În sectorul Huțuleuca din Ialoveni continuă lucrările de construcție a zonei de agrement

Provincial, 12 februarie 2024 17:20

În sectorul Huțuleuca din orașul Ialoveni, în perimetrul străzilor Mihai Viteazul, Iurii Gagarin și Vasile Alecsandri, continuă lucrările de construcție a zonei de agrement planificate în cadrul Proiectului ”Sporirea calității vieții locuitorilor din orașul Ialoveni”. “Această zonă de agrement va cuprinde un lac, teatru de vară, poduri metalice, complex de joacă pentru copii, locuri de […] Post-ul În sectorul Huțuleuca din Ialoveni continuă lucrările de construcție a zonei de agrement apare prima dată în Provincial.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Provincial

Acum 12 ore
14:20
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat, astăzi, la evenimentul de comemorare a eroilor căzuți în conflictul armat de pe Nistru, care a izbucnit în urmă cu 32 de ani. Șefa statului a depus flori la monumentul „Maica Îndurerată” de la Complexul memorial „Eternitate” și la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt. De Ziua […] Post-ul Președinta Maia Sandu a comemorat eroii căzuți în conflictul armat de pe Nistru apare prima dată în Provincial.
14:20
La Rezina, dimineața primei zile de primăvară a fost marcată nu doar de bucuria sosirii frumosului anotimp al reînvierii, ci și de amintiriile dureroase a conflictului armat de la Nistru, declanșat pe 02 martie 1992. Astăzi cu prilejul împlinirii celor 32 de ani de la declanșarea războiului pe Nistru, Consiliul Raional Rezina în parteneriat cu […] Post-ul 32 de ani de la declanșarea războiului pe Nistru. Conducerea raionului Rezina a organizat un miting de comemorare apare prima dată în Provincial.
14:20
Naționala WU15 și-a început primul cantonament al anului. Sportivele au fost întâmpinate de către conducerea Federației Moldovenești de Fotbal (FMF), dar și a Federației Române de Fotbal (FRF). Președintele FMF, Leonid Oleinicenco, Directorul Tehnic FMF, Dănuț Oprea, Secretarul General al FMF, Serghei Butelschi și președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, au fost prezenți pentru […] Post-ul Fotbal feminin WU15. Junioarele, felicitate de conducerea FMF și FRF cu ocazia sosirii primăverii apare prima dată în Provincial.
14:10
Pe 2-3 martie curent, la Soroca, are loc expo-târgul “Un gând frumos pentru voi, stimate Doamne”, dedicat sărbătorii de 8 Martie.  Eveniment, organizat traditional de către Consiliul Raional Soroca, Filiala Soroca a Camerii de Comerț și Industrie a Republicii Moldova și Primăria mun. Soroca. La expo-târg, au participat circa 70 de agenți economici și meșteri […] Post-ul Expo-târg “Un gând frumos pentru voi, stimate Doamne”, la Soroca apare prima dată în Provincial.
14:00
În anul curent de studii, 424 instituții de învățământ implementează în regim de pilotare Agenda Electronică din cadrul Sistemului Informațional de Management în Educație (SIME). Agenda Electronică permite accesul ușor și rapid la informații, indiferent de locație sau oră. Părinții și/sau reprezentanții legali ai elevilor pot afla în orice moment programul lecțiilor, cursurilor și vacanțelor, […] Post-ul Peste 400 de instituții de învățământ implementează în regim de pilotare Agenda Electronică apare prima dată în Provincial.
14:00
În Republica Moldova continuă să fie mai mare numărul femeilor decât al bărbaților. Până în 2010 migrația femeilor a influențat raportul, iar în ultimii ani se evidențiază o migrație mai puternică a bărbaților. Astfel, diferența dintre numărul bărbaților și cel al femeilor nu este atât de semnificativă. Totodată, structura studiilor femeilor ocupate în economia națională […] Post-ul Analiză: în Moldova continuă să fie mai mare numărul femeilor decât al bărbaților apare prima dată în Provincial.
