Gazeta de Chișinău

Acum 12 ore
14:00
Președinta Maia Sandu l-a salutat la Chișinău pe Președintele Senatului României, Nicolae Ciucă, cu care a discutat despre cooperarea excelentă dintre Chișinău și București. Oficialii au abordat teme din domenii de interes strategic – energie, infrastructură, cooperare economică, dar și aderarea Moldovei la Uniunea Europeană.   „România este cel mai important partener politic și economic […] Articolul Maia Sandu a avut o întrevedere cu Președintele Senatului României, Nicolae Ciucă apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
14:00
„Primăvara în Moldova își potrivește primii pași în ritmul tandru al celor mai frumoase valsuri scrise vreodată. Simbolic și total neîntâmplător, în această zi s-a născut cel care ne-a arătat frumusețea lumii prin muzica sa, cel care a arătat, prin muzica sa, frumusețea plaiului nostru întregii lumi”, a menționat șefa statului în mesajul de felicitare […] Articolul VIDEO// Maia Sandu: „L-am găsit cu același zâmbet cuceritor pe care îl cunoaștem dintotdeauna, cu ironiile subtile și cu pofta de viață sclipind în ochi”. Președinta l-a felicitat, astăzi, pe Maestrul Eugen Doga  apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
14:00
Un nou produs de creditare pentru sectorul agricol a fost elaborat de MAIA și Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului. Instrumentul a fost consultat, astăzi, la minister, cu agricultorii, reprezentanții băncilor comerciale, Ministerului Finanțelor și Inspectoratului Fiscal de Stat. Produsul este destinat mijloacelor circulante și va fi un instrument permanent. Cu o garanție din partea statului, în […] Articolul Un nou instrument de creditare, disponibil pentru agricultori din 15 martie. Cu o garanție din partea statului, în valoare de 1 milion 600 mii lei, produsul este deschis tuturor agricultorilor apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
14:00
Pe 2 Martie 2024, Ministerul Afacerilor Interne (MAI) va organiza o serie de evenimente solemne în onoarea Zilei Memoriei și Recunoștinței, marcând comemorarea eroilor căzuți în conflictul armat din anul 1992 care au luptat pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova. Studenții Academiei MAI alături de veterani, vor comemora eroii căzuți în 1992, informează MAI. Evenimentele […] Articolul 32 de ani de la război// MAI va comemora eroii care au luptat pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova. Vezi programul evenimentelor apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
14:00
Conflictul armat de la Nistru din 1992 a fost generat premeditat pentru a nu permite Republicii Moldova să devină un stat plenipotențiar. Opinia aparține directorului Institutului de Cercetări Juridice, Politice și Sociologice al USM, Victor Juc, și a fost expusă în cadrul dezbaterii publice „32 de ani ai unui război nefinalizat”, organizate IPN. Potrivit expertului, existența unui […] Articolul Politologul Victor Juc: „Războiul de la Nistru a fost declanșat premeditat pentru a împiedica dezvoltarea Republicii Moldova” apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
14:00
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat, astăzi, la evenimentul de comemorare a eroilor căzuți în conflictul armat de pe Nistru, care a izbucnit în urmă cu 32 de ani. Șefa statului a depus flori la monumentul „Maica Îndurerată” de la Complexul memorial „Eternitate” și la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt. De Ziua […] Articolul FOTO// Președinta Maia Sandu a comemorat eroii căzuți în conflictul armat de pe Nistru apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
Mai mult de 2 zile în urmă
16:40
Problema posturilor ilegale în Zona de Securitate rămâne pe agenda Comisiei Unificate de Control. În cadrul ședinței Comisiei Unificate de Control (CUC) din 29 februarie 2024, desfășurată la Bender, delegațiile au venit cu propuneri în încercarea de a găsi o soluție la problema posturilor ilegale ale structurilor de forță subordonate Tiraspolului amplasate în Zona de […] Articolul Delegația Republicii Moldova în CUC// Posturile ilegale trebuie eliminate din perimetrul de responsabilitate a Forțelor Mixte de Menținere a Păcii apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
