Poți achita călătoria în troleibuz sau autobuz cu smarphone-ul. Operatorii mobili din țară care au activat opțiunea

#diez, 12 februarie 2024 17:15

Companiile Orange și Moldcell au anunțat că utilizatorii rețelelor de telefonie mobilă pot achita biletul pentru transportul public cu ajutorul telefonului mobil. Acest serviciu este disponibil în unitățile de transport în comun din Chișinău și Bălți. În urma plății, călătorii ar urma să primească un bilet electronic. Сообщение Poți achita călătoria în troleibuz sau autobuz cu smarphone-ul. Operatorii mobili din țară care au activat opțiunea появились сначала на #diez.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de #diez

Acum 8 ore
17:45
Pe lângă faptul că elimină toxinele din aer și sporesc umiditatea acestuia, este demonstrat științific că plantele de cameră îmbunătățesc starea generală de bine. Ele pot reduce sentimentul de singurătate și pot genera emoții pozitive, ceea ce înseamnă că prezența lor în locurile unde petrecem mult timp – acasă sau la birou – este cu adevărat benefică. În continuare vă prezentăm opt magazine online de unde puteți cumpăra plante de cameră pe orice gust. Сообщение (foto) Opt magazine online de unde puteți procura plante de cameră появились сначала на #diez.
Acum 12 ore
16:45
Alegerea unei universități din străinătate depinde de mai mulți factori, iar țările vecine adesea prezintă o opțiune atractivă pentru tinerii moldoveni care doresc să își continue studiile peste hotare. Cei mai mulți studenți din Republicii Moldova care aleg să studieze peste hotare pleacă în România. De asemenea, potrivit Eurostat, în topul preferințelor tinerilor noștri se află și universitățile din Germania, Franța sau Bulgaria. Ținând cont de acest fapt, astăzi vă vom povesti despre sistemele naționale de evaluare din universitățile altor țări. Сообщение Care sunt sistemele de evaluare în universitățile preferate de studenții moldoveni появились сначала на #diez.
15:45
Fiecare articol de plastic are un marcaj special. Acest sistem ajută consumatorii, reciclatorii și producătorii să identifice tipul plasticului. Recunoașterea tipului de plastic este importantă, întrucât crește gradul de conștientizare a unui proces adecvat de reciclare a deșeurilor. În continuare îți povestim și explicăm fiecare marcaj. Acest articol a fost inspirat de pe versiunea rusă a site-ului #diez. Сообщение Să reciclăm corect plasticul. Ce înseamnă fiecare marcare pe PET-uri și alte ambalaje появились сначала на #diez.
15:00
Ți-am povestit anterior că burnoutul este o stare de epuizare fizică, mentală și emoțională asociată cu stresul cronic și prelungit legată de o anumită activitate (loc de muncă, școală, universitate). Persoanele care trec printr-un burnout resimt oboseală intensă, pierderea interesului sau a motivației pentru munca lor și o scădere semnificativă a performanței profesionale. Acest fenomen poate afecta nu doar starea de bine la locul de activitate, ci și viața personală. Сообщение De la entuziasm la burnout. Maxim Croitoru ne povestește cum studiile la psihologie l-au ajutat să fie bine cu sine появились сначала на #diez.
14:00
Spațiul public din Republica Moldova continuă să fie afectat de numeroase falsuri și manipulări informaționale. În majoritatea cazurilor, dezinformările sunt lansate și promovate de surse ale propagandei pro-Kremlin și vizează domeniile social, al securității și apărării, precum și procesul de integrare europeană a Republicii Moldova. Anul trecut, Stopfals.md a demontat peste 150 de falsuri și manipulări. Vă prezentăm 10 dintre cele mai grave falsuri și vă explicăm care este, de fapt, realitatea. Сообщение (video) Gaz la 10 lei, deepfake cu Maia Sandu sau lichidarea autonomiei UTA Găgăuzia. Top 10 falsuri distribuite în Moldova появились сначала на #diez.
14:00
E prima zi de primăvară, respectiv, putem spune că este un bun prilej pentru a beneficia de noi activități extracurriculare. Dacă sunteți elevi, nu ezitați să explorați cu încredere oportunitățile indicate mai jos. În luna martie aveți ocazia să vă înregistrați la mai multe concursuri, dar și să reprezentați țara la o olimpiadă internațională. Grăbiți-vă să completați formularul de înregistrare! Сообщение Cinci oportunități destinate elevilor, al căror termen-limită pentru înregistrare expiră în luna martie появились сначала на #diez.
