La Chişinău a fost lansat proiectul moldo-german privind Dialogul pe Politici Agricole

TVR Moldova, 12 februarie 2024 17:10

Guvernul Germaniei va sprijini Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare (MAIA) în alinierea politicilor sectoriale la standardele și cerințele de aderare la Uniunea Europeană. Asta datorită unui nou proiect de asistență tehnică moldo-german, privind Dialogul pe Politici Agricole (APD), lansat astăzi la Chişinău, relatează Moldpres.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de TVR Moldova

Acum 6 ore
21:10
Anul trecut au fost înregistrate 1800 de cazuri când persoane cu probleme psihice fie au comis diverse infracţiuni, fie au fost victime. Au fost solicitate 384 de expertize medico-legale. În 114 cazuri s-a constatat că persoanele aveau probleme psihice.
20:40
Gestionarea unui credit bancar şi evitarea capcanelor de creditare sunt câteva dintre subiectele unui program de lecţii publice dedicat tinerilor din nordul Republicii Moldova. Proiectul se desfăşoară în cadrul Campaniei Naționale de Educație Financiară şi ESTE implementat de Banca Națională a Moldovei și Expert-Grup, cu sprijinul proiectului USAID Moldova.
20:10
Între timp, Kremlinul face noi atacturi la adresa guvernării Republicii Moldova pe care a numit-o, cităm: "regim de la Chișinău" care merge pe urmele celui de la Kiev. Este declaraţia ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, la Forumul Diplomatic de la Antalya, întrebat de un jurnalist cum va reacţiona Moscova la cererea aşa-zisului Congres de la Tiraspol de a le oferi protecţie.
19:40
Odată cu apropierea Republicii Moldova de Uniunea Europeană vor exista tot mai multe încercări de destabilizare din partea Kremlinului, dar care vor eşua. De această părere este europarlamentarul român, Siegfried Mureşan. Şi preşedintele Senatului României, Nicolae Ciucă, care la fel se află într-o vizită oficială la Chişinău, a menţionat că Bucureştiul lucrează, în continuare, pentru consolidarea rezilienţei Republicii Moldova.
Acum 8 ore
19:10
Veteranii războiului de la Nistru, declanşat de forţele militare separatiste, îşi amintesc şi astăzi despre torturile la care au fost supuşi mulţi dintre camarazii lor care au luptat pentru independenţa Republicii Moldova. Unii chiar le compară cu cele care au fost folosite de armata rusă în Bucha sau în Irpenul ucrainean.
18:40
Republica Moldova comemorează 32 de ani de la războiul din regiunea transnistreană. În memoria celor aproape 400 de oameni care şi-au pierdut viaţa în luptele pentru apărarea integrității teritoriale și independenței, au fost organizate mai multe evenimente. În întreaga ţară s-au depus flori la monumentele eroilor, s-au ţinut slujbe de pomenire, iar la Chişinău a avut loc un marş.
18:10
Statele Unite au lansat aerian, sâmbătă, primele ajutoare pentru palestinienii din Fâșia Gaza. Mii de porții de mâncare au fost parașutate de trei avioane militare, relatează BBC, scrie Digi24.ro
17:40
Începând cu 1 martie 2024, Consulatul General al României la Bălți este mai aproape de basarabeni, prin intermediul unei noi pagini de Facebook (Consulatul General al României la Bălți ), care vă oferă oportunitatea de a fi la curent cu elemente de actualitate privind activitatea instituției și serviciile consulare oferite. Vechea pagină de Facebook a oficiului consular nu mai este disponibilă.
Acum 12 ore
17:10
În luna februarie, la numărul unic de urgență 112, solicitările privind incendiile au fost în creștere cu aproximativ 30% față de luna ianuarie anul curent. Media zilnică înregistrată este de 23 de apeluri legate de incendii, comunică MOLDPRES.
16:30
Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a reluat sâmbătă un apel adresat aliaţilor săi occidentali de a oferi Kievului mai multe sisteme de apărare aeriană, după noile atacuri ruseşti care au provocat moartea a cinci persoane, potrivit Ucrainei, scrie AFP, scrie Hotnews.ro
16:10
Într-o lume în continuă schimbare și care ne oferă numeroase posibilităţi, căutăm mereu destinații turistice unice, departe de agitația obișnuită. De la o vreme, turiştii de la noi - care îşi permit, fireşte - aleg locuri mai puţin accesibile, dar la fel de ofertante din punct de vedere turistic.