15:20
Parlamentul a aprobat un proiect de lege care prevede revizuirea mecanismului de folosire a concediului de odihnă anual. Proiectul de lege pentru modificarea unor acte normative a fost aprobat, în prima lectură, cu votul a 56 de deputați. Potrivit proiectului, zilele concediului de odihnă anual acumulate/nefolosite de angajați timp de doi ani vor fi considerate stinse. Angajatorul, […] Articolul Mecanismul de folosire a concediului de odihnă anual va fi revăzut. Zilele concediului de odihnă anual acumulate/nefolosite de angajați timp de doi ani vor fi considerate stinse apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
14:50
Președintele Senatului României, Nicolae-Ionel Ciucă, va efectua o vizită în Republica Moldova în perioada 1-2 martie. Potrivit agendei vizitei, oficialul va avea întrevederi cu Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, și cu Președintele Parlamentului, Igor Grosu. La 1 martie, cei doi președinți de parlament, Igor Grosu și Nicolae-Ionel Ciucă, vor planta copaci la Grădina Botanică Națională […] Articolul Președintele Senatului României, Nicolae-Ionel Ciucă, așteptat în vizită la Chișinău apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
14:30
Arhitectul-șef al mun. Chișinău și administratorii unei companii de construcție din capitală au ajuns în vizorul Centrului Național Anticorupție după ce au pus la cale o schemă prin care urmăreau scopul deposedării municipalității de un lot de teren. Este vorba despre un lot situat într-un cartier rezidențial din capitală cu suprafața de 0,43 ha, cu […] Articolul Arhitectul-șef al capitalei și un agent economic, bănuiți într-o schemă de deposedare a municipalității de un un lot cu o valoare de circa 22 000 000 de lei apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
11:50
De la 1 martie 2024, indemnizațiile oferite văduvelor de război, copiilor și părinților veteranilor decedați vor fi majorate cu 250 de lei. Un PROIECT de lege care prevede acest lucru a fost votat în lectura a doua de 81 de deputați. Astfel, de indemnizații majorate vor beneficia participanții, din rândul militarilor, la cel de-al Doilea Război Mondial, […] Articolul Votat în lectura a doua: De la 1 martie, văduvele de război, copiii și părinții veteranilor vor primi indemnizații majorate cu 250 de lei apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
11:20
Parlamentul reglementează normele privind efectuarea decontărilor în numerar. În ședința plenară de astăzi, deputații au votat în lectura a doua un proiect de lege care prevede norme mai exacte privind circulația numerarului în circuitul economic și orientarea spre efectuarea plăților prin transfer. Documentul va asigura creșterea transparenței și securității tranzacțiilor, combaterea evaziunii fiscale și a concurenței […] Articolul Vor fi stabilite limite pentru plățile în numerar. La cumpărarea unui bun imobil, va fi acceptată plata în numerar doar dacă valoarea acestuia nu depășește 100 de salarii medii lunare pe economie apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
10:20
Primăvară Anotimp de înviere, Se produc schimbări rapide: Ies albine după miere, Intră trântori în partide!   Primăvara și criza Ne-a fost iernatul un supliciu Şi-acum, natura când renaşte, Avem un miel de sacrificiu… Dar va ajunge pân-la Paște?   Fenomen Un uragan, în primăvară, Dezastru mare-a provocat: Rămâne să conducă-o țară Partidul c-un guvern […] Articolul Epigrame de Ion Diviza apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
09:10
Pe 24 februarie s-au împlinit doi ani de când Rusia a atacat Ucraina și a pornit un război care nu se știe când se va termina. Pe două martie se vor împlini 32 de ani de când Rusia a început războiul din Transnistria care s-a terminat în câteva luni, dar focul său mocnește în continuare […] Articolul Viața între două războaie apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
28 februarie 2024
17:10
