Un cetățean străin a ajuns pe banca acuzaților pentru comiterea traficului de influență

Punctul, 12 februarie 2024 17:20

Procuratura Anticorupție a finalizat urmăririrea penală și a expediat în instanța de judecată pentru examinare în fond, cauza penală de învinuire a unui cetățean străin, fiindu-i incriminată săvârșirea a două episoade de trafic de influență. Cauza penală a fost pornită în august 2023, de către Centrul Național Anticorupție în baza unui denunț. Potrivit probelor administrate, … Articolul Un cetățean străin a ajuns pe banca acuzaților pentru comiterea traficului de influență apare prima dată în Punctul pe i.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Punctul

Acum 12 ore
14:00
Partidul Nostru condamnă ferm abuzurile puterii împotriva dreptului egal al tuturor cetățenilor la libera exprimare a votului. Despre acest lucru a scris liderul Partidului Nostru (PN) Renato Usatîi, pe canalul său de Telegram, în contextul unui proiect de lege ce ține de votul prin corespondență. ,,Este de neconceput și inacceptabil să vedem cum unii indivizi … Articolul Renato Usatîi: Partidul Nostru condamnă abuzurile puterii contra dreptului egal al cetățenilor la libera exprimare a votului apare prima dată în Punctul pe i.
14:00
În faţa bisericii din Moscova unde liderul opoziţiei Aleksei Navalnîi va fi comemorat înainte de înmormântare au început să se adune, vineri, oameni îndureraţi, deşi sunt temeri că poliţia – prezentă în număr mare – îi va aresta pe cei care vin să-şi ia rămas bun de la criticul lui Vladimir Putin care a murit … Articolul Prezenţă masivă a poliţiei la biserica unde va fi slujba pentru Aleksei Navalnîi. Oamenii stau la cozi lungi: S-ar fi făcut deja arestări apare prima dată în Punctul pe i.
14:00
Țintașa Ana Dulce s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris 2024. Discipola antrenorului Oleg Moldovan și-a asigurat biletul pentru Olimpiada de Vară, după ce a ocupat locul I la Campionatul European de tir, care avut loc în orașul Györ, Ungaria. Țintașa a încheiat clasamentul probei de pistol 10 metri aer comprimat cu un total … Articolul Țintașa Ana Dulce s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 apare prima dată în Punctul pe i.
14:00
Un ofițer din cadrul Inspectoratului de Poliție Orhei este cercetat pentru trafic de influență, fiind denunțat la CNA de superiorii săi. Potrivit denunțului, acesta ar fi pretins 7000 de euro de la o persoană în vederea influențării unor angajați ai Inspectoratului, în examinarea cărora se afla o cauză penală de vătămare intenționată a integrității corporale.  … Articolul Ofițer din cadrul IP Orhei, cercetat penal de CNA pentru trafic de influență apare prima dată în Punctul pe i.
14:00
Conflictul armat de la Nistru din 1992 a fost generat premeditat pentru a nu permite Republicii Moldova să devină un stat plenipotențiar. Opinia aparține directorului Institutului de Cercetări Juridice, Politice și Sociologice al USM, Victor Juc, și a fost expusă în cadrul dezbaterii publice „32 de ani ai unui război nefinalizat”, organizate de Agenția de Presă IPN. Potrivit … Articolul Victor Juc: Conflictul armat de la Nistru a fost generat premeditat apare prima dată în Punctul pe i.
14:00
În seara zilei de 29 februarie curent s-a produs un incident șocant – echipa de asistență medicală urgentă din cadrul SAMU Orhei a fost agresată în timpul misiunii de serviciu de către cel, pentru care a fost solicitat ajutorul medical la etapa de prespital. La ora 18:02, Dispeceratul comun de urgență al IMSP CNAMUP a … Articolul O echipă de asistență medicală urgentă, agresată în timpul misiunii de serviciu de către cel, pentru care a fost solicitat ajutorul medical apare prima dată în Punctul pe i.