14:00
Pentru prima dată în istoria Summitului Internațional al Primarilor, acesta va fi găzduit de Republica Moldova. Evenimentul, aflat la cea de-a cincea ediție, va aduna primari, lideri locali și experți pentru a discuta despre sustenabilitate, impactul tehnologiei asupra managementului urban și strategiile pentru întărirea rezilienței comunităților. Сообщение În premieră, Moldova va găzdui Summitul Internațional al Primarilor. Care este scopul evenimentului появились сначала на #diez.
14:00
Prima lună de primăvară ne surprinde cu trei spectacole inedite organizate de cei de la Teatrul Fără Nume. Acestea se vor desfășura la începutul, mijlocul și sfârșitul lunii, deci, cei mai devotați culturii vor reuși să le vadă pe toate. Mai jos îți povestim care vor fi subiectele pieselor, când vor avea loc, dar și de unde puteți cumpăra bilete. Сообщение Lista spectacolelor pe care le poți vizita în luna martie la Teatrul Fără Nume появились сначала на #diez.
14:00
La începutul anului 2024 la expoziția CES 2024, brandul Republic of Gamers (ROG), aparținând companiei ASUS, a prezentat noile sale produse, inclusiv laptopul de gaming ROG Zephyrus G16. Având în vedere popularitatea tot mai mare a gamingului pe laptop, haideți să explorăm ce face ca acest model să trezească interes în rândul gamerilor profesioniști. Сообщение Noutate de la Republic of Gamers – Zephyrus G16: caracteristici-cheie, suport hardware pentru AI și funcții de gaming появились сначала на #diez.
14:00
Vinurile moldovenești au obținut 95 de medalii în cadrul concursului Mundus Vini Spring Tasting 2024. Vinăriile naționale participante au reușit să acumuleze cele mai multe medalii din țările Europei de Sud Est. Degustarea s-a desfășurat în Germania și a întrunit vinuri din peste 45 de națiuni, scrie blogul finewine.md. Сообщение Vinurile moldovenești au obținut 95 de medalii în cadrul concursului internațional Mundus Vini Spring Tasting 2024 появились сначала на #diez.
14:00
În data de 8 martie marcăm Ziua Internațională a Femeii. Această sărbătoare reflectă, printre multe altele, lupta împotriva hărțuirii stradale și a agresiunii sexuale. În acest context, Tinerii Ambasadori Europeni din Moldova în parteneriat cu Academia „Ștefan cel Mare” a Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova organizează un training de autoapărare pentru toți doritorii, în special pentru femei. Сообщение Află cum poți înfrunta hărțuirea stradală. Tinerii Ambasadori Europeni te invită la un training de autoapărare pentru femei появились сначала на #diez.
14:00
Startup Grind Chisinau vă invită pe 12 martie la un eveniment unde veți putea descoperi de ce toate start-upurile au nevoie de o strategie AI solidă pentru a prospera în peisajul competitiv. Gazdele evenimentului vor fi Edmundas Balčikonis și Daniel Ray. Сообщение Participă la un eveniment și află care este impactul inteligenței artificiale asupra start-upurilor появились сначала на #diez.
14:00
Prima lună de primăvară ne oferă o diversitate de oportunități atât pentru elevi, studenți, profesori, cât și pentru tineri profesioniști din diverse domenii de activitate. Dacă vă doriți să aveți parte de experiențe noi și să obțineți noi cunoștințe, cu siguranță în acest material veți găsi o posibilitate potrivită pentru voi. Pentru a vă facilita alegerile, am selectat o listă cu oportunități al căror termen-limită pentru înregistrare expiră în martie. Noi îți sugerăm să te grăbești, pentru că nu știi niciodată ce aventuri poți să trăiești datorită șanselor care ți se arată. Сообщение Lista oportunităților al căror termen-limită pentru înregistrare expiră în luna martie появились сначала на #diez.