Executivul a decis majorarea îndemnizațiilor și alocațiilor oferite pentru cei care au participat în conflicte militare sau lichidarea unor catastrofe tehnogene. Astfel, participanții celui de-al Doilea Război Mondial vor primi alocații lunare majorate cu 500 de lei, ceea ce va constitui circa 2050 de lei. În același timp, aceștia vor beneficia de o îndemnizație unică […] Articolul Indemnizații unice de 10.000 de lei și alocații majorate pentru toți veteranii de război și familiile acestora apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
16:40
Fostul ambasador al R. Moldovei în SUA, Igor Munteanu, califică „congresul” de azi de la Tiraspol o acțiune de PR și propagandă separatistă. Politicianul susține că acțiunea este și o formă de presiune politică asupra unor state, implicate până în 2022, în formatul de mediere „5+2”, care doresc repornirea negocierilor. Politicianul consideră „deloc întâmplătoare vizita […] Articolul Separatiștii cer „protecția Rusiei”. Expertul Igor Munteanu se întreabă dacă transnistrenii sunt pregătiți pentru „eliberare după modelul Melitopol ori Bakhmut” apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
15:20
Cu referire la acuzațiile lansate de administrația de la Tiraspol despre blocajul economic al regiunii, subiect discutat azi la „congresul aleșilor lcoali de toate nivelurile, Guvernul de la Chișinău a spus clar și ferm, astăzi, după ședința Executivului, prin intermediul purtătorului său de cuvânt, Daniel Vodă, că „nu există pericole de escaladare și destabilizare a […] Articolul Executivul despre așa-numitul congres de la Tiraspol: O scamatorie care nu-și merită titlurile tensionate din buletinele de știri apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
14:50
Cetățenii își vor putea recupera mai rapid banii pentru biletele de avion nevalorificate de la companiile avia care au dat faliment. Un proiect de lege care prevede acest lucru a fost examinat la ședința de astăzi a Comisiei economie, buget și finanțe. Proiectul prevede completarea Legii insolvabilității cu un punct nou potrivit căruia pasagerii care au […] Articolul Pasagerii care au cumpărat bilete de avion vor fi printre primii care își vor recupera banii în cazul în care compania avia va intra în insolvabilitate apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
14:40
Profesorii care dețin o specialitate conexă disciplinei predate vor putea beneficia de salariu de bază, fără ca acesta să fie redus. Parlamentul va examina modificări la Legea privind sistemul unitar de salarizare în sectorul public. Raportul la această inițiativă legislativă a fost aprobat la ședința de astăzi a Comisiei protecție socială, sănătate și familie. Tot astăzi, membrii […] Articolul Cadrele didactice care dețin o specialitate conexă disciplinei predate vor beneficia de salariu de bază nediminuat apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
12:30
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, participă la summitul regional Ucraina – Europa de Sud-Est, care are loc pe 28 februarie 2024 în capitala Albaniei, orașul Tirana. Summitul pune în discuție cooperarea regională, sprijinirea eforturilor de aderare la Uniunea Europeană pentru țările candidate, inclusiv pentru Republica Moldova precum și susținerea continuă a Ucrainei pentru restabilirea păcii durabile pe continentul […] Articolul Maia Sandu participă la summitul Ucraina – Europa de Sud-Est, la Tirana apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
12:10
Deși, începând cu anul 1999, în Republica Moldova, se menține un spor natural negativ, în Registrul de Stat al Alegătorilor (RSA), la alegerile locale generale din 2023, numărul cetățenilor cu drept de vot a crescut cu peste 16 505 de alegători față de precedentul scrutin local, din 2019, informează Promo-LEX. Promo-LEX constată că această creștere este […] Articolul Promo-LEX// Populația R. Moldova descrește, începând cu 1999, dar numărul alegătorilor din Registrul de Stat al Alegătorilor crește  apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
11:30