14:00
Parlamentul a aprobat un proiect de lege care prevede scutirea de taxa de stat și taxa de timbru pentru minori în cauzele de apărare a drepturilor lor. Proiectul a fost susținut cu votul a 63 de deputați. Inițiativa legislativă, care aparține deputatei din Fracțiunea „Partidul Acțiune și Solidaritate”, Olesea Stamate, prevede modificarea Legii taxei de … Articolul Scutiri de taxa de stat pentru cauzele de apărare a drepturilor minorilor apare prima dată în Punctul pe i.
14:00
Aflată în exil, Iulia Navalnaia, soţia opozantului rus Aleksei Navalnîi, a postat pe X, imediat după ce la Moscova sicriul lui a fost băgat în pământ, un mesaj emoţionat, în care îşi declară dragostea eternă şi promite că îi va continua activitatea disidentă. „Lioşa, îţi mulţumesc pentru 26 de ani de fericire absolută. Da, chiar … Articolul Mesajul Iuliei Navalnaia, la înmormântarea soţului ei: „Îţi mulţumesc pentru 26 de ani de fericire absolută” apare prima dată în Punctul pe i.
14:00
În rezultatul controlului inițiat în iulie 2023, Autoritatea Națională de Integritate a emis un act de constatare privind încălcarea regimului juridic al declarării averii și intereselor personale în privința unui ales local. Inspectorul de integritate a constatat prezența unei diferențe substanțiale și deținerea averii cu caracter  nejustificat în 2018 în mărime totală de 367 108,50 lei între averea dobândită și veniturile obținute de către subiect și membrii săi de familie. Subiectul controlului nu … Articolul ANI: Ales local cu avere nejustificată de peste 360 mii lei apare prima dată în Punctul pe i.
14:00
Președinta Maia Sandu l-a salutat la Chișinău pe Președintele Senatului României, Nicolae Ciucă, cu care a discutat despre cooperarea excelentă dintre Chișinău și București. Oficialii au abordat teme din domenii de interes strategic – energie, infrastructură, cooperare economică, dar și aderarea Moldovei la Uniunea Europeană.  „România este cel mai important partener politic și economic al … Articolul Șefa statului a avut o întrevedere cu Președintele Senatului României, Nicolae Ciucă apare prima dată în Punctul pe i.
Ieri
10:10
Am citit zilele trecute un articol pe pagina de Facebook a ambasadorului Reniță si mi-am dat seama că acesta își camuflează tot mai greu ura și frustrările, chiar dacă încearcă să ne convingă că ar lupta contra „mafiilor de tot neamul” și a corupților. S-ar părea că toată societatea ar trebui să se consolideze și să-l sprijine pe acest „erou al Neamului” care pune mai presus de toate „Adevărul” și ne … Articolul Editorial // Tudor Ulianovschi: De ce nu se poate opri și calma ”eternul candidat politic” Iurie Reniță apare prima dată în Punctul pe i.
Mai mult de 2 zile în urmă
21:50
Sperietorile Kremlinului vor continua să apar în acest an electoral, a declarat șefa statului, Maia Sandu, la o emisiune de la Jurnal TV. Președinta a comentat situația din stânga Nistrului din ultimele zile. Ca să facă ceva în Transnistraia, Federația Rusă are nevoie să schimbe conducerea de la Chișinău, a mai precizat Maia Sandu. Oficiala … Articolul Maia Sandu, despre evenimentele de la Tiraspol: Propaganda rusă și-a făcut efectul și a răspândit această sperietoare apare prima dată în Punctul pe i.
21:40
Preşedintele rus Vladimir Putin poartă ”responsabilitatea” morţii opozantului rus Aleksei Navalnîi, stabileşte Parlamentul European (PE) într-o rezoluţie adoptată joi, relatează AFP. ”Guvernul rus şi Vladimir Putin personal poartă responsabilitatea penală şi poliitcă a morţii lui Aleksei Navalnîi”, subliniază Parlamentul European în această rezoluţie cu caracter neconstrângător, adoptată cu o foarte largă majoritate – de 508 … Articolul Putin şi regimul său ”belicist, autocratic şi kleptocratic” poartă responsabilitatea ”penală şi politică” a morţii lui Navalnîi, acuză Parlamentul European într-o rezoluţie apare prima dată în Punctul pe i.
