Jurnal TV

Acum 12 ore
14:01
Prezentat de Felicia Jenunchi
14:01
Spațiul public din Republica Moldova continuă să fie afectat de numeroase falsuri și manipulări informaționale. În majoritatea cazurilor, dezinformările sunt lansate și promovate de surse ale propagandei pro-Kremlin și vizează domeniile social, al securității și apărării, precum și procesul de integrare europeană al R. Moldova. Anul trecut, Stopfals.md a demontat peste 150 de falsuri și manipulări. Vă prezentăm zece dintre cele mai grave falsuri și vă explicăm care este, de fapt, realitatea.
Mai mult de 2 zile în urmă
21:00
Prezentat de Sofia Obadă
21:00
Prezentat de Daniela Ciocanu
21:00
Prezentat de Felicia Jenunchi
20:50
Prezentat de Călin Jucovschi
20:50
Prezentat de Sergiu Beznițchi
20:50
Prezentat de Vasile Luchianu
20:00
Curtea Supremă de Justiție a acceptat demersul avocaților lui Igor Dodon în dosarul în care el este cercetat penal pentru corupere pasivă, organizarea și acceptarea finanțării partidului din partea unei organizații criminale. Cele trei filmulețe video, în care apar fostul șef PD, Vladimir Plahotniuc, Igor Dodon și Serghei Iaralov, vor fi trimise la Centrul de expertiză judiciară. Procurorii spun că oricare ar fi concluzia experților, aceasta nu va influența examinarea dosarului.
20:00
Sute de studenți de la Universitatea de Medicină și Farmacie contribuie la suplimentarea stocurilor de sânge ale Centrului specializat. Se întâmplă în cadrul campaniei „Donează sânge - fii erou!”. Studenții spun că sunt bucuroși că pot să îi ajute pe cei care au nevoie urgentă de sânge.
20:00
Cu sau fără sprijinul partenerilor, nu putem lăsa Rusia să câștige în Ucraina. Prețul unei victorii ruse este mult mai mare decât orice economie, pe care Uniunea Europeană ar putea să o facă acum. Sunt declarațiile șefei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, potrivit căreia, în următoarele săptămâni vor fi prezentate propuneri în cadrul primei strategii europene de apărare industrială. „Va fi nevoie de decizii îndrăznețe și curaj politic”, a subliniat von der Leyen.
20:00
Arhitectul-șef al municipiului Chișinău, Svetlana Dogotaru, și administratorii unei companii de construcții sunt bănuiți de abuz de serviciu. Centrul Național Anticorupție anunță că persoanele vizate au pus la cale o schemă de deposedare a municipalității de un lot de teren cu suprafața de 4300 m2, cu o valoare de circa 22 milioane de lei. Svetlana Dogotaru respinge acuzațiile.
20:00
Vladimir Putin a acuzat Occidentul că riscă să provoace un război nuclear, dacă trimite trupe în Ucraina. Președintele rus a făcut aceste declarații în adresarea sa anuală către națiune, avertizând că Moscova are armele necesare pentru a lovi ținte în Occident. Discursul dictatorului a avut loc cu două săptămâni înaintea alegerilor prezidenţiale din Rusia, la care este de aşteptat ca Putin să câştige un al cincilea mandat, în lipsa unei opoziţii reale.
20:00
Până la ora 12:00, la Spitalul „Gheorghe Paladi” din Chișinău au născut șase femei. Pe lume au venit patru fete și doi băieți. Mămicile sunt convinse că ziua de 29 februarie le va purta noroc copiilor, chiar dacă își vor sărbători ziua de naștere o dată la patru ani.
15:40
Zeci de primari s-au întrunit astăzi la Chișinău, pentru a vorbi despre acțiunile programate în contextul aspirațiilor europene ale Republicii Moldova. Ideea centrală a forumului organizat în cadrul programului „Comunitatea mea” reprezintă elaborarea planurilor pentru dezvoltarea economiei și creșterea bunăstării cetățenilor. Primarii spun că multe lucruri bune au fost făcute cu sprijinul comunității, dar și mai multe - cu banii oferiți de partenerii externi.
15:40
De astăzi, 29 februarie, postul nostru de televiziune va difuza mai multe seriale noi de producție ucraineană. Primele episoade ale filmului „Dieta nr.0” le veți putea urmări de luni până vineri, la ora 16:00. Este istoria lui Ivan, unul dintre cei mai promițători studenți de la medicină, care visează la o carieră strălucită și la întâlnirea dragostei vieții sale.
15:40
Cel mai vârstnic preşedinte în exerciţiu din istoria Statelor Unite, Joe Biden „rămâne apt să-şi exercite funcţiile”. Este concluzia doctorului, anunțată ierI, la finalul examenului anual al liderului de 81 de ani. Procedura a avut loc în contextul unor îndoieli privind capacitatea lui Biden de a guverna, exploatate de opoziţia republicană, relatează AFP.
15:40
Tradiția de confecționare a mărțișoarelor este perpetuată și la Centrul multifuncțional din satul Dubăsarii Vechi, raionul Criuleni. Vârstnicii aflați acolo în plasament au pregătit în acest an peste cinci mii de mărțișoare, făcute cu multă dragoste. Acestea sunt vândute pentru realizarea unei cauze nobile - un prânz cald pentru persoanele nevoiașe. Cum decurge procesul de confecționare a mărțișoarelor, vedeți în reportajul ce urmează.
15:30
Deputații socialiști și comuniști sunt selectivi atunci când decid pentru cine să țină sau nu un minut de reculegere, mai ales când e vorba de subiecte care ar putea să deranjeze regimul de la Kremlin. Un astfel de episod a avut loc și astăzi la ședința plenară a Parlamentului. Legislatorii BCS s-au ridicat în picioare în memoria oamenilor uciși în cei doi ani de război ruso-ucrainean, dar nu au făcut același gest pentru pricipalul oponent politic al lui Putin, care a murit în închisoare în codiții suspecte. Nu i-au aplaudat nici pe veteranii războiului de la Nistru, care au venit în Parlament.
15:30
Parlamentul a denunțat astăzi încă trei acorduri încheiate pe platforma CSI ce vizează colaborarea în domeniul militar și cel al combaterii terorismului. Denunțarea acordurilor nu a fost susținută de deputații din opoziție.
15:30
Circulația banilor în numerar va fi limitată. Parlamentul a aprobat astăzi, în lectură finală, un proiect de lege ce impune restricții atât persoanelor fizice, cât și celor juridice. Autoritățile susțin că în acest fel vor să combată corupția, evaziunea fiscală și concurența neloială.
28 februarie 2024
22:10
Похороны и церемония прощания с лидером российской оппозиции Алексеем Навальным состоятся 1 марта в Москве, сообщила сегодня его пресс-секретарь Кира Ярмыш. Эти похороны могут мобилизовать значительное число сторонников Навального и поставить Владимира Путина в неудобное положение, сообщает Agerpres.
21:10
Prezentat de Felicia Jenunchi
21:00
Prezentat de Daniela Ciocanu
20:30
În jur de trei mii de familii din raioanele Fălești, Ștefan Vodă, Șoldănești și Cimișlia vor recepționa în următoarele zile câte 400 de kilograme de furaje pentru animale, în cadrul unui proiect al Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură, finanțat de Guvernul Japoniei. Echipa noastră de filmare s-a deplasat în satul Gura Galbenei din raionul Cimișlia, unde 61 de familii au primit deja aceste furaje. Locuitorii s-au bucurat mult de ajutorul acordat și spun că acum vor avea cu ce să-și hrănească animalele.
20:30
Viitorul cetățenilor din Republica Moldova este în Uniunea Europeană și acest lucru trebuie spus clar și răspicat. Declarația aparține ambasadorului Statelor Unite la Chișinău, Kent Logsdon, care a avut astăzi o întâlnire cu studenții de la Universitatea de Stat. Potrivit diplomatului, democrația, prosperitatea și securitatea stau la baza parteneriatului dintre Statele Unite ale Americii și Republica Moldova.
20:30
Prezentat de Sofia Obadă
20:20
O clădire veche, inclusă în Registrul monumentelor de istorie și cultură a Chișinăului, a ajuns să fie un pericol public, după ce a fost lăsată ani la rând să degradeze. Acum, construcția de pe strada Dosoftei este aproape în ruine, după ce, recent o parte din fațadă s-a prăbușit. Gestionarul clădirii istorice nu a dorit să discute cu reporterul nostru. Subiectul este cercetat la Agenția de Inspectare a Monumentelor.
20:00
Consiliul Superior al Procurorilor a anulat rezultatele concursului pentru funcția de procuror general. „S-a constat o discrepanță majoră în punctaj, care nu a avut acoperire argumentată”, a declarat astăzi șeful CSP, Dumitru Obadă. Decizia poate fi contestată în instanță.
18:20
De mâine, 29 februarie, postul nostru de televiziune va difuza mai multe seriale noi de producție ucraineană. Primul episoade ale filmului „Dieta nr.0” le veți putea urmări de luni până vineri, la ora 16:00. Este istoria lui Ivan, unul dintre cei mai promițători studenți de la medicină, care visează la o carieră strălucită și la întâlnirea dragostei vieții sale.
18:20
Prezentat de Vasile Luchianu
18:10
Serviciile medicale vor fi mai scumpe, începând cu 1 iulie curent. Guvernul a aprobat astăzi ajustarea tarifelor serviciilor medicale și introducerea unor tarife noi, acoperite de polița medicală. Potrivit Ministerului Sănătății, acest lucru se face pentru a spori accesul pacienților la metode moderne de diagnostic și tratament, iar noile tarife nu vor avea impact asupra persoanelor asigurate.
18:10
Oleg Orlov, un critic al lui Vladimir Putin, a fost condamnat la doi ani și jumătate de închisoare pentru comentarii despre războiul Rusiei în Ucraina și pentru că ar fi criticat în mod repetat forțele armate. Oleg Orlov, acum în vârstă de 70 de ani, laureat al Premiului Nobel pentru Pace 2022, a descris cazul împotriva lui ca fiind motivat politic. Orlov este copreședinte al celui mai vechi grup pentru drepturile omului din Rusia, „Memorial”, închis și forțat să iasă din Rusia cu puțin timp înainte de războiul din Ucraina.
18:00
În pofida unor informații vehiculate săptămâna trecută, Tiraspolul nu a cerut astăzi alipirea regiunii transnistrene la Federația Rusă. Așa-zisul Congres din stânga Nistrului se va adresa însă Dumei de Stat de la Moscova cu „rugămintea” de a întreprinde măsuri pentru protejarea regiunii secesioniste. Liderii de la Tiraspol se plâng Rusiei de o „amplificare a presiunilor” din partea Chișinăului și atrag atenția că în stânga Nistrului locuiesc peste 200 de mii de cetățeni ruși. „Este o scamatorie care nu-și merită titlurile tensionate din buletinele de știri”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă.
18:00
Fostul procuror general Alexandr Stoianoglo a fost achitat în dosarul, în care era acuzat de depășirea atribuțiilor de serviciu. Decizia a fost luată astăzi de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani. Magistratul Alexandru Negru a emis o opinie separată, deși nu a optat pentru condamnarea lui Stoianoglo. În același dosar a fost achitată și Maria Cobzari, fosta șefă a Direcției personal a Procuraturii Generale. Procuratura Anticorupție a anunțat că va contesta sentința de achitare.
15:50
Funeraliile liderului opoziţiei ruse Alexei Navalnîi şi ceremonia de adio vor avea loc pe 1 martie, la Moscova, a anunţat azi purtătorul de cuvânt al opozantului rus, Kira Iarmîş. Aceste funeralii ar putea mobiliza un număr important dintre susţinătorii lui Navalnîi şi ar putea să devină jenante pentru Vladimir Putin, scrie Agerpres.
15:50
Prezentat de Călin Jucovschi
15:40
Sistemele de monitorizare de care dispune Republica Moldova nu au detectat nicio dronă, care ar fi survolat spațiul aerian al țării noastre în seara zilei de 26 februarie. Declarațiile au fost făcute de către ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, înaintea ședinței executivului. Se întâmplă după ce, ieri, Forțele de Apărare ale Ucrainei au anunțat că o dronă rusească a traversat spațiul aerian al Republicii Moldova, iar ulterior, s-ar fi îndreptat spre regiunea Odesa. Armata Națională are nevoie de mai multe radare, a spus Nosatîi.
15:40
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi liderii ţărilor balcanice participă în aceste clipe la un summit în capitala Albaniei, Tirana. Scopul reuniunii este de a aduna sprijin suplimentar pentru Kiev din partea țărilor din sud-estul Europei. Înainte de summit, liderul de la Kiev a avut o întrevedere cu prim-ministrul albanez Edi Rama.
15:40
Protestul transportatorilor continuă și astăzi. În timp ce Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto transmite că azi mai mulți șoferi s-au alăturat acțiunii și nu au ieșit pe linie, ministrul Infrastructurii, Andrei Spânu, spune că, de fapt, astăzi au ieșit la muncă mai mulți transportatori de curse locale și interurbane, iar cei care refuză să presteze neîntrerupt serviciile vor fi amendați.
15:40
O parte dintre medicamentele care sunt acum accesibile în spitale nu are autorizația cuvenită. Responsabilii de la Centrul pentru achiziții publice centralizate în sănătate spun că niciun preparat nu este distribuit fără a fi supus verificării. Aceștia au precizat că ponderea de medicamente neautorizate constituie circa 15%. Situația din domeniu este reflectată într-un raport de monitorizare privind achizițiile publice, prezentat astăzi de Asociația pentru guvernare eficientă și responsabilă.
27 februarie 2024
22:10
Житель Кишинева Михай СолтУз сумел вызвать волну любопытства в виртуальном пространстве... благодаря машинке с дистанционным управлением. Видео с его дЕтищем под названием Zip Car стало вирусным в тиктоке и набрало почти три миллиона просмотров. Молодой человек потратил на свое творение тысячи евро. Zip Car может развивать скорость до 90 км/ч и управляется дистанционно двумя способами. Как? - расскажем в следующем сюжете.
22:10
С Владом Маркочем
20:20
Prezentat de Daniela Ciocanu
20:20
Prezentat de Felicia Jenunchi
20:10
Fostul prim-ministru Vlad Filat a avut astăzi ultimul cuvânt în dosarul în care este învinuit de spălare de bani în proporții deosebit de mari. Potrivit lui Filat, dosarul cu pricina este lipsit de probatoriu, iar procurorul ar fi trebuit să renunțe la învinuire. Acesta pledează nevinovat și spune că așteaptă de la judecători „o decizie legală”. Acuzatorii cer însă o pedeapsă cu închisoarea pe un termen de șapte ani și aplicarea unei amenzi de aproape 13 milioane de lei, ceea ce ar constitui suma spălării banilor.
20:10
Parlamentul Ungariei a aprobat aderarea Suediei la NATO. Ultimul obstacol înainte de pasul istoric al țării nordice, a cărei neutralitate a trecut prin două războaie mondiale și conflictul fierbinte al Războiului Rece, a fost depășit, scrie Reuters. Gestul a fost salutat de către premierul de la Stockholm, Ulf Kristersson, care a calificat ziua drept istorică.
20:10
Prezentat de Sofia Obadă
20:00
Zeci de călători au făcut cale întoarsă de la autogările din Chișinău. Se întâmplă din cauza faptului că majoritatea microbuzelor și autobuzelor nu a ieșit astăzi pe linie. Protestul transportatorilor, care sunt nemulțumiți de modificările legislative de la finele anului trecut, a afectat cursele locale și interurbane din toate raioanele Republicii Moldova. Potrivit Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto, acțiunea va continua până joi, inclusiv. Călătorii sunt indignați și spun că nu pot ajunge acasă din cauza protestului.
17:50
Regimul de la Tiraspol neagă informațiile potrivit cărora, la un congres al „aleșilor locali de toate nivelurile”, programat pentru ziua de mâine, aceștia vor cere Rusiei anexarea regiunii transnistrene. „Este o încercare de tensionare a situației”, a declarat pentru presa din stânga Nistrului Galina Antiufeeva, care se prezintă drept vicepreședinte al consiliului suprem de la Tiraspol. Reacția acesteia vine la o săptămână de când opozantul din regiunea separatistă, Ghenadie Ciorba, a semnalat despre intențiile de alipire ale aleșilor locali. Tot atunci, autoritățile de la Chișinău anunțau că nu există temei ca situația din regiune să se agraveze.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.