 Termenul de acordare a protecției temporare persoanelor strămutate din Ucraina va fi prelungit, pentru încă un an, începând cu 1 martie 2024 și până la 1 martie 2025. Automat, va fi prelungit și documentul de identitate al beneficiarului de protecție temporară. O hotărâre, în acest sens, a fost aprobată de Executiv pentru a oferi stabilitate […] Articolul Guvernul prelungește, cu un an, termenul de acordare a protecției temporare persoanelor strămutate din Ucraina apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
10:50
Ofițerii Direcției investigații criminale, Direcției investigații analitice și cei de urmărire penală a  INI, de comun cu procurorii PCCOCS, anunță reținerea a trei bărbați din Călărași, după ce aceștia ar fi furat din Uniunea Europeană 11 automobile de model Range Rover, începând din 2022.  Automobilele erau sustrase din Italia, Franța și Monaco, iar deconspirarea activității infracționale a […] Articolul Trei moldoveni din Călărași ar fi furat 11 automobile Range Rover din Italia, Franța și Monaco. Ofițerii de urmărire penală au deconspirat schema de furt apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
27 februarie 2024
23:00
La Chișinău va fi proiectat filmul documentar „Navalny”, informează Ministerul Culturii al Republicii Moldova. Proiecția va fi prezentată la două săptămâni de la moartea celui care, pentru zeci de ani înainte, „va rămâne simbolul curajului și al libertății în Rusia și întreaga lume – fapt pentru care a plătit cu propria viață”. Potrivit sursei citate, […] Articolul Filmul documentar „Navalny” va fi proiectat la Chișinău apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
21:30
La Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare s-a desfășurat o ședință de  constituire a unui grup de lucru, format din agricultori, reprezentanți ai MAIA, Organizației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA), Ministerului Finanțelor, Ministerului Economiei și Digitalizării, precum și Inspectoratului Fiscal de Stat. Rolul grupului de lucru este identificarea soluțiilor pentru problemele enumerate de agricultori și producătorii de […] Articolul Ministerul Agriculturii a format un grup de lucru pentru crearea unui produs nou de creditare în sectorul agricol. Alexandr Slusari: „Există mișcare modestă și apare și o mică speranță la agricultori” apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
20:30
Viziunile privind politicile anticorupție, schimbările legislative din ultimii ani și necesitatea coordonării acțiunilor au fost câteva din subiectele discutate la cea de-a doua ședință a Platformei Anticorupție, care s-a desfășurat la Ministerul Justiției. Prim-ministrul Dorin Recean a accentuat că instituțiile responsabile de combaterea corupției trebuie să coopereze și să acționeze cât mai eficient, în beneficiul […] Articolul Dorin Recean la ședința Platformei Anticorupție: „Instituțiile responsabile de combaterea corupției trebuie să acționeze cât mai eficient, în beneficiul tuturor cetățenilor” apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
18:10
Recent s-au împlinit doi ani de agresiune militară nejustificată a Rusiei împotriva Ucrainei, o continuitate firească a războiului hibrid declanșată de Rusia împotriva principiilor democratice și noii ordini mondiale instaurate după prăbușirea Imperiului Sovietic. Pentru unii era firesc că acest război hibrid se va transforma până la urmă într-o confruntare directă dintre două ideologii antagoniste, […] Articolul Pacea hibridă este la fel de periculoasă ca și războiul hibrid apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
15:10
Un avocat din Chișinău este cercetat penal de CNA și procurorii anticorupție într-un dosar de trafic de influență. La această oră, se desfășoară percheziții la domiciliul, biroul și automobilul acestuia din capitală. Potrivit materialelor cauzei, avocatul ar fi pretins de la o inculpată 15 mii de euro, susținând că ar avea influență asupra unor magistrați […] Articolul Percheziții la un avocat din capitală într-un dosar de trafic de influență. A primit sub controlul CNA 15 mii de euro pentru a rezolva o cauză penală aflată în instanță apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
15:00