19:20
Procuratura Anticorupție (PA) verifică acțiunile unor angajați ai Centrului Național Anticorupție (CNA). O dovadă în acest sens a fost făcută public, printr-un răspuns al Procuraturii Anticorupție (PA), prezentat de judecătorul Alexei Paniș. „(…)La data de 8 noiembrie 2022, Președinta RM Maia Sandu a refuzat numirea până la atingerea plafonului de vârstă a judecătorului Alexei Paniș. … Articolul EXCLUSIV // (DOC) Unde a dispărut alin.2 ,,grup criminal organizat”? Ordonanța privind începerea urmăririi penale în baza plângerii depuse de Alexei Paniș apare prima dată în Punctul pe i.
14:00
În cadrul unei vizite la Tiraspol, ambasadorul Regatului Unit, Excelența Sa Fern Horine, a avut întrevederi cu liderul regiunii transnistrene, Vadim Krasnoselski, și negociatorul șef, Vitali Ignatiev. A fost discutată situația economică și de securitate din regiune, precum și procesul de negocieri. Ambasadorul a subliniat îngrijorarea față de violările multiple ale drepturilor omului, înregistrate în … Articolul Ambasadorul Marii Britanii a cerut eliberarea deținuților politici în stânga Nistrului apare prima dată în Punctul pe i.
13:20
Ofițerii Direcției Antidrog și cei de urmărire penală a  INI, de comun cu procurorii PCCOCS, anunță reținerea a trei chișinăuieni, de la care au ridicat droguri de circa 100.000 lei. Drogurile ridicate din apartamentul închiriat de liderul grupului infracțional în centrul Chișinăului includ marijuana, hașiș și etnobotanice. Liderul celor trei este un adolescent de 17 ani, … Articolul VIDEO // Adolescent, lider al unui grup infracțional cu droguri de 100.000 lei, reținut apare prima dată în Punctul pe i.
12:30
Președintele Platformei DA, Dinu Plîngău, susține că anularea concursului pentru funcția de Procuror General este o rușine națională și o reconfirmare a eșecului ONG-iștilor de a reforma justiția moldovenească. Despre acest lucru, politicianul a scris pe pagina sa de Facebook. Dinu Plîngău consideră ca întemeiată solicitarea Procuraturii Anticorupție de a convoca Adunarea Generală a Procurorilor. … Articolul Președintele Platformei DA: Anularea concursului pentru funcția de PG este o reconfirmare a eșecului ONG-iștilor de a reforma justiția moldovenească apare prima dată în Punctul pe i.
12:10
Un proiect de lege care prevede extinderea listei armelor de foc și munițiilor interzise a fost votat, în lectura a doua, de 74 de deputați. Inițiativa legislativă a fost elaborată de Ministerul Afacerilor Interne în vederea racordării cadrului normativ existent la prevederile acquis-ului UE. Modificările legislative au fost propuse cu scopul de a preveni utilizarea neautorizată sau … Articolul Va fi extinsă lista armelor de foc și munițiilor interzise apare prima dată în Punctul pe i.
12:10
Parlamentul reglementează normeleprivind efectuarea decontărilor în numerar. În ședința plenară de astăzi, deputații au votat în lectura a doua un proiect de lege care prevede norme mai exacte privind circulația numerarului în circuitul economic și orientarea spre efectuarea plăților prin transfer. Documentul va asigura creșterea transparenței și securității tranzacțiilor, combaterea evaziunii fiscale și a concurenței neloiale, … Articolul Vor fi stabilite limite pentru plățile în numerar apare prima dată în Punctul pe i.
12:10
Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a emis un act de constatare în privința unui director al unei instituții de stat prin care s-a stabilit o diferență substanțială, în mărime de 597 559,94 lei între averea dobândită, veniturile obținute și cheltuielile realizate de subiectul controlului și membrii familiei sale, precum și caracterul nejustificat al deținerii acestei averi, pentru perioada 01.08.2016-31.12.2019. ANI va transmite … Articolul Directorul unei instituții de stat depistat cu avere nejustificată de peste jumătate de milion de lei apare prima dată în Punctul pe i.