15:40
De Ziua Memoriei și Recunoștinței, avem obligația să ne cinstim veteranii și să-i comemorăm pe cei căzuți în timpul luptelor de apărare a suveranității și independenței Republicii Moldova, scris președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, pe pagina sa de Facebook.
15:10
În cele ce urmează, vom cunoaște povestea impresionantă a soților Țăruș.
14:40
Negocierile de încetare a focului în Gaza urmează să fie reluate duminică la Cairo, au anunţat sâmbătă două surse de securitate egiptene, citate de Reuters, transmite Agerpres.
14:00
Astăzi consemnăm Ziua Memoriei și a Recunoștinței și împlinirea a 32 de ani de la acțiunile de luptă pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova.
14:00
În punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 42 965 traversări, un număr mai mare fiind consemnat pe sensul de ieșire din Republica Moldova – 21 589 traversări persoane.
14:00
Astăzi, polițiștii din Republica Moldova au desfășurat acţiuni de comemorare a colegilor căzuți în războiul din 1992.
14:00
Atacuri cu drone ruseşti au provocat cel puţin doi morţi în noaptea de vineri spre sâmbătă în Ucraina, în regiunile Harkov (nord-est) şi Odesa (sud), au anunţat autorităţile de la Kiev, scrie Agerpres.ro
14:00
Biroul Politic al PNL Diaspora Republica Moldova s-a întâlnit în această dimineață cu președintele PNL, Nicolae Ionel Ciucă, președintele PNL Diaspora, Rares Bogdan, președintele PNL Diaspora Republica Moldova, Adrian Dupu, europarlamentarul Siegfried Muresan şi secretarul internațional PNL, Mihaela Paraschiv.
14:00
Cu prilejul Zilei Memoriei și Recunoștinței, vicepremierul pentru reintegrare Oleg Serebrian a prezentat astăzi o conferință publică despre reglementarea conflictului transnistrean pentru studenții din cadrul facultății de relații internaționale, științe politice și administrative a Universității de Stat din Moldova, eveniment moderat de dl Prof.univ.dr. Alexandru Solcan, decanul facultății.
14:00
Expoziție-omagiu la Biblioteca Națională pentru cei care în 1992 au lupta pentru independența și integritatea Republicii Moldova. Documentele expuse pun în valoare rezultatele cercetărilor științifice, în special a istoricilor din Republica Moldova, care vorbesc despre acest conflict militar ca fiind „unul din cele mai dureroase perioade de la independență încoaceˮ, atunci când Republica Moldova, fiind o țară tânără cu o armată modestă, a pus rezistență armatei ruse, a precizat pentru IPN directorul Bibliotecii Naționale, Elena Pintilei.
14:00
Peste o sută de persoane au fost reţinute în toată Rusia în timpul funeraliilor liderului opoziţiei ruse, Alexei Navalnîi, care a fost înmormântat vineri în capitala Rusiei, pe fondul unor măsuri stricte de securitate, scrie EFE, transmite News.ro.
14:00
„Ministrul Lavrov și regimul de la Kremlin nu are niciun drept moral de a ține lecții despre democrație și libertate. Țara care închide în închisori politicienii din opoziție și îi omoară, atacă nejustificat vecinii, nu poate oferi lumii nimic decât sânge și durere,” a scris ministrul Afacerilor Externe, Mihai Popșoi, pe rețelele de socializare.
14:00
La nivel global, peste 1,5 miliarde de oameni trăiesc cu pierdere a auzului. Aproape 50% dintre adolescenții și adulții tineri (12-35 de ani), sunt expuși riscului de pierdere a auzului din cauza expunerii prelungite la sunete puternice, prin ascultarea muzicii pe smartphone-uri și playere audio, sau la concerte și cluburi muzicale.