Secretarul de stat, Vladimir Cuc, a participat la reuniunea segmentului de nivel înalt al celei de-a 55-a sesiuni a Consiliului ONU pentru Drepturile Omului, care se desfășoară la Geneva. În intervenția sa, secretarul de stat s-a referit la războiul de agresiune al Federației Ruse împotriva Ucrainei, care deja de doi ani are consecințe dramatice pentru […] Articolul La Geneva, secretarul de stat, Vladimir Cuc, a reiterat îngrijorările în legătură cu situația drepturilor omului în regiunea transnistreană apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
14:00
Ieri, 26 februarie, la reședința Ambasadoarei Republicii Federale Germania la Chișinău, Margret Uebber, a avut loc recepția organizată cu ocazia conferirii Medaliei de Merit al Ordinului de Merit al Republicii Federale Germania directoarei Centrului Cultural German Akzente/ Goethe-Zentrum din Chișinău, Corina Gîrla. Decorația i-a fost decernată pentru realizările deosebite în domeniile politic, economic, cultural, intelectual […] Articolul Directoarea Centrului Cultural German Akzente/ Goethe-Zentrum, Corina Gîrla, decorată cu Medalia de Merit al Ordinului de Merit al Republicii Federale Germania apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
26 februarie 2024
12:10
Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) informează despre progresele realizate în procesul de evaluare și autorizare a subvențiilor în agricultură.  Astfel, săptămâna trecută, AIPA a autorizat transferuri financiare în valoare totală de 85,54 milioane de lei, pe conturile agricultorilor. Potrivit AIPA, au fost efectuate plăți complementare: 572 de cereri în valoare de 68,57 […] Articolul Săptămâna trecută, AIPA a autorizat transferuri financiare în valoare totală de 85,54 milioane de lei, pe conturile agricultorilor apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
12:00
Ministerul Educației și Cercetării anunță extinderea Programului Național „Investim în profesori” în instituțiile preșcolare. În total, de instruiri vor beneficia peste 2000 de educatori, în acest scop din bugetul de stat fiind alocați circa 6 milioane de lei. Pentru a participa la program, managerii instituțiilor de învățământ trebuie să completeze un formular conform structurii furnizate […] Articolul MEC anunță despre extinderea Programului Național „Investim în profesori” și în grădinițe apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
11:50
În zilele de sâmbătă și duminică, 42 de șoferi au fost înlăturați de la volan, fiind depistați în stare de ebrietate, iar 3884 de conducători auto au fost documentați pentru ignorarea regulilor de circulație rutieră, informează Poliția Republicii Moldova. Potrivit sursei citate, 1489 de procese contravenționale au fost întocmite pentru depășirea limitei de viteză; 142- […] Articolul În acest weekend, 42 de șoferi au fost înlăturați de la volan, fiind depistați în stare de ebrietate apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
11:50
Centrul Național Anticorupție (CNA) raportează mai multe activități, desfășurate săptămâna trecută pe componenta de combatere a corupției, dar și alte acțiuni din spectrul de atribuții instituționale. Astfel, o vameșă a fost reținută pentru corupere pasivă, fiind bănuită că pretindea bani pentru grăbirea procesului de vămuire a automobilelor. Totodată, ofițerii CNA au desfășurat 10 percheziții în […] Articolul Sinteza CNA: O vameșă reținută într-un dosar de corupție, peste 20 de percheziții efectuate și bunuri sechestrate în valoare de 3,2 milioane de lei apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
25 februarie 2024
08:40
În ultimii ani, Republica Moldova a urcat în clasamentul internațional de măsurare a percepției corupției. Astfel, potrivit Indicelui Percepției Corupției (IPC) pentru anul 2023, făcut public recent de Transparency International (TI), țara noastră a înregistrat un scor de 42 de puncte, acumulând în ultimii cinci ani, o creștere de 10 puncte în clasament. Între timp, […] Articolul Republica Moldova, mai puțin coruptă în Indicele Percepției Corupției apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
24 februarie 2024
14:30