12:00
Ofițerii Direcției investigații „Centru” și cei de urmărire penală a INI, în comun cu procurorii PCCOCS,  anunță reținerea unui fost deținut pentru șantajarea avocatului care în 2021 a obținut reducerea detenției lui în închisoare cu aproape 1000 de zile, pentru condițiile din penitenciar. Deținutul cu vârsta de 40 de ani își ispășise pedepsele penale 13 ani, … Articolul Avocat șantajat cu 9.000 euro de deținutul căruia i-a facilitat eliberarea din închisoare, cu aproape 1000 de zile mai devreme apare prima dată în Punctul pe i.
11:00
Serviciul de Informații și Securitate continuă acțiunile de desecretizare a dosarelor stocate în cadrul Depozitului special de stat al instituției pentru a spori transparența instituțională și a facilita elucidarea și înțelegerea adevărului istoric al țării. În acest sens, alte 2534 de dosare din perioada regimului sovietic au fost transmise de către Serviciul de Informații și … Articolul SIS a transmis o nouă tranșă de dosare Agenției Naționale a Arhivelor apare prima dată în Punctul pe i.
10:50
Astăzi, 29 februarie 2024, la punctul de trecere a frontierei Sculeni, a fost consemnat un caz de fraudă în documente. Cercetat este un cetățean ucrainean de 30 de ani asupra căruia s-a descoperit un document fantezist slovac. În cadrul controlului în linia a II, ceea ce presupune verificări adiționale, polițiștii de frontieră în conlucrare cu … Articolul Pentru un loc de muncă în Slovacia, un străin și-a cumpărat un document fantezist apare prima dată în Punctul pe i.
09:30
Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, aflat la putere de mai bine de două decenii, se va adresa joi Adunării Federale în faţa căreia va rosti discursul său anual, cu două săptămâni înainte de alegerile prezidenţiale din 15-17 martie la care nu are niciun fel de emoţii – va fi reales pentru un nou mandat … Articolul Vladimir Putin ţine discursul anual în faţa parlamentului şi anunţă direcţiile pentru următorii şase ani. Vicepremier moldovean: Nu exclud să „scape o lacrimă” pentru Transnistria apare prima dată în Punctul pe i.
09:20
În perioada 1-2 martie ministrul afacerilor externe Mihai Popșoi va participa la Forumul Diplomației de la Antalya.  La Forum, vor fi prezenți șefi de state și de guverne, miniștri, experți, care vor aborda subiecte de actualitate de pe agenda regională și internațională. În marja Forumului, ministrul Popșoi va avea întrevederi cu omologii săi din Turcia, … Articolul Mihai Popșoi va participa la Forumul Diplomației de la Antalya apare prima dată în Punctul pe i.
09:20
Salvatorii IGSU au avut o misiune de salvare a unei bovine, care a rămas împotmolită în râul Bâc. Incidentul a avut loc în după amiaza zilei de 28 februarie în localitatea Gura Bîcului, raionul Anenii Noi. Pentru realizarea misiunii au fost alertați angajații Unității Salvatori și Pompieri Anenii Noi. Ajunși, la fața locului aceștia au … Articolul Salvatorii IGSU au avut o misiune mai puțin obișnuită de a salva o bovină de la înec apare prima dată în Punctul pe i.
28 februarie 2024
18:20
Procuratura Anticorupție își exprimă îngrijorarea față de modalitatea desfășurării concursului pentru funcția de Procuror General și rezultatele acestuia, inclusiv conduita unui membru al Consiliului Superior al Procurorilor, cât și a unui candidat în timpul audierilor publice. În rezultat, Procuratura Anticorupție va solicita CSP convocarea Adunării Generale a Procurorilor cu prezența fizică în cel mai scurt … Articolul Procuratura Anticorupție va solicita convocarea Adunării Generale a Procurorilor cu prezența fizică apare prima dată în Punctul pe i.
17:10
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, participă la summitul regional Ucraina – Europa de Sud-Est, care are loc pe 28 februarie 2024 în capitala Albaniei, orașul Tirana. Summitul pune în discuție cooperarea regională, sprijinirea eforturilor de aderare la Uniunea Europeană pentru țările candidate, inclusiv pentru Republica Moldova precum și susținerea continuă a Ucrainei pentru restabilirea păcii durabile pe continentul … Articolul Șefa statului participă la summitul Ucraina – Europa de Sud-Est, la Tirana apare prima dată în Punctul pe i.