Ieri
10:50
Tinerii din Taraclia din rândurile minorităților etnice susțin parcursul european al Republicii Moldova pentru că vor să rămână să muncească acasă, iar integrarea în UE le-ar putea oferi condiții mai bune de trai și mai multe locuri de muncă. Pe de altă parte, persoanele mai în vârstă sunt mai reticente și afirmă că nu înțeleg prea bine ce presupune procesul de aderare la UE. Opiniile au fost expuse în cadrul unui workshop organizat de Asociația pentru Politica Externă (APE) pe 27 februarie, în orașul Taraclia, la care au participat reprezentanți ai autorităților publice locale, cadre didactice și studenți.
10:40
În perioada 1-15 martie 2024, Centrul republican pentru Copii și Tineret ARTICO desfășoară proiectul educațional MĂRȚIȘOR 2024, scopul căruia este de a păstra, cultiva și transmite tradiția mărțișorului, cu mesajul de îndemn la acțiune și la valorificare a acestei tradiții care, an de an învăță copiii țării că, prin daruri mici, precum mărțișoarele, generezi bucurii mari și aduci primăveri cu soare în sufletele oamenilor dragi!
10:20
Un copil în vârstă de 6 ani, diagnosticat cu infecție meningococică și meningo-encefalită meningococică, internat în stare gravă, a fost salvat de medicii din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”.
10:10
Are loc ședința Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică din 1 martie 2024.
10:10
Are loc Adunarea Generală a Judecătorilor.
09:50
Serviciul de Informații Militare al Ministerului Apărării al Ucrainei (DIU) a comentat așa-zisul congres din 28 februarie al parlamentarilor de toate nivelurile din regiunea transnistreanăa, afirmând că rezultatul nu a fost pe potriva așteptărilor Kremlinului, transmite Ukrainska Pravda, citată de Rador Radio România.
09:40
În prima zi a lunii martie dolarul se ieftinește cu doi bani și are o cotație oficială de 17 lei și 80 de bani, transmite MOLDPRES.
09:20
Compozitorul Eugen Doga, Artist al Poporului, a împlinit astăzi 87 de ani, informează MOLDPRES.
09:10
În ziua de joi, 29 februarie 2024, în Aula Magna „Teoctist Patriarhul” din Palatul Patriarhiei, sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, a avut loc ședința de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.
09:10
Ştirea referitoare la congresul așa-numiților „aleși locali de toate nivelurile”, convocat de Vadim Krasnoselski la Tiraspol, a fost cap de afiş în această săptămână, desi autorităţile separatiste nu au făcut vreun apel la Rusia să anexeze regiunea transnistreană, după cum a speculat un “activist” de la Tiraspol într-o postare pe rețelele sociale, preluată masiv pe plan internațional.
08:50
Ministrul german de externe Annalena Baerbock consideră că evoluţiile recente din Republica Moldova le reflectă pe cele de la începutul conflictului dintre Ucraina şi Rusia din urmă cu câţiva ani, când Moscova a anexat ilegal peninsula Crimeea, informează dpa, transmite Agerpres.
08:40
Câștigul salarial mediu lunar brut în anul 2023 a constituit 12354 de lei, fiind în creștere față de anul 2022 în valoare nominală cu 17,3%, iar în termeni reali – cu 3,4%.
08:20
Republica Moldova este în siguranță atât timp cât Ucraina rezistă în fața invaziei ruse. O spune președinta Maia Sandu, revenită recent de la Tirana, acolo unde a avut loc summit-ul Ucraina-Europa de Sud-Est și unde s-a întâlnit cu președintele ucrainean Zelensky. Șefa statului spune că Ucraina este scutul Republicii Moldova, iar întreaga comunitate internațională trebuie să ofere ajutor Kievului pentru a învinge în acest război. În același context, președinta Maia Sandu califică Congresul așa-zișilor aleși de toate nivelurile de la Tiraspol drept o sperietoare promovată intens de propaganda rusă, notează IPN.
08:10
„Maia Sandu este de departe cea mai bună opțiune pentru Republica Moldova. Este un lider foarte apreciat în Occident, foarte respectat. Lumea înțelege foarte bine cât de copleșitoare sunt sarcinile pa care Maia Sandu le are, mai ales în acest moment”, a declarat fostul secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe al României, Iulian Fota, la emisiunea Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA.
07:50
Noua ediție a emisiunii „Dialoguri Colorate” va fi despre muzica instrumentală interpretată la acordeon. Invitatul interviului este deja un nume cunoscut pe scena artistică din Republica Moldova, datorită concertelor dar și a proiectelor în care este implicat. Vorbim despre Misha Grossu, tânărul acordeonist și compozitor care știe să mânuiască acordeonul ca nimeni altul.