TIMPUL Timpul e un vas maritim Ce plutește spre destin: Unii merg cu el legitim … alții clandestin.   DIN PĂCATE Preasfântul a creat Olimpul, Cuvântul, spiritul și timpul Dar moartea are un atu Căci Domnul iartă…timpul, nu!   PROSTIA Mi-e greu s-o definesc anume, Deși un gând profund mi-am stors: Prostia cred că-i altă […] Articolul Epigrame de Nicolae Bunduri apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
14:30
În data de 24 februarie se împlinesc doi ani de când Rusia și-a pornit agresiunea în Ucraina. În acest context, Președinta Maia Sandu a venit cu un mesaj: „Astăzi se fac doi ani de la începutul războiului Rusiei în Ucraina, doi ani în care, zilnic, în țara vecină sunt bombardate spitale, grădinițe, magazine, blocuri de […] Articolul VIDEO// Președinta Maia Sandu, la doi ani de război în Ucraina: „În acești ani, Moldova a înțeles pe viu importanța păcii și a libertății” apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
23 februarie 2024
15:40
Ofițerii SIS au acordat suport informațional procurorilor PCCOCS pentru destructurarea activității unui grup infracțional, care în decursul anului 2023 promova pe un canal de Telegram mesaje fasciste și antisemite, și nega Holocaustul. Urmare a documentării activității infracționale, au fost identificați și citați spre audiere doi bănuiți, cu vârste de 34 și 17 ani, domiciliați în […] Articolul Ofițerii SIS și procurorii PCCOCS au destructurat activitatea unui grup infracțional care promova mesaje fasciste și antisemite apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
15:30
Primarul satului Boldurești, Nisporeni, Nicanor Ciochina, va sta în arest preventiv 30 de zile. Decizia aparține magistraților Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, solicitată de procurori, informează Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS). În timp ce procurorii au solicitat plasarea primarului de Boldurești în arest preventiv, avocatul acestuia, Dumitru Buliga, a solicitat „eliberarea provizorie […] Articolul Primarul de Boldurești, care a accidentat mortal un copil, va sta în arest preventiv 30 de zile. Sentința a fost pronunțată în lipsa acestuia apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
14:50
Mai multe percheziții au fost autorizate în cadrul unei cauze penale, instrumentate de CNA, care vizează abuzul de serviciu comis de persoane publice din cadrul Întreprinderii Municipale „Regia Transport Electric” (ÎM „RTEC”). Ofițerii CNA au descins în această dimineață în birourile de serviciu ale funcționarilor vizați și la domiciliile acestora, precum și la reprezentanții unor […] Articolul Percheziții într-un dosar de fraudare a achizițiilor publice la ÎM „RTEC” din Chișinău. Sunt investigate acțiunile vicedirectorului și ale contabilului-șef al întreprinderii apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
12:00
Mai multe probe au fost ridicate ieri de ofițerii CNA în urma celor 10 percheziții efectuate în dosarul de spălare de bani, rezultat dintr-o însușire istorică a 75,11% din patrimoniul Republicii Moldova, deținut în cadrul societății pe acțiuni ”Mioara” din mun. Bălți. Astfel, în urma acțiunilor de urmărire penală, de la domiciliul bănuitei au fost […] Articolul Rezultatul perchezițiilor în dosarul S.A. „Mioara”: Contracte aferente tranzacțiilor financiare, purtători de informații și un cont bancar de 1,5 milioane de euro apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
22 februarie 2024
16:20
Președintele WatchDog.MD, Valeriu Pașa, vine cu o reacție despre mesajele din spațiul public, privind intenția Transnistriei de a discuta anexarea la Federația Rusă. Activistul civic susține că acestea sunt, cel mai probabil, parte a unei ample campanii de influențare a opiniei publice. „Tot ceea ce circulă în legătură cu așa-numitul congres al deputaților de toate […] Articolul VIDEO// Valeriu Pașa: „Mesajele privind intenția Transnistriei de a discuta anexarea la Federația Rusă sunt parte a unei ample campanii de influențare a opiniei publice” apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
15:40