14:00
Un proiect de construcție a unui sistem de alimentare cu apă a fost finalizat în satul Peciște, raionul Rezina. Acesta a fost realizat în cadrul Programului Național “Satul European”. Valoarea totală a proiectului este de 6,138, 037 de lei, dintre care din Fondul Național de Dezvoltare Regională și Locală au fost alocați 6,081,695 de lei. Administrația […] Post-ul “Satul European”: sistem de alimentare cu apă în satul Peciște, raionul Rezina apare prima dată în Provincial.
14:00
Site-ul FMF vă prezintă programul fotbalistic pentru acest weekend. Sâmbătă și duminică vom putea urmări meciurile tur din cadrul 1/4 de finală a Cupei Moldovei la fotbal, partidele din cadrul Ligii Naționale feminine, dar și jocurile din Ligile de juniori, junioare și copii  și e campionatului de futsal. Cupa Moldovei Moldtelecom 2023/24, 1/4 de finală, […] Post-ul Unde mergem în weekend să privim fotbal apare prima dată în Provincial.
14:00
În perioada 26 – 29 februarie curent, președinta raionului Ialoveni, Natalia Eremia, a întreprins o vizită de studiu la Bruxelles, Belgia.  Vizita a avut drept scop explorarea și consolidarea relațiilor Republicii Moldova cu Uniunea Europeană, precum și promovarea valorilor comune și a colaborării constructive în domenii de interes reciproc. În cadrul vizitei, președinta raionului a […] Post-ul Președinta raionului Ialoveni a întreprins o vizită de studiu la Bruxelles apare prima dată în Provincial.
14:00
Din numărul total de alegători înscriși în Registrul de Stat al Alegătorilor (3 297 104), 2 736 848  cetățeni cu drept de vot sunt atribuiți pe unități administrativ-teritoriale de nivelul II (vedeți tabelul de mai jos). Diferența cuprinde persoanele care au cetățenia Republicii Moldova, dar nu au înregistrare la domiciliu sau reședință, inclusiv cei care au emigrat autorizat peste hotarele […] Post-ul Numărul de alegători incluși în Registrul de Stat al Alegătorilor, la data de 1 martie 2024, este de 3 297 104 apare prima dată în Provincial.
14:00
La Consiliul Raional Căușeni, reprezentanți ai administrației publice locale din Căușeni, Ștefan Vodă și Anenii Noi, împreună cu agenți economici și fermieri din domeniul zootehnic, au discutat despre progresele și planurile de viitor pentru dezvoltarea sectorului agricol din regiune. Secretarul de stat al MAIA Iurie Scripnic a deschis ședința cu un cuvânt de salut, subliniind […] Post-ul Agricultorii din raioanele Căușeni, Ștefan Vodă și Anenii Noi au avut discuții cu secretarul de stat Iurie Scripnic apare prima dată în Provincial.
14:00
Primăria municipiului Chișinău informează că până în data de 10 martie 2024, în sectoarele orașului sunt autorizate locuri pentru desfășurarea activității de comerț cu mărțișoare, suvenire și flori de grădină, în contextul sărbătorilor de primăvară. Sectorul Botanica: ️bd. Decebal, 1; 76/1; 63 (adiacent „VARNA”); 139 (Adiacent supermarket Nr. 1); ️bd. Dacia, 1; 10; 20; 21 […] Post-ul Iată locațiile stabilite de preturile de sector pentru comercializarea mărțișoarelor pe teritoriul capitalei apare prima dată în Provincial.
14:00
Etapa finală a Campionatului Național Liga WU12 la fotbal feminin va începe duminică, 3 martie, după ce pe parcursul lunilor septembrie-noiembrie 2023 a fost desfășurată etapa regională a competiției, la care au participat 22 de echipe din patru regiuni ale Moldovei (Est, Centru, Sud și Nord).  În urma clasamentului au fost stabilite câte două echipe […] Post-ul Fotbal feminin. Programul etapei finale a Campionatului R. Moldova WU12 apare prima dată în Provincial.
14:00
La Gura Galbenei din raionul Cimișlia, 61 de familii al căror trai depinde de animalele cornute de pe lângă casă s-au adunat la primăria din sat pentru a primi furaje din partea Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO). De furaje beneficiază circa 3000 de gospodării casnice din raioanele Cimișlia, Fălești, Ștefan Vodă și […] Post-ul Peste 3000 de gospodării casnice rurale beneficiază de furaje de cea mai bună calitate pentru animale apare prima dată în Provincial.
Ieri
11:00
Ion Ceban, liderul Mișcării Alternativa Națională (MAN), a comentat anunțul Președintelui Maia Sandu privind implementarea votului de corespondență.  „Votul prin corespondență anunțat de doamna care nu e responsabilă de nimic este un dezastru mai mare decât notele de la evaluarea procurorilor”, a menționat politicianul. El a conchis în context: „De ce se apucă e dezastru!”. Post-ul Ceban: “votul prin corespondență … este un dezastru” apare prima dată în Provincial.
11:00
Un grup de copii, părinți, dascăli de la Asociația „Copiii Ploii”, și mai mulți deputați au organizat, în seara zilei de ieri, un flashmob cu genericul „Un mărțișor rar, în dar” în scuarul Parlamentului. Acțiunea a fost organizată în contextul Zilei internaționale a bolilor rare, dar și marcării a zece ani de la fondarea Asociației […] Post-ul Flashmob la Parlament în contextul Zilei internaționale a bolilor rare apare prima dată în Provincial.
10:50
La 29 februarie curent, Consiliul raional Rezina, secția Economie în comun cu Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului, a organizat o sesiune de informare pentru mediul de afaceri și reprezentanții băncilor comerciale din raionul Rezina, privind programele de suport în afaceri, implementate de I.P. ODA și prezentarea programului de stimulare a investițiilor ”373”. În debutul evenimentului, președintele […] Post-ul În raionul Rezina a avut loc sesiunea de informare pentru mediul de afaceri apare prima dată în Provincial.
10:40
La alegerile prezidențiale din acest an ar putea fi implementat votul prin corespondență. Despre aceasta a anunțat șeful statului. Președintele Maia Sandu, în cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră” de la Jurnal TV, a declarat că nu vede vreo problemă în modificarea Codului electoral în an electoral, deoarece modificarea dată „va îmbunătăți Codul electoral”. „Parlamentul trebuie […] Post-ul La alegerile prezidențiale din 2024 ar putea fi implementat votul prin corespondență apare prima dată în Provincial.
10:20
Pentru Victor Vizir, proprietarul „Vinăriei Hînceşti”, afacerea cu vin reprezintă mai degrabă o pasiune și o expresie a dedicării sale față de calitate și inovație decât o căutare a profitului financiar. Acest gând a fost remarcat în vizita vicepremierului Vladimir Bolea la vinărie. În ultimii 9 ani, Victor Vizir a investit circa 2 milioane de […] Post-ul Vladimir Bolea, la Vinăria Hîncești: „Trebuie să păstrăm și să valorificăm patrimoniul vitivinicol” apare prima dată în Provincial.
10:20
La 29 februarie curent, primarul mun. Soroca, Lilia Pilipețchi, a participat la cea de-a doua ediție a Forumului Primarilor ”Comunitatea Mea”. Scopul evenimentului, a fost de a explora modalități de consolidare a capacităților Autorităților Publice Locale,  având în vedere prioritățile actuale ale Republicii Moldova. Forumul și-a propus crearea unui spațiu de dialog comun, între primari […] Post-ul Primarul de Soroca a participat la Forumul Primarilor ”Comunitatea Mea” apare prima dată în Provincial.
10:00
Primăria Municipiului Chișinău vă invită la Târgul de Primăvară. Până pe 31 martie, comunitatea de meșteri populari și producătorii autohtoni, vă așteaptă în inima capitalei, în Piața Marii Adunări Naționale, pentru a marca începutul primăverii. Chișinăuienii și oaspeții capitalei sunt invitați la un târg tematic cu atmosferă de sărbătoare, unde puteți găsi produse autohtone, cadouri […] Post-ul (FOTO) Târg de Primăvară în inima capitalei apare prima dată în Provincial.
09:50
Federația Moldovenească de Fotbal, în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova și Asociația Obștească Socca Moldova, au desfășurat un seminar informativ din cadrul Proiectului ”Fotbal în Școli”. Întrunirea a avut loc în incinta stadionul Zimbru și a avut drept scop discutarea conceptului de organizare a celei de-a II-a ediție a turneului Liga […] Post-ul Turneul “Liga Fotbal în școli”, ediția a II-a apare prima dată în Provincial.
09:30
Ministrul Andrei Spînu a vizitat două obiective de infrastructură: podul de pe drumul public G109 Delacău – Bulboaca – R2 și drumul G108, M5-Florești-Anenii Noi. În discuția cu muncitorii de pe șantierul podului de la Bulboaca, ministrul a subliniat că: „Trecerea sigură și eficientă peste acest pod este esențială pentru a asigura circulația rutieră în […] Post-ul Andrei Spînu, vizită pe șantierul podului de la Bulboaca și pe drumul G108, M5-Florești-Anenii Noi apare prima dată în Provincial.
09:20
Banca Națională a Moldovei pune azi în circulație în scop numismatic, în principal, moneda „Mărțișorul – simbol al primăverii”, care va completa seria „Sărbătorile, cultura, tradițiile Moldovei”. Moneda dedicată mărțișorului este bătută în argint, are un design color și a fost emisă într-un tiraj de 1200 de unități. Este ambalată în capsulă de metacrilat transparent […] Post-ul Banca Națională a Moldovei pune în circulație moneda „Mărțișorul – simbol al primăverii” apare prima dată în Provincial.
09:20
Echipa Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) a prezentat constatările și recomandările din rapoartele de audit financiar la Ministerul Sănătății pentru anii 2021 și 2022 în cadrul ședinței Comisiei de control al finanțelor publice, organizate la data de 28 februarie. Ca urmare a auditurilor efectuate, Curtea de Conturi a emis opinii cu rezerve asupra rapoartelor financiare consolidate ale […] Post-ul Rapoartele de audit financiar la Ministerul Sănătății, examinate de Comisia de control al finanțelor publice apare prima dată în Provincial.
07:40
În pragul sărbătorilor de iarnă la inițiativa Asociației Tinerilor Ortodocși (ATOU) din s. Ulmu, r. Ialoveni, în parteneriat cu Biserica ce poartă hramul ,,Intrarea Maicii Domnului în Biserică”, în persoana preotului paroh Prot. Mitr. Petru Pisica și a Centrului de zi pentru copii, a demarat campania caritabilă ,,Darul tău în numele Pruncului Iisus”. Astfel, datorită […] Post-ul Tinerii voluntari din Ulmu, Ialoveni – exemplu de implicare în organizarea mai multor acțiuni și inițiative social-filantropice din parohie apare prima dată în Provincial.
Mai mult de 2 zile în urmă
16:50
În cadrul ședinței Comisiei Unificate de Control din 29 februarie 2024 desfășurată la Bender delegațiile au venit cu propuneri în încercarea de a găsi o soluție la problema posturilor ilegale ale structurilor de forță subordonate Tiraspolului amplasate în Zona de Securitate. Discuțiile nu au condus la atingerea consensului. Delegația Republicii Moldova își menține poziția că […] Post-ul Problema posturilor ilegale în Zona de Securitate rămâne pe agenda CUC apare prima dată în Provincial.
16:40
Conform înțelegerii Primarului municipiului Bălți, Alexandr Petkov, cu reprezentanții companiilor private de transport de pasageri din municipiu, satele Elizaveta și Sadovoe, pensionarii vor putea beneficia de serviciul de transport gratuit în unele autobuze și microbuze, a căror rute nu se intersectează cu cele ale troleibuzelor municipale. Astfel, începând cu ziua de mâine, 1 martie 2024, […] Post-ul Călătorii gratuite pentru pensionari cu unele microbuze de rută și autobuze din municipiul Bălți apare prima dată în Provincial.
16:10
FIFA a lansat un instrument intuitiv de clasare online a cluburilor pentru a ține fanii la curent pe măsură ce urmăresc progresul echipelor lor în cursa palpitantă pentru a ajunge la primul Mondial al Cluburilor în 2025. Acest instrument va servi ulterior nu numai ca punct de referință pentru suporteri, ci și pentru mass-media în […] Post-ul FIFA lansează un instrument online pentru a urmări cursa către Campionatul Mondial al Cluburilor 2025 apare prima dată în Provincial.
15:40
La 28 februarie curent, reprezentanți ai Consiliului Raional Cahul, locuitori și primari ai localităților beneficiare în cadrul subproiectului ”Apeduct magistral Cahul – Lebedenco – Pelinei – Găvănoasa – Vulcănești – Alexandru Ioan Cuza și rețelele interioare a satelor: Lebedenco, Hutulu, Ursoaia, Pelinei, Sătuc, Găvănoasa, Vladimirovca și Nicolaevca, raionul Cahul” (Etapa I și II)” din cadrul […] Post-ul Consultări publice pe marginea subproiectului „Apeduct magistral Cahul – Vulcănești” apare prima dată în Provincial.
15:10
Primarul orașului Bălți, A. Petkov, a solicitat reprezentantului ÎM „Amenajarea teritoriului și spații verzi” să discute cu locuitorii din Bălți despre tăierea selectivă a arborilor. El s-a arătat îngrijorat de modul în care sunt desfășurate aceste lucrări și a cerut să se efectueze o analiză a anilor precedenți. „Dacă arborii se usucă după tăierea selectivă, […] Post-ul La Bălți, ÎM „AT și SV” va elabora un regulament privind întreținerea spațiilor verzi apare prima dată în Provincial.
14:50
Lucrările de reparație la nodul rutier, inclusiv podul de încrucișare, situat pe drumul public M3 Chișinău – Comrat – Giurgiulești – frontiera cu România, la km 41,96, sunt în plină desfășurare. La moment, antreprenorul S.C. „Nouconst” S.R.L. execută lucrări de: ranforsare a terasamentului; consolidare a sfertului de con la Culeea Nr.2; montare a dalelor de […] Post-ul Lucrări de reparație la nodul rutier, situat pe drumul public M3 Chișinău – Comrat – Giurgiulești – frontiera cu România apare prima dată în Provincial.
14:40
Primarul de Soroca, Lilia Pilipețchi, a avut o întâlnire cu reprezentanții WeWorld – organizație de caritate. Potrivit autorităților, discuțiile s-au axat pe implementarea unui nou proiect, care ar sprijini psihologic, copiii din familiile social vulnerabile, femeile abuzate, în special de etnie romă. Primăria, urmează să colecteze datele potențialilor beneficiari. WeWorld susține persoanele nevoiașe din peste […] Post-ul La Soroca urmează implementarea unui nou proiect. Detalii apare prima dată în Provincial.
14:20
Consiliul raional Rezina, în perioada 3 martie – 21 aprilie 2024, urmează să organizeze pentru a treia oară Competiția sportivă la mini-fotbal „Liga satelor”, ediția a III-a, în raionul Rezina. Astfel, în competiție s-au înscris 19 echipe din localitățile raionului. Astfel, ieri, în incinta Consiliului raional, a avut loc tragerea la sorț, care a debutat […] Post-ul Cupa raionului Rezina la mini-fotbal “Liga satelor”! Iată când va avea loc apare prima dată în Provincial.
14:10
446 km ai coridorului feroviar Nord-Sud: Vălcineț-Ocnița-Bălți-Ungheni-Chișinău-Căinari vor fi reabilitați cu sprijinul financiar al Băncii Europene de Investiții (BEI) și al Uniunii Europene (UE). Ieri, cabinetul de miniștri a aprobat ratificarea Contractului de finanțare dintre Republica Moldova şi Banca Europeană de Investiții „EFSD + Fereastra dedicată investiției 1”, semnat la Chișinău, pe 15 decembrie 2023. […] Post-ul Coridorul feroviar Nord-Sud: Vălcineț-Ocnița-Bălți-Ungheni-Chișinău-Căinari va fi reabilitat apare prima dată în Provincial.
13:50
Primăria Chișinău amenajează spațiile verzi din preajma Incubatorului Municipal de Afaceri. Zonele vor fi utilizate ca spații de recreere, dar și spații de lucru pentru tinerii care intenționează să lanseze o afacere și sunt rezidenți în cadrul Incubatorului Municipal de Afaceri. Lucrările de amenajare a zonei din preajma Incubatorului presupun, instalarea sistemului de irigare, a […] Post-ul Primăria Chișinău: lucrări de amenajare a spațiile verzi din preajma Incubatorului Municipal de Afaceri apare prima dată în Provincial.
13:40
Autoritățile administrației publice locale de orice nivel vor putea acorda în comodat agențiilor teritoriale de asistență socială și prestatorilor de servicii din gestiunea acestora încăperi și alte bunuri necesare pentru desfășurărea activității. Un proiect de lege care prevede acest lucru a fost votat în lectura a doua de 58 de deputați. Proiectul de lege a fost […] Post-ul Autoritățile publice locale vor putea oferi spații și bunuri în comodat agențiilor teritoriale de asistență socială apare prima dată în Provincial.
13:10
Președinta raionului Strășeni, Mariana Dîmcenco, se numără printre cele 11 femei lidere din Republica Moldova aflate în vizită oficială de studiu la instituțiile europene de la Bruxelles, Belgia în perioada 25-29 februarie. Vizita a început cu o discuție productivă alături de președintele Comitetului Economic și Social European, Oliver Röpke, și echipa Domniei Sale, despre importanța […] Post-ul Președinta raionului Strășeni, vizită la Bruxelles, Belgia apare prima dată în Provincial.
12:40
La ședința cu administratorii întreprinderilor municipale, primarul de Bălți a menționat despre suma a 6 proiecte de asfaltare, care în total constituie aproximativ 60 de milioane de lei. O parte din lucrările efectuate au fost realizate din bani de credit, însă nu pentru toate proiectele există coordonarea cu aceeași ÎM „Regia-Apă-Canal Bălți”. Reieșind din aceste considerente, […] Post-ul Alexandr Petkov: „Bălțenii trebuie să cunoască cât vor plăti pentru „asfaltarea pre-electorală”, efectuată cu încălcări” apare prima dată în Provincial.
12:40
Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a emis un act de constatare în privința unui director al unei instituții de stat prin care s-a stabilit o diferență substanțială, în mărime de 597 559,94 lei între averea dobândită, veniturile obținute și cheltuielile realizate de subiectul controlului și membrii familiei sale, precum și caracterul nejustificat al deținerii acestei […] Post-ul Directorul unei instituții din Chișinău depistat cu avere nejustificată de peste jumătate de milion de lei apare prima dată în Provincial.
12:20
Arhitectul-șef al mun. Chișinău și administratorii unei companii de construcție din capitală au ajuns în vizorul Centrului Național Anticorupție după ce au pus la cale o schemă prin care urmăreau scopul deposedării municipalității de un lot de teren. Este vorba despre un lot situat într-un cartier rezidențial din capitală cu suprafața de 0,43 ha, cu […] Post-ul Percheziții într-un dosar de abuz de serviciu. Sunt vizați arhitectul-șef al capitalei și un agent economic apare prima dată în Provincial.
12:10
Un proiect pilot de includere a unor materiale didactice specifice legate de energia și mediul înconjurător în programa școlară destinate elevilor din clasele I-XII, a fost demarat la inițiativa Ministerului Energiei, în colaborare cu Ministerul Educației, Ministerul Mediului și Președinția Republicii Moldova, implementat de PNUD Moldova în cadrul programului „Abordarea Impactului Crizei Energetice în Republica […] Post-ul Un nou proiect pilot de includere a materialelor educaționale privind energia și mediul în școlile din R. Moldova apare prima dată în Provincial.
11:40
23 de seturi de robotică, dar și alte dispozitive educative digitale au ajuns în aceste zile în grădinițele din municipiul Ungheni, unde vor fi folosite pentru creșterea competențelor digitale la copii. Anterior, cele 7 instituții preșcolare din Ungheni au primit alte 70 de seturi de robotică și dispozitive digitale. Dotarea grădinițelor cu echipamentul respectiv a […] Post-ul Seturi de robotică și dispozitive educative digitale au ajuns în grădinițele din municipiul Ungheni apare prima dată în Provincial.
11:40
În dimineața zilei de 26 februarie, polițiștii au fost alertați de o locuitoare a satului Lucășeuca, cu privire la dispariția automobilului său Citroen, care fusese parcat seara precedentă în fața gospodăriei sale, descuiat și cu cheile lăsate în torpedou.  În urma măsurilor operative întreprinse de polițiști, în scurt timp mașina a fost depistată abandonată în […] Post-ul (VIDEO) Un minor din Orhei, cercetat penal pentru răpirea unui automobil apare prima dată în Provincial.
11:30
De la 1 martie 2024, indemnizațiile oferite văduvelor de război, copiilor și părinților veteranilor decedați vor fi majorate cu 250 de lei. Un proiect de lege care prevede acest lucru a fost votat în lectura a doua de 81 de deputați. Inițiativa legislativă aparține unui grup de deputați din Fracțiunea „Partidul Acțiune și Solidaritate”. Astfel, […] Post-ul De la 1 martie, văduvele de război, copiii și părinții veteranilor vor primi indemnizații majorate apare prima dată în Provincial.
11:20
Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii INI, anunță reținerea a trei chișinăuieni, de la care au ridicat droguri de circa 100.000 lei. Drogurile ridicate din apartamentul închiriat de liderul grupului infracțional în centrul Chișinăului includ marijuana, hașiș și etnobotanice. Liderul celor trei este un adolescent de 17 ani, trimis anterior în judecată pentru livrarea drogurilor […] Post-ul Adolescent – lider al unui grup infracțional cu droguri de 100.000 lei – arestat apare prima dată în Provincial.
11:10
Viceprim-ministrul Vladimir Bolea se va afla, astăzi, la Hîncești. Dimineața a început cu discuții la Consiliul Raional, cu agricultorii și primarii din regiune. Vladimir Bolea vorbește despre reforma gospodăriilor țărănești inițiată de minister și despre crearea oportunităților pentru fermele de familie. „Prin această reformă, dorim să creăm condiții egale de lucru pentru toți. Valoarea și […] Post-ul Vladimir Bolea, în discuții cu agricultorii și primarii din raionul Hâncești apare prima dată în Provincial.
11:00
Maxim Moroșan, membru al fracțiunii Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) în Consiliul Municipal Bălți, a declarat că Alexandr Petkov, primarul de Bălți, a refuzat să prezinte raport de activitate pentru primele 100 de zile în funcție. „Venind la conducere, echipa lui Renato Usatîi a efectuat presiuni asupra conducerii anterioare a Direcției Municipale Reparații și […] Post-ul Moroșan: Petkov a refuzat să prezinte raport de 100 de zile; Venind la conducere a Primăriei Bălți, echipa lui Usatîi a efectuat presiuni asupra… apare prima dată în Provincial.
11:00
SA „Moldovagaz” informează despre continuarea procedurii de citire a indicilor contoarelor pentru consumul de gaze naturale în luna februarie a anului curent. În acest sens, întreprinderea îndeamnă consumatorii să asigure, în măsura posibilităților, accesul controlorilor întreprinderilor de distribuție a gazelor naturale la contoare, ceea ce va permite facturarea cât mai exactă a volumului de consum […] Post-ul „Moldovagaz” continuă citirea indicilor contoarelor pentru consumul gazelor naturale în februarie apare prima dată în Provincial.
11:00
Potrivit datelor Registrului de Stat al Alegătorilor (RSA), la alegerile locale generale din 2023, numărul cetățenilor cu drept de vot a crescut cu peste 16 505 de alegători față de precedentul scrutin local, din 2019. Promo-LEX constată că această creștere este anormală și contrară tendințelor demografice din societate, care arată că, începând cu anul 1999, în Republica […] Post-ul Populația descrește, dar numărul alegătorilor din RSA crește. Cum se explică această tendință? apare prima dată în Provincial.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.