07:40
Prima zi de primăvară vine cu o ușoară încălzire a vremii, cu valori maxime ale temperaturii cuprinse între 10 și 15 grade Celsius. Cerul va fi variabil, lipsit de precipitații, iar vântul va sufla cu viteza de 18 km/oră din direcția sud-est.
Mai mult de 2 zile în urmă
23:10
Rusia se află "foarte probabil" în spatele "încercărilor de destabilizare" a Republicii Moldova, unde separatiştii pro-ruşi din regiunea transnistreană au cerut ajutorul Moscovei, a transmis joi diplomaţia franceză, care a mai precizat că unele statele europene vor discuta despre cum să consolideze sprijinul militar pentru Kiev şi Chişinău, potrivit AFP şi Reuters.
22:50
Ucraina rămâne fără armament, muniţie şi militari. În pivinţa factorului uman, soluția pare să fie modificarea legislaţiei privind recrutarea. Dar mulţi se feresc şi fug. Cât despre cei aflaţi în străinătate, nimeni nu se întoarce acasă.
22:30
Au rămas câteva zile până la reluarea sezonului fotbalistic din Republica Moldova, iar FC Zimbru este gată să lupte pentru calificarea în cupele europene. În lotul galben-verzilor s-au făcut câteva modificări în pauza de iarnă, pentru a întări șansele echipei să ocupe un loc cât mai sus în clasamentul final. În plus, trupa lui Lilian Popescu se bate duminică și în Cupa Republicii Moldova, unde va juca cu Milsami Orhei.
22:10
Zile întregi de repetiţii şi mari emoţii pentru artiştii care vor deschide Festivalul Internațional de Muzică "Mărțișor". Spectacolul va avea loc mâine, la Palatul Național "Nicolae Sulac" din Chișinău. Organizatorii promit o îmbinare excepţională a muzicii moderne cu cea clasică şi dansul popular.
21:50
Cerbii pătaţi au invadat Codrii Moldovei. Pădurarii susţin că numărul animalelor a depăşit de aproape zece ori norma biologică, iar acum distrug lăstarii tineri şi puieţii de stejar. Autorităţile elaborează un plan de acţiuni pentru a restabili echilibrul ecologic. O soluţie ar fi ca o parte dintre cerbi să fie prinşi şi strămutaţi în alte rezervaţii naturale.
21:30
Peste 200 de persoane, printre care mulţi studenţi şi profesori de la Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie, au donat astăzi sânge. Este o nouă ediţie a campaniei "Donează sânge – fii erou!", pentru a asigura stocurile de sânge în Republica Moldova şi pentru a dezvolta spiritul de responsabilitate socială.
21:10
O nouă şedinţă cu scandal la Consiliul Municipal Chişinău. Solicitările unor aleşi de a audia mai mulţi şefi de direcţie nu au fost aprobate nici de această dată. Principala problemă, votarea bugetului Primariei, nu a mai fost dezbătută.
20:50
În timp ce majoritatea oamenilor îşi sărbătoreşte ziua de naştere în fiecare an, o altă categorie este omagiată o dată în patru ani. Este vorba despre cei născuţi în 29 februarie, o dată specială în calendar, care este doar în anii bisecţi, în cei cu 366 de zile. Dincolo de superstiţii, 29 februarie este o zi cu o însemnătate deosebită pentru femeile care au devenit astăzi mame.
20:30
Arhitectul-şef al municipiului Chişinău, Svetlana Dogotaru, este cercetată penal pentru abuz în serviciu. Ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie au făcut azi percheziţii la biroul şi domiciliul acesteia, dar şi la un agent economic. Dogotaru susține că este nevinovată şi că a informat, încă acum doi ani, autorităţile de drept, despre neregulile depistate.
20:10
Principala probă din Dosarul "Sacoșa", în care e învinuit fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, va fi supusă unei expertize juridice. Este vorba despre filmarea în care se vede cum Igor Dodon primea o pungă în care se presupune că ar fi fost bani. Decizia a fost luată astăzi de magistraţii Curţii Supreme de Justiţie, care au admis demersul avocaţilor lui Dodon.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.