Câte o naștere în ambulanță în fiecare săptămână. Membrii echipelor de asistenţă medicală urgentă au acordat ajutor la nașterea a opt copii în ambulanță de la începutul anului 2024. În total 18 femei au născut în condiții de prespital, dintre care zece acasă. Iurie Dondiuc, președintele Comisiei de specialitate obstetrică și ginecologie a Ministerului Sănătății […] Articolul De la începutul acestui an, opt nașteri în ambulanță și zece acasă. Există riscuri, afirmă experții apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
15:10
Biroului politici de reintegrare comentează informațiile vehiculate în spațiul public, privind evenimentul preconizat la Tiraspol pentru data de 28 februarie curent. „Biroul politici de reintegrare urmărește cu atenție situația din regiunea transnistreană, fiind în contact permanent cu Misiunea OSCE și cu alți parteneri internaționali. Din informațiile de care dispunem, nu există temei să credem că […] Articolul Biroul politici de reintegrare: „Suntem convinși că Tiraspolul e conștient de consecințele pe care și le asumă în cazul unor pași negândiți” apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
14:10
Accidentul, soldat cu moartea unui minor în vârstă de 14 ani, de la Boldurești, Nisporeni, a avut loc la circa un kilometru distanță de sat. Prietenii adolescentului decedat susțin că șoferul se deplasa cu viteză excesivă, iar la un moment a intrat pe contrasens, lovind minorul. În mașina primarului se afla și soția acestuia. Ei […] Articolul Noi detalii despre băiatul, accidentat mortal la Boldurești, Nisporeni. Ambulanța a venit după o oră și jumătate de la apel apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
13:10
Pe 14 februarie, de Ziua Națională a Lecturii, Copil, Comunitate, Familie (CCF) Moldova a dat start campaniei  „Să nu lăsăm nicio copilărie fără poveste. Donează o carte și dăruiește speranță”, iar începând cu 19 februarie, campania e susținută de rețeaua de librării Cărturești. Până pe 19 martie, CCF Moldova îndeamnă vizitatorii librăriilor Cărturești din Chișinău […] Articolul CAMPANIE CCF Moldova// „Să nu lăsăm nicio copilărie fără poveste. Donează o carte și dăruiește speranță!” apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
10:40
Zece percheziții au fost desfășurate de ofițerii CNA pe o cauză penală pornită pe fapte de spălare de bani, rezultată dintr-o însușire istorică a 75,11% din patrimoniul Republicii Moldova deținut în cadrul societății pe acțiuni „Mioara” din mun. Bălți. O persoană din grupul implicat în schema de spălare de bani a fost reținută, urmând a […] Articolul CNA a reținut o persoană într-un dosar de spălare de bani. Aceasta face parte din grupul care ar fi deghizat bunurile rezultate din deposedarea a 75 % din activele statului deținute într-o fabrică din nordul țării apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
21 februarie 2024
15:00
Ministerul Finanțelor va avea, din 28 februarie curent, o nouă secretară de stat. Este vorba despre Cristina Ixari, candidatura căreia a fost aprobată astăzi în cadrul ședinței Guvernului, la propunerea ministrului Finanțelor, Petru Rotaru. „Doamna Ixari are o vastă experiență, de circa 14 ani, în domeniul fiscal și contabil. A activat anterior, în cadrul Serviciului […] Articolul Ministerul Finanțelor va avea o nouă secretară de stat apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
14:50
Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi candidatura Olgăi Golban pentru funcția de directoare a Serviciului Fiscal de Stat, începând cu data 28 februarie curent și demisia acesteia din funcția de secretar de stat la Ministerul Finanțelor din 27 februarie curent. Ministrul Finanțelor Petru Rotaru a menționat că, Oga Golban este o persoană pregătită de a […] Articolul Serviciul Fiscal de Stat are un nou director apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
14:10
Șefa statului a avut astăzi o întrevedere cu Alain Berset, fostul Președinte al Confederației Elvețiene, aflat la Chișinău, ca parte a unor vizite în regiunea noastră. Alain Berset este un bun prieten al țării noastre, iar în timpul mandatului lui prezidențial relația între Moldova și Elveția s-a aprofundat considerabil. În discuții, interlocutorii au reafirmat angajamentul […] Articolul VIDEO// Președinta Maia Sandu s-a întâlnit cu Alain Berset, fostul Președinte al Elveției apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.