16:20
Analiza pieței imobiliare din Chișinău indică o evoluție complexă și dinamică în ultimii ani, cu perioade de scădere, stagnare și creștere a prețurilor, influențate de o serie de factori economici și sociali. În perioada post-criză, între 2008 și 2018, piața imobiliară din Republica Moldova a traversat o perioadă dificilă, caracterizată de scăderi semnificative ale prețurilor … Articolul Prețurile la imobile în Chișinău vor continua să crească, în condițiile în care numărul autorizațiilor de construcție este în descreștere apare prima dată în Punctul pe i.
16:10
Iulia Navalnaia, văduva lui Aleksei Navalnîi, opozantul rus decedat la 16 februarie în închisoare la vârsta de 47 de ani, s-a adresat miercuri Parlamentului European şi l-a acuzat pe Vladimir Putin că este „şeful unei organizaţii criminale”, chemând comunitatea europeană la „luptă împotriva mafiei lui Putin”, relatează Le Monde şi The Guardian. „În această luptă, … Articolul Vladimir Putin este „şeful unei organizaţii criminale”. Aleksei a fost torturat timp de trei ani, afirmă văduva lui Navalnîi în Parlamentul European apare prima dată în Punctul pe i.
16:10
Executivul a decis majorarea îndemnizațiilor și alocațiilor oferite pentru cei care au participat în conflicte militare sau lichidarea unor catastrofe tehnogene. Astfel, participanții celui de-al Doilea Război Mondial vor primi alocații lunare majorate cu 500 de lei, ceea ce va constitui circa 2050 de lei.  În același timp, aceștia vor beneficia de o îndemnizație unică … Articolul Guvernul majorează alocațiile pentru toți veteranii de război și familiile acestora din R.Moldova apare prima dată în Punctul pe i.
15:40
Procuratura municipiului Bender anunță că, prin sentința Judecătoriei Căușeni, sediul Central din 23 februarie 2024, un tânăr de 29 de ani din Tiraspol, a fost recunoscut vinovat pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie comisă prin participație, stabilindu-i-se o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 8 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip … Articolul Au ademenit patru cetățeni sirieni în Transnistria, i-au bătut, i-au deposedat de bunuri și i-au abandonat într-o pădure. Un bărbat a decedat apare prima dată în Punctul pe i.
15:10
Fostul procuror general, Alexandr Stoianoglo, a fost achitat în dosarul în care a fost învinuit de exces de putere sau depășire a atribuțiilor de serviciu. O hotărâre în acest sens a fost emisă astăzi de către Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani. După ședință, Alexandr Stoianoglo a declarat pentru presă că hotărârea judecătorească de astăzi era evidentă … Articolul Alexandr Stoianoglo, achitat în dosarul de exces de putere apare prima dată în Punctul pe i.
12:50
Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță efectuarea perchezițiilor la un alt figurant în dosarul fostului șef CFM trimis în judecatăpentru închirierea frauduloasă a locomotivelor din stânga Nistrului contra 30.000.000 lei. Bărbatul al cărui domiciliu din Chișinău a fost percheziționat miercuri de procurorii PCCOCS a fost șef de secție al Căii Ferate din … Articolul Închirierea locomotivelor din stânga Nistrului cu 30 milioane lei: Percheziții ale procurorilor PCCOCS la un fost șef de secție al CFM apare prima dată în Punctul pe i.
10:50
Procuratura Anticorupție a finalizat urmăririrea penală și a expediat în instanța de judecată pentru examinare în fond, cauza penală de învinuire a doi ofițeri de investigație unul din cadrul Direcției investigații ”Centru” a Inspectoratului Național de Investigație al Inspectoratului General al Poliției și altul fost angajat al Inspectoratului de Poliție Centru al Direcției de poliție … Articolul Doi ofițeri de investigație pe banca acuzaților pentru săvârșirea infracțiunii de corupere pasivă apare prima dată în Punctul pe i.
10:40
Trei bărbați de 30, 49 și 50 de ani au fost reținuți și sunt cercetați penal în stare de arest pentru șase cazuri de escrocherii comise timp de o săptămână în Chișinău și Comrat. Suma estorcată de suspecți se ridică la 40 000 de euro. Fiecare avea rolul său în această schemă infracțională. Unii dintre … Articolul VIDEO // Noi rețineri în schema de escrocherii cu „ruda implicată în accident” apare prima dată în Punctul pe i.
10:20
Ofițerii Direcției investigații criminale, Direcției investigații analitice și cei de urmărire penală a  INI, de comun cu procurorii PCCOCS, anunță reținerea a trei bărbați din Călărași, după ce aceștia ar fi furat din Uniunea Europeană 11 automobile de model Range Rover, începând din 2022.  Automobilele erau sustrase din Italia, Franța și Monaco, iar deconspirarea activității infracționale a … Articolul VIDEO // 11 automobile Range Rover și piese, furate din Europa: Trei bărbați din Călărași, reținuți apare prima dată în Punctul pe i.
10:20
Christopher Smith, un oficial de rang înalt al Departamentului de Stat al SUA, s-a aflat marţi la Tiraspol, unde a avut o întrevedere cu liderul de facto al regiunii transnistrene, Vadim Krasnoselski, transmite IPN, citând presa din România. Deplasarea a avut loc în ajunul așa-zisului congres al deputaților de toate nivelurile din regiune, care a … Articolul Un oficial american de rang înalt a mers la Tiraspol apare prima dată în Punctul pe i.
09:30
În Aeroportul Internațional Chișinău, un cetățean străin a încercat să traverseze frontiera de stat având asupra sa un document cu semne rezonabile de falsificare. Străinul s-a prezentat ieri, 27 februarie 2024, printre pasagerii sosiți în R.Moldova cu ruta „Istanbul-Chișinău”. Acționând în baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au supus unui control minuțios un cetățean … Articolul Un act falsificat, depistat în cadrul controlului adițional la trecerea frontierei apare prima dată în Punctul pe i.
09:20
Documente secrete de la Kremlin – ”Kremlin Leaks” -, divulgate site-ului eston Delfi, dezvăluie alocarea de către administraţia lui Vladimir Putin a unui buget în valoare de un miliard de euro în vederea unui control ideologic al populaţiei ruse şi din teritoriile ucrainene anexate, în vederea realegerii acestuia la 17 martie, printr-o propagandă fără precedent, … Articolul Documente secrete de la Kremlin, ”Kremlin Leaks”, divulgate site-ului eston Delfi, dezvăluie planul de propagandă al lui Putin înaintea alegerilor prezidenţiale apare prima dată în Punctul pe i.
27 februarie 2024
21:20
PAS folosește Poșta Moldovei pentru a trimite oamenilor informații mincinoase, manipulatorii și denigratoare. Despre acest lucru a scris edilul capitalei, Ion Ceban, pe canalul său de telegram. ,,Așa folosește Guvernarea PAS toate instituțiile statului în interese personale și de partid.”, a spus el. Primarul capitalei îndeamnă oamenii să-și imagineze ce ar fi fost dacă oricare altă … Articolul Ion Ceban: PAS folosește Poșta Moldovei pentru a trimite oamenilor informații mincinoase, manipulatorii și denigratoare apare prima dată în Punctul pe i.
17:30
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski anunţă marţi că se află în Arabia Saudită pentru a discuta despre o mediere a monarhiei petroliere în schimburi de prizonieri cu Moscova în Războiul din Ucraina, relatează AFP. ”Am sosit în Arabia Saudită” pentru a discuta cu prinţul moştenitor Mohammed bin Salman, anunţă pe X Volodimir Zelenski. Aceste negocieri privesc ”formula … Articolul Zelenski, în Arabia Saudită pentru a discuta despre o mediere în schimburi de prizonieri cu Rusia apare prima dată în Punctul pe i.
15:40
Președintele PSD România în Republica Moldova, Iurie Ciocan, consideră că referendumul privind apartenența populației dintre Prut și Nistru la spațiul european este de prisos, în condițiile în care majoritatea oamenilor de aici sunt deja cetățeni europeni cu acte în regulă. Potrivit lui, adevăratul test în acest sens va fi implicarea lor în alegerile europarlamentare din … Articolul Iurie Ciocan: Adevăratul test de „europenitate” al moldovenilor va fi la alegerile europarlamentare, nu la referendumul inițiat de Maia Sandu apare prima dată în Punctul pe i.
15:20
Moldova împrumută de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) 150 de milioane de euro. Acordul a fost semnat deja pe 22 ianuarie, la Londra, de către ministrul Infrastructurii Andrei Spînu, iar documentul urmează să fie transmis Parlamentului spre ratificare, transmite realitatea.md Potrivit contractului, împrumutul va fi rambursat până în 2041. Acesta se va … Articolul Detaliile acordului de împrumut de la BERD, semnat de Spînu la Londra. Moldova îl va plăti până în 2042 apare prima dată în Punctul pe i.
15:10
Ridouan Taghi, liderul Mocro Maffia, o organizaţie criminală din Olanda descrisă ca fiind o „maşină de ucis bine unsă”, a fost condamnat marţi la închisoare pe viaţă pentru o serie de crime comise între 2015 şi 2017, relatează AFP. „Îi condamnăm pe toţi suspecţii. Ridouan Taghi primeşte închisoare pe viaţă”, a anunţat judecătorul (neidentificat din … Articolul Cel mai temut traficant de droguri din Olanda şi-a aflat sentinţa. Verdictul a fost anunţat din „Bunker”, un tribunal extrem de bine securizat de la marginea Amsterdamului apare prima dată în Punctul pe i.
14:10
Activistul politic, Vlad Bilețchi, condamnă vehement acțiunea de contraprotest organizată joi, 22 februarie, de mai mulți activiști ai partidului de guvernământ PAS în timpul unei acțiuni de protest a găgăuzilor din fața Curții Constituționale. În cadrul unei conferințe de presă, el a prezentat imagini și probe, care demonstrează că acțiunea a fost una concertată, pentru a gira … Articolul VIDEO // Vlad Bilețchi acuză PAS de sabotarea Unirii și organizarea provocărilor și destabilizărilor apare prima dată în Punctul pe i.
13:30
Oleg Orlov, în vârstă de 70 de ani, militant pentru drepturile omului şi copreşedinte al grupului Memorial – ONG-ul care a primit Premiul Nobel pentru Pace în 2022 şi care a fost dizolvat de justiţia rusă – a fost condamnat definitiv marţi, la 30 de luni de închisoare într-o colonie penală pentru că a denunţat … Articolul Disidentul rus Oleg Orlov, condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare pentru că a criticat războiul din Ucraina apare prima dată în Punctul pe i.
13:20
Ofițerii INI, de comun cu procurorii PCCOCS, de comun cu anunță reținerea a doi bărbați pentru șantajarea unui chișinăuian cu vârsta de 20 de ani, în a doua jumătatea a anului 2023, de la care pretindeau ilegal 10.000 de  lei. Bănuitul cu vârsta de 43 de ani din Chișinău a fost ajutat de către tânărul victimă … Articolul (VIDEO) Pretins „maior” de poliție, reținut pentru șantaj, de comun cu al doilea bănuit apare prima dată în Punctul pe i.
13:20
În urmă cu puţin timp s-a produs un accident rutier la Iaşi. Din primele informaţii deţinute de reporterii BZI, incidentul auto a avut loc în Bucium. Un TIR înmatriculat în Republica Moldova şi încărcat cu grâu s-a răsturnat. Nu se cunoaşte cauza producerii accidentului rutier. Potrivit sursei citate, nu s-au raportat victime până în prezent. … Articolul Un TIR din R.Moldova încărcat cu grâu s-a răsturnat în România apare prima dată în Punctul pe i.
11:40
Președintele  Asociației FEA (Fighting & Entertainment Association) și finul de cununie al lui Vladimir Plahotniuc, Dorin Damir, a acționat în judecată Inspectoratul Național de Securitate Publică (INSP) și Inspectoratul General al Poliției (IGP). Apărătorul lui Damir a depus o cerere la Judecătoria Chișinău pe 26 februarie, solicitând controlul legalităţii unor acte emise în privința clientului său, … Articolul „Agentul secret” Dorin Damir, supărat pe INSP și IGP apare prima dată în Punctul pe i.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.