14:00
Orice oportunitate la care vă propuneți să vă înscrieți impune un set de acte pe care trebuie să le expediați, astfel încât organizatorii să poată depista dacă sunteți sau nu eligibili. Unul dintre aceste acte este CV-ul, care se regăsește în lista documentelor necesare pentru majoritatea oportunităților. În acest material vă propunem spre lectură o serie de informații utile de care să țineți cont în procesul de realizare a unui CV, astfel încât să convingeți evaluatorii că sunteți candidatul potrivit pentru o bursă, un program sau orice altă oportunitate. Сообщение Cele mai importante criterii de care trebuie să țineți cont în procesul de realizare a unui CV pentru oportunități появились сначала на #diez.
Ieri
11:00
Mai mulți specialiști calificați din diasporă au evaluat necesitățile și capacitățile instituțiilor naționale de învățământ superior din Republica Moldova. Aceștia au analizat și au propus o serie de instrumente și de oportunități de colaborare, au studiat provocările și au propus soluții pentru acestea. Inițiativa își propune să împărtășească cunoștințele și practicile moldovenilor din diasporă cu cei care au rămas în Moldova. Сообщение Cum ar putea ajuta diaspora la dezvoltarea învățământului superior din Moldova появились сначала на #diez.
10:30
Marșul Feminist va fi organizat pe 8 martie. În acest an, Festivalul și Marșul Feminist sunt dedicate fenomenului violenței sexuale cu sloganul: „Violența sexuală nu o ascunzi sub covor”. Marșul va începe la ora 12.00 în scuarul magazinului Unic, iar punctul final al traseului va fi intrarea parcului Dendrariu. Сообщение „Violența sexuală nu o ascunzi sub covor”. Vino pe 8 martie la Marșul Feminist появились сначала на #diez.
10:30
Universitatea Tehnică a Moldovei a încheiat cu succes prima ediție a Cursului Inovator de Antreprenoriat, implementat cu suportul proiectului „Future Technologies Activity” în Moldova. Cursul, bazat pe renumita metodologie Berkeley Method of Entrepreneurship (BMoE), a avut o durată de cinci săptămâni și a oferit studenților de la programele de studii „Ingineria Software” (FCIM) și „Business și Administrare” (FIEB) o experiență educațională unică. Сообщение UTM a încheiat cu succes prima ediție a cursului inovator de antreprenoriat появились сначала на #diez.
10:15
Primăvara vine la Darwin cu reduceri călduroase pentru cele mai originale cadouri ever. Darwin anunță reduceri în perioada 1-10 martie ca să reușești să alegi cadoul potrivit. Сообщение În ajun de 8 Martie, la Darwin ai reduceri de până la 50 % la gadgeturi появились сначала на #diez.
10:00
Nu ratați ocazia de a fi martorii celei mai frumoase metamorfoze a acestei primăveri – MANIFEST! Сообщение MANIFEST – Show de Generație Nouă la Palatul Național „Nicolae Sulac” появились сначала на #diez.
09:45
„Aveți la dispoziție o lună să scrieți un referat pe o temă la alegere, dar relevantă pentru acest capitol.” De câte ori profesoara ți-a dat această temă când erai la liceu sau la facultate? Dacă e să ținem cont de provocări și complexitate, presupun că nu era una dintre temele tale preferate. Pentru a transforma scrierea unui referat într-un proces mai puțin obositor, eficient și de la care să primești și o doză de satisfacție, am pregătit un scurt ghid practic care să îți fie de folos. De la alegerea subiectului și structurarea informațiilor, până la scrierea concluziei și tehnoredactare, vei găsi câteva sfaturi care te-ar putea ajuta în procesul de creație. Сообщение Cum scrii un referat. Sfaturi de care să ții cont pentru a avea o lucrare reușită появились сначала на #diez.
Mai mult de 2 zile în urmă
18:00
Studenții anului patru, de la specialitate de actorie din cadrul Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău, vă invită la spectacolul de licență Chișinău by night. Piesa este un documentar bazat pe interviuri realizate de către studenți cu oamenii nopții ai orașului Chișinău. Spectacolul conține limbaj licențios și nu este recomandat tinerilor sub 16 ani. Сообщение Îți este interesantă ideea de a viziona un examen al studenților de la actorie? Vino la spectacolul „Chișinău by night” появились сначала на #diez.
