane și 3 companii din lista cu probe privind asocierea cu Plahotniuc, Andronachi şi Șor. Actualizarea/excluderea persoanelor din listă are loc, potrivit SIS, conform criteriilor stabilite la art. 6 Legea nr.25/2016. Articolul prevede că Serviciul exclude o persoană, inclusă anterior în listă, dacă […] The post Cum explică SIS excluderea celor 4 persoane din lista cu probe privind asocierea cu Plahotniuc, Andronachi şi Șor appeared first on NewsMaker.
08:30
Platforma de Sprijin pentru Moldova Ieri, la Chișinău au sosit 65 de delegații străine pentru a participa la cea mai amplă sesiune a Platformei de Sprijin pentru Moldova. La deschidere, președinta Maia Sandu a subliniat că țara «se află la o răscruce», dar direcția este clară — «spre un viitor european». Pentru a parcurge acest drum, este nevoie de sprijin internațional. Participanții au semnat 10 acorduri pentru finanțarea unor proiecte de dezvoltare durabilă și adaptare […] The post NM Espresso: despre 200 de milioane de euro pentru reîmpădurirea Moldovei, legătura dintre cutremur și ciclonul «Boris» și impactul MAN appeared first on NewsMaker.
Ieri
00:10
Miniștrii de Externe ai României, Franței, Germaniei, Poloniei, Lituaniei și Țărilor de Jos, care au participat la cea de-a cincea Conferință Ministerială a Platformei de Parteneriat pentru Republica Moldova, au transmis mesaje de solidaritate. Oficialii au declarat că țara noastră va continua să primească asistență financiară, și-au exprimat aprecierea pentru parcursul european al Republicii Moldova […] The post „A fost exact opusul dorinței lui Putin: Moldova nu a cedat”. Mesajele liderilor europeni, reuniți la Chișinău appeared first on NewsMaker.
17 septembrie 2024
21:00
Știrile NewsMaker sunt din nou pe fir. În această ediție: 200 de milioane de euro pentru extinderea pădurilor A cincea ediție a Platformei de Parteneriat pentru Moldova, la Chișinău Le-a crăpat răbdarea: fermierii au ieșit la proteste Moldova Business Week reunește cel puțin 1000 de participanți Abonați-vă la canalul nostru de YouTube ca să aflați […] The post (VIDEO) 65 delegații străine, la Chișinău, 380 de mln de euro pentru Moldova, fermierii au ieșit la protest/ Știri NewsMaker appeared first on NewsMaker.
19:10
Știrile NewsMaker sunt din nou pe fir. În această ediție: 200 de milioane de euro pentru extinderea pădurilor Peste 380 de milioane de euro pentru Moldova Le-a crăpat răbdarea: fermierii au ieșit la proteste Flăcări în Parlamentul României Moldova Business Week reunește cel puțin 1000 de participanți Abonați-vă la canalul nostru de YouTube ca să […] The post (VIDEO) Flăcări în Parlamentul României, fermierii cer demisia lui Bolea, 200 mln de euro pentru împădurire/ Știri NewsMaker appeared first on NewsMaker.
16:20
Pe parcursul săptămânii trecute, cinci persoane din Republica Moldova, care erau bolnave de Covid-19, au decedat. În intervalul de timp vizat, au fost depistate 1 310 cazuri de Covid-19. Informațiile au fost raportate de Ministerul Sănătății.  Potrivit sursei citate, în perioada 9-15 septembrie, în Republica Moldova au fost înregistrate 1 310 cazuri de Covid-19, fiind […] The post Covid-19 în Moldova: 5 persoane infectate au decedat săptămâna trecută. Câți oameni au contractat virusul appeared first on NewsMaker.
15:30
Un copil de cinci ani din raionul Căușeni a fost depistat fără suflare, iar mama sa cu o plagă în regiunea gâtului. Femeia a fost transportată la spital pentru acordarea asistenței medicale. Informațiile au fost confirmate pentru NM de ofițerul de presă al Inspectoratului de Poliție Căușeni, Mariana Didenco, care a precizat că pe caz […] The post O mamă din Căușeni și-ar fi omorât copilul de cinci ani, apoi a încercat să se sinucidă appeared first on NewsMaker.
15:00
Știrile NewsMaker sunt din nou pe fir. În această ediție: 200 de milioane de euro pentru extinderea pădurilor A cincea ediție a Platformei de Parteneriat pentru Moldova, la Chișinău Le-a crăpat răbdarea: fermierii au ieșit la proteste Moldova Business Week reunește cel puțin 1000 de participanți Abonați-vă la canalul nostru de YouTube ca să aflați […] The post (VIDEO) 65 delegații străine, la Chișinău, 380 de mln de euro pentru Moldova, fermierii au ieșit la protest/ Știri NewsMaker appeared first on NewsMaker.
14:40
Republica Moldova a semnat nouă acorduri de finanțare cu mai multe state și instituții internaționale, care au drept scop implementarea proiectelor care să accelereze dezvoltarea țării. Guvernul a anunțat, într-un comunicat, că acordurile au o valoare totală de 385,1 milioane de euro, dintre care 80 de milioane de euro reprezintă granturi, iar 305,1 milioane euro […] The post Republica Moldova va primi asistență de €385,1 mln de la partenerii externi. Cele nouă acorduri semnate la Chișinău appeared first on NewsMaker.
14:40
În ianuarie-iulie 2024 exporturile de mărfuri ale Republicii Moldova au scăzut cu 12,0% față de aceeași perioadă 2023. Datele au fost publicate, pe 17 septembrie, de Biroul Național de Statistică (BNS). Potrivit sursei, au scăzut atât exporturile către țările UE, cât și cele către țările CSI. Pe de altă parte, datele mai arată că, în […] The post Exporturile în primele 7 luni ale anului curent au scăzut cu 12% față de anul trecut. Importurile au crescut appeared first on NewsMaker.
14:10
Președinta Maia Sandu a ținut un discurs la Conferința Ministerială a Platformei de Parteneriat pentru Republica Moldova, care are loc la Chișinău, pe 17 septembrie. Șefa statului a solicitat partenerilor externi să ofere mai mult sprijin financiar pentru a dezvolta Republica Moldova, lucru care, potrivit ei, va asigura siguranța și stabilitatea în țara noastră, dar […] The post „Vă îndemn să fiți îndrăzneți, inovatori și hotărâți”. Maia Sandu a solicitat mai mult sprijin de la partenerii externi, reuniți la Chișinău appeared first on NewsMaker.
13:50
Un nou post TV online, MD24, dedicat Moldovei, emite 24 din 24 de ore. Aici sunt promovați politicieni afiliați lui Ilan Șor, condamnat în Moldova, care locuiește acum la Moscova. Prezentatorii postului de știri sunt cetățeni ai Moldovei, dar, aparent, conținutul este creat în Rusia. Ce am aflat despre acest post TV? MD24 transmite continuu […] The post Șor a început să emită de la Moscova. A lansat un post TV online de știri, care emite 24 din 24 de ore din Rusia cu prezentatori din Moldova appeared first on NewsMaker.
12:50
Inspectoratul General al Poliției (IGP) anunță că oamenii legii au reținut o tânără de 17 ani, care este suspectată că a ucis un bărbat din Chișinău. Adolescenta s-a autodenunțat.  Potrivit unui comunicat publicat de IGP, minora a alertat poliția, în data de 16 septembrie, că ar fi omorât un bărbat din capitală. Oamenii legii au […] The post O adolescentă de 17 ani ar fi omorât un bărbat din Chișinău. Suspecta s-a autodenunțat appeared first on NewsMaker.
12:20
Primarul de Chișinău, Ion Ceban, se plânge că subiectul ploilor torențiale din ultimele zile, care au provocat consecințe considerabile în Republica Moldova și alte țări din Europa, a fost „politizat” numai la Chișinău. Edilul a menționat că „doar la noi unii se pot bucura când se întâmplă cazuri tragice”. Precizările au fost făcute într-un mesaj […] The post Ceban se plânge pe rețelele sociale: „Doar la Chișinău s-a politizat maxim despre intemperiile care au avut loc” appeared first on NewsMaker.
11:50
Mai mulți fermieri protestează, pe 17 septembrie, în diverse regiuni ale Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut de Asociația „Forța Fermierilor”, care a precizat că agricultorii sunt nemulțumiți de măsurile adoptate de autoritățile centrale pentru gestionarea consecințelor secetei din acest an. Mai mulți fermieri din cadrul Asociației „Forța Fermierilor” au ieșit la protest. În spațiul […] The post Fermieri din mai multe regiuni, la proteste. Tractoare cu drapelele Moldovei și UE pe marginea drumurilor (VIDEO) appeared first on NewsMaker.
11:30
Lansare exclusivă: Prima bere la tank din Moldova de la Bere Chișinău. Ați auzit vreodată despre berea la tank? Este vorba despre cea mai proaspătă bere care își păstrează gustul autentic din fabrică până în halbă. Acum, această inovație a ajuns și în Moldova. Bere Chișinău a lansat Chisinau Nepasteurizata la Tank — o bere […] The post Bere Chișinău lansează prima bere la tank din Moldova appeared first on NewsMaker.
10:50
Fondul de Garantare a Depozitelor în Sistemul Bancar anunță numirea lui Dionis Catanoi în funcția de director general. Noul director preia mandatul cu angajamentul să asigure continuitatea procesului de modernizare și eficientizare a activităților FGDSB, cu accent pe protecția deponenților, alinierea la standardele internaționale și aproprierea de practicile Uniunii Europene. Dionis Catanoi dispune de o […] The post Dionis Catanoi, numit director general al Fondului de Garantare a Depozitelor în Sistemul Bancar appeared first on NewsMaker.
10:50
Ministra Afacerilor Externe de la București, Luminița Odobescu, a declarat că România vrea să susțină în continuare parcursul european al Republicii Moldova, precum și dezvoltarea sa economică. Oficiala a menționat că se doresc a fi implementate proiecte de interconectivitate energetică, în domeniile digatal și al transportului. Precizările au fost făcute în cadrul unor declarații de […] The post „Nu cred că Moldova a avut atâția prieteni”. Ministrul de Externe al României, la Chișinău (VIDEO) appeared first on NewsMaker.
10:00
Reforma justiției este un proces mai îndelungat decât se aștepta inițial, însă acesta trebuie neapărat să fie finalizat pentru a avea un stat puternic. Declarația a fost făcută de președinta Maia Sandu, într-un interviu pentru Moldova 1 din 16 septembrie. Șefa statului a mai menționat că înființarea Curții Anticorupție este un element al reformei justiției […] The post Maia Sandu: Trebuie să continuăm reforma justiției, pentru că fără aceasta economia nu se poate dezvolta appeared first on NewsMaker.
09:30
În premieră, cetățenii Republicii Moldova pot procura valori mobiliare de stat, fără intermediari pe platforma evms.md. Profitul obținut din valorile mobiliare de stat nu se impozitează. Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, pe canalul său de Telegram. „Începând cu 16 septembrie, cetățenii Republicii Moldova pot, în premieră, achiziționa valori […] The post Moldovenii pot cumpăra valori mobiliare de stat, fără intermediari pe platforma eVMS appeared first on NewsMaker.
09:10
Ploaie, inundații, cutremur În weekendul trecut, Moldova a fost lovită de ciclonul «Boris». Au fost inundate porțiuni din drumurile naționale în întreaga țară, unele baraje au fost în pericol de a ceda, iar oamenii au fost evacuați din zonele afectate. Multe localități au rămas fără curent electric. În Chișinău, râul Bâc a ieșit din matcă […] The post NM Espresso: Cutremur în direct, o mare reuniune europeană la Chișinău și scandal cu OrheiLand la cursurile de limba română appeared first on NewsMaker.
08:30
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a dezmințit zvonul apărut în spațiul public despre faptul că Republica Moldova ar urma să-și deschidă reprezentanță diplomatică în Kiribati – țară insulară din Oceanul Pacific. Instituția a precizat că este vorba doar despre stabilirea relațiilor diplomatice.  „Ministerul Afacerilor Externe infirmă zvonul privind deschiderea unei misiuni diplomatice în Kiribati. MAE stabilește […] The post Fals: Republica Moldova urmează să-și deschidă misiune diplomatică în Kiribati appeared first on NewsMaker.
Mai mult de 2 zile în urmă
21:40
 Rubrica săptămânală „Săptămâna 112” este din nou pe NewsMaker. În acest episod, cele mai răsunătoare evenimente ale săptămânii: Tragedie la Ungheni: un copil de doi ani a căzut în șanțul unui lift de la etajul șase Tentativă de jaf în satul Ursoaia: poliția a reținut infractorii înarmați înainte de atacul asupra pensionarilor Locuitor din Noi […] The post (VIDEO) Tragedie la Ungheni, cetățenia Moldovei pentru transnistreni falsificatori, IT-ist prins cu cocaină/ Săptămâna 112 appeared first on NewsMaker.
20:00
Ministrul Afacerilor Externe, Mihai Popșoi, s-a întâlnit cu omologul său lituanian, Gabrielius Landsbergis, aflat într-o vizită de lucru la Chișinău. Întrevederea a avut loc la sediul Ministerului de Externe de la Chișinău, pe 16 septembrie. Oficialii au abordat mai multe subiecte, inclusiv consolidarea relațiilor dintre Republica Moldova și Lituania și combaterea dezinformării din țara noastră. […] The post Ministrul de Externe al Lituaniei, în vizită la Chișinău. Landsbergis: Vom continua să sprijinim Moldova appeared first on NewsMaker.
19:30
Pentru a supraviețui în «oceanul» de informații, în care «înotăm» cu toții în ziua de azi, este important să știm cum ne protejăm de «peștii răpitori». Este o metaforă care se potrivește perfect situației consumatorului de informații de la noi. Iar «peștii răpitori» de care trebuie să ne protejăm cu toții sunt falsurile și diferitele speculații prin care se urmărește dezinformarea. STOP FALS! — […] The post Ce este informația obiectivă și cum o deosebim de dezinformare appeared first on NewsMaker.
19:20
Știrile NewsMaker sunt din nou pe fir. În această ediție: Chicu și Vlah au depus semnăturile la CEC Promovarea OrheiLand-ului în cursurile de română, investigată O polițistă ar fi colectat semnături pentru Usatîi sau Vlah? Tauber poate părăsi țara Patru persoane și trei companii, excluse din lista sancțiunilor Ciclonul „Boris” nu a ocolit Moldova Cutremur […] The post (VIDEO) SIS a modificat lista sancțiunilor, Tauber poate pleca la Moscova, „Boris” face ravagii în Moldova/ Știri NewsMaker appeared first on NewsMaker.
18:50
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, se afla într-o transmisiune în direct în timpul cutremurului din 16 septembrie. Șefa statului oferea un interviu pentru postul public de televiziune Moldova 1.  Maia Sandu și jurnalista Moldova 1, Irina Glușco, discutau în momentul în care platoul de filmare a început să fie zguduit puternic. Atât președinta, cât și […] The post Maia Sandu acorda un interviu în direct în timpul cutremurului. Reacția președintei (VIDEO) appeared first on NewsMaker.
18:00
România a fost zguduită de un cutremur cu magnitudinea de 5,2 grade pe scara Richter. Seismul s-a produs în data de 16 septembrie, ora 17:40. Acesta a fost resimțit și în Republica Moldova.  Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului al României a precizat că cutremurul de 5,2 grade s-a produs în zona seismică […] The post România, zguduită de un cutremur de 5,2 grade. S-a resimțit și în Republica Moldova appeared first on NewsMaker.
17:10
Aflat la Bruxelles, ministrul Agriculturii Vladimir Bolea a cerut sprijin din partea Uniunii Europene în crearea unui Fond de dezvoltare și solidaritate pentru agricultura moldovenească. Apelul a fost făcut de oficial din numele Guvernului și a fermierilor moldoveni. Adresarea, a menționat Bolea, va ajunge și sub formă de scrisori oficiale către „diferite instituții europene și nu doar”.  […] The post Bolea a cerut sprijin, din partea UE, în crearea unui Fond de solidaritate pentru agricultura moldovenească VIDEO appeared first on NewsMaker.
16:30
Patru scriitori autohtoni care se îndreptau, pe 16 septembrie, spre liceul „Alexandru cel Bun” din Tighina, pentru a participa la un atelier de scris, au fost opriți de către așa-numiții grăniceri transnistreni. Scriitorilor le-au fost luate buletinele de identitate. S-a intervenit prin canalele de comunicare cu Tiraspolul pentru a soluționa problema. Grupului de scriitori de […] The post Un grup de scriitori de la Chișinău nu a fost lăsat să intre în Tighina. Reacția Biroului politici de reintegrare appeared first on NewsMaker.
16:00
Imaginați-vă că sunteți student, designer sau reprezentantul unei meserii creative cu un program solicitant și cu o pasiune aparte pentru jocuri. Aveți nevoie de un laptop care va putea face față atât sarcinilor academice și celor profesionale, cât și sesiunilor de jocuri. ASUS a lansat un astfel de laptop sub marca Republic of Gamers (ROG) […] The post Laptopul ROG Zephyrus G16. O soluție universală pentru cele mai complexe sarcini appeared first on NewsMaker.
15:30
Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani i-a permis deputatei Marina Tauber – afiliată oligarhului fugar Ilan Șor – să părăsească temporar Republica Moldova pentru a participa la Forumul Femeilor din Eurasia, care se va desfășura 18 și 20 septembrie, la Sankt-Petersburg. Decizia a fost luată în data de 16 septembrie.  Avocații Marinei Tauber au depus la Judecătoria […] The post Instanța i-a dat undă verde lui Tauber să părăsească temporar țara. Deputata va participa la un forum în Rusia appeared first on NewsMaker.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.