17:45
Anual, în țară sunt înregistrate o serie de infracțiuni în care sunt implicați adulți și minori. În funcție de gravitatea delicvenței, făptașii riscă dosare contravenționale sau penale. Сообщение Delicvența juvenilă – de ce adolescenții comit infracțiuni появились сначала на #diez.
17:45
Maib anunță despre participarea la mecanismul de susținere a agricultorilor și anume Creditul Agricol de Urgență, o inițiativă a Guvernului orientată pentru susținerea producătorilor agricoli micro și mici care cresc cereale și care au fost afectați de crizele din ultimii ani. Сообщение Creditul agricol de urgență pentru IMM-uri este disponibil la maib появились сначала на #diez.
17:00
Într-o atmosferă cu arome de cacao și vanilie, Departamentul Tehnologia Produselor Alimentare (TPA) de la Facultatea Tehnologia Alimentelor (FTA), Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM) a găzduit un captivant master-class cu genericul „Magia Ciocolatei”. Evenimentul a adus în prim-plan atât pasiunea pentru dulce, cât și cunoștințe profunde despre procesele tehnologice din spatele cofetăriei. Сообщение Studenții FTA din cadrul UTM au participat la un masterclass în care au aflat despre procesele tehnologice din spatele cofetăriei появились сначала на #diez.
16:15
Centrul Republican pentru Copii și Tineret Artico organizează evenimentul de „Psihotraining de autocunoaștere", care face parte din proiectul „Cariera Mea”. Activitatea este offline și se va desfășura în data de 17 martie, începând cu ora 15.00. Сообщение Vrei să te cunoști mai bine? Participă la psihotrainingul organizat de ARTICO появились сначала на #diez.
14:15
După ce a analizat peste 100 de companii din Moldova care își vând produsele online, XY Partners, accelerator de afaceri, a realizat un TOP al afacerilor din domeniul e-commerce din țara noastră. Сообщение Cărți, flori, dulciuri și bere. Top afaceri e-commerce din Moldova появились сначала на #diez.
13:00
În perioada 21-22 iunie 2024, la vinăria Mileștii Mici, se va desfășura festivalul de muzică rock „Dacii Liberi Moto Fest”, ediția a treia. Ești invitat și tu să devii parte din acest eveniment! Astfel, organizatorii îndeamnă trupele de rock tinere să completezi un formular și să-și încerce șansa de a evolua pe aceeași scenă cu titanii muzicii rock autohtone. Ce trebuie să faci mai exact pentru asta îți explic mai jos. Сообщение Faci parte dintr-o trupă rock tânără? Completează formularul și încercați-vă șansa să evoluați la „Dacii Liberi Moto Fest 2024” появились сначала на #diez.
12:00
Ce credeți că are în comun o cursă de patru kilometri, ziua de Dragobete, galeriile subterane de la Cricova și reporterii #diez? Răspunsul este o nouă ediție a Love RunFest. În ce constă acest eveniment, cine a participat la el, dar și ce au memorat reporterii noștri care au participat la el vă spunem în acest articol. Сообщение „În numele dragostei pentru sport și corpul meu.” Cum am marcat Dragobetele alergând prin galeriile de la Cricova появились сначала на #diez.
11:45
În perioada 1-15 martie 2024, Centrul Republican pentru Copii și Tineret ARTICO desfășoară proiectul educațional „Mărțișor 2024”. Scopul acestuia este de a păstra, cultiva și transmite tradiția mărțișorului, cu mesajul de îndemn la acțiune și la valorificarea acestei tradiții în comunitate. Сообщение Tu cum vei întâmpina primăvara? Artico te invită să participi la evenimentele din cadrul proiectul „Mărțișor 2024” появились сначала на #diez.
10:30
Asistența parentală profesionistă este un serviciu social oferit de stat și una dintre cele mai bune soluții pentru copiii separați de familiile biologice, pentru ca aceștia să nu ajungă în orfelinate și centre de plasament. Astfel, pentru cei care iubesc copiii și sunt în căutarea unui serviciu, devenind un Asistent Parental Profesionist (APP) te angajezi în câmpul muncii oficial la tine acasă și aduci o părticică de lumină în viața unui copil. Сообщение Ce este profesia de Asistent Parental Profesionist și unde să apelezi dacă dorești să devii unul появились сначала на #diez.
10:30
Academia de Studii Economice a Moldovei (ASEM) a anunțat că organizează Ziua Ușilor Deschise. Ba mai mult, instituția a menționat că acest eveniment va fi organizat „în fiecare zi”, iar doritorii de a vizita academia trebuie doar să îi contacteze din timp. Сообщение ASEM a anunțat Ziua Ușilor Deschise: „Mai bine o dată să vezi, decât de 1 000 de ori să auzi” появились сначала на #diez.
28 februarie 2024
20:00
Astăzi, în stânga Nistrului, s-a desfășurat un așa-numit „congres al deputaților de toate nivelurile”. În cadrul său, participanții au acuzat Chișinăul de presiune economică, iar în primul punct al „rezoluției finale” au făcut un apel către Consiliul Federației și Duma de Stat a Federației Ruse solicitându-le implementarea unor „măsuri diplomatice pentru a proteja Transnistria“. Pe cealaltă parte, administrația Republicii Moldova a respins declarațiile Tiraspolului, calificându-le drept „propagandistice”. Сообщение Ce s-a întâmplat astăzi în Stânga Nistrului? Motivele agravării situației, apelul către Rusia și UE și reacția Chișinăului появились сначала на #diez.
16:15
Albumul de fotografii Moldova.Lookbook, care a fost realizat de către fotografă din Moldova Natalia Gârbu, a fost inclus în lista scurtă a competiției internaționale de fotografie Sony World Photography Awards. Lucrarea moldovencei a fost plasată în categoria „Proiecte documentare”. Această știre a fost inspirată de pe versiunea ru.diez. Сообщение Albumul de fotografii realizat de către o artistă din Moldova a fost inclus în lista scurtă a competiției Sony World Photography Awards появились сначала на #diez.
15:45
Tinerii basarabeni care își urmează studiile medicale în România lansează un apel pentru schimbări semnificative în cadrul examenului de rezidențiat, subliniind dificultățile și inechitățile pe care le întâmpină în procesul lor de formare profesională. Nicoleta Spivac, președinta Asociației Studenților Basarabeni din Mureș și inițiatoarea unei petiții recente, a evidențiat principalele motive care au condus la acest demers important. Vă invit să aflați care sunt cerințele tinerilor și prevederile legislative care stau la baza acestei petiții. Сообщение ASBM a lansat o petiție pentru a veni în ajutorul studenților moldoveni care studiază medicină în România. Care sunt nemulțumirile tinerilor появились сначала на #diez.
15:30
Există numeroase modele de business după care se poate construi un start-up. De la abonamentele lunare și serviciile de intermediere până la comerțul electronic și tehnologia blockchain. În acest articol am adunat 31 de modele de business populare pentru un start-up, cu exemple concrete. Pentru a afla mai multe despre ele și pentru a descoperi care se potrivește cel mai bine viziunii tale antreprenoriale, te invităm să citești în continuare articolul. Сообщение 31 de modele de business pentru start-upuri появились сначала на #diez.
14:45
Studenții Universității Tehnice a Moldovei, Cristian PRODIUS de la Facultatea Calculatoare, Informatică și Microelectronică, și Anastasia TETTER de la Facultatea Inginerie Economică și Business, au experimentat o călătorie memorabilă în cadrul Programului ERASMUS+, la Institutul Politehnic din Braganca, Portugalia. Сообщение Experiența Erasmus+. Doi studenți de la UTM au studiat un semestru la Institutul Politehnic din Braganca, Portugalia появились сначала на #diez.
13:15
În ultimii ani, tot mai multe organizații oferă sau solicită implicarea voluntarilor în diverse activități. Astfel, elevii și studenții din țară au posibilitatea de a fi parte componentă a unor proiecte în care să demonstreze spirit civic și inițiativă. Marinela Rusu este o tânără originară din raionul Orhei care, de mai bine de patru ani, a fost și este implicată în diferite organizații și acțiuni de voluntariat. Сообщение Renovarea unei săli a căminului studențesc și lansarea unei școli de vară. Marinela Rusu ne spune despre voluntariat și implicare activă появились сначала на #diez.
13:15
Câți dintre voi visează sau au visat să stea la cămin în perioada studenției? Când eram la liceu, abia așteptam să încep și eu facultatea ca să stau la cămin pentru a profita din plin de ceea ce înseamnă ani de facultate. Visurile mele însă au fost spulberate încă din prima zi când am fost cazată la cămin și am rămas dezamăgită de condiții, distanță și atitudinea unor oameni. Și, în pofida nemulțumirilor mele, de mai bine de jumătate de an locuiesc în căminul C3 care aparține Universității de Vest din Timișoara. Totuși, sunt tineri care, fiind la fel de nemulțumiți ca mine de unele aspecte legate de cămin, au găsit soluții pentru a pleca de aici. Așadar, dacă nu-ți place căminul în care ai fost cazat(ă), ai trei opțiuni: să soliciți un loc în alt cămin al universității tale, să soliciți loc în căminul altei universități sau să-ți găsești chirie. Сообщение Ești student(ă) în România și nu-ți place căminul în care stai? Trei soluții la care poți recurge появились сначала на #diez.
13:00
Nicolae Arnauțanu, unul dintre veteranii războiului de pe Nistru, decorat cu medalia „Pentru Vitejie” poartă și astăzi în suflet amintirea tragică a războiului. „Cel mai groaznic era când inamicul pornea aruncătoarele de mine. Am fost la un pas de la moarte”. Сообщение Istoria vie a MAI. Nicolae Arnauțanu: „Noi suntem suverani și trebuie să rămânem suverani” появились сначала на #diez.
13:00
Comisia Națională de Examene a aprobat astăzi lista celor 35 de Comisii Raionale/Municipale de examene, trei centre de susținere a diferențelor de programă, precum și listele nominale ale candidaților care s-au înscris să susțină examenul național de bacalaureat în regim de externat în sesiunea de examene 2024. Сообщение BAC 2024: lista celor trei centre de susținere a diferențelor de programă появились сначала на #diez.
12:45
Ți-am pregătit o listă cu cinci localuri din Chișinău unde frecvent se organizează evenimente cu muzică live. Fie că sunt artiști locali sau trupe, fie invitați speciali, oaspeții se pot bucura de interpretarea artiștilor în timp ce savurează băutura casei sau cina împreună cu cineva drag. Сообщение Lista localurilor din Chișinău unde frecvent sunt organizate evenimente cu muzică live появились сначала на #diez.
12:00
La două săptămâni de la uciderea opozantului rus Aleksei Navalnâi, cel mai bun film documentar al anului 2022 – „NAVALNY” – va fi proiectat la Chișinău. Filmul ne povestește istoria otrăvirii lui Aleksei, în vara anului 2020, a investigării acestei crime și a procesului de tratament și de recuperare a politicianului. Сообщение Filmul „NAVALNY” va fi proiectat mâine la Chișinău. Intrarea este liberă появились сначала на #diez.
11:45
Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău a găzduit cu succes „Târgul de cariere”, eveniment emblematic dedicat absolvenților programelor de licență și master din domeniul Științe ale Educației și alte specializări conexe. Evenimentul cu genericul „Vino să îți cunoști oportunitățile!” a fost desfășurat într-o atmosferă vibrantă, plină de interacțiuni și posibilități pentru tinerii specialiști și angajatorii din diverse sectoare. Сообщение Târgul de cariere de la UPSC. Absolvenții au aflat despre oportunitățile de angajare, iar liceenii au făcut cunoștință cu programele de studii ale universității появились сначала на #diez.
11:30
CERERE DE EXPRIMARE A INTERESULUI Republica Moldova Denumirea subproiectului „Valorificarea parteneriatului consolidat școală-universitate „Cluster educațional” în formarea cadrelor didactice” Nr Acord subfinanțare MD-MOED- 6542-ASF-U-09 din 24.10.2022 Nr. Referinţă: MD-StateUni-400337-CS-INDV Titlul sarcinii: Elaborarea unui nou curriculum și a suportului de curs pentru disciplina Didactica Geografiei Universitatea de Stat din Moldova în cadrul implementării subproiectului „Valorificarea parteneriatului […] Сообщение Cerere de exprimare a interesului: Elaborarea unui nou curriculum și a suportului de curs pentru disciplina Didactica Geografiei появились сначала на #diez.
10:30
Un nou an, noi trenduri, o nouă garderobă. Pentru o femeie, aspectul exterior contează întotdeauna. Deși avem tendința de a opta pentru ultimele piese vestimentare în tendințe, adesea, pantofii rămân pe ultimul loc. Sneakers, mocasini, sandale, papuci flip flop, sandale cu flori 3D, primăvara aceasta ne va încânta cu modele spectaculoase, care își vor găsi loc în garderoba fiecărei femei stilate. Ce alte tendințe sunt în top? Află în cuprinsul acestui articol. Сообщение Achiziții fresh: Tendințe de primăvară în materie de pantofi pe care orice femeie stilată ar trebui să le știe появились сначала на #diez.
10:15
A XIX-a ediție a Conferinței studenților, medicilor rezidenți și tinerilor cercetători în anesteziologie și terapie intensivă In Memoriam Profesorul Valeriu Ghereg s-a desfășurat în data de 23 februarie 2024 la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova. Manifestarea a fost organizată de Catedra de anesteziologie și reanimatologie nr. 1 „Valeriu Ghereg” în parteneriat cu Societatea de Anesteziologie și Reanimatologie din Republica Moldova. Сообщение La USMF s-a desfășurat Conferința studenților, medicilor rezidenți și tinerilor cercetători în anesteziologie și terapie intensivă появились сначала на #diez.
09:15
Pe 11 martie 2024 vor fi înmânate Premiile Academiei Americane de Film, adică Premiile Oscar. Cele mai multe nominalizări le are filmul „Oppenheimer”, iar printre favoritele acestui an mai sunt filmele „Sărmane creaturi”, „Anatomia unei prăbușiri”, „Crimele din Osage County: Bani însângerați” (Killers of the Flower Moon), „Maestro”, „Barbie”. La categoria „Cel mai bun film străin” sunt nominalizate cinci titluri: „Eu căpitan”, „Zona de interes”, „Sala profesorilor” (The Teachers Lounge), „Zile perfecte”, „Societatea zăpezii”. În acest articol voi recomanda unul dintre aceste cinci filme, și anume – „Societatea zăpezii”. Сообщение Recenzia filmului „Societatea zăpezii” – istoria eroilor anonimi, a victimelor și a supraviețuitorilor accidentului aviatic din 1972 din Uruguay  появились сначала на #diez.
27 februarie 2024
18:00
Oamenii se îndrăgostesc de alți oameni fără a acorda atenție diferențelor de rasă, etnie, religie, orientare sexuală, gen, cultură, statut social sau principii de viață. Deși societatea poate impune anumite norme și așteptări legate de relații, este important să ne eliberăm de prejudecăți și să acceptăm diversitatea în dragoste, iar luna februarie este tocmai potrivită pentru a face acest pas. În acest context, soții Nata Andreev și Ghassan Aldalati ne-au povestit despre relația lor confirmându-ne faptul că iubirea nu poate fi controlată sau limitată de factori externi. Сообщение (video) Iubirea nu cunoaște diferențe. Nata Andreev și Ghassan Aldalati, despre povestea lor de dragoste și stereotipuri появились сначала на #diez.
16:30
Activezi în sectorul bugetar? maib vine cu o veste excelentă pentru tine. Acum ai libertatea să-ți alegi banca și cardul pe care vrei să primești salariul, iar la maib poți face acest lucru direct din aplicația maibank, în doar 3 pași: Сообщение Activezi în sectorul bugetar? Alege să primești salariul pe cardul salarial de la maib появились сначала на #diez.
16:30
În mijlocul agitației orașului Chișinău sau în alte orașe populate, tinerii talentați își găsesc adesea un spațiu pentru a-și exprima pasiunea pentru muzică. Dar ce se întâmplă cu acești cântăreți stradali pe termen lung? Câți dintre ei reușesc să-și construiască o carieră muzicală de succes? Mehosan este unul dintre acești tineri. Timp doi ani, cu vocea și chitara în mână, el a cântat pe străzile Chișinăului. A făcut un tur prin orașele României și a renunțat la patru facultăți. Acum însă, Mehosan se află la București, unde lucrează la lansarea propriului album. Vă invit să-l cunoașteți pe Maxim, tânărul care se ascunde după pseudonimul Mehosan. Un tânăr neînțeles de mulți, dar cu o pasiune care vibrează în fiecare cântec pe care îl interpretează. Сообщение Mehosan – tânărul care a cântat doi ani pe străzile din Chișinău, iar acum lucrează la lansarea propriului album în București появились сначала на